Autíčková výmena vrecúškových aktivít
Ahoj maminky,
aj vy máte niekedy problém vymýšľať zábavky pre vaše "autíčkofilné" deťúrence? 🙂 Ja áno a preto som rozmýšľala, či by sme si neurobili výmenu, zameranú na dopravné prostriedky. Predstavujem si to tak, že by sa vytvárali aktivity, ktoré by mali spoločného menovateľa dopr. prostriedky. Ak sa potrebujete niekde inšpirovať, v podstate je možné vytvoriť akúkoľvek aktivitu, len ju potom jednoducho previesť do "autíčkovej" podoby.
PRAVIDLÁ
- V prvom rade je najdôležitejšia komunikácia, komunikácia a ešte raz komunikácia 🙂
- Je VEĽMI dôležité dodržiavať termíny (prihlásenie, výber aktivity, odosielanie aktivity). Prosím, zvážte naozaj dobre svoje možnosti a svoju zodpovednosť.
- Aktivity by mali byť vhodné pre deti od 1,5 roka do 3 rokov.
- Výmena je zameraná výhradne na AUTÁ, PRACOVNÉ STROJE a iné DOPRAVNÉ PROSTRIEDKY.
- Zvoľte si takú aktivitu, ktorá by Vám a predovšetkým vášmu dieťaťu urobila radosť. Zmysel výmeny aktivít je predovšetkým v aktivitách, ktoré sú zložitejšie na výrobu (zvlášť, keď ich máte robiť len raz). Aktivity, ktoré se len vytlačia, vystrihnú a zalaminujú by som rada obmedzila, prípadne úplne eliminovala.
- Počet účastníkov je maximálne 10-12.
- Aktivity sa nebudú hlasovať, ale každá si vyberie u každej aktivitu, ktorá sa je najviac páči.
- Každá účastníčka pridá tri návrhy aktivít.
- Cena aktivity by nemala presiahnuť 2€ ale samozrejme to už je na každej žienke, koľko je do výroby schopná a ochotná investovať.
Pridávam niekoľko možností, resp. tém na spracovanie:
- zvuky dopravných prostriedkov + kartičky s týmito prostriedkami na priraďovanie
- značky áut
- dopravné značky
- stavebné stroje
- zem- voda- vzduch
- záchranárske dopr. prostriedky
V prvom rade chcem osloviť žienky s ktorými som už vo výmene bola, pretože spolupráca s nimi mi bola obrovským prínosom, preto... ženičky ak máte záujem o zapojenie, ozvite sa 🙂
@michalajulka @sticza @cicamica1980 @vmata @fada @janikes @silsil @kittykittyke @edi01 @chimsee @holka @romanovaz @vampgirl @sunsun @lucikusik @mamkabeika @ask @tomaskovamaminka @breky @lenusskaa @ikuza @baasss @ a samozrejme aj iné, teraz si už ani neviem pospomínať....
...ale budem rada ak sa ktokoľvek pridáte 🙂
A taktiež tu sú moje návrhy aktivít, keďže som zakladateľka, posielam až 4 návrhy 😀
1. Skladanie dopravných prostriedkov z machovej gumy podľa predlohy (foto ako to bude vyzerať)
2. Čo potrebujú záchranári- ušijem sanitku, policajné auto a hasičské auto z filcu, ale tak, že hore nezošijem a bude to ako vrecko, do toho sa budú priraďovať kartičky, na ktorých budú obrázky s tým, čo potrebujú k svojej práci...napr...hasiči- hadicu, prilbu, ... atď. (ilustračné foto z netu)
3. Pečiatky s dopravnou tématikou. (ilustračné foto z netu)
4. Prevliekačky z machovej gumy- samozrejme budú tam dopr., prostriedky- auto, lietadlo, loď a autobus, alebo traktor a šnúrka (foto ilustračné)

@mimamijami aj ja by som brala k tejto vymene, xixi. ale dakujem, si zlata :D
1. @maryennn1
2. @sticza
3. @fada
4. @vampgirl
5. @lucikusik
6. @ask
7. @mimamijami
8. @jaja865
9. @kittykittyke
10. @tomaskovamaminka
11. @mamkabeika
Tak žienky, všetko je už jasné, každý vie komu čo, tak idem vymazať z albumu aktivitky, ktoré nemajú žiaden hlas, nech nás nepletú a hor sa do tvorenia prototypov, už sa na ne teším 🙂
😎 Baby, inak poznate zakony schvalnosti.... Maly bol dva mesiace zdravy a tento vikend ked som chcela veselo vyrabat prototipy, tak si zmyslel ochoriet:-/ Ale pevne verim ze mi to az taky sklz vo vyrobe nenarobi, lebo nastasie z predchadzajucich vymen uz filcovy zaklad mam 😎 😀 A od zajtra som s malym na dovolenke, tak cez obed ked bude spat, budem robit🙂
Fuu, kym ja zacnem s prototypom, asi až bud. tyzden 😒 Mame behacky okolo kupy domu a dorabania okolia, do toho sme dostali brusnu virovu zalezitost 😖 tak nic moc. A samozrejme bordel v byte 😅 ten nesmie chybat
Moje resume:
Knizka dopravna abeceda+grafomotorika:
@mimamijami
@tomaskovamaminka
@fada
@sticza
@maryennn1
@ask
@kittykittyke
@jaja865
Poskladaj cestu pre autíčka aby mohli splniť svoju úlohu:
@vampgirl
@lucikusik
@maryennn1
@tomaskovamaminka
Priraď obrázky k siluetám:
@fada
@mamkabeika Prajem aj Vam skore uzdravenie... inak este som nemala vymenu v ktorej by chybal adrenalin😅
@mamkabeika fu, tak to mas perne... aj vam prajeme skore uzdravenie 🙂
@ask Asi ani ja 🙂 Pri poslednej vymene lapbookov mi pred poslednou aktivitou odisiel laminator, takze ostala nezalaminovana 😅
@ask Máš pravdu, neviem prečo som si myslela, že ma v lekárni stáli 3 eurá, pozrela som teraz na cenovku a 1,50 🙂 @mimamijami takže ruším tú moju objednávku, ale ďakujem za ochotu 😉
@tomaskovamaminka ja by som chcela aj názvy, len by Ti to asi dosť komplikovalo výrobu ... lebo si neviem predstaviť ako by si to urobila. Takže nevedí, ak tam názvy nebudú.
@vampgirl
@mimamijami
Odtiaľto budem objednávať látky http://www.krasnelatky.cz/ a z opitec.sk potrebujem len drobnosti. Na píšem IP.
Ešte moja rekapitulácia:
Preteky áut
@mimamijami @vampgirl @sticza @kittykittyke @tomaskovamaminka @maryennn1 @jaja865 @mamkabeika
I spy @fada
@mimamijami ja ti ten opitec poslem poobede, vcera som tiez nestihla. Potrebujem tam veci na letnu vymenu. Dik 🙂
@vampgirl Ty uz mysllis aj na letnu vymenu? 🙂 Ty toho mas v plane🙂
@tomaskovamaminka haha ja uz som v jendej letnej - prebieha sucasne s touto autickovou 🙂 a je nas tu zopar, co sme aj aj 🙂
@vampgirl Sa nezdate, letnu som nejako nezaregistrovala, asi nedavam dobry pozor:/

@vampgirl to je super, to isto obideme 🙂