icon

Autíčková výmena vrecúškových aktivít

maryennn1
28. apr 2015

Ahoj maminky,
aj vy máte niekedy problém vymýšľať zábavky pre vaše "autíčkofilné" deťúrence? 🙂 Ja áno a preto som rozmýšľala, či by sme si neurobili výmenu, zameranú na dopravné prostriedky. Predstavujem si to tak, že by sa vytvárali aktivity, ktoré by mali spoločného menovateľa dopr. prostriedky. Ak sa potrebujete niekde inšpirovať, v podstate je možné vytvoriť akúkoľvek aktivitu, len ju potom jednoducho previesť do "autíčkovej" podoby.

PRAVIDLÁ
- V prvom rade je najdôležitejšia komunikácia, komunikácia a ešte raz komunikácia 🙂
- Je VEĽMI dôležité dodržiavať termíny (prihlásenie, výber aktivity, odosielanie aktivity). Prosím, zvážte naozaj dobre svoje možnosti a svoju zodpovednosť.
- Aktivity by mali byť vhodné pre deti od 1,5 roka do 3 rokov.
- Výmena je zameraná výhradne na AUTÁ, PRACOVNÉ STROJE a iné DOPRAVNÉ PROSTRIEDKY.
- Zvoľte si takú aktivitu, ktorá by Vám a predovšetkým vášmu dieťaťu urobila radosť. Zmysel výmeny aktivít je predovšetkým v aktivitách, ktoré sú zložitejšie na výrobu (zvlášť, keď ich máte robiť len raz). Aktivity, ktoré se len vytlačia, vystrihnú a zalaminujú by som rada obmedzila, prípadne úplne eliminovala.
- Počet účastníkov je maximálne 10-12.
- Aktivity sa nebudú hlasovať, ale každá si vyberie u každej aktivitu, ktorá sa je najviac páči.
- Každá účastníčka pridá tri návrhy aktivít.
- Cena aktivity by nemala presiahnuť 2€ ale samozrejme to už je na každej žienke, koľko je do výroby schopná a ochotná investovať.

Pridávam niekoľko možností, resp. tém na spracovanie:
- zvuky dopravných prostriedkov + kartičky s týmito prostriedkami na priraďovanie
- značky áut
- dopravné značky
- stavebné stroje
- zem- voda- vzduch
- záchranárske dopr. prostriedky

V prvom rade chcem osloviť žienky s ktorými som už vo výmene bola, pretože spolupráca s nimi mi bola obrovským prínosom, preto... ženičky ak máte záujem o zapojenie, ozvite sa 🙂
@michalajulka @sticza @cicamica1980 @vmata @fada @janikes @silsil @kittykittyke @edi01 @chimsee @holka @romanovaz @vampgirl @sunsun @lucikusik @mamkabeika @ask @tomaskovamaminka @breky @lenusskaa @ikuza @baasss @ a samozrejme aj iné, teraz si už ani neviem pospomínať....
...ale budem rada ak sa ktokoľvek pridáte 🙂

A taktiež tu sú moje návrhy aktivít, keďže som zakladateľka, posielam až 4 návrhy 😀
1. Skladanie dopravných prostriedkov z machovej gumy podľa predlohy (foto ako to bude vyzerať)
2. Čo potrebujú záchranári- ušijem sanitku, policajné auto a hasičské auto z filcu, ale tak, že hore nezošijem a bude to ako vrecko, do toho sa budú priraďovať kartičky, na ktorých budú obrázky s tým, čo potrebujú k svojej práci...napr...hasiči- hadicu, prilbu, ... atď. (ilustračné foto z netu)
3. Pečiatky s dopravnou tématikou. (ilustračné foto z netu)
4. Prevliekačky z machovej gumy- samozrejme budú tam dopr., prostriedky- auto, lietadlo, loď a autobus, alebo traktor a šnúrka (foto ilustračné)

Autíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivít
mimamijami
4. máj 2015

@vampgirl to je super, to isto obideme 🙂

fada
4. máj 2015

@vampgirl ahoj, ja by som tiez brala toyotu a hyundai 🙂 a mozno este mitsubishi ak by sa zmestilo. ale ked nie, staci mi, ked tam pridas aspon toyotu ;)

fada
4. máj 2015

@mimamijami aj ja by som brala k tejto vymene, xixi. ale dakujem, si zlata :D

ask
4. máj 2015

@jaja865 skús si ešte kuknut v lekarni u nas mali taketo 100 ks za 1e

maryennn1
autor
4. máj 2015

1. @maryennn1
2. @sticza
3. @fada
4. @vampgirl
5. @lucikusik
6. @ask
7. @mimamijami
8. @jaja865
9. @kittykittyke
10. @tomaskovamaminka
11. @mamkabeika

Tak žienky, všetko je už jasné, každý vie komu čo, tak idem vymazať z albumu aktivitky, ktoré nemajú žiaden hlas, nech nás nepletú a hor sa do tvorenia prototypov, už sa na ne teším 🙂

ask
4. máj 2015

😎 Baby, inak poznate zakony schvalnosti.... Maly bol dva mesiace zdravy a tento vikend ked som chcela veselo vyrabat prototipy, tak si zmyslel ochoriet:-/ Ale pevne verim ze mi to az taky sklz vo vyrobe nenarobi, lebo nastasie z predchadzajucich vymen uz filcovy zaklad mam 😎 😀 A od zajtra som s malym na dovolenke, tak cez obed ked bude spat, budem robit🙂

maryennn1
autor
4. máj 2015

@ask juuuuuu to je poklad, ja mám doma podobnú krabicu 🙂

sticza
4. máj 2015

@lucikusik od teba nemám hlas

fada
4. máj 2015

@ask fuuu, tak ty mas uz poriesene :D. drobcovi prajeme skore uzdravenie 🙂

mamkabeika
4. máj 2015

Fuu, kym ja zacnem s prototypom, asi až bud. tyzden 😒 Mame behacky okolo kupy domu a dorabania okolia, do toho sme dostali brusnu virovu zalezitost 😖 tak nic moc. A samozrejme bordel v byte 😅 ten nesmie chybat

mamkabeika
4. máj 2015

Moje resume:
Knizka dopravna abeceda+grafomotorika:
@mimamijami
@tomaskovamaminka
@fada
@sticza
@maryennn1
@ask
@kittykittyke
@jaja865

Poskladaj cestu pre autíčka aby mohli splniť svoju úlohu:
@vampgirl
@lucikusik
@maryennn1
@tomaskovamaminka

Priraď obrázky k siluetám:
@fada

ask
4. máj 2015

@mamkabeika Prajem aj Vam skore uzdravenie... inak este som nemala vymenu v ktorej by chybal adrenalin😅

fada
4. máj 2015

@mamkabeika fu, tak to mas perne... aj vam prajeme skore uzdravenie 🙂

ask
4. máj 2015

@fada Vies ze dalsi zakon schvalnosti je, ze just bude chybat nejaky kusocek? Tak zasa objednam (pre istotu aj viac) a jasne ze zasa ostane 😎 😀 😀 😀

fada
4. máj 2015

@ask to poznam :D

mamkabeika
4. máj 2015

@ask Asi ani ja 🙂 Pri poslednej vymene lapbookov mi pred poslednou aktivitou odisiel laminator, takze ostala nezalaminovana 😅

mamkabeika
4. máj 2015

@ask
@fada
dakujem baby, to dame 😉

jaja865
4. máj 2015

@ask Máš pravdu, neviem prečo som si myslela, že ma v lekárni stáli 3 eurá, pozrela som teraz na cenovku a 1,50 🙂 @mimamijami takže ruším tú moju objednávku, ale ďakujem za ochotu 😉

lucikusik
4. máj 2015

@ask Pošli, ten kontakt prosím aj mne.

lucikusik
4. máj 2015

@tomaskovamaminka ja by som chcela aj názvy, len by Ti to asi dosť komplikovalo výrobu ... lebo si neviem predstaviť ako by si to urobila. Takže nevedí, ak tam názvy nebudú.

lucikusik
4. máj 2015

@vampgirl
@mimamijami
Odtiaľto budem objednávať látky http://www.krasnelatky.cz/ a z opitec.sk potrebujem len drobnosti. Na píšem IP.

lucikusik
4. máj 2015

@sticza už som pridala

lucikusik
4. máj 2015

@maryennn1 Prosím, Ťa, daj mi naspäť do albumu Ispy. Ďakujem. Budem ju robiť pre fada. Ďakujem.
@fada Daj mi tam "Like" keď maryennn1 vráti fotku do albumu. Takto je to lepšie, budem mať lepší prehľad o tom, čo mám robiť.

lucikusik
4. máj 2015

Ešte moja rekapitulácia:
Preteky áut
@mimamijami @vampgirl @sticza @kittykittyke @tomaskovamaminka @maryennn1 @jaja865 @mamkabeika

Farebný vláčik
@fada @fada

I spy @fada

lucikusik
4. máj 2015

Oprava
Farebný vláčik
@ask @fada

maryennn1
autor
5. máj 2015

@lucikusik čo ti mám vrátiť do albumu?

vampgirl
5. máj 2015

@mimamijami ja ti ten opitec poslem poobede, vcera som tiez nestihla. Potrebujem tam veci na letnu vymenu. Dik 🙂

tomaskovamaminka
5. máj 2015

@vampgirl Ty uz mysllis aj na letnu vymenu? 🙂 Ty toho mas v plane🙂

vampgirl
5. máj 2015

@tomaskovamaminka haha ja uz som v jendej letnej - prebieha sucasne s touto autickovou 🙂 a je nas tu zopar, co sme aj aj 🙂

tomaskovamaminka
5. máj 2015

@vampgirl Sa nezdate, letnu som nejako nezaregistrovala, asi nedavam dobry pozor:/