Chodíte s deťmi do cirkusu bez výčitiek?
Ahojte, chodievate s deťmi do cirkusu?
Musím povedať, že ako deti sme chodili vždy, keď cirkus v meste bol - vždy nás tam bral ocino, taká nostalgia ma chytá, keď vidím všade tie reklamné panely. Aj deti by chceli ísť.
Len teda mám v sebe aj taký blok kvôli tým zvieratkám, ktoré tam zrejme trpia, že to asi podporovať nechcem. Predsa len už sa na to pozerám inak, nie detskými očami.
Chodievate? Bez výčitiek? Alebo nepodporujete?
Ďakujem za každý názor.
Nechodim uz.Zvierata su jedna vec.Moj dovod csak je,ze 2x som pred rokmi zazila opitych klaunov ako sa v hladisku prihovaraju mojej dcere a motorky co su teraz csade,to mne ozaj nepride ako nieco,co by som v cirkuse ocakavala.Za mna to uz nie su take cirkusy ako byvali.Je to dost slabe.
Chodíme. Naposledy tam bolo dievčatko vo veku našej Zoe a malo kačicky, zopár tiav, ktoré očividne v cirkuse dožijú a psíci. Hlavným tahačom cirkusu boli artisti, motorky v železnej klietke a pod. Celý cirkus bol spravený na rozprávkovú tému. Ak príde znova nejaký dobrý, isto pôjdeme.
@galganka od teba by som to zrovna necakala
Mňa cirkus nebavil už ako dieťa a dosť mi unikalo prečo je zaujímavý ozbrojený chlap pri dvoch troch vydesených selmach. A priznavam, že ma na smrť nudil aj ospevovaný cirque de Soleil. Raz som bola v cirkuse Roncalli (nemá dive zvieratá, len kone a psy), ten bol fajn, ale lístky za cenu koncertu a zase až tak veľmi ma to neocarovalo. Takže asi spadne do kategórie nechodíme. Aj keď nevidím valny rozdiel medzi zvieraťom v maringotke a zvieraťom v miniatúrnej klietke bez vody (minuloročná skúsenosť z bratislavskej a aj bojnickej zoo)
@zuzulienocka78 tam kde su zvery nechodime
Snad sme uz ako spolocnost pokrocili natolko,ze to nejdeme podporovat,ci?
@anonym_e03043 ako spoločnosť sme pokročili natoľko že bez problémov kvôli zisku drancujeme prírodné zdroje našej planéty, bezohľadne zamorujeme odpadom našu zem a nemáme problém vraždiť ľudí kvôli mocenským chúťkam našich diktátorov
@galganka od teba by som to zrovna necakala
@slavka1988 🤷🏼♀️ tiež by som veľa vecí nečakala od všelikoho.
Inak, by ma zaujímalo, v akom cirkuse je v roku 2026 medveď na korčuliach.
ešte niekde sú zvieratá? kiež by, išla by som 😀 nemyslím poníka a psov, ale tigre, slona, opice a poriadna šou 😎 akrobati a kúzelníci ma fakt nezaujímajú 🤷
@zuzanka.zuzu 🙈🙈🙈🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮
Pred 15 rokmi sme boli v cirkuse a prosimpekne im utiekol medved.pobehoval vonku okolo šiatra.dnu bežalo predstavenie a zamestnanci vonku vyplašeni a nevedeli co robit. Dnu sme to nevedeli,ale moj muž to videl.Tak nikdy viac,ale samozrejme sme odvtedy zmenili aj zmysľanie.Zvierata nemaju žiť v klietkach.
@zuzulienocka78 naposledy sme boli asi pred 20 rokmi, nudili sme sa neskutocne a ano je mi luto.tych zvierat a o cene za to uz ani nehovorim.
@minesasubu v kontaktnej zoo asi tiež nie sú tie zvieratá úplne šťastné, keď ich celé dni niekto otravuje, či?
@belllinka asi ako kde, napriklad farma dolinka v lopeji je normalna farma so zvieratami, zviera ked sa nechce s tebou bavit proste odide.
@zuzulienocka78 Nie,nechodim a nikdy ani nebudem. U nas sme to aj detom vysvetlili a maju rovnaky nazor.
@zuzulienocka78 ja to tiež nepodporujem. Ani moji rodičia to nepodporovali. Nikdy som nebola v cirkuse keď som bola malá a nechýbalo mi to.
@zuzulienocka78 nechodime. detom sme vysvetlili kvoli comu (ano kvoli zvieratkam). slubili sme im, ze ked pride cirkus, kde nebudu vystupovat zvierata, ale iba ludia, pôjdeme. a prisiel aj taky, tak sme boli
@slavka1988 🤷🏼♀️ tiež by som veľa vecí nečakala od všelikoho.
Inak, by ma zaujímalo, v akom cirkuse je v roku 2026 medveď na korčuliach.
@galganka to je uplne jedno v aoom v nasom meste ked je cirkus to ramus pocut to az k nam domov a to ho nemame najblizsie prezentujete sa knihami ako vediete deti k citaniu a treba vam vysvetlit ze zvierata do cirkusu nepatria? Tak potom sorry ale skoda slov...mate net staci si pozriet aky dopad a vplyv to ma na tie zvierata

@7miriam77 Ja neviem, ja len tak uvazujem, ale podla mna ani v ZOO nie su zvierata stastne.
@anonym_cb6513 - závisí od toho, aká je tá ZOO + častokrát je ZOO jediný spôsob, ako zachovať určitý živočíšny druh pred úplným vyhynutím.