icon

Maľovanie na textil. Je tu niekto, kto sa tomu venuje?

michalag
11. aug 2011

Ahojte nájde sa niekto kto sa tomuto venuje?
Ja som sice začiatočnik ale snad sa postupne budem zlepšovať

abriela
8. dec 2012

@sirael v teme je pisane, ze sa vyprala jedine fixa a pisala o tom zakladatelka temy. Dalsie kocky pisali, ze pouzivaju konturky s nadstavcom. Ty malujes obrysy len obycajnou farbou na textil, ci konturkou?
@rainee obrysy je vraj najlepsie robit spominanym nadstavcom, resp. tenkym stetcom na pery alebo na umele nechty. Niekto spominal aj stetec z linky na oci.
@sirael moja fixa sa mi zda priliz hruba, ale zatial som len hram a skusila som t len na stare nohavicky tam som nepouzila konturku a na tricko.

sirael
8. dec 2012

@abriela No vidis, mne sa vypralo jedno tricko.....a teda fakt ze dost ☹ A zaujimave je, ze ostatne tri nie 🙂 len tie kontury. A tie robim normalne stetcom najtensim a farbou na textil 🙂

bambicka
8. dec 2012

ja na obrysy pouzivam gelove pero na textil...veeelmi jednoducho sa s nim pracuje...zatial som veci, co som namalovala prala iba raz a zatial drzi...uvidim, ako to bude vyzerat tak po 10 praniach

lussy23
9. dec 2012

@bambicka krásne

kucminka
10. dec 2012

@sirael a aké farby používaš,keď sa ti to vypralo?

kucminka
10. dec 2012

moje vianočné maľovanie 😉

abriela
10. dec 2012

@kucminka krasne - mne akurat schne prvy malovany obrazok, aj ked ako blbec som zacala ciernou 😉 a samozrejme dorobila som obrysy.

kucminka
10. dec 2012

@abriela tak daj potom foto 😉

abriela
10. dec 2012

@kucminka jasne, ze sa pochvalim, ved to bude prvy vytvor 😀. Len idem este domalovat ostatne farby. Z citania viem, ze farby maju preschnut a az tak nanasat dalsiu

dm1
10. dec 2012

@pancake farbicky na textil sa daju kupit aj u nas v papiernictve pri SPS-ke 😉

kucminka
10. dec 2012

@abriela ja si kreslím obrysy čiernou a hneď aj vyfarbujem.

kucminka
10. dec 2012

@dm1 farby na textil síce kúpiš aj v papiernictve,len tie obyčajné neviem čo spravia,keď sa operú.

dm1
10. dec 2012

@kucminka nie nie u nas maju priamo farby Nerchau 😉

kucminka
10. dec 2012

@dm1 aha,lebo ja som sa tiež pýtala v papiernictve,ale tam mali len obyčajné.

abriela
10. dec 2012

@kucminka ja som to dala len na radiator nech farba trosku preschne. Tak sa maluje aj s farbami na sklo.
U nas maju v papiernictve len take fukacie farby.

abriela
10. dec 2012

Tak aj Vďaka tejto téme prikladam svoje prvé dielko aj keď asi ešte doplním trávu.
Mala som asi riedku farbu, lebo biela presvita, ze?

lussy23
10. dec 2012

@abriela krásny

kucminka
10. dec 2012

@abriela skús natrieť ešte jednu vrstvu farby,aj mne sa to tak stáva, a zasa naopak na tmavom podklade presvitá zasa bledá farba.

abriela
10. dec 2012

@kucminka dakujem za radu. Ked to uschlo vyzera to celkom fajn, take tienovane 😉 .

sirael
10. dec 2012

@kucminka Mam farby nerchau - na tmavy textil. A tych snehuliakov - tam som davala 3 vrstvy bielej farby a teda vypralo sa to velmi....☹

sirael
10. dec 2012

Moje dva dalsie vytvory, aj ked teda pri tom psikovi som asi privelmi zriedila farbu s vodou, lebo sa mi to dolu dost rozpilo ☹ Ale tak malej sa paci, tak to je podstatne 🙂

kucminka
10. dec 2012

@sirael to vážne?Aj ja mám Nerchau,ale prala som zatiaľ len dve tričená a zatiaľ držia.Len som malovala Kitty a tam som dávala tiež 3vrstvy bielej,lebo mi to presvitalo,tak dúfam,že sa to nevyperie.

kucminka
10. dec 2012

@sirael akurát pozerám tvoje obrázky,ty aj riediš farby vodou?

sirael
10. dec 2012

@kucminka Ano riedim vodou, aj ten pes - ten sa mi uplne dolu rozpil, to som rozriedila asi privela 🙂 Ale tych snehuliakov som robila ako prvy obrazok a tam som to tusim neriedila. Myslis, ze to moze byt tym? 🙂 Maju sa riedit, ci nie? 🙂

kucminka
10. dec 2012

@sirael no neviem,či je to tým,ale ja farby neriedim vôbec,je to určite krajšie a pestrejšie.

sirael
10. dec 2012

@kucminka Fuha, tak vidis a to prve co sa vypralo, to som prave neriedila ☹ No tak fakt neviem cim to je.... Lebo aj ten psik, ten bol uz viackrat prany a ten je stale krasny 🙂 A ty cim robis prosim ta kontury? (uz som sa to tu pytala, len neviem, ci si mi aj ty odpisala alebo nie) 🙂

kucminka
10. dec 2012

@sirael nemala si tam na tých snehuliakoch málo farby,lebo sa mi zdali taký troška vyblednutý.Ja robím kontúry 0 štetcom Nerchau a farbou.

sirael
10. dec 2012

@kucminka No veru neviem, ale tak dala som tri vrstvy bielej farby 🙂 Tak uvidim, kolko vydrzia dalsie obrazky 🙂

bambicka
10. dec 2012

moj dnesny vytvor 🙂

lussy23
11. dec 2012

@bambicka KRáSNY