Maľovanie na textil. Je tu niekto, kto sa tomu venuje?
Ahojte nájde sa niekto kto sa tomuto venuje?
Ja som sice začiatočnik ale snad sa postupne budem zlepšovať
@lucinka144 je nádherná
@milagros13 krásne tričká
@lenadka krásne
@bambicka je nádherné
@cassidy dakujem - vyskusam
ahoj...ja som si kúpila farby nerchau - na svetlý textil, ale ako čítam tak väčšinou používate tie na tmavý textil,sú lepšie? nemala som investovať radšej do tých...? Ked budem mať trošku tmavšie tričko/ látku je možné,že to moje farby neprekryjú? Alebo sa to dá všetko spraviť tým bielym podkladom...som úplný nováčik,tak zisťujem predtým ako začnem,aby som niečo nepokazila 🙂 ďakujem
Ahojte aj ja by som sa chcela spytat kde kupujete farby ?
@kucminka v dubnici nad Vahom pri SPS-ke ako je zastavka pri hlavnej ceste. V tej budove vedla SPS-ky ako je aj obuv, cyklo a tak. Maju ich hned za pokladnou v regaly treba si vypytat. Aj fixku na textil a transferovu ceruzku som tam kupovala. Je pravda ze nemaju vsetky odtiene ale maju ich tam dost
@kucminka ano maju 🙂. ja mam sice vacsinu farieb od kamosky co mi poslala ale uz som tam bola kupovat ciernu aj zltu takze isto maju. Len mali napr. zltu len na svetly textil nie na tmavy a podobne ale isto doplnaju podla potreby. Tam maju kopu veci dokonca aj fimo a ine kreativne srandicky 😉
Baby, včera som pri maľovaní urobila bodku mimo obrázku - čiernu asi 3x4 mm. Čím to dám dolu? skúšala som odlakovač tak už nieje celkom čierna ale šedá, akoby len vo vláknach. V krajnom prípade tam ešte budem musieť čosi domaľvať, len je to na zlom mieste, tak radšej by som bola keby mi dáte typ ako s ňou preč 😉
ahojte ... chcem sa opýtať ... ako sa rieši niečo také, ked chcem nieco napisat = namaľovať na textil pomocou šablóny abeceda, to sa mi nerozmaže, keď budem zadávať a prikladat jednotlive pismena??? ako sa to rieši??? => som úplna začiatočníčka ... vdaka za radu.
@sashie ahoj, tak bola som v poluse v panta rhei a úplne vybrakované... našla som len dve biele a jednu čiernu farbu nerchau na textil (cena 3€ za fľaštičku) ... a pár farebných ... trošku viac na hodváb nerchau a ešte nejaká iná značka ... ale mali tam aj stojan s pebeo farbami na textil (sú v tube...) tak odtiaľ som si zobrala glitrovky... a ešte takú malú linkovaciu zn. waco (nepoznám značku, vyskúšam) a to je asi tak všetko .... takže... ani tam nechoď... 😉
PS:...škoda, že som nenakúpila, keď mali aspoň aký-taký výber... čo už...
@makulienka ceruzkou si to napis - nakresli na tricko a pekne vymaluj 😉
Dievčatá ako prosím vás postupujete pri objednávkach? Koľko si pýtate? Najskôr vám platia ? Budem vďačná za každú odpoveď.
@lenadka ja som skusala savom a nepustilo...tiez som skoncila pri zamalovani inym obrazkom
@makulienka zalezi aku sablonu mas. ci kupovanu,ci si si sama vyrabala....ja si vacsinou na obycajnu priesvitnu foliu fixkou obkreslim z tlaciarne vopred vytlaceny text /nerobim kazde pismenko zvlast/, vyrezem a celu sablonu prilepim obojstrannou paskou,aby sa mi to nepohlo. jednotlivo po pismenkach je to zbytocne komplikovane. Ale urcite najjednoduchsie je si to namalovat ako navrhla janelillith-efekt je vsak trocha iny.
@drobulo ja zacinam malovat az po pripisani na ucet 🙂 kedze zo zaciatku som mala aj take zenske, ze namaluj mi to a toto...kupila som tricko, namalovala a potom NIC ☹ takze nie som charita a myslim ze tak to funguje aj v obchodoch na nete 😉 daj si podla seba minimalnu cenu za svoj cas....a pripocitaj si samozrejme cenu tricka...a podla velkosti obrazku si vies povedat ci ti to stoji zato 😀
@janelillith Ďakujem za radu, si zlatá. Určite si teda vypytam dopredu lebo ta maminka chce dve tričká aj s menami takže už by som to ani nepredala.
Ahojte...škoda,že mi nik neodpovedal na moje otázky ohľadom toho že som kúpila farby na svetlý textil,či je lepšie kúpiť rovno na ten tmavý a dá sa s nimi maľovať aj na svetlý textil......
chcem sa ešte spýtať či maľujete na nové ešte neopraté tričko,alebo to lepšie chytí na už vypraté. Ďakujem 🙂
@volcanic sak tusim stranu dozadu to niekto pisal vcera to bolo ze to vobec nevadi aspon farba lepsie chyti aj na svetly a nebude treba viac vrstiev ;). ja Mam niektore len na svetly a ked som malovala na tmavy bolo treba viac vrstiev a biely podklad. ja som sice total zaciatocnik ale malovala som na nove neoprate tricka
....ešte by ma zaujímalo, či sa dá na prekreslenie obrázka na tričko použiť aj obyč. ceruzka,alebo je lepšia radšej ta transferová, alebo použiť tu fantomovu, kt. zmizne za pár dni sama?
..... konturu budem asi tiež potrebovať, stačí kúpiť čiernu? a mala by som si kúpiť aj ten kovový hrot?
..... alebo keby ste tu niektorá dali zoznam čo všetko je dôležite a potrebne si zadovážiť pred tým ako začnem maľovať + nejake postrehy či rady, velikánska VĎAKAAAA za reakcie 🙂
a ešte ma napadla otázočka o riedení farieb a miešaní....v akom pomere riediť,aby som to neprehnala,
používate nejaké palety alebo mištičky v ktorých si farby zriedite, či zmiešate? 🙂
ďakujem za odpovede, dúfam že mi niekto poradí ;)
@volcanic ja riedim na palate, nemozem ti povedat v akom pomere, lebo kazdy odtien farby ma inu hustotu...ja mam napr cervenu taku hustu, ze sa mi ani nevyleje z flasticky ale napr fialova je omnoho redsia, takze podla toho pridavam vodu...ale na to budes musiet prist sama...ja som zobrala obycajnu handru, perom spravila obycajny kruh a skusila som vymalovat, ked bola farba prilis riedka, presakovala cez okraje, ked prilis husta, tak pri natiahnuti handry praskala...a co sa tyka kovoveho hrotu, myslim, ze ho tu nikto nepouziva...ja som to trosku skusila (opat len na starej handre) a velmi zle sa mi s tym pracovalo, takze ja urcite neodporucam...ja pouzivam transferovu ceruzku lebo obrazky si prenasam na oblecko (neviem kreslit) ale su dievcata co si predkresluju na oblecko vlastny obrazok a vtedy pouzivaju obycajnu makku ceruzku, ak sa nemylim....dufam, ze som pomohla
😉
@volcanic nechodim tu casto, lebo nejako nestiham a momentalne nemalujem. Ale predtym ako som sa do toho pustila precitala som si diskusie od zaciatku. Mozno staci aj 30 stran a dostanes odpovede na vacsinu otazok. Tato tema nieje rozsiahla, cize sa to da.
Ked som zacinala piect, ci potahovat torty, precitala som si 500 stran v teme a potom sa tesila, ze konecne uz mozem aj prispievat. ALe to je uz o inom.
Ja prekreslujem cez kopirak, alebo prilozim tricko na monitor obycajnou ceruzkou, resp. gelovym perom. Kovovy hrot malokto pouziva. Pri prvom malovani som si kupila farby a stetec. Farby riedim vodou, ak je treba v plaste od toffife. Dolezite je pri malovani podlozit malovane tricko, aby ti nepresiakla farba. Malovany textil je dobre napnut. Robim to stipcami na pradlo a natahujem na karton.
Volcanic Ja prekreslujem obrázky cez kopirak a na tmavý textil používam transferovu ceruzku, obrysy som maľovala s gelovym perom na textil, ale mám už úplne tenký štetec (štetec na gélové nechty - dostať aj v cinakoch, ja som kupila v drogerke) takže budeme už s ním. Je super. Ale veľmi zalezi na čo malujes - aký materiál

@milagros13 nevedela som si spomenúť na ružového pantera🙂