icon

Nové vrecúškové aktivity 2 - 3 roky

kmotra7
15. mar 2014

Pozdravujem všetky mamičky. Osobne som sa nezúčastnila ešte žiadnej takejto výmeny ( zmeškala všetky 🙂 ) ale mám pre ne veľké nadšenie. Mamičky, poďme spolu tvoriť 🙂

romanovaz
5. máj 2014

Pridávam aj ja svoje návrhy na aktivity, ktoré by som dokázala vyrobiť:
1) Hladanie páru
2) Skladanie podľa predlohy
3) Hmatové pexeso
4) Ukladanie guločok
5) Tvarové magnetky + predlohy

Za inšpirácie ďakujem hlavne Monte s Evi, ako aj ostatným maminkám z rôznych výmien

meg_junova
5. máj 2014

tak super,uz len nieco najst🙂))Dnes budem snorit,nakolko sme dodnes mali rusno a navstevy..Uz sa tesim 😉

meg_junova
5. máj 2014

@romanovaz Vau!!!!!!!!!

ivana08
5. máj 2014

ahojte pridavam nieco ja

oveckajanka
5. máj 2014

Ahojte, ja som zatial nasla len jedno ale pridavam...toto by sa mi pacilo 🙂 ktore zvieratko co papa..

oveckajanka
5. máj 2014

A predsa este jedno 🙂

oveckajanka
5. máj 2014
ivana08
5. máj 2014

a teraz aj s fotkami 😉

prva do vane, ja by som auticka asi nerobila neviem ci by som zvladla 😉 ale chcela som zakladne tvary trojuholnik, kruh..... napr. v 3 rozdnych velkostiach ze by deticky mohli ukladat aj podla velkosti, pripadne sa potom z toho da postavit, snehuliak, domcek, porobila by som aj take tenke pasiky co by mohli byt ruky snehuliaka, pripadne luce slniecka a proste uz podla fantazie mamiciek a deticies 🙂

druha uz som robila do jednej výmeny priradovanie srsti alebo ako to nazvat proste na jednej strane velky obrazok zvieratka a dietatko ma prilozit ktora cast patri ktoremu zvieratku na obrazku moja dcerka v akcii 😉

tretia palicky stavat tvary mozno uz mate kedze ste boli uz viacere vo vymenach mne sa to paci a este nemam preto navrhujem 😉

posledna foto priradovat podla farby este tam na fotke chyba cerveny vrchnacik ten som este nemala ked som fotila ale dala by som ho tam isto, tak najmenej by bolo modry, cerveny, zeleny zlty a mozno aj biely viac asi nie aby to deti vedeli a bavilo ich to

sliver
5. máj 2014

dievčatá krásne návrhy ale nie pre moju šikovnicu (alebo už máme), zvažujem čo idem dalej robiť....

oveckajanka
5. máj 2014

@sliver tak pridaj co nemate a pacilo by sa Tebe..ja som bola len v jednej vymene, takze toho vela nemame.

malamargaretka
5. máj 2014

@sliver ja by som to stopla, ak nas bud len 10 tak tie hry mozu byt prepracovanejsie ako ked su velke vymeny, ze 20 a viac mamiciek🙂 hm?

malamargaretka
5. máj 2014

@adelajda2012 ak by sa aj iným maminkam pacili - kocky vrobim velmi rada🙂 a z tvojich aktivít mame doma tie prve- to pocitanie, palce a cislo ako kupovanu hru - ostatne nemame🙂

malamargaretka
5. máj 2014

@ivana08 tvoje aktivitky su krasne, my napriklad mame uz vsetky aked chces mozem ti poslat jednu sadu nasich paliciek- mame asi dve alebo tri🙂 poslem ti ich v baliku pre teba. srst a priradovanie som robila pre maleho - mam doma ulozeny subor s priradovanim srste ale zvieratka nie su kreslene ale realne a je ich 10parov- kto by mal zaujem🙂 a tie vrchnaciky tiez mame ale to je podla mna pre uz 2- 3 rocných jednoducha hra🙂

ivana08
5. máj 2014

@adelajda2012 mne sa pacia napady ale tie puzzle cisla asi najviac ale to hlavne pretoze moju teraz velmi bavi pocitat 😉 aj tie pismenka su super nad niecim takym som aj ja rozmyslala
@malamargaretka popozeram este nieco mozno nieco s cislami kedze moju teraz to bavi, priapadne co tak pismenka slova, nejdem narychlo hladat foto vecer pozriem ale take kde je obrazok a pismenka a dietatko musi poskladat slovo na zaciatok mozno s predlohov?
pacia sa mi obe @oveckajanka tie puzzle som aj ja rozmyslala ale ma predbehla 🙂 ale tam by podla mna ani nevadilo ze to uz niekto ma lebo existuje veeela obrazkov tak sa mozu dat ine obrazky.
@romanovaz vsetky krasne mne sa najviac skladat podla predlohy 😉

malamargaretka
5. máj 2014

@romanovaz krasne aktivitky, mna uplne oslovili a je to nieco co si doma nevieme v nasich podmienkach vyrobit- ta 4rka- golfove palicky a gulicky a tiez 5tka magneticke obrazky🙂 obe by som brala vsetkými desiatimi🙂

romanovaz
5. máj 2014

@ivana08 @malamargaretka som rada,ze sa Vam počili,zatial som ich nevyrábala,ale vybrala som len take aktivity,ktoré by som zvládla vyrobit 😵

pifina
5. máj 2014

ahojte baby, rada by som sa pridala, pohladam nieco, co by som vedela vyrobit 😅

sileta
5. máj 2014

Ahojte, ja som ešte v žiadnej výmene nebola, takže nemám problém s aktivitami, ktoré sa opakujú aj v iných výmenách. Môžem urobiť napr.:
1) zalaminovaná topánka so šnúrkou na nácvik šnurovania
2) hmatový labyrint
3) moriak so štipcami na počítanie
4) priraďovanie uší a nôh k zvieratkám (zalaminované kartičky s magnetickou páskou)
5) priraďovanie vecí k častiam domu (detská izba, kúpeľňa, obývačka, záhrada)
Ale keďže niektoré mamičky už mnohé aktivity majú, tak ešte niečo vymyslím, ak z toho nebude nič vhodné.

delideli
6. máj 2014

ahojte, ak som pochopila,mate uz plno(?) ak by ste predsa len potrebovali nahradnicku,dajte vediet 🙂

ivana08
6. máj 2014

prve dve ako jedna aktivita stavanie podla predlohy,
dalsie domino lienky, podla poctu bodiek davat lienky k sebe ako domino
a posledna prevliekacka, pripadne este ma napadlo auta znacky aut priradovat k obrazkom aut realnych.

darlicka
6. máj 2014

Pridavam aj ja navrhy na aktivity, ak ich este nebudete mat, my tieto zatial nemame 🙂
1. parovanie ponoziek
2. skladanie tangramu podla predlohy
3. priradovanie rastliny s plodom, semienkami

ivana08
6. máj 2014

a este s cislami
v prvej dieta musi doplnit gulicky podla cisla napisaneho hore, pravdaze e to na rychlo len aby ste videli co som mala na mysli do vymeny ak by ste nechceli gulicky skusim volake tvary z nieco to by sme sa dohodli nemuselo by to byt ani na jednom papiery....
druhe je pocet gombikov a cislo sa doplna,
podla mna lepsie je ked je cislo pevne a doplnajú sa gulicky dieta vie skor pocitat ako pozna tvar cisla, aspon si myslim 😉
k tym autam nieco take ako tretia foto, ale bolo by to postrihane pravdaze a k autu priradit znacku, pripadne este karticky farebne a aj farbu k autu.....

ivana08
6. máj 2014

@darlicka tie ponozky su super 😉 to druhe by si z coho robila pozerala som aj ja nieco take ale neviem z coho to urobit by bolo najlepsie ?

ivana08
6. máj 2014

jaaj nemozem to napisat v jednej sprave vzdy nieco zabudnem tak prepacte 🙂
to co som dala uz skor do tej vane ak by ste nechceli tvary a velkosti tak by mohli byt kludne aj cisla napr.
ako hracka do vane je to podla mna fajn ak este nemate teda 😉

oveckajanka
6. máj 2014

@ivana08 to stavanie podla predlohy je super aj tie auta a znacky, to by aj nasich ockov bavilo 😀

@darlicka ponozky su super aj tangram...neviem co by sa mi viac pacilo a tie semienka to by bavilo asi najviac mna ako polnohospodara 😀

darlicka
6. máj 2014

@ivana08 z penovej gumy by to mohlo byt fajn
Mne by sa pacili tie tvary do vane 🙂

ivana08
6. máj 2014

@darlicka no to by mohlo byt, ja som rozmyslala ze by take nieco mohlo byt aj magneticke, len neviem keby sa to dalo na papier zalaminovalo ci by tam drzala magneticka paska alebo ako to potom zmagnetizovat

@oveckajanka no tie auta by som sa ja najprv naucit musela 😀 ale ocinka by to isto bavilo, ale ma to napadlo pretoze som zistila ze to deti bavi nepovedala by som to ale poznam mamicky co musia chodit aj na parkoviska kocikovat a auticka si hovorit co je co 🙂

ivana08
6. máj 2014

no a este pridam 🙂 nieco na pismenka a slova, prve dne je jedna aktivita, z jednej strany je obrazok z druhej napisane slovo mladsie mozu pisat podla vzoru starsie podla obrazku a iba sa skonrolovat
foto stiahnute z netu od jednej maminky s super napadmi dufam ze sa neurazi ze som pouzila ako priklad

romanovaz
6. máj 2014

@ivana08 ja by som mala záujem hlavne o tie značky k autám,kedže to môjho malého teraz baví. No ale aj tie slová a písmenká v zápalkových škatulkách sú fajn, len to by som ešte musela odložiť, kedže pre môjho je to ešte skoro 🙂

romanovaz
6. máj 2014

@darlicka mne by sa páčilo to párovanie ponožiek, vyzerá to veľmi pekne 🙂