icon

Vrecúšková aktivita od 10 mesiacov do 20 mesiacov

miskanasa
10. dec 2013

ahojte žienky, nechystá sa niektorá z vas vytvoriť takuto skupinku?Rada by som sa zapojila do vrecúškovej výmene aj pre tie najmenšie detičky.....nič nenáročné, niečo, čo by zvládli fakt aj mrňátka....🙂

miskanasa
autor
17. feb 2014

@mravvcek tie paličky už ma v ponuke @katka159 a tie gulky s číslami sme sa zhodli s babami že je este skoro pre mensie deticky..takže zatial ti davam pradielko na vešanie a skus si este nieco pohladat...skus mozriet aj do toho mojho albumu Inšpirácie, či ťa tam niečo nezaujme🙂

katka159
17. feb 2014

@moninka1 podla mna deti už vladnu zapinas aspon ten druhy tym čo je žltá že by si to aspon pol na pol dala

maryennn1
17. feb 2014

@miskanasa našla som ešte nejaké inšiprácie, mohla by si pridať do albumu inšpirácii, možno si niekto niečo z toho vyberie 🙂

miskanasa
autor
17. feb 2014

@katka159 tak @lucka23 už ma v ponuke rozne zapínania..tiež si myslím že tie kruhy od moninka1 by mali ostat na suchy zips

miskanasa
autor
17. feb 2014

@maryennn1 dam, srubovanie flias už mam ja🙂 a ten haad je suprový🙂

maryennn1
17. feb 2014

@miskanasa jaj vlastne áno, šrubovanie máš ty 🙂

mravvcek
17. feb 2014

@miskanasa mam este spinky

miskanasa
autor
17. feb 2014

@mravvcek idem ti to pridat..🙂 dam tie prsty do albumu...

brulinka
17. feb 2014

@branki @miskanasa @moninka1, @gega, @tinka_21, @lululaila, @nicicka, @mravvcek, @katka159, @lucka23, @fufina, @darlicka, @maryennn1, @majusqwa, @zuzu122, @zvalka, @branki, @slniecko379, @stormie, @iivkaa1, @brulinka
baby super ze viacere mate taky nazor ze uplne jednoduche veci typu tlac/lamino/strih, a mozno aj niektore ine uplne jednoduche si mozme robit lahucko same doma pre seba a tu dajme daco zlozitejsie aby to potom stalo za to ked doma otvorime krabicu ... 😀
mam taky napad co keby sme boli narocnejsie uz teraz pri vyberani do albumu na hlasovanie aby potom sa hlasovalo z niecoho o co mame fakt zaujem a nielen aby sa nieco muselo vybrat... proste ked sa tu nahodia moznosti (a nahadzujte radsej hned po 2-3) a dostane to uz tu viac ako 10 nasich likov tak vyber je dobry a to posunme to do vyberacieho hlasovacieho albumu , ked to liky nenaberie tak mamicka pozmeni kym jej to aspon 10 bab neodobri... sledoval by si to svoje kazdy sam a ked bude mat dost likov tak da vediet miske a supne to do albumu ... mohlo by byt ? lebo u niektorych sa nejak horsie vybera a tak sa nebude nikto osobne nikym osocovat , iba proste sa uvidi zaujem/nezaujem o jeho aktivity a vysledkom by mal byt kvalitny vyber pre nasich drobcov 😉

inak co sa tyka puzzle tak to je asi individualne, moj ma na to teraz obdobie v 16 mesiacoch ze velmi rad sklada obrazky a prave tieto palickove su pre neho troska lahsie ako tie klasicke hlava/diera tak som mu zacala robit palickove ale treba to samozrejme vymakat , dat na zdvojene palicky aby sa dobre chytalo a nepodsuvalo , dat obrazky ktore su jednoduche a ktore dieta pozna a ma rado ( pre nas zvery, auta ) a uvidite divy... 😉

este by som mozno mala taky navrh aby sa aktivity velmi podobne tomu co sme s touto skupinou robili v prvom kole (vid album vyherne aktivity u miskanas ) nedavali kedze vacsina z nas pokracuje tak uz ich ma potom obmedzeny vyber, tyka sa to farebnych paliciek,a tych farebnych stvorcekov s predlohou co som tu niekde videla...

miskanasa
autor
17. feb 2014

@brulinka myslim že to bude chaos v tom..nie jw to zly napad ale nebudu obrazky na jednom mieste...ved ja priebezne z albumu vyradujem čo sa povie že sa nehodí

miskanasa
autor
17. feb 2014

@brulinka ale vo vsetkom suhlasim..len ten album si myslim že je prehladnejsi

katka159
17. feb 2014

@brulinka
@miskanasa resne ten album sa neustale mení a je prehladní len @zvalka tam ma len jednu aktivitu tak poprosím ešte o niečo lebo ja mam špachlove puzzl doma a mne sa to teda nezda vhodne pre tuto katrgoriu detí....

brulinka
17. feb 2014

@miskanasa alebo jednoducho davaj do albumu a ked sa nam niekoho aktivity moc nezdaju tak nedavajme liky a kto nenazbiera bude menit... kto bude mat viac jak 10 ma vybrano 😎
mne sa tie spinky moc nezdaju pre drobcov , ani to nevie davat aj je to male amoze sa s tym doskrabat ked rozoberie...

miskanasa
autor
17. feb 2014

@mravvcek takže spinky asi nebiudu vhodne pre deturky a je pravda že sami ich nebudud vediet nasuvat🙂

danjelca
17. feb 2014

babyyyy došlo a skoro som odpadla!!!!už dve hodiny fičíme na vašich aktivitkách!!Velké dakujeem!!!

gega
17. feb 2014

@miskanasa dakujeme za krasny balicek a aj kazdej maminke a vam patri poklona za cele manazovanie 🙂 pekny dnik

mravvcek
17. feb 2014

@miskanasa ok,takze davam dalsie navrhy
prikladanie guliciek,neboli by to vrchnaky ale gulicky
skladanie podla predlohy-jednoduchsie obrazky
obliekanie
alebo emocionalne karticky-tvar z filcu a usta oci vlasy

lucka23
17. feb 2014

@mravvcek to obliekanie sa mi paci. 😵

@maryennn1 tie karticky so zvieratkami a ich potravou su fakt perfektne. to by sa mi mooooooc pacilo. 😵

lucka23
17. feb 2014

a ja este satle nemam balik. ☹ ☹ ☹ uz sa ho neviem dockat 😅

slniecko379
17. feb 2014

@miskanasa uvedomila som si, ze aj ja som upadla do laminovacieho stereotypu...
napadla ma dalsia aktivita, vymen ju prosim za tu, ktoru tam uz mam "co k comu patri" - hasic, lekarka...

na zalaminovane 🙂 karticky by som dala obrazky, ktore by deti museli vhodit do poharika prislusnej kategorie.
druhy kategorii necham na odsuhlaseni ostatnych - tie co som tam uviedla, su len navrh.
fotka je taktiez len ako priklad. obrazky by boli farebne a pohariky oznacene aj obrazkom...

darlicka
17. feb 2014

@miskanasa baby ako ste sa rozbehli 🙂 pripajam aj ja nejake navrhy

slniecko379
17. feb 2014

@stormie
ak by si mala zaujem o vyrobu lapbooku pre tuto vekovu kategoriu, mozes sa pridat:
https://www.modrykonik.sk/forum/sporty-hobby-a-zaujmy/lapbook-interaktivna-kniha-pre-deti-od-1-5-roka/

zuzu122
17. feb 2014

brulinka @branki @miskanasa @moninka1, @gega, @tinka_21, @lululaila, @nicicka, @mravvcek, @katka159, @lucka23, @fufina, @darlicka, @maryennn1, @majusqwa, @zvalka, @branki, @slniecko379, @stormie, @iivkaa1, @brulinka dievcata, v prvom rade dakujem za prijatie do skupiny v druhom kole vymeny aktivit🙂 Zrejme sa vacsina z vas zucastnila aj prveho kola. Paci sa mi nazor brulinka ohladne narocnosti a zlozitosti danej aktivity co do vyroby, pokial nam to moznosti (material, sikovnost...)dovolia. Je pravda, ze vekove rozpatie 10-20 m. je velke a hodnotenie narocnosti aktivity pre to ktore dieta je dost subjektivne. Mne sa osvedcilo ponukanu akivitu najskor odskusat na vlastnom dietati, resp. vybrat podla toho co ma ono rado, co ho najviac bavi/resp. na co predpokladam ze dozrie za kratky cas.

Ja by som bola rada, aby kazdy odo mna dostal taku aktivitu ktoru naozaj chce (este nema...), preto mozem ponuknut napr. 3 aktivity, a kazdemu vyrobim tu jednu ktoru si vyberie . (jedine ak by ste povedali ze vsetky su hrozne a nie je z coho vyberat🙂 Neviem ci je tento model ok vzhladom na uz zabehnute pravidla miskanasa? mozno by bolo fajn pouvazovat ci by aj pre vas nebolo toto jednoduchsie, dat do ponuky aj to co ste uz raz robili a mate este material, uz viete ako na to....

apropo aktivitku zvieratka - co kto papa ktoru tu zavesila maryenn1 robim v inej vymene, tak ju mozem dat do ponuky 🙂

maryennn1
17. feb 2014

@lucka23 zlatíčko to som dala ako inšpiráciu, lebo aj mne sa to páči 🙂

gega
17. feb 2014

co by ste povedali na zaradenie tvarov podobne ako na obrazku? este pridam dalsie este musim pohladat 🙂

brulinka
17. feb 2014

@miskanasa @danjelca @lululaila @branki @fufina1 @nicicka @josenka @praznakova @stormie @moninka1 @brulinka @iivkaa1 @tehulka13 @tinka_21 @lucka23 @gega @majusqwa @nufanek @slniecko379 @darlicka
balik uz dorazil aj k nam 🙂
moninka tak tie baloniky pobavili a prekvapili aj mna 😉
malemu sa najviac asi paci stavat vezu z tych penovych koliesok , chcem ale upozornit na tu snurku z tych koliesok ze je dost dlha a maly si ju uz racil obtacat okolo svojho nezbedneho krku dokola a dokola tak aby ste s tym nenechavali deticky aspon kym su taketo male bez dozoru aby nedoslo k urazu...
dakujeme krasne vsetkym tvorivym maminkam za ich pracu i miske za managemment a zaverecny servis , baby je to uzasne !

slniecko379
17. feb 2014

@branki @miskanasa @moninka1, @gega, @tinka_21, @lululaila, @nicicka, @mravvcek, @katka159, @lucka23, @fufina, @darlicka, @maryennn1, @majusqwa, @zvalka, @branki, @stormie, @iivkaa1, @brulinka

@zuzu122 plne suhlasim s tym co si napisala 🙂

ja som upadla do laminovacieho stereotypu, co niekto berie ako velku nevyhodu. avsak pred 3 mesiacmi som si kupila laminovacku a laminujem vsetko co sa da... ale na moje deti to funguje 🙂 neberu to, ze to je "iba zalaminovany papier" ale ako aktivity, ktore ich bavia.
a nie je to tak, ze zalaminovat si vieme doma vsetci, pretoze dana aktivita chce aj vhodnu pripravu, co znamena ze to nie je len vytlacit papier a zalaminovat ale niekedy to chce poriadnu namahu pri gooleni, zhanani vhodnych materialov a spracovavani v pc... v poslednej vymene som robila tiez laminovacie veci a cas pripravy bol odost dlhsi ako cast laminovania a strihania...

skusme sa pozriet na ponukane veci ocami deti...
taktiez nehovorim, aby boli ponukane aktivity cenovo vysoke... deti nevedia ocenit hodnotu penazi...
chce to dobry napad a hlavne nieco, co deti bude bavit a ja osobne uvitam aktivity, ktore deti rozvijaju a posuvaju dalej...
v ziadnom pripade nechcem ponuknut "lacne" aktivity, ponukam aktivity, ktore subjektivne beriem za uzitocne pre moje dieta...
niektore aktivity su urcene na hranie, niektore na rozvoj hrubej motoriky, niektore na rozvoj jemnej motoriky. niektore na rozvoj IQ...
ja ponukam rozvoj IQ... aj ked "len" zalaminovanymi kartickami a nejakymi plastovymi poharikmi...
na druhej strane: ak mi vsak cela skupina napise, ze vsetky tri aktivity su hrozne, beriem to, ze chyba nie je v 19 clenoch, ale asi vo mne... 🙂))

zvalka
17. feb 2014

ahojte, dnes som vas nestihla precitat, pozriem si vecer, co ste tu popridavali, chcem sa spytat na to obrazkove puzzle, mozem tam dat jednoduchsi obrazok, aby to zvladli aj male deticky. a tiez mozem urobit dievcensky a chlapcensky motiv, vecer si skusim pohladat este nejaku inu alternativu, ak by vam toto nevyhovovalo, ale mne sa to paci 🙂

brulinka
17. feb 2014

cele olovrantovanie cumime do disko flasky od @branki , v jednoduchosti je krasa...
@slniecko379 rozlozili sme si karticky zvieratiek a maly sa tiez velmi dĺho vydrzal prehrabkavat a "citat" si ich 🙂 , musim povedat ze su fakt velmi pekne a asi budu mat aj dlhobobejsie pouzitie..
myslim ze cela tato nasa 1. krabica vysla velmi dobre aj preto ze je taka pestra a roznoroda ... takze nemam principialne nic proti laminokartickam, nech sa daju kludne do vyberania a ked budu dobre tak prejdu ...ked sa nebudu skupine pacit tak neprejdu... len by som nebola moc rada keby prisla nabuduce polovica krabice laminokarticiek...

stormie
17. feb 2014

Je tu niekto kto este nedostal balicek z prvej vymeny?? Som sa tesila ze uz dnes dojde, som bola zvedava a nic ☹