Vrecúšková aktivita od 10 mesiacov do 20 mesiacov
ahojte žienky, nechystá sa niektorá z vas vytvoriť takuto skupinku?Rada by som sa zapojila do vrecúškovej výmene aj pre tie najmenšie detičky.....nič nenáročné, niečo, čo by zvládli fakt aj mrňátka....🙂
mne sa velmi pacila predchadzajuca vymena, vyber aktivit, sposob hlasovania, vyrabanie len jedneho typu, @miskanasa to tu uzasne viedla a klobuk dole, ze sa dala aj na triedenie balikov. "stara" zostava boli super mamicky, nehadali sa, davali konstruktivne navrhy na zlepenia a snazili sa ich aj zapracovat ...uz sa iba neviem dockat vysledku 😅 tymto vam vsetkym dakujem 😉 😉 😉 . uz len aby ten balik prisiel, verim, ze moje pocity sa iba zlepsia 😀
@katka159 ahoj, ja len chcem k tomu tiez zaujat nejaky postoj. Vsetci sme tu v stadiu diskusie, nikto nikomu neprikazal, ze to budeme tak a tak robit. Zatial o tom diskutujeme, ako by to bolo najlepsie pre vsetkych, A jasne, ze nie kazdy bude s kazdym suhlasit TReba najst kompromis. Co sa tyka aktivit, tak jasne, ze sa mozes dohodnut s babou ktorej aktivitu uz mas, ci by ti bola ochotna vyrobit inu. Tak sme to robili aj v nasich starych vymenach. Ale je to uz fakt na ochote ostatnych mamiciek. Ja som hovorila za seba, ze radsej vyrobim 20 ks z jednej aktivity, pretoze ja kupujem material, presne iba na tieto aktivity. Preto sa zapajam do tychto vymen, aby som nemusela zhanat kvanta materialu a vyrabat vsetko doma. Lebo na to nemam napriklad ani potrebne zrucnosti (sitie...) A material zvysny neplanujem dalej vyuzivat, kedze to bude moja stvrta vymena x20 aktivity, cize 80 aktivit je na hranie az az a treba si ich aj uzit.
Ale samozrejme, ked bude vacsina chciet iny system aky sme mali, ze budeme vyrabat to, co si kazdy vyberie, prisposobim sa. 😉
@katka159 ja si prave myslim ze v tejto skupinke sa zisli skvele a sikovne mamicky. nikto ti ani raz nepovedal ze s niecim co si napisala by mal nejaky velky problem. zatial sa tu vedie diskusia a tak sa diskutuje. o tom to je. tiez mi vyhovuje tento system vyrobit jednu aktivitu, podla mna o tom tie vymeny su. ak by som mala vyrabat kazdej co si zaziada tak to straca svoj vyznam. a mozem si tie aktivity vyrabat doma sama. takze ja som v tejto skupine max. spokojna a inam neplanujem ist. myslim ze jedinej komu to tu nevyhovuje si ty lebo zatial sme od teba poculi len toto uz mam, aj toto aj toto. nechcem sa ta nijak dotknut ale vsetko je to o prisposobivosti. 😉
@branki
@lucka23 ako ja sa prispôsobiť viem ale ked da niekto len 2 navrhy a ie mam tak načo mi su alebo teda budem mať... ked to je vaša neviem kolka vymena tak mi nehovor že takéto zakladne veci a najviac rozšírene namáte doma.... a ked si všimneš tak som chvalila napady niektoré davajú fakt super ako tie nožky alebo ten labyrint
a ešte nikto nepovedal že je to tu des len žiadna ochota sa dohodnuť
@katka159 dovol aby som ta citovala: sliver som vy vymene 10 -20 mesiacov a des... nič čo poviem alebo navrhnem no uvidime zatial od 3 mamičiek si neviem vybrať. preto som sa ta pytala preco myslis ze je to tu des. ale nechcem viest zbytocne diskusie. tvoj nazor uz pozname. a len pre info. toto je nasa druha vymena cize ver ci never tie veci co sem davame nemame 😉 😉 😉 😉 /teda aspon väcsina myslim/ preto ich pridavame. 🙂
prvom kole, takze presne ako hovori @lucka23 vsetky aktivity co tu boli nemam. Ja sa budem zase opakovat, nie je problem, ked tie aktivity uz mas dohodnut sa s mamickou, ci ti nevyrobi nieco ine. Ono problem tych vymen je aj v tom, ze ked si napr. aj doma vyrabas nejake aktivity, a zapojis sa do viacerych vymen, tak clovek musi ratat s tym, ze sa mu nieco bude opakovat, preto treba zvazit, ci idem do tej vymeny, ci sa mi to oplati alebo nie. Mne to pride ako keby si si osobne brala, ze nieco proti tebe mame. Co vobec nie je pravda. Ta ja len k tomu tolko a uz sa nebudem v tom rypat.
@gega, @tinka_21, @lululaila, @nicicka, @mravvcek, @katka159, @lucka23, @fufina, @darlicka, @maryennn1, @majusqwa, @zuzu122, @zvalka, @branki, @slniecko379, @stormie, @iivkaa1, @brulinka, @miskanasa no, je mi dosť divne ked si teraz citam tuto diskusiu...pri prvej vymene to islo tak hladko.🙂 no, aby som to zhrnula....v decembri som sucasne založila dve výmeny, jednu pre deti od 10-20 mesiacov, druhu pre deti od 3-5 rokov...vacsia polovica mamiciek je sucasne zapojená v oboch výmenách...aktivity su samozrejme v jednej o niečo narocnejsie...teda v tejto skuipine od 10-20 mesiacov je toto nasa druhá vymena, ale napriklad pre branki je to 4. výmena nakolko je aj v tej druhej...dalej...pravidla sme si jasne stanovili na zaciatku prvej výmeny, kde sme vsetkyx mamicky suhlasili s tým , že sa bude vyrábat rovnaká aktivita pre kazdu, jedine mohla nastat napriklad situácia, že niekto ponukal skladanie tváričky a niektore maminky si vyžiadali miesto toho skladanie motýlika(ale použil sa na to rovnaký materiál - filc), teda maminka si objednala vsetko na jednu aktivitu a doma si to nastrihala podla toho, kto chce tvaar a kto motýla...toto pripadalo do uvahy, ale nestalo sa, aby jedna maminka robila rozne 2 aktivity...a to sme tam mali byby, ktoré boli aj v 3 výmenách...a bolo im jedno že už tuto aktivitu doma maju....bud ju niekomu darovali, alebo jednoducho mali dve (ved nie su navlas rovnake)....teda chcem povedat, že my sme tuto otazku už riesili...rozumiem aj tomu, že je blbe ked už doma má niekto 5 aktivit, ktore sa tu ponukaju, ale tak pre vacsinu je toto druhá vymena tak prosím, aby sa na to bralo ohlad...nehcchem z tade nikoho posielat preč, ale ak naozaj bude mat niekto pocit že mu tu nevedia dat to, čo ocakava, mozno by bolo fajn opustit tuto výmenu....lebo aj ked tu kazda maminka hádze smajliky a komentuje, tak v skutocnosti nas to kazdu zlosti ako može niekto tolko hundrat....nikoho tu nasilu nedržíme, kto chce, kludne može odist a skusit stastie v nejakej starsej výmene, kde beží 5. kolo a su tam už možno nejake novsie aktivity, ktore doma nemáte, alebo poprípade si založiť novú vlastnú skupinu...dufam že som sa nikoho osobne nedotkla, ale mna sa niektore veci ako členku tejto povodnej skupiny dotkli ....
@branki
@lucka23 už sme to tu rozoberali že uvidime čo sa vlastne vyberie a podla toho sa rozhodnem čo bude dalej veľa bab nema ešte navrhy a zatial si neviem vbrat od asi 3 bab lebo oby dva navrhy mám.... ale niektoré su fakt skvele a nakolko mam doma 20 mesačneho syna tak preto som sa chcela pridať sem už v prvom kole ale už ste boli plne bohu žial vtedy som len začinala s tým...a v prvom kole niektoré aktivity boli fakt že super
inak nečítala som ešte čo to tu píšete ale ja som vašimi aktivitami absolutne nadšení...prehrali sme sa celý den! 🙂 🙂 🙂
@katka159 no ja tiez musim povedat, ze v 1. vymene mi jedna mamicka povedala, ze tu aktivitu uz ma a ze jej ju nemam posielat, proste s tym nemala problem, tak ma 19 akt. a nie 20. Poslala som je to aj tak...Ja som tiez na zaciatku napisala, ze nie som nejaka zrucna na tieto veci a uz na zaciatku som povedala otvorene, ze si vyberam mozno lahsie, ktore viem, ze dokazem urobit. Myslim, ze nase deturence sa nepozeraju na to ako super je to urobene, ale ci to splni svoj ucel a dokazu sa s tym vyhrat. Co sa tyka vyroby viacerych aktivit podla potrieb tiez nie som velmi za, kedze som na malu naozaj sama a bolo by to pre mna casovo a mozno aj inak narocne...a musim len suhlasit @miskanasa "urcila" pravidla a myslim, ze by to pre nu bolo aj dost komplikovane ak by jedna mamicka mala take aktvity, ina zase uplne ine...ak aktivity robi 6 bab, je to mozno ok, ak je ich 20 je to uz o inom...
@gega, @tinka_21, @lululaila, @nicicka, @mravvcek, @katka159, @lucka23, @fufina, @darlicka, @maryennn1, @majusqwa, @zuzu122, @zvalka, @branki, @slniecko379, @stormie, @iivkaa1, @brulinka, @miskanasa
ok baby možno som prestrelila prepačte mi važne.... ak mna tu nechcete a hlavne zakladatelka tak to akceptujem...ja som už napisala že ked sa mi budu aktivity opakovat že 3 tak je to ok...
@miskanasa este mam na teba otazocku ohladom mojich aktivit, ktore mas vo vyberovom albume. Kedze sa tu riesili veci ohladom toho, ze je jednoduche veci vytlacit a zalamino a ja ma z 3 aktivit dve na laminovanie, tak sa chcem spytat, ci mam hladat nieco ine, ale to tak moze ostat, aby bola spokojnost...
@danjelca @lululaila @branki @fufina1 @nicicka @josenka @praznakova @stormie @moninka1 @brulinka @iivkaa1 @tehulka13 @tinka_21 @lucka23 @gega @majusqwa @nufanek @slniecko379 @darlicka baby, vsetky balíky som posielala v piatok doobedu, tzak netusim preco to niektorým tak trva a niektorí to už maju doma....
@miskanasa jasne ako ja som to nevyprovokovala ja som len reagovala na jednu babu čo to navrhla že to nie je zlý napad... ale ja sa prispôsobím mne je jedno čo vyrabam mám doma materialu dosť... a ked sa mi niečo zopakuje neva ako napr. ten stromček s filcu som si doma urobila s 0,9mm a maly kym sa to tam naučil navliekať tak to rozthal preto som aj upozornila že to chce aspon 2,5 mm čiže tým chcem povedať že sa aj niečo zničí
@gega, @tinka_21, @lululaila, @nicicka, @mravvcek, @katka159, @lucka23, @fufina, @darlicka, @maryennn1, @majusqwa, @zuzu122, @zvalka, @branki, @slniecko379, @stormie, @iivkaa1, @brulinka, @miskanasa, @moninka1 baby, poprosím, dajte like aj svojej aktivtke, ktorá sa páči vám...a ak nahodou niekomu do albumu nedam nejaku aktivitu, tak to len preto, že už tu bola v minulom kole, alebo ju už navrhol niekto iný v tomto kole...dakujem

@zuzu122 plne s tebou suhlasím a ja ponuklas om 4 mislím že super aktiviti aj pre tuto skupinu a mne nerobí problem ked 5 bab bude chchieť vtačky a 10 bab machovku a 5 tvary.... načo nejakej babe budu vtačci ked ich ma už doma to u mna nedava zmysela...
a baby nechce sa pripojiť niektora do skupiny https://www.modrykonik.sk/forum/sporty-hobby-a-zaujmy/vrecuskove-aktivity-pre-deti-od-3-rokov/ presne tak to tam funguje je nas zatial 6 a každa robime to čo si vyberie a ked sa jej pačia 2 aktivity tak aj 2 spravíme ked da dobrý navrh aj ona že sa dohodneme ... ved všetko je to o dohode