icon

Vrecúšková aktivita od 10 mesiacov do 20 mesiacov

miskanasa
10. dec 2013

ahojte žienky, nechystá sa niektorá z vas vytvoriť takuto skupinku?Rada by som sa zapojila do vrecúškovej výmene aj pre tie najmenšie detičky.....nič nenáročné, niečo, čo by zvládli fakt aj mrňátka....🙂

miskanasa
autor
18. feb 2014

@katka159 ak ste sa dohodli tak je to v poriadku.

miskanasa
autor
18. feb 2014

@lucka23 @darlicka @lucka23 som si neuvedonila . Vymazem ju u darlicky? Ma tam aj ren hmat labyrint

lucka23
18. feb 2014

@miskanasa no ako povie väcsina. na tu husenicu si ja netrufnem, to zapinanie zvladnem, uz som zacala zhanat matros 🙂 ale ak bude väcsina chciet husenicu prisposobim sa. 🙂

josenka
18. feb 2014

@lucka23 @brulinka
Baby, tak to mi je ľúto, že moja aktivita je taká nebezpečná... Možno ste mohli pridať koment, keď som vkladala fotky, bola by som vám tie magnety omotala. 😉

lucka23
18. feb 2014

@josenka nieeeee neber to tak. aktivita je paradna len moje sidlo si zrejme potrebovalo vybit svoju frustraciu z dnesneho narocneho dna a odniesla si to zrovna udica. 😒 vsak kupim niekde novy magnet a vsetko bude oki. a hlavne uz viem ze ho s nou sameho nenecham 😀

miskanasa
autor
18. feb 2014

@lucka23 mozno ak @darlicka sije, nepustila by sa do napriklad niecoho inehi, sme to vyuzili?🙂

zvalka
18. feb 2014

@miskanasa inak ja sa najviac tesim na tvoju 😀 moj to bude tak sroubovat, otvarat, zatvarat, to bude pre neho 🙂

lucka23
18. feb 2014

@miskanasa vravim ja sa prisposobim, ak za to bude väcsina. 🙂 mne osobne by viac vyhovovalo to zapinanie nasite na nejakej ploche ale ta husenicka je krajsia na oko. zajtra odchadzame na 4 dni do tatier tak mi dajte prosim vediet ak oste sa rozhodli. 🙂

tinka_21
18. feb 2014

@gega, @tinka_21, @lululaila, @nicicka, @mravvcek, @katka159, @lucka23, @fufina1, @darlicka, @maryennn1, @majusqwa, @zuzu122, @zvalka, @branki, @slniecko379, @stormie, @iivkaa1, @brulinka, @miskanasa, @moninka1
Ahojte dievčatá! Tak sa opäť hlásim po týždňovej dovolenke a pobytu mimo domu. Konečne sa mi podarilo prelúskať cez tých niekoľko stránok nových komentov, a zisťujem, že to tu žije 😀 až sa nestíham čudovať 🙂 Skrátka, sme akčné ženy 😀
K predchádzajúcim veciam sa už nebudem vyjadrovať, nech to tu zbytočne nemotám a nekomplikujem, čo bolo treba sa poriešilo k aktivitkám, takže sa budem zapájať od str.50 🙂
Prebehnem ešte navrhované a odhlasované aktivitky, zahlasujem aj ja, a ak by ste potrebovali aj moje vyjadrenie k niečomu (ak sa ostatné už vyjadrili a ja nie), napíšte mi prosím ešte raz.
Idem teraz pridať aj ja svoje návrhy, ak budú k tomu nejaké pripomienky, sem s nimi 🙂

@miskanasa Balík ma už čaká na pošte, dnes sa mi v schránke objavil povestný žltý lístok, tak sa už veľmi teším 🙂

tinka_21
18. feb 2014

@gega, @tinka_21, @lululaila, @nicicka, @mravvcek, @katka159, @lucka23, @fufina1, @darlicka, @maryennn1, @majusqwa, @zuzu122, @zvalka, @branki, @slniecko379, @stormie, @iivkaa1, @brulinka, @miskanasa, @moninka1
Takže návrhy aktivít:

1. Vkladačka s tvarmi vyrobená zo špongií (môj návrh z predchádzajúceho kola)

2. Navliekanie gombíkov na šnúrky - tento obrázok je zo stránky kde túto "hračku" predávajú asi za cca 18 eur, čo je podľa mňa strašný peniaz. Preto mi napadlo vyrobiť gombíky zo slaného cesta zafarbeného potravinárskym farbivom.
Čo sa s tým dá robiť:
1) precvičovanie jemnej motoriky - navliekanie
2) triedenie gombíkov podľa farieb a nalviekanie na šnúrku danej farby
3) triedenie gombíkov podľa počtu dierok
4) zoraďovanie podľa veľkosti (neskôr)
Priznám sa však, že so slaným cestom som robila veeeeeľmi dávno, takže nemám skúsenosť s tým, či nie je napr. krehké, atď. takže ak máte takú skúsenosť, tak rovno sem s ňou a zrušíme to.
A čo sa týka vhodnosti pre túto vekovú skupinu, neviem to celkom posúdiť, moja malá má 14 mesiacov, dostala hračku na prevliekanie šnúrok cez drevené tabuľky a to ju baví, aj ked jej pritom samozrejme pomáham, a náhodou som objavila v jednom obchode gombíky s veľkými dierkami, krásne farebné, tak som jej pár kúpila, a celkom statočne sa snaží ich navliekať, aj sa jej to darí. Takže preto som rozmýšľala nad niečím takým, a bude to mať využiteľnosť aj neskôr.

3) Knižka s priraďovaním farieb - obrázok je ilustračný, vyrobený mnou v skicári.
Videla som knižku na tento spôsob v kníhkupectve.
Ja by som dala krúžkovú väzbu, možno len také tie krúžky ako sú na kľúče.
Mohla by byť dvojkartičková: farba + obrázok alebo trojkartičková: obrázok + farba + obrázok.
Pointa: podľa farby kartičky v strede by sa hľadali obrázky po stranách, tie by boli v knižke pripnuté v inom poradí, aby dieťatko muselo otáčať stránky a hľadať ich a priradiť správny obrázok.
A napadlo mi napr. že by tie obrázky neboli stiahnuté z netu a vytlačené, ale napr. povystrihované a nalepené (keďže nemám farebnú tlačiareň, ani laminovačku, a neviem ako by ma to vyšlo finančne)

Takže kočky, budem rada za všetky pripomienky, aj za tie kritické, aby som sa vedela pohnúť ďalej, že či mám hľadať ešte niečo iné.

kurce22
18. feb 2014

čožeeeee????ja nejak furt nechapem.

brulinka
18. feb 2014

@josenka nieee netrap sa tym magnetom , je to presne tak isto nebezpecne ako stovky inych veci ( napr. kluce na snurke... ) ktore doma dieta stretava ... my paranoidne mamicky si to osetrime, ostatne sa na nas zasmeju a mavnu rukou 😉
na tie zapinania by som navrhla nechat @lucka23 je to take kompaktnejsie zbalis a ides... ta husenicka jednak musi byt sialene narocna na vyrobu ... a @darlicka pochvala za ochotu pustit sa do niecoho takeho , ale uplne super by bol aj ten slimak hmatovy labyrint, alebo toto co uz niekto dal do inspir. mohli by byt vo vnutri aj nejake velke gulky na posuvanie ..a bolo by to skoro ako ten slimak len este o to zaujimavejsie ze sa da rozkladat a skladat .

brulinka
18. feb 2014

toto uz tu niekto ponukol myslim do inspir.

brulinka
18. feb 2014

@tinka_21 vitame ta spat ! vydrz este na krabicu, nabije ta novou tvorivou energiou ...
k tvojim navrhom - vkladacie tvary ja si neviem vobec predstavit to technicke prevedenie aby si mala podlozku do priestoru teda 3D .. jedine ze by si z tej hubky ako vyrezes ten zbytok pouzila hneds ako podlozku, tak to mozes vyskusat doma ci to vobec pojde tak vyrezat aby sa to nerozpadalo a ci to pojde do toho potom vkladat...
koralky zo slaneho cesta , usetrim ti trapenie s mravencou pracou pri tvorbe koralok - ak by si chcela tak ti posuniem svoju 2. aktivitu cestovinky penne-trubicky a mas koralky hotove treba len ofarbit ( know how k tomu co som uz hladala skor by som ti dala ked by si nevedela najst)
knizka by nebol zly napad ale ked nemas moznost ani farebnej tlace ani laminovacky tak sa s nou podla mna sama seba zbytocne zenies do slepej ulicky ...

brulinka
18. feb 2014

@tinka_21 prepac pozeram lepsie ze to gombiky a nie koralky tak to je trosku ine ako penne samozrejme ...
tak technicky si myslim ze by to z toho cesta slo robit , da sa nechat vytuhnut a za par dni to mas tuhe , ja som z toho urobila pre maleho vkladacku tych valcov od najuzsieho po najsirsi aj s krabickou vytuhlo cca zza tyzden a je to aj celkom pevne lebo to padalo kade tade zo stola na kachlicky a vsetko drzi, len ako to schne tak to uz nevyzera tak esteticky robia sa vrasky, puklinky a je s tym sialene prace, tak doporucujem tiez vyskusat a budete mat gombiky po akych tuzis aspon pre seba a uvidis ci by si si to mala chut zopakovat 20x...

katka159
19. feb 2014

@lucka23 mne osobne sa tvoje viac pačí ako ta husenica teda ak tam pôjde aj zamka a klučik už sme sa s takym hrali u nas v materskom centri a maleho to bavili pichal tam klučik aj 15 min aj ked ho samozrejme nezatočil a podla mna @darlicka, tam ma krasne aj ostatne aktivity ako je aj ten labyrint s guličkou a aj pizza to je tiež super.... čiže ja sa priklanam k tomu aby darlicke aktivita vymazala ale ako povie väčšina aj ked ta husenica je roztomila decka to určite poteší

katka159
19. feb 2014

@kurce22 kde tu o to že mamičky si navzajom vyrabaju aktivity na hranie per detičky... je nas tu 20 maičiek každa urobi jednu vyhernu odhlasovanu vúčšinou aktivitu 20x a potom sa to pošle zakladatelke temy ona to porozdeluje a pošle späť čiže potom bažda mamička bude mať 20 rôzních aktivit alebo teda hier s ktorymi sa možu hrat... tak ušetrí peniaze a čas na vyrobu doma... vela aktivit mam vo svojom albume pozri je to hoci čo vyroba s flicu, machovej gumy, lamiovačky , šitie, jednoducho rozne napady... a ti nemusíš potom v hračkarstve vyhadzovať nekrestanské peniaze za drahe hračky

@tinka_21 s tým slaním cestom je to fakt super napad naše baby to robili v materskom centri a krehké nie je drží to ako že to tak lahko nezlomia ale ked to deckam spadne tak neiem či sa nerozbie... dneska tam idem tak ti to zistím od bab a ak chceš aj recept viem že to piekli a nakoniec farbili a boli krasne ferebne ale teda ozdoby na stromček.... ale aj prvá aktivita je super

miskanasa
autor
19. feb 2014

@katka159 @zuzu122 baby, vy mate v albume už aj výheré aktivity, ale nemažem vam odtial foto, lebo vy ste chceli každa robit pre danu maminku taku aktivitu, ktoru olajkuje.,,,takže vam zatial foto nechavam.. @iivkaa1 @zuzu122 vy už mate výherné aktvitky v albume @darlicka @lucka 23 vy máte v ponuke obe zapínanie, ja som si to neuvedomila...tak neviem ako ostatne baby, ja sa chcem opýtat nakjprv @darlicka či by si nevedela ušiť niečo ine, aby sme využili tvoje schopnosti (možno nejaku budku pre vtáčiky..proste ak vieš šiť, tak hocico ine., a @lucka23 by mohla mat to zapínanie...

miskanasa
autor
19. feb 2014

@darlicka napridlat toho hada co tu vyssie dala brulinka

katka159
19. feb 2014

@miskanasa , @darlicka či je to tiež podobne ale mysím že ani moc nie zapínanie tam je ale uplne ine

miskanasa
autor
19. feb 2014

@tinka_21 tých tvarov už mame dostaj u katky aj u, brulinky, kniha je super len neviem tiež ako by si to zvladla financne ....a co tak sa dohodnut so @slniecko379 ? že by si si zobrala voda vzduch a pevnina?

miskanasa
autor
19. feb 2014

@katka159 ale lucka vravela že zapinanie nebue ako ma na obrazku

katka159
19. feb 2014

@tinka_21 , @nicicka , @marcelaaaa baby vy ste mi olajkovali vtáčikov chcete ich alebo to čo je vyherne to priradovanie tvarov
@moninka1 , @branki baby vy ste chceli farby chcete ich alebo sa pridate k väčšine a to priradovanie tvarov toto som ešte nerobila musela by som to od začiatku vyrobiť ... vtačikov, priradovanie a tvary mi neva robiť lebo to mam aj v druhej vymene tak sa rozhodnite
@mravvcek ti si mi lajkla tvie tvary chceš ich alebo to priradovanie

katka159
19. feb 2014

katka159 , @lucka23, @zvalka , @gega ,@ajka79 @miskanasa ,@iivkaa1 ,@maryennn1 ,@darlicka ,@zuzu122, @lululaila ,@slniecko379
baby vam spravím priradovanie tvarov tak ako to je vyherne
@moninka1 , @branki a babulky vy sa teda rozhodnite čo či mi ulahčite robotu alebo vam to mam uroť

@fufina, @majusqwa, @stormie, @brulinka, baby vy ste mi nič nelajkli tak si vyberte ale poprosím len tvary ,priradovanie to čo zvytazilo alebo vtáčikov dkaujem

brulinka
19. feb 2014

@lucka23 @katka159 , kladka s klucikom je dost nakladna polozka si myslim ked to ma byt 20x , ale zase urcite kazdy si nejaku nepotrebnu doma urcite niekde vyhrabe a mozno aj nejake ine komplikovane nepotrebne zapinania napr. taku skobu srubovaciu ... ktore by si mohol doma sam dodatocne pripevnit ... takze pre lucku navrh aby nam tam nechala este take 2-3 uska volne na pripevnenie nejakych dalsich zapinacikov ..

katka159
19. feb 2014

@brulinka uplne suhlasím kludne može byť....🙂

nicicka
19. feb 2014

@miskanasa @katka159 no bolo by asi dobre, keby si sa miska vyjadrila ci ma katka vyrabat podla potrieb mamiciek alebo to co sa odhlasovalo, ci to nebude pre teba komplik. to rozdelovat, resp. to nie je podla povodnych pravidiel. Ak to bude ok, tak ja by som poprosila vyrobit toho vtacika, ak to bude problem tak to co odhlasovala vacsina...

zvalka
19. feb 2014

@miskanasa z tych navrhovanych aktivit si uz vymazala pavuka aj s komentami 😅 tak mi musia babule tam napisat este raz, som to len rychlo rano prebehla...
tie chlpate drotiky sa kde daju kupit? a na to telo pripadne bombulky? dakujem.
no ak tu bombulku omotam, tak nebude pekna, nejak inak to musim vymysliet...

katka159
19. feb 2014

@nicicka Miška prave preto neposlala vyhernu aktivitu dalej lebo som slubila že vyrobím to čo budete chcieť vtačiky nie su komplikácia to by bolo farby

lucka23
19. feb 2014

baby odchadzame na dovolenku tak snad sa dostanem na net a docitam vas. k tomu mojmu zapinaniu, bolo by skoro take ako na obr, mam moznost zohnat aj tei cierne veci na zacvakavanie aj karicky, pridala by som suchy zips a kludne mozem nchat aj dalsie ocka na pridanie inych veci. s tym zamkom neviem neviem ci by som vosla do rozpocru, skusim pozriet cio stoji taky mensi zamok. 🙂 zatial pa.