icon

Vrecúšková aktivita od 10 mesiacov do 20 mesiacov

miskanasa
10. dec 2013

ahojte žienky, nechystá sa niektorá z vas vytvoriť takuto skupinku?Rada by som sa zapojila do vrecúškovej výmene aj pre tie najmenšie detičky.....nič nenáročné, niečo, čo by zvládli fakt aj mrňátka....🙂

brulinka
19. feb 2014

mam este jednu pre mna dost zasadnu otazocku ... aky bude termin odosielania aktivit ?

mravvcek
19. feb 2014

@katka159 radsej tu machovu gumu priradovanie

darlicka
19. feb 2014

@miskana tiez som si nejako neuvedomila, ze uz mame zapinania. Moju kludne vymaz, lucka23 uz aj zhana material, ja nemam na to zatial nic 🙂 inak ja sijem skor este len zaciatocnicky :-P ta husenicka sa mi nezdala az taka zlozita (vrecka je usit lahko, len tie zapinania by bola trosku piplacka 😀) Tak mi tam nechaj ten labyrint a pizzu a mam este nieco pohladat??

nicicka
19. feb 2014

@katka159 Ok, tak ak mozem poprosit tak vtacika, vdaka 😉

darlicka
19. feb 2014

@miskanasa aby som nezabudla aj my sme dnes boli pre balik, tak sa veeeeeeelmi tesime 🙂 🙂 🙂
a teraz som si vsimla, ze som ta zle oznacila v predchadzajucom prispevku

kurce22
19. feb 2014

no tak ja by som teda nevedela nič vyrobit.ale je to dobrý napad.

miskanasa
autor
19. feb 2014

@lucka23 zuzu122 a katka159 sa rozhodli že vyrobia kazdej oč chce...samozrejme budetesi musiet potom aktivitky oznacit menami aby som to vedela potriedit...

miskanasa
autor
19. feb 2014

@zvalka chlpate drotiky a pompom gule najdes na opitec.sk alebo na iných strankach s kreatívnymi potrebami

miskanasa
autor
19. feb 2014

@darlicka nemusis už nic vyberat, stacia tie dve🙂 @lucka23 ty budes robit to zapínacie, @darlicka si nechala labyrint a pizzu🙂

miskanasa
autor
19. feb 2014

@nicicka zuzu122 a katka159 sa rozhodli že vyrobia kazdej oč chce...samozrejme budetesi musiet potom aktivitky oznacit menami aby som to vedela potriedit...

brulinka
19. feb 2014

@gega, @tinka_21, @lululaila, @nicicka, @mravvcek, @katka159, @lucka23, @fufina1, @darlicka, @maryennn1, @majusqwa, @zuzu122, @zvalka, @branki, @slniecko379, @stormie, @iivkaa1, @brulinka, @miskanasa, @moninka1
babulky ja by som vas chcela poprosit ci by sme neotvorili aj otazku terminu odoslania aktivit, ako si to asi predstavujete ?

miskanasa
autor
19. feb 2014

@brulinka ja by som navrhovala urcite koniec apríla, skor nie..a kludne aj koniec mája....nemusíme s anikam ponáhlat..a ide veľká noc tak budeme mat dost roboty🙂

katka159
19. feb 2014

@miskanasa koncom aprila mi vyhovuje ja to budem mať aj skorej

miskanasa
autor
19. feb 2014

@katka159 uvidime, myslim že ostatne budu chciet dlhsie, nakolko sme sa aj na konci prvej výmeny bavili že chcem e trochu pauzu

katka159
19. feb 2014

@miskanasa mne to je jedno bude to na vás čakať u mna doma a ked povieš že môžem posať tak pošlem....🙂

brulinka
19. feb 2014

@branki pisala si ze vy takuto hracku na to spajanie podla rezu mate, chcem sa opytat asi v akom veku sa ti s tym drobci hravali ?
urobila som malemu vzorku podla tej hracky vsetko v inej farbe a ziaden velky zaujem nevyvolalo, akoby nechapal co ma skladat ... tak neviem ci uz bol taky unaveny alebo na toto este nemame bunky zatial...
tak som skusila bubakov a s nimi to bolo lepsie okrem toho ze sa s nimi zacal hrat ( mnam mnam a tak...) tak uz skusal im aj pridat spodok ked videl ze jeden ho ma ...vid. foto , takze by asi boli 2 varianty - tazsia podla tej hry 9 tvarov farebna- s tym ze sa pohraju vase starsie deti alebo pocka kym na to dietatko dorastie , alebo takyto bubaci spolu 8ks,teda 2 stvorice,pricom stvorica by bola rovnaky druh a farba , z nich jeden cely a 3 na spajanie ... co vy na to ?

nicicka
19. feb 2014

@brulinka @gega, @tinka_21, @lululaila, @nicicka, @mravvcek, @katka159, @lucka23, @fufina1, @darlicka, @maryennn1, @majusqwa, @zuzu122, @zvalka, @branki, @slniecko379, @stormie, @iivkaa1, @brulinka, @miskanasa, @moninka1 Inak ja mam taku trosku od veci otazocku 🙂 Moja ma 12 mes. a musim ju od tych aktivit odhanat, lebo vsetko zatial len do pusy dava. Ja sa z toho tak vytesujem, ale ona tiez jedine s tymi kruzkami co sa navliekaju celkom pohra a aj flasa od misky sa jej paci, hlavne tie gombiky. Tak ma zaujima, ze kedy pride do toho veku, ze sa s nou uz bude dat aj nieco robit :D Zvieratka sa samozrejme ucime uz teraz....

katka159
19. feb 2014

@brulinka teraz neviem či davaš na vyber že bud bubákov alebo tie s druheho radu?.... lebo ja osm za tie klasické pretože viem že moje dieta by to rozptylovalo ked to bude spajať

brulinka
19. feb 2014

@nicicka tak ja mam pocit ze az okolo 12 mesiacov sa tak celkovo zacal moj maly s niecim ozaj hrat dovtedy to bolo len take preskumavanie a sledovanie toho co robili interaktivn ehracky, buchanie na bubon a pocuvanie a tak... potom to uz islo strasne rychlo kazdy tyzden nieco nove sa uci , teraz uz si aj sam vymysla hry vybera si s cim sa chce hrat, odlozi si to... takze neboj este ste len na zaciatku, inak z tej krabice sa hrame asi zo vsetkym iba tie zapalkove skatulky a rolky od toaletaku sme popucili ale to on robi vsetkym dutym veciam co sa daju spucit...jeho vnimanie 3D , este aj ten gombikovy obrazok hoci nevie zapnut tak dava na spravne miesta podla farby, a uz som ho nacapala pred chvilou ako si hovori nam nam nad kartickami tych zvieratiek tak idem pozriet co robi a on im nosil a ukladal tie pom pomky na pusinky 😀

brulinka
19. feb 2014

@katka159 hej kazda mamka by si mohla vybrat ktoru z tychto 2 variant chce radsej a tu by mala vyrobenu, u bubakov by sa aj trosku neskor ked uz bude vediet dieta co sa s tym robi dal aj ten cely bubak rozstrihnut nejakym inym rezom aby mali drobci vsetkych 8 kusov skladacich .

darlicka
19. feb 2014

@nicicka tak toto by aj mna zaujimalo. Mne este aj z toho penoveho kolieska odhryzol, ked som ich vyrabala 😝 😀

katka159
19. feb 2014

mi sme sa začali teda ako tak sa sústredil asi v 15 mes @darlicka
@nicicka

gega
19. feb 2014

@darlicka aj my sme odhrizali a v poslednej chvili zasiahli od spapania 🙂

typa
19. feb 2014

ahojte, nakukla som vam sen,lebo moj maly ma 9 mesiacov - pozerala som nejake napady,co ste sem davali a chcem sa spytat,co z toho uz vase 10 mesacne deticky zvladli. Lebo take priradovania farieb a tak sa mi zda skoro,ked zatial ide vsetko do ust.

nicicka
19. feb 2014

@brulinka ach, uz aby to bolo 🙂 mala je celkom sikovna, tak snad to nebude dlho trvat...
@darlicka nasa to stale berie do ust a musim ju okrikovat 🙂 vhadzujeme aj mince do pokladnicky a to som jej uz 300x povedala, ze sa to nepapa, ale stale skusa 😒
@typa akurat to riesime, ze moja 12 mes. nechce pri hrani spolupracovat, tak uvidime kedy to pride 🙂

brulinka
19. feb 2014

priradovanie farieb mi zacal asi od tych 14m. ako som mu robila tie zviertatka tak bolo velmi vidiet ze s farbou mu to islo lahsie nez len do obrysu , aj ze vnima tu farbu ked mal 2 zvieratka rovnakej farby tak bolo vidiet ze pozera najskor na farbu az potom na druh zvieratka , aj s tym vlacikom hoci aj teraz v 16 . to neda na 100perc. tak vidim ze ked sa mu chce zacne davat dobre ale vlacik teda sam dobre este nikdy nedokoncil, sa zacne po par kuskoch hrat a dava zvieratka do rusna a hocijako.. ale to neva hlavne ze ma z toho radost a ma co robit 🙂
baby teste sa co vas caka s detickami co sme sa naucili od 12. do 16. mesiaca to je az neuveritelne ! vydrzte ponukajte hracky neskor co vidite ze teraz nezaujima, ukazujte co sa s tym robi pomalicky, komentujte ono to dieta vnima aj ked nevie spravit, a potom vas raz prekvapi ze zamachruje samo.. co sa vam zda nebezpecne radsej odlozit alebo pod dohladom !

lululaila
19. feb 2014

@nicicka my si vsetko obzerame a tiež chce vsetko ochutnať, keď sme kŕmili zvieratká tak nevedela pochopiť, že papa kravička a nie ona 🙂 tiež budeme musieť počkať

nicicka
19. feb 2014

@brulinka jj, aj ja si myslim, ze len treba ukazovat, aj ked to asi este nechapu, vcera som jej 2x ukazala tavu a dnes som vzala do ruky tavu aj tigra a spytala sa, ze kde je tava a ona ukazala, tak bud nahoda, alebo si to zapamatala :D

brulinka
19. feb 2014

baby ak mate zaujem precitat si velmi peknu knizku o tom ako sa dietatko vyvyja , a hre a ako mu mozte pomoct sa rozvijat tak vrelo doporucujem Tajuplne detstvi od M. Montessori da sa pohladat je cela aj na internete, nam vela veci z toho aj v praxi funguje ...

typa
19. feb 2014

@nicicka dakujem,ja len vidim,ze moj maly by teraz urcite nespolupracoval. Onaj knizky zatial len obhryza. Postupne mu chcem nieco povarabat,ale u nas to tiez este chviu potrva,pokial sa zacne sustredit