Vrecúšková aktivita od 10 mesiacov do 20 mesiacov
ahojte žienky, nechystá sa niektorá z vas vytvoriť takuto skupinku?Rada by som sa zapojila do vrecúškovej výmene aj pre tie najmenšie detičky.....nič nenáročné, niečo, čo by zvládli fakt aj mrňátka....🙂
@maryennn1 mozem ta poprosit tiez tu druhu aktivitku? karticky s predlohami a chlpaty drotik? ja uz tvar tiez mam . dakujem 🙂
moje navrhy:
1) sada tvarov z machovej gumy. je to na rozlisovanie mensi, vacsi, najvacsi, porovnavanie, skladanie roznych vzorov. uz som to skusala, akurat farby by boli rozne, inak uplne to iste 🙂
2) s tymto sa hram teraz - frotaz. na vykrese nakreslene zvieratka, cez to sa polozi papier a pri farbeni ceruzkou sa objavi obrazok. na poslednej fotke je vytvor mojej dcery, dnes sme sa s tym hrali. ma 20 mesiacov. da sa to aj rozstrihat na jednotlive karticky.
viac ma teraz nenapada, pripadne si mozem vziat nejaku aktivitku, ktoru by ste chceli od inej maminy
Pridávam ešte nejaké návrhy, obrázky, čo by možno šlo, alebo ako inšpiráciu, možno niekomu niečo napadne ďalej:
V podstate prvé tri obrázky majú rovnakú podstatu, len sú tam mierne odchylky.
1. Farebné telo koníky a pripnú sa farebné štipce ako nohy (videla som aj variantu s ježkom, ktorému sa štipce pripli ako pichliače)
2. Odtiene farieb - aj ked toto asi ešte nie je pre našich drobcov...
3. Pripínanie na paletu farieb
4.obrázok - skladanie obrazcov z machovej gumy, podľa predlohy
PS: Pridávam návrhy, ktoré by som bola schopná vyrobiť, vzhľadom k mojej "nemožnosti" laminovania a farebnej tlače.
@brulinka to je pravda, kazdy robi len jednu, lebo je to pre kocky jednoduchsie, ja to uplne chapem. Co-to som uz o tom popisala s miskou. pri tu nastavenom systeme hlasovania, kde sa robi len jedna aktivita, bude vzdy niekto kto nedostane tu aktivitu ktora sa mu viac paci, ale tu ktoru odhlasuje vacsina. je to velka skupina a inak to asi nejde.
To ze robim tieto tri nema na nikoho vplyv, jedina ktora s tym bude mat "robotu" som ja. Rozhodla som sa ponuknut vsetky lebo ich mam odskusane a ciastocne vyrobene (len ta lepenka dosla). Robim ich totiz aj v inej skupine. Niektore su narocnejsie na financie, niektore na cas, takze ich kombinacia jedno s druhym vykompenzuje.
Som rada ze sa vam pacia, tiez som mala pri vybere vasich aktivit dilemu🙂 Pokial bude ale vymena pokracovat, tiez by som chcela ponuknut toto iste, plus samozrejme nieco nove...
@zuzu122 mne sa zda, ze kdesi som tu citala (alebo mozno trepem, neviem), ze zalezi od maminy, co a kolko vyrobi. mne to je tiez jedno, vyrobim aj druhu aktivitku, ak by niekto chcel to, co sa neodhlasuje. ale na druhu stranu zasa chapem maminu, ktora napriklad bude robit pizzu (priklad), ze nakupi filc, ktory nie je zrovna najlacnejsi a o doprave a postovnom radsej pomlcim. keby mala kvoli dvom-trom aktivitkam pre ine maminy znova kupovat material a platit postovne, tak by sa jej to neoplatilo. ina vec je, ze niektore maminy maju doma kopec materialu a nemusia objednavat, vtedy sa to da ;).
na prd troska je, ze sa to bude komplikovat do dalsich kol... asi vies, co tym chcem povedat 🙂
@majusqwa
@zuzu122 svoju poznamku o tom ci by neprepustila meduzy zuzka tinke som nemyslela vobec ako nejaku buzeraciu zuzky to urcite nie, skor mi to prislo ako dobre riesenie vdaka ktoremu by mohli vsetky mamky mat obe z tychto velmi peknych aktivit a nielen jednu...
ja citam pravidelne iba toto forum ( u inych si len obcas prezriem obrazky pre inspiraciu ) a doteraz tu taketo nic nebolo ze jedna mamka zo svojej ponuky vyroby presne podla volby ostatnych z jedneho druhu 3, z druheho 6 z tretieho 14 ... takuto novinku ste priniesli a spomenuli az teraz vy zuzka a katka asi z ineho fora a skupiny kde to tak funguje, ja chapem ze to ma aj vyhody aj nevyhody ako spominas - len to tu doteraz ozaj nebolo a nedoslo mi ze uz to tu tak u vas 2 asi je tak preto som vam to navrhla..
@tinka_21 tie aktivity ani tie prve co si dala ani tie druhe vobec niesu zle, su pekne pre drobcov, a su urcite aj vsetky hlasovania hodne, ja som skor mala poznamky k tomu technickemu prevedeniu aby si sa s tym nahodou potom nemusela tak trapit tak som doporucila skor najskor to vyskusat ci to tak pojde urobit a ci to nebude extremne pracne alebo drahe vo velkom mnozstve , ale tak to sa da domysliet to prevedenie pripadne aj inak aj neskor takze kludne do hlasovania s nimi vsetkymi 😉
@tinka_21 tak teda tie gombíky ti tam pridám, ak chces tak aj tu spongiu (nedalo by sa niečo ine ako tvary? a nepomohlo by ti, keby som ti zalaminovala tie knihy?mam k dospozícii laminovacku aj folie a mne osobne by sa tá knižla celkom aj páčila....a tak by sme mohli dat dp váberulen tiew dve - gombíky a knihu.....
@majusqwa Majka vyhrala mi ta priradovačka ti ju budeš mat tak si vyber čo by si chcela? ved vieš dohodneme sa napr tuna ti psrvím tie tvary čo sme sa dohodli v MC a tak si vyber niečo ine ok
@marcelaaaa si olajkovala chytanie vtačíkov budeš mat 3 vtáčikova a daždovky teda ak chceš
@branki ok tak ti priradovačka vyherna
@tinka_21 aj ti priradovačka teda výherná
@nicicka a len ti si praješ vtáčkov hej namám s tým problém
@miskanasa a čo napr. z tých špongií? Mne nič iné nenapadá 😀 Resp. mne sa páčila tá drevena vkladačka na tvary, tak som premýšľala nad alternatívou z čoho by sa to dalo vyrobiť a bolo by to zároveň 3D a nie len ploché. Kľudne môže byť aj niečo iné ako tvary, len neviem čo 🙂
@brulinka ma presvedčila, že tie gombíky najprv vyskúšam, aby som vedela či je to vôbec použtieľné a ako veľmi to bude pracné.
Čo sa týka knižky, keby si mi to mohla zalaminovať,určite by mi to pomohlo 🙂 Neviem koľko stoja fólie. Ja len som na rovinu radšej povedala že ja osobne tú možnosť nemám a keby som to dala urobiť niekde, tak by to stálo majetok.
Tak mi to daj do výberu prosím, neviem či teda len tie posledné dve alebo všetky tri. Kým sa všetky kočky vyjadria, ja skúsim popracovať na prototypoch. Ďakujem 🙂
@gega, @tinka_21, @lululaila, @nicicka, @mravvcek, @katka159, @lucka23, @fufina1, @darlicka, @maryennn1, @majusqwa, @zuzu122, @zvalka, @branki, @slniecko379, @iivkaa1, @brulinka, @miskanasa, @moninka1 baby, vela z nas už ma aj vybrate altivity, ostatne este lajkujeme...je nas 19. lebo stormie sa odhlasila, takže cakam na odpoved náhradníčky..niektore z vas navrhli dat deadline koncom apríla, ja navrhujem aj neskor, nakolko ide velka noc. čo vy nao?vyjadrite sa už aj k tomu prosím...
@miskanasa ja by som dala deadline polovicu maja...

@zuzu122 v tejto skupine doteraz take nebolo ze sa robi od kazdeho viac aktivit... tak to je skoda ,mozno by viac bab malo tak ako aj zvalka napisala zaujem o obe z nich , ani ja som sa nevedela medzi nimi rozhodnut tak som mala najskor karty a potom som prelajkla meduzky...