icon

Vrecúškové aktivity busy bags pre deti 3 až 4 roky

ivaha
10. mar 2014

ahojte maminky, otvaram druhe kolo aktivit pre nase deticky.Nejake maminky sa nezucastnia, takze mozno budu aj nejake volne miesta.Mozte sa prihlasovat a pridavat navrhy na svoje aktivity.V mojich fotoblogoch zalozim album, kde si budeme ukladat nase inspiracie,takze sem mozte posielat ulohy, ktore sa vam pacia, ale si ich netrufate vyrobit a zaroven zalozim aj album prac ktore by ste ponukli do vymeny,teda by ste ich mohli vyrobit.Mozte pridavat do diskusie aj viac navrhov a potom by som pridala do albumu 2-3 vase ,za ktore by sme hlasovali a ak bude nadpolovicna vacsina u niektorej z nich tak tu aktivitku budete vyrabat.Pripadne po dohovore je mozne, ze maminka moze vyrabat aj dve aktivitky, ak bude ochotna, kazdej mamine tu, ktoru si vyberie.Ono je to aj zaujimavejsie ako robit 20 ks toho isteho. Ale to samozrejme zalezi na kazdej z vas ako sa rozhodnete.Takze sa tesim na dalsiu spolupracu s vami 😉

ivaha
autor
10. apr 2014

@lenka_l ahojcek, prosim skus pozriet aj ty u @marusinky80 este v hlasovacom albume, lebo to vyzera, ze sa bude vyberat bud z paliciek, alebo priradovanie chvostov, ci by si si nevedela vybrat z tychto dvoch, marusinka chce robit len jednu aktivitu a od teba a mima1311 zalezi, co vlastne vyhra, zatial je to nerozhodne.
@josie3331 vyzera to tak ze maminky zostali pri povodnom vybere, nikto sa neozval, ze by chcela zmenit a je to presne pol na pol, tak mylsim, ze by nebol velky problem urobit dve predlohy, najma ked je to len tlacene a laminovane. 😉
@mamkabeika lenka_l @sharonik josie3331 @mima1311 @natabun maminky ako pisala sliver treba este raz prosim zahlasovat ale teraz uz vo vyhernom albume https://www.modrykonik.sk/blog/ivaha/album/vyhe... , kde sonka dala svoje prve prototypy, aby ste ich videli a podla toho sa rozhodli naozaj, ktoru jej pracu si prosite,dakujem
A ked uzavrieme aj marusinku, mozme zacat rozoberat material a pridavat prve fotky vasich vyrobkov,dakujem
@sliver

mima1311
10. apr 2014

Kocky co poviete na toto ? ....

zem ,dazdovka , sliepka , clovek
datelina , zajac , liska , vlk
trava , zebra , lev , krokodil
riasy , ryba , tulen , zralok
trava , cvrcek , mys , had , sova
listy , slimak , zaba , volavka
list , voska , lienka, vtacik , macka

@ivaha
@mamkabeika
@lenka_l
@sharonik
@sliver
@josie3331
@marusinka80
@sonka_d
@mima1311
@natabun

mima1311
10. apr 2014

@ivaha ja mam zahlasovane u kazdej 🙂

mima1311
10. apr 2014

@ivaha @marusinky80 teraz pozeram ze som to asi zle mrkla ...ja som videla ze v znacnej miere vedu palicky - tak som ich teda lajkla aj ja , kedze bude robit iba jednu ....ale ivaha teraz pises ze by to malo byt podla vyberu mna a lenky rozhodnute - ja by som asi potom radsej tie CHVOSTY ak nie prisposobim sa ---

ivaha
autor
10. apr 2014

@mima1311 super perfekne , budes ich robit vsetky?
U marusinky, je preto tolko hlasov, lebo su tam hlasy aj mamiciek, co nie su z vymeny a aj alicky, co odstupila

mima1311
10. apr 2014

@ivaha aha tak to som si nevsimla - super - ja by som brala chvosty .... 🙂

No aj by som 🙂 i ked som planovala podstatne menej 😀 - len este musime sa dohodnut ako by to presne malo vyzerat .... tie obrazky by boli vytlacene a na tom kelimku dookola prelepene lepiacou paskou , inak to zrejme nepojde ---ci je daky iny napad ?

ivaha
autor
10. apr 2014

@mima1311 super
no asi tak by to bolo fajn, mozno aj nalepit ich lepidlom pred tym ako paskou, len tie plastove pohariky su asi vrubkovane? zalezi od toho ake zozenies.

mima1311
10. apr 2014

@ivaha jasne , nalepene by boli - len pre trvacnost oblepit paskou ...pojdem pozriet ake maju - videla som aj hladke ....

sharonik
10. apr 2014

@mima1311 možno by stálo zvážiť aj to nalepiť to na etiketovací papier (samolepky) je aj vo formáte A4 🙂 a tak by sa ti to dalo ľahko prilepiť, nemusela by si sa z lepidlom hrať

mima1311
10. apr 2014

@sharonik hm , s takym som sa este nestretla - neviem presne ako to myslis ... 🙂

sharonik
10. apr 2014

@mima1311 namiesto na papier vytlačíš na ten etiketovací papier , potom len vystrihneš obrázok a odlepíš tu zadnú stranu a nalepíš ako normálnu nálepku. My sme si takto vyrábali doma nálepky, aké sme chceli🙂 len teda z vrchu je to ako papier, nie také umývateľné ako niektoré nálepky ☹

mima1311
10. apr 2014

@sharonik a cenovo to je ake - lebo pri tomto mnozstve co toho budem mat , to nebude sranda 🙂

sliver
10. apr 2014

@mima1311 myslím si že úplne stačí obyčajne vytlačený obrázok, nalepený na pohárik a prelepený lepiacaou páskou... je toho strašne veľa tak sa namakáš dosť....
parádne návrhy si dala, budem mať čo robiť aby som si vybrala

sharonik
10. apr 2014

@sharonik to si už nepamätám, môžem zistiť, samozrejme kancelársky papier budeš mať lacnejší🙂 @mima1311

mima1311
10. apr 2014

@sliver 🙂 co myslis vybrat ?
@sharonik no to asi - ale aj tak vdaka za napad - vyuzijem 😉

sliver
10. apr 2014

@mima1311 no z tých reťazcov čo si napísala... či fakt myslíš že to dáš všetko? ved to je 30 pohárkov *10 sa ti bude o tom aj snívať............

mima1311
10. apr 2014

@sliver no vsak to ze 300 😀 😀 😀 - ak budete posluchat 😝 😀

marusinka80
10. apr 2014

@mima1311 ahoj, dik za hlasovanie, teraz som pozerala, ze to je presne 4:4 hlasy, ak neratam tie, co vypadli. tak este sa rozhodne, co pojde do vyroby, ak pride posledny hlas 😎

sonka_d
10. apr 2014

@mima1311 Ahoj, tie reťazce sú výborný nápad, ale mám takú logickú pripomienku:
Vlk nežerie líšku (?) ale nenapadne ma náhrada
Krokodíl nežerie leva - tu by som nahradila supom alebo hyenou (mrchožrúti zožerú leva)
Žaba nežerie slimáka - tu by som slimáka zamenila nejakou kobylkou
...ale ostatné sú fakt krásne...

sonka_d
10. apr 2014

@marusinka80
@ivaha Prepáčte, ak som spôsobila zmätok v hlasovaní u Marusinky 🙂 Ak vyhrali chvostíky, som rada, viac sa mi páčili tie zvieratká v pohybe, ale ak je rozhodnuté som rada... obe aktivity sú krásne... len nechajme reálne fotky, tie majú u nás veľkú hodnotu 🙂

josie3331
10. apr 2014

@ivaha no ja ked pocitam, tak musim spravit 3 vlastnorucne spravene motyle + kazde pismenko abecedy (neviem teda o tom, ze by sa to dalo stiahnut, ci viete o niecom?

sonka_d
10. apr 2014

@mamkabejka Nemám od Vás hlas a keďže rozhodovanie nejak dlhšie trvá, pustila som sa do výroby hodín pre Vás... bude vyhovovať? Ak nie, prerobím... len som to chcela začať vyrábať, lebo neviem pri mojich 2 drobcoch kedy budem mať čas (jedno ide spať o 22:00 a druhé vstáva o 5:00) 🙂

sliver
10. apr 2014

@josie3331 a na dokreslovanie je toho veláááááááá na nete
napr. https://www.modrykonik.sk/blog/mery333/album/pr... ale fakt je toho veľa.... len treba pohladať....

josie3331
10. apr 2014

@sliver dakujem velmi pekne....
tak teda niekomu spravim tie pismenka z prveho odkazu a niekomu spravim motylikov, to spravim asi sama, este pohladam na nete...

mima1311
10. apr 2014

@sonka_d no neviem veru - ujo google tvrdi nieco ine 😀 som to pozerala ...krokodil zozerie leva ...ciha na neho vo vode ked sa ide napit 🙂 , slimak - zaba - to je opisane z real retazca na nete ....tak treba sa dohoddnut - skoda ze drviva vacsina mamin je ticho 😒

ivaha
autor
10. apr 2014

@sonka_d @mima 1311 alebo by sme tam mohli dat namiesto toho listu a slimaka napr muchu a pavuka a potom tu zabu a volavku a pred muchu co? 😀
este by mohli byt aj tieto moznosti s tou liskou -list slimak krtko liska ale ten zajac sa mi paci alebo neviem, co by sme dali namiesto vlka, zeby medved zozral lisku ,asi nie?fakt neviem ani ja , alebo nejaky velky orol by mohol chytil lisku?
inac toho krokodila som myslela namiesto leva, ze krokodil zozerie zebru, ale dobry napad by teda bol ten sup alebo hyena, alebo by teoreticky fakt mohol pri tom piti chytit toho leva krokodil

mima1311
10. apr 2014

@sonka_d 🙂

Krokodil - Potrava a lov
Krokodýl nilský je velmi úspěšný predátor, jeho kořistí jsou savci, plazi i ptáci. Dokáže se pomocí silného ocasu vymrštit nad vodní hladinu a chytit ptáka sedícího na větvi, ale stejně tak je schopný zabít například buvola, antilopu, jiné krokodýly nebo také jiné predátory jako lvy, hyeny nebo levharty, kteří se přišli napít do jeho loviště. Jsou zaznamenány i případy, kdy velcí krokodýli zabili dospělého hrocha nebo mladého slona.

Vlk - potrava
Zabíjejí i konkurenční menší predátory – lišky, kuny, lasičky, jezevce, divoké psy

Zaba - potrava
Žáby (ostatně jako všichni obojživelníci) jsou v dospělosti masožravé, jejich jídelníček tvoří hmyz a jeho larvy, slimáci, žížaly a jiní bezobratlí

mima1311
10. apr 2014

@ivaha kuk vyssie 😀 ale ten pavuk sa mi paci ....moj je na neho zatazeny 😀

sliver
10. apr 2014

@mima1311 ja by som sa rada zapojila do tejto diskusie ale vôbec toto neviem.... ja sa to budem učiť s dcerkou 😀 😀 😀 nemám šajnu kto koho žerie...