icon

Vrecúškové aktivity busy bags pre deti 3 až 6 rokov

myska2233
1. okt 2013

Ahojte maminy.... veľmi sa teším, že tu fungujú výmeny vrecúškových aktivít... Rada by som vytvorila skupinku už pre staršie detičky teda vo veku 3-6... ktoré budú zamerané okrem rozvoja motoriky, myslenia, zmyslov atď aj na nejakú aktivitku spojenú s učením. Tým nemyslím, že všetky tie čo ste doteraz vytvorili nie sú ale mám skôr na mysli niečo ohľadom napríklad čísiel, písmen atď...
kto by mal záujem kľudne sa môžte pridať...
výmenu by sme mohli zrealizovať do Vianoc a budeme mať rovno darčeky pod stromček, čo vy na to?

jumama
6. okt 2013

Ja som z tejto vymeny odstupila, lebo som aj v skupinke pre 0-3 a akosi nestiham hladat aktivity a neskor aj vyrabat. Aj ma to mrzi, lebo su tu pekne aktivity. Niektore su ale este nadlho nad sily nasej trojrociacky. Hoci ju uz zaujimaju cisla aj pismenka, nechcem na nu tlacit a cakam, kym to zacne sama vyhladavat.

gega
6. okt 2013

@myska2233 tak na buduce alebo ak by si to nahodou niektora mamicka rozmyslela.

filomena
6. okt 2013

@myska2233 a ostatne baby, kolko nas nakoniec bude ? Nech viem kolko si mam zohnat materialu 🙂

katika74
6. okt 2013

ja by som bola rada, keby sa maminy, ktore su v obidvoch skupinach vyjadrili, ci naozaj idu do toho, aby sme vedeli na com sme....

lenusskaa
6. okt 2013

@filomena @myska2233 tiez by som uvitala nejaky vysledny sumar, najma ten pocet kusov, az viem kolko sad listov tvorit.. a vdaka prebiehajucej jeseni niektore listy uz za par dni nemusim zohnat (alebo len v nie dobrej kvalite) ak by mi nejaky chybal do poctu 😀

lenusskaa
6. okt 2013

@katika74 ja som v oboch, druhu skupinu organizujem a stiham v pohodicke.. vzhladom na vyber aktivitky do tejto skupiny, budem mat skor hotove sem pre 3-6 ako do tej mladsej.. materialovo mi uz chyba zohnat len par listov gastanu a javoru s plodmi (zajtra sa chystam na vypravu 😀 ), dolaminovat, dosusit plody a hotovo 😉

bibes
6. okt 2013

Ahojte, tak som dnes dumala nad vesmirom 🙂 prepocitavala som vsetky rozmery a vzdialenosti a vyslo mi to asi takto:
Najmensia planeta Merkur bude mat 0,5cm ... najvacsia Jupiter 14,2cm. (chcela som Merkur aspon 1cm, ale potom by mal Jupiter 28cm... to uz by bolo ako kobercek 😝 )

No a vzdialenosti od Slnka, aby to bolo v spravnom pomere vychadzaju: Zem cca 5cm, a nakonci Neptun 150cm 😀

Otazka moze mat ten pas dlzku 150cm a sirku 15cm? Bude vam to takto vyhovovat? Ak ano, prosim LIKE. Ak nie, dalsia moznost je urobit to bez pomeru vzdialenosti od Slnka, v tom pripade by to malo sirku 15cm a dlzku aby sa to tam zmestilo, co je cca 50cm. 😉

biankacertik
6. okt 2013

Kocky prosim, mozem teda tie rozpravkove kocky? ako sa postupuje, kedy je deadline? ako sa bude zabezpecovat rozposielanie? dakujem velmi pekne, a ospravedlnujem sa ze zase tak narychlo.

ask
6. okt 2013

@katika74 Som v oboch,rada by som v oboch ostala, viem co to obnasa-nie je to moja prva vymena a na vyrobu sa velmi tesim.

filomena
6. okt 2013

@katika74 ja som tie vejariky videla spojene takymito nitmi (ta "stopka" ci ako to nazvat sa po spojeni vejarika rozdvoji a ohne).
@lenusskaa Tvoja aktivitka sa mi velmi paci 🙂. Myslis, ze nesplesniveju tie listy casom zalaminovane? Ci ich len nevylisovat kym nebudu suche a zalaminovat az potom... Bola by to skoda keby nejako zhnili alebo co v tej folii.

Baby nechystal niekto temu recyklacia? To sa mi pacilo a uz to tu neviem najst.

katika74
6. okt 2013

@filomena aj ja bola by som rada, keby sa recyklacia urcite pridala.

dakujem za info 🙂

mulaska
7. okt 2013

@bibes ja by som uvitala realne suvislosti, ale zas, ako to s zvladnes s materialom?aby si nemala prilis velke vydavky 😉 ja osobne prijmam obidve verzie, je to na tebe, aby si to casovo a financne zvladla 😉 zaroven velmi dakujeme za tuto aktivitu 😉 .. pekny den!

emily_666
7. okt 2013

@bibes nechávam to na tebe, je to krásna aktivitka

soso
7. okt 2013

@katika74 ja idem do oboch vymen, mam 2 deticky presne pasujuce vekovej kategorii (2 roky a 5,5 roka)

nelinka79
7. okt 2013

no konecne som vas po vikende docitala .. ja uz sa teda do tych oblacikov pustila ... potom my dajte vediet termin aby som vedela ako sa s tym mozem suchtat 😀

lalus
7. okt 2013

ahojte a už vieme koľko kópií vyrábať? či som to kdesi prehliadla? 😅
ináč k tej mojej aktivite (kuk u myšky do albumu)...
bolo by to na formát A5, rozmýšľam ale ako spraviť ten papier pevnejší. úplne tvrdý papier mi tlačiareň nevezme, možno by som mohla kúpiť niečo medzi obyč a tvrdým papierom... zalaminovať sa mi také množstvo nedá 😝 (cca 24 písmen abecedy * 20 kópií). bude to tak pre vás Ok, alebo máte iný návrh? 😅

nenocka
7. okt 2013

@lalus mne v pohode zobrala výkres 😉

myska2233
autor
7. okt 2013

Baby vecer dam sumarne info...teraz som mimo...dik

katika74
7. okt 2013

@lalus podla mna by bolo fajn taky tvrdsi papier, budu aj pismena ako š,č, ž, a č ?

lalus
7. okt 2013

@katika74 no neviem, pôvodne som plánovala len základnú abecedu, t.j. bez interpunkčných znamienok 😕 čo vy ostatné na to?

katika74
7. okt 2013

@lalus jasne, nech sa vyjadria aj ostatne....

myska2233
autor
7. okt 2013

@katika74 u teba mám akosi nejasno... dohadovali sme sa na vejárikoch, ale mám pocit, že to asi vyrábať nechceš kedže dávaš stále nejaké návrhy... tak mi prosím napíš ako teda lebo o vejárikovú aktivitku mali kočky záujem tak nech to môžem nejako uzavrieť. dík

myska2233
autor
7. okt 2013

pridávam trošku sumár: tu napíšem, ktorá má akú aktivitku... bola by som rada ak budete mať nejaké otázky ohľadom výroby aby ste ich písali do albumu pod vašu foto... nech to maminy hned vidia (hlavne tie, čo sú zaneprázdnené) a nemusia čítať niekoľko stranovú diskusiu - ale to je len môj nápad ako by sme si to mohli sprehľadniť)...
@lalus knižka písmená (myslím, že stačí klasická abeceda teda bez š,č atd)
@emily_666 knižka číselná (no mala by sa urobiť bud do 10 alebo potom až do 20... to už skôr nechám na tebe a tvojom rozhodnutí ako stíhaš časovo, materiálne atd. príp. na vyjadrenie ostatných)
@nenocka fázy mesiaca
@bibes vesmír (filcový) ja osobne uvítam akékoľvek rozmerové prevedenie 🙂 (ale jasné, že by sa mi to páčilo v tom väčšom prevedení bolo by to možno lepšie aj vzhľadom na veľkosť mojich kartičiek aby si to mohli rovno k tomu prikladať... ale to je už na tvojom zvážení a samozrejme aj o materiály a podobne)
@silvia259 I spy
@mulaska motýle - symetria
@lenusskaa laminované listy, plody
@ask filcové tvary
@myska2233 karty vesmír (príp. vrchnáčiky)
@lucikusik kalendár
@nelinka79 téma oblaky
@lucik194 drôtiky (alá rustspolecne)
@mcoya kontinenty
@soso pexetrio (aktivita spolu s lenusskaa)
@llucyi sudoku
@breky topánka
@filomena skladané písmená
@zuzzka1 karty dinosaurov
@ywett karty europa
@biankacertik story cube
@katika74 vejáriky (príp. dohoda tu fakt neviem)

takže kočky je nás dohromady 21 ks... takže toto je sumár čo sa mi podarilo nazbierať... idem ešte doplniť foto do albumu a keby niečo píšte...

myska2233
autor
7. okt 2013

@lalus s výkresom skúsenosti v tlačiarni nemám ale je aj rys ten je niečo tenší ako výkres ale je hrubší ako klasický kancelársky papier... tak možno aj to by bolo riešenie

myska2233
autor
7. okt 2013

jááááj a ešte deadline... čo tak polovica novembra? stíhate? hlavne tie čo ste v oboch výmenách... to je tak mesiac na výrobu tak neviem...

lucikusik
7. okt 2013

@bibes mne by sa páčili reálne vzdialenosti... ale ako písla mulaska, tak aby to nebolo náročné na čas a materiál. Ak sa rozhodneš pre verziu 50 cm, tak to bude pre mňa OK. Ešte som sa chcela opýtať, či si budeš objednávať filc?

lucikusik
7. okt 2013

@lalus ten tvrdší papier môže byť. Takisto by som prijala š,č, ž. Knihu budeš sama vyrábať v PC, alebo máš niečo stiahnuté? Bolo by potom možné, dať predlohu k dispozícii na prípadné individuálne doplnenie knižky?

ywett
7. okt 2013

@myska2233 Zlatko, som tam aj ja, jeej, dakujem, Europa teda, paradicka, tento vikend pojdem na to, nech to je ready, aky mame deadline?

lucikusik
7. okt 2013

@myska2233 mohol by byť termín 22.11., či to je neskoro?

lalus
7. okt 2013

@lucikusik budem ju sama vyrábať... a samozrejme ti potom môžem tie wordovské stránky poslať 😉