Vrecúškové aktivity pre 3 - 5 ročné deti, nové nápady
Ahojte, hladam maminky, ktore by sa chceli pridat do vymeny vrecuskovych aktivit pre deturence cca 3-5r. Chcela by som vsak, aby sme nasli nove veci, nove napady. Urcite je nas viac, ktore sme sa zucastnili niekolkych vymen a vyrabame si veci aj same, takze toho uz mame kooopec. A stale chceme viac ;) Teda nase deti. Ale tie klasicke aktivity, co sa neustale opakuju uz vsetky mame. Myslim, ze sa da najst, vymysliet aj vyrobit nieco neokukane.
Bola by som rada, keby sme sa nasli a vsetko vyslo tak, ze nasim ratolestiam vyrobime paraaadne darceky do adventneho kalendara. Termin ukoncenia by teda bol koniec novembra, zaciatok decembra. Resp. radsej skor, aby sme mohli pripadne predlzovat ;)
Pridate sa?
@cicamica1980 ja som pochopilaa, ze zmyslom je skladat podla nejakeho kluca
A kluce ma napadli takto:
- Ak by to boli napr.; ludske postavy tak by sa to dalo skladat podla farieb oblecenia a na hlave klobuk
- alebo ludske postavy vseobecne a dieta akoby vybera ako sa oblecu ( tu by sa dalo vyhrat v lete kratasy, plavky, zimne oblecenie ) a sklada postavy.
- alebo by sa v tvari dalo vyhrat aj s emociami, ze niekto sa smeje, niekto place, nudi sa, ziva, spi a pod
- alebo zvieratka
- alebo podla farieb auta ( asi 2 ks kamenov), vlaciky a vagony, traktor a vlecka
mozem sa este pridat? mate volne miestocko???
Tak myslim ze za adventný ste vsetky.... Idem robiť maketu a snad to vsetko do konca novembra stihnem🙂))) este mi povedzte počet.....🙂))
No micky mohlo by sa to nejak zosumarizovať napisat kolko a kto je vo výmene a uz by sme mohli vybrať a rozdeliť aktivity .... Bo je tu straaaasne veľa super nápadov a rada by som vediet a psychicky sa pripraviť na prebdene noci👏😄😄😄☕️☕️
sledujem vas ale nejak ma nic uplne nove nenapada, mam cerstveho 3rocaka a babenko .. ale velmi sa mi pacia vase navrhy tak by somsa rada pridala, rozmyslala som nad tym napadom iniciatorky vymeny na tie pohybove kocky ktore ponukala do vyroby dalsim ze by som sa toho mohla ujat...ak by ste mali zaujem 🙂
Paanabeka baby, chvilku tu nie som a kolko sprav. Som rada, ze sme take rozbehnute ;)
Ja mam este dalsi napad (aby sme toho nemali malo)... Tiez sa s tym uz dlhsiu dobu pohravam. Je to opat spolocenska hra, ale dalo by sa vyuzit aj len pre jedneho. Kazdy hrac by mal 5 kociek, kazdu inej farby. K tomu by boli karticky, na ktorych by boli kocky poukladane roznymi sposobmi. Karticka sa na chvilku obrati, aby ju vsetci videli. Potom sa snazia postavit po pamati a co najrychlejsie to, co videli na karticke.
Rozmyslala som, ze by som pouzila bud klasicke drevene kocky, ale radsej by som skusila narezat nejaky hrubsi konar na kolieska, aby to bolo take prirodne. A aj nieco nove ;) A karticky by som asi tiez nerobila len take suche, ze kolieska na sebe, vedla seba., pyramida... Ale napr.na jednej by slo 5 farebnych chrobacikov za sebou -t.j. Kolieska by sa museli ulozit za sebou v spravnom poradi farieb. Na druhom by boli napr.vtaciky na strome, knizky v kniznici...atd. Dufam, ze to pisem ako-tak zrozumitelne ;)
Pracovny nazov tomu davam Hra na postreh 🙂
Tak baby, sumarizujem ;)
@adelajda2012 - Pelikan, hra na uspavanie, pribehove karticky, hra na postreh
@crazy1 - adventny kalendar
@strelka3 - stopy, Semienka
@jumama - doplnky do lekarskeho kufrika (ci ako to nazvat;), batanimo, hodiny
@bambulka18 - vtacia budka?, este cakame navrhy
@sonislawa - gombikovy had, fonematicke uvedomovanie,, cestovinky do kuchynky 🙂, volske okale, skladanie podla predlohy
@cicamica1980 - Malovane kamene
@gega - Vitaj ;) Cakame navrhy...
@brulinka - pohybove kocky
Niektore mate len jeden navrh. Ak s tymto navrhom niekto nesuhlasi, prosim dajte vediet. Pripadne k komukolvek napiste, ze vas tieto navrhy neoslovili a prijali by ste este nejaky dalsi napad. Teraz je prave cas menit a vyberat.
Idem urobit album na hlasovanie.
Super babenky, ste uuuuuplne uuuuuzase, kedze moja vtacia budka by sa popri vasich navrhoch cervenala od hanby 😔 , ak suhlasite, tak sa pustim do latkoveho domaceho panaka co navrhla adelajda2012 .
@adelajda2012 u teba ma uplne dostala hra na uspavanie, to je tak pekne a s citom vymyslene. Moja mala je uplne posadnuta strostlivostou o babiky, takze by sme tomu dali urcite zabrat aj mimo uspavania 🙂
@crazy1 ty si velka sikulka ak by si pre nas vsetky stihla usit adventby kalendar PS: budeme na teba myslitet minimalne 24dni kazdy rok 🙂
@strelka3 stopy su super, ale aj pribehove karticky este nemame, takze urcite tiez potesia 😉
@jumama ten lekarsky balicek sa mi paci a ako inspiraciu prikladam obrazok kostry ktora sa da jednoducho sravit aj z papierovych tanierikov. Mala som to priprvene, ze ked bude dcerka starsia, tak ze jej nieco take nachystam.
@sonislawa Fonematicke uvedomovanie ale aj doplnky do kuchynky by sa nam zisli, tak uvidim co zahlasuju maminy
@cicamica1980 ak by si sa pustila do tych kamenov tak prikldam este jenu fotecku s napadmi. Za mna by uplne stacilo ak by to boli postavicky z 2 kamenov ako je to na fotke. Tato "hra" bude fakt vynimocna, kedze ani my medzi sebou nebudeme mat rovnake kamienky
@brulinka tesieme sa na pohybove kocky 🙂
@cicamica1980 nasa ma takych tych klasickych medvedikov, ktorym sa vymiena oblecenie a strasne rada sa s tym hrava. Postavi si vsetkych sest a rozdeli "toto je mama, toto je ocino..." A vymysla k tomu pribehy ;) Takze co sa mna tyka, ja by som dala tie osoby s roznym oblecenim a nech si to dueta kombinuje.
Ale som otvorena hocijakemu inemu navrhu. V podstate sa mi pacia vsetky, ktore tu padli ;)
@cicamica1980 no ak by si to vedela takto nejak spracovat ako su tu navrhy, tak za mna by asi tiez stacili z dvoch casti. Rozmyslam totiz, ci by sa z tych troch kamenov ta postava uz prilis "nerozpadavala". Predsa len, kamene do seba celkom nezapadaju... Mozno vyskusaj (kludne aj na papieri) a uvidis, ako ti to ukaze.
@strelka3 este taketo ma napadlo k tym stopam - stopy ako peciatky. Mozno by sa to dalo urobit aj z tych stvorcovych penovych kuchynskych utierok, tie sa lepsie strihaju. Alebo by si mozno ku kazdemu zvieratu mohla dat kratky popis kde zije, co je atd....
Baby dnes mi celý deň behajú po rozume tie stopy...tak predstavujem si to takto...stopy z filcu na kartone, alebo na nejakej látke prišité...priradí sa k tomu zviera..farebne odlíšené-aby napr. Jeleň a srnec mali inej farby stopy, žeby si to dieťa ľahšie zapamätalo.Malo by byť na veľkej A4 zalaminované..alebo na tvrdom papieri... Každé zviera bude mať na karte..napr. mláďa-koľko,kedy sa rodí.čím sa živí..kde býva.a aj nejaké zaujímavosti o tom tvorovi 🙂 Väčšinou si to predstavujem obrázkové...aj text ale minimálne...(to ešte uvidím)..ale keď sa vám to nepozdáva vyrobím tie kartičky príbehové...koľko kusov by ste si predstavovali???
@strelka3 a zas som zabudla pridat foto ku komentu...
@adelajda2012 aká telepatia 🙂
@strelka3 s tym popisom o zvueratku sme sa stretli ;) Myslime na to iste...
@adelajda2012 no aj tie penové sú super...že by si to deti mohli vyskúšať aj opečiatkovať 🙂 nech sa baby vyjadria... môžem spraviť aj toto k tomu
@adelajda2012 este som si to premyslela , mna to hrozne bavi vymyslat aj vyrabat..ale momentalne mam kopec rozrobenych aktualnych veci pre svojho maleho ku ktorym sa pre kopec povinnosti s detmi a domacnostou neviem dostat..skratka asi by som to teraz nezvladala s touto vymenou, prepacte..radsej sa odhlasim este vcas nech vam to nekomplikujem neskor.. este ma napadlo ked som rozmyslala nad tymi kockami ci by nebolo zaujimave urobit taku verziu hry AKTIVITY pre najmensich - cisto kreslenu na jednoduche pojmy , na kartickach ktore si bude moct dieta same precitat a interpretovat ... asi tu hru poznate ako sarady - na kartickach pojmy ktore ma dieta interpretovat urcitym sposobom dalsim ktori to hadaju- na ukazanie, na obkecanie, na nakreslenie... a dali by sa tam jednoduche veci ako napr. zvieratka, jednoduche veci z bezneho zivota ...pre mojho to este asi nieje ale do buducna by to mohlo byt fajn, u nas velke aktivity velmi oblubene...drzim palce, krasnu vymenu a stastne deticky ! obcas vas pozriem a naberiem inspiracie!
este aj zvuk by sa dal super robit detom v tych Aktivitach - zvieratka,niektore dopravne prostr.
Tento brulinkin napad sa mi celkom paci. Karticky, ktore by malo dieta "zahrat" alebo slovne vysvetlit tym, ktori hadaju. Hmmm...toto asi bez ohladu na to, ci to tu niekto spravi, nasej vyrobim ;)
Kocky, co vy na to...? Paci sa vam to namiesto pohybovej kocky?
Kocky, tu je album na hlasovanie https://www.modrykonik.sk/blog/adelajda2012/alb...
Zatial je nas 8. Ak sa do konca tyzdna nikto dalsi neprida, tak by som to stopla a bude nas tolko. Aktivity su dost narocne na vyrobu, tak by aj mozno stacilo ;)
@adelajda2012 - 1) Pelikan, 2) hra na uspavanie, 3) hra na postreh, 4) pohybove kocky, 5) sarady
@crazy1 - 1) adventny kalendar
@strelka3 - 1) stopy, 2) Semienka, 3) pribehove karticky
@jumama - 1) doplnky do lekarskeho kufrika, 2) batanimo, 3) hodiny
@bambulka18 - 1) skakaci panak, neviem, ci budu vsetky baby suhlasit...nechcela by si si pribrat ako druhy navrh tie sarady?
@sonislawa - 1) gombikovy had, 2) fonematicke uvedomovanie, 3) cestovinky do kuchynky, 4) volske okale, 5) skladanie podla predlohy
@cicamica1980 - 1) Malovane kamene
@gega - Cakame navrhy... ;)
Na margo tých kartičiek nieco ako sarady ... My mame aktivity pre deti to je to iste... Viac menej .... Som radšej za pohybovú kocku🙂)
@adelajda2012 mozes mi pridat aj tie sarady a pelikana, ak maminy nebudu chciet panaka, tak sa popasujem s tym 😉
@crazy1 prosim ta, pri kazdej maminke v albume mozes zahlasovat len za jeden navrh ;)
- U jumama si musis vybrat ci Bantanimo alebo doplnky do lek.kufrika
- u strelky3 si vybrala cestoviny, volske oko aj fonematicke uvedomovanie - prosim vybr jedno ;)
- u mna mas spinkanie, postreh aj pohybovu kocku - zas musis vybrat jedno ;)
Prosim, oprav to v albume. Dakujeeeem.
@cicamica1980 @crazy1 @sonislawa po dohode som presunula este dve aktivity (sarady a pelikana) k @bambulka18...ak by ste chceli zmenit svoje hlasovanie a vybrali nieco ine ako skakacieho panaka
@crazy1 dakujem za opravy v albume, len este prosim vyber nieco u strelky (stopy, semienka alebo pribehove karticky) a u sonislawi sa ti pacia tie cestoviny, ci pismenka? Jeden lajk si asi zabudla zmazat. Kludne aj sem do komentu mi napis, nemusis to uz v albume. Viem, ze strihas o dusu cerveny a biely filc ;)
@gega ahoj, chces sa este pridat? Ako si na tom?
@adelajda2012 😂😂😂😂😂 trafila si klinček po hlavičke;))) dnes sa mi o Mikulášovi aj snívalo.... Hrali bábkové divadlo z druhej vrecuskovej.....😄😄😄😄 som za stopy a pismenka🙂 klikám cez telefón tam mi to preskakuje vseli jak tie 👍🏼 🙂(ospravedlňujem sa🙂)))
Takze mne to vychadza, ze ja robim pismenka - fonematicke uvedomovanie 8x. Ze by som na tom zacala robit. Ci este pockam na nejake zaverecne zhrnutie. Inak @adelajda2012 mas moj velky respekt, ze si to zorganizovala - spravila album, hlasovanie a tak.
Tak baby, zatial to vyzera takto:
v podstate je vsade rozhodnute. Aj keby sa este niekto pridal, neverim,ze by sa este nieco zmenilo. Resp. som za to, aby sa takto hlasovanie ukoncilo a ak sa aj niekto prida, musi suhlasit s tym, ze uz je vybrate. Az na jeden-dva pripady sme sa celkom zhodli.
@crazy1 - adventny kalendar
@cicamica1980 - malovane kamene
@sonislawa - fonematicke uvedomovanie
@adelajda2012 - hra na uspavanie
@strelka3 - stopy
@bambulka18 - skakaci panak
Akurát u @jumama su dva tabory. takze je na tebe, co si vyberies, ze chces robit - doplnky do lekarskeho kufrika alebo batanimo? Myslela som, ze mozno rozhodne @gega, ale kedze sa neozyva a my uz chceme vsetky zacat robit, necham rozhodnutie na tebe.

@crazy1 hura adventny!!! 😀