icon

Vrecúškové aktivity pre 3 - 5 ročné deti, nové nápady

adelajda2012
12. okt 2015

Ahojte, hladam maminky, ktore by sa chceli pridat do vymeny vrecuskovych aktivit pre deturence cca 3-5r. Chcela by som vsak, aby sme nasli nove veci, nove napady. Urcite je nas viac, ktore sme sa zucastnili niekolkych vymen a vyrabame si veci aj same, takze toho uz mame kooopec. A stale chceme viac ;) Teda nase deti. Ale tie klasicke aktivity, co sa neustale opakuju uz vsetky mame. Myslim, ze sa da najst, vymysliet aj vyrobit nieco neokukane.
Bola by som rada, keby sme sa nasli a vsetko vyslo tak, ze nasim ratolestiam vyrobime paraaadne darceky do adventneho kalendara. Termin ukoncenia by teda bol koniec novembra, zaciatok decembra. Resp. radsej skor, aby sme mohli pripadne predlzovat ;)
Pridate sa?

jumama
18. okt 2015

Inak baby, ako pisete o chorobach, ja som sa do vymeny prihlasila prave preto, ze malacka od zaciatku sk. roka bola dokopy 6 dni v skolke. A ja som uz tak trochu vyhoreta z vecneho hrania, potrebujem vtedy tvorit 🙂) Uz chodi 3 rok a toto je na choroby hadam ten najhorsi, lebo v skolke vydrzala max. dva dni. Do toho sa jej prerezavaju uz trvale zuby a niektore mliecne kyvkaju a ona z tej oslabenej imunity mava aj dva dni vysoke teploty, bez inych priznakov, hoc sa tvrdi, ze zo zubkov teplota nebyva. A po tych dnoch teplotovania dalsi kusok stoliciek von... V piatok bola konecne po dvoch tyzdnoch v skolke, zatial sa drzi a ja verim, ze uz chora nebude 🙂) O kolka trufalost 🙂) Vsak to asi poznate... 🙂)

brulinka
18. okt 2015

baby citam vas dalej ...ta ktora bude robit tie pohybove kocky posuvam napad - ked som nad nimi rozmyslala ako by som ich robila tak ma napadlo dat do nich dnu taketo plastove , prislo mi to jednoduchsie ako ich vypchavat nejakym molitanom aj ked zase makkucke by boli asi fajnovejsie do ruky ..kuk na kocky https://www.modrykonik.sk/market/hracky/r76sgq/...

cicamica1980
19. okt 2015
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

@strelka3 15 je super podla mna🙂 velmi sa tesim na stopy🙂))

fada
19. okt 2015

@strelka3 @adelajda2012 @jumama dievcence, drzim past a prajeme vam skore uzdravenie

fada
19. okt 2015

@adelajda2012 @cicamica1980 @crazy1 @bambulka18 @jumama @strelka3 @sonislawa @weronna18
pridavam foto
prvych 5 fotiek je fotenych tak, ze obrazky boli polozene na bielom papieri
dalsich 5 fotiek tak, ze obrazky boli fotene vo vzduchu, cca 10-20 cm nad papierom - fotila som preto, aby bolo vidiet tahy fixkami. ak viete o fixkach, s ktorymi by to nebolo takto vidiet, prosim napiste. este to skusim urobit tak, ze to premalujem 2-3x, mozno to bude lepsie.
predpredposledny obrazok - vysledny obrazok tvoria 4 obrazky na sebe
predposledny obrazok - vysledny obrazok tvori 5 obrazkov na sebe (toto je uz podla mna vela, slon je na spodku a zanika)
laminovane obrazky su mierne zvlnene. strom som laminovala pri strednej teplote, ostatne pri najnizsej. studene laminovanie zial pozicana laminovacka nema a neviem o nikom, kto by ju mal a tiez netusim, aky by bol vysledok. uplne posledna fotka - na vrchu co je tien, to je odfotene zvlnenie...

cicamica1980
19. okt 2015
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

@fada trosku ked si na sebe, tak tie spodne obrazky su slabo viditelne. ale podla mna ked to nakreslis viackrat po sebe, tak by bolo lepsie. mna este napadlo, tie obrazky stiahnut z netu, vytlacit na farebnej tlaciarni, a zalaminovat ich - ci by to nebolo lepsie, ale to je oba moj navrh... priznam sa, ze som encitala celu tvoju diskousiu, ako si dosla k tomu, ze namalovat fixkami... a folie mas kolko mikronove - tie najtensie?

jumama
19. okt 2015

@fada Toto poznam, ze si nieco zaumienim, naplanujem a nie je to celkom take vo vysledku, ako som si vysnivala. Mne by sa to mozno trochu tiez viac pacilo vystrihnute a tak zalaminovane, ale zase chcelo by to paradnu trpezlivost, neviem ako by to vo folii vydrzalo presne na urcenom mieste a nepohlo sa, ked ju davas do laminovacky, par krat som robila aj take obstrihane veci a sa mi to sklzlo... Nemuselo by to byt len tlacene, ak nemas k dispozicii far. tlaciaren, aj nakreslene na papier... no zase tolko kopii robit tiez nie je hracka....

bambulka18
19. okt 2015

@fada mozno spravit len nejake jednoduche jednofarebne obrazky a povystrihovat ich z farebneho papiera, pripadne na ten farebny papier dokreslit napriklad ciernou fixou oci... Viem si to predstavit aj na tych zvieratkach co si kreslila, na kazdom zvieratku prevazuje jedna farba, tak taky by bol zakladny farebny papier a potom co by sa dalo tak na neho podokreslovat.
Ale myslim, ze fotka aj tak skresluje a v reale to bude este o nieco svetlejsie, takze ak sa rozhodnes ostat pri kresleni tak ja suhlasim 😉

adelajda2012
autor
19. okt 2015

@fada tak mne napriklad tahy fixkou vobec nevadia, mne sa to ako si to urobila paci. Jedine nad cim uvazujem je, ze v podstate su tie obrazky priesvitne. Myslim aj tie namalovane a ci je potom dobre vidiet co je zaca co je pred.
To zvlnenie je mozno preto, ze je tenka folia. Ale mozno aj preto, ze vnutri nie je ziadny papier.
Ja inak tlacim obrazky ciernobiele, potom ich vyfarbim a zalaminujem. Nemam moznost tlacit farebne (jedine v nejakom faxcopy). Mozno mas podobny "problem". Ale mne sa pacia mozno aj viac taketo rucne malovane ;)

cicamica1980
19. okt 2015

moj prototyp - bude to trosku krajsie, lebo uz viem, v akom poradi mam nanasat jednotlive farby🙂
zatial dedko, babka a babatko

strelka3
19. okt 2015

@cicamica1980 je to super...z bábätka sa bude dcérka tešiť 🙂

sonislawa
19. okt 2015

@fada mne osobne sa to paci ako si to namalovala. Ja mam radsej rucne veci aj ked nie su uplne dokonale. Ja mam vlastne tie nedokonalosti radsej. Som presytena tych 100percentnych pocitacovych veci a kresieb 🙂

cicamica1980
19. okt 2015

@sonislawa aj mne sa paci, ze su tam nedokonalosti. Proste vidno, ze to nerobil profik. Len zistila som, ze kontury je napr. Lepsie robit nakoniec a napr. Tmavsie farby natriet 2x. Ale celkom je to relax🙂 som zvedava, co budem hovorit, ked budem maľovať deviateho dedka🙂

fada
19. okt 2015

@adelajda2012 @cicamica1980 @crazy1 @bambulka18 @jumama @strelka3 @sonislawa @weronna18
pridavam foto - pokus c.2, tentokrat s vystrihnutymi zvueratkami z farebneho papiera
posledne foto - na porovnanie: hore z papiera, dole namalovane

fada
19. okt 2015

@cicamica1980 ahoj, aj nad tym som uvazovala, ze to urobim na pc a vytlacim, ale podla mna je lepsie, ked by boli obojstranne obrazky, aby to nebolo take easy. folie mam 80mikronove-najtensie.

tvoje kamienky su super, babatko je uplne ze perfektne 🙂.

cicamica1980
19. okt 2015

@fada ak to nie je pre teba brutalne viac roboty a aj nakladovo je to ok, ja som radsej za papierove, ale prisposobim sa vacsine

fada
19. okt 2015

@jumama mame rovnake myslienky, tiez ma napadlo to este skusit urobit/vystrihnut z far.papiera. uz som to aj - vid foto vyssie ;). tlaciaren zial nemam ziadnu. teda mam cb, aj to pokazenu. takze tlacit nebudem a vo faxcopy, jedna a4 stoji okolo 0,59€. uvidime...

fada
19. okt 2015

@bambulka18 mas pravdu, zlozite veci vystrihovat z papiera by bola makacka. nastastie tie zvieratka su vcelku jednoduche - nebolo az take hrozne ich ani malovat ani vystrihovat. aj ked uvidime co poviem, ked budem malovat/vystrihovat 180- tu vec :D

fada
19. okt 2015

@adelajda2012 ani ja nemam f.tlaciaren, no zial momentalne ani cb. mas pravdu, ked su obrazky vymalovane, tak tazko rozoznat, ci su pred a ci za... :(. dospelak to urci, dietatko s tym bude mat problem.

fada
19. okt 2015

@sonislawa aj mne sa to namalovane paci a nevadia mi ani tie tahy fixkou, lebo ked je to polozene, tak to az tak nevidiet. no asi kvoli urcovaniu co je za a co pred bude lepsie, ked to bude vystrihnute z farebneho papiera.

fada
19. okt 2015

@cicamica1980 som zvedava aj ja a urobim tak ako bude chciet vacsina, popr. tak i tak...

sonislawa
19. okt 2015

@fada ja to necham na teba. Tak ako to ty budes povazovat za najlepsie, tak to bude pre mna ok. Mas moju doveru 🙂

adelajda2012
autor
19. okt 2015

@fada ja som za vystrihovane, kvoli tomu urceniu miesta. Paci sa mi to velmi, myslim, ze to bude super aktivita!

adelajda2012
autor
19. okt 2015

@cicamica1980 uzasneeeee!!!!

adelajda2012
autor
19. okt 2015

@fada je super, ze tie obrazky budu obojstranne. To ma ani nenapadlo...

cicamica1980
19. okt 2015

@adelajda2012 plis kazda ti pošleme 9 aktivit, ci jednu si mozem rovno nechať? Dcera mi totiz uz znarodnila namaľované kamene a asi mi ich uz nevráti 🙂

adelajda2012
autor
19. okt 2015

@cicamica1980 kludne si jednu nechaj doma. Nie je nas vela, takze sa triedenia nejak nebojim ;)

cicamica1980
20. okt 2015

@adelajda2012 oki, dakujem🙂

jumama
20. okt 2015

Baby, takto vyzera batanimo vytlacene na 250mg leskly fotopapier - je to hrubka asi ako vykres. Moze to byt takto alebo by ste radsej klasika na kancelarsky papier a zalaminovane? Z druhej strany tie karticky nechavam biele, nie je to priesvitne... Nasu to bavilo, mna nabila, ocko nabil ju 🙂 Povodne ma hra 36 karticiek, ja som spravila 48, mozu sa hrat aj viaceri. Zopakujem princip - vojna s kartami, vyssi berie, ak obaja superi otocia rovnaku kartu, tak musia otocit dalsie tri a az ta tretia rozhoduje. kto berie celu tu vylozenu kopku. Usijem k tomu take male vrecko na karticky. Kedze vsetky mate take piplave pracicky, a ja som to v podstate len v pocitaci spracovala a vytlacim, rozhodla som sa, ze dam obe moje aktivity vsetkym 🙂 Tie lekarske vecicky som este nezacala robit, iba mam zoznam, prve prototypy dam potom na schvalenie...

jumama
20. okt 2015

Trosku sa tie karticky lesknu a preto sa mi to zle fotilo, oni su v skutocnosti take jasne a ostre...