icon

Vrecúškové aktivity pre deti od 3 - 5 rokov - druhé kolo

branki
15. feb 2014

Ahojte,
prve kolo sme uspesne zvladli, tak otvavaram kvoli priehladnosti novu diskusiu. Vymena sa zacne v marci, dovtedy mozme diskutovat o navrhoch. Termin ukoncenia este dohodneme. Pocet ostava 20. Uvitame aj novych clenov, kedze z prvej vymeny sa nezucastnia vsetci. Takze mame este volne kapacity.

ivaha
17. máj 2014

Viacere ste sa pytali na funkcnost, kedze len ja mozem posudit a komzikosaurus, lebo ste to ostatne nevideli, moj nazor je takyto.
Ohladne funkcnosti je to trosku tazsie.Tato uloha ma svoje specifika.Ja to takpovediac fyzikalna uloha, kde sa ma vyriesit ako vyrobit premietacku na stenu za pomoci baterky a papiera, resp ineho materialu. Vyzaduje si to cas a usilie a v skutocnosti sme ani jedna nemali takuto ulohu, kde by sme mali riesit aj nejaku funkcnu technicku stranku. Mnohe sme rozne typy a rozne technicky zdatne a mozno by sme to viacere ani nezvladli celkom,alebo vobec. Ide tam o to ake velke dierky aky material, ako zabezpecit aby svetlo neprenikalo okolo.Dalsia vec, je ze svetelne luce su rozbiehave a aj s tym treba pocitat, kazda mame inu baterku napr s inym poctom svetiel , diod, inym typom ziarovky. Jednoducho je to uloha vyrobit takpovediac opticky pristroj. Keby som ja mala na starosti tuto ulohu, cele moje usilie by som venovala skusaniu a skusaniu, ako to spravit co najlepsie aby to aspon ako jednoduchy opticky pristroj fungovalo, co sa samozrejme v domacich podmienkach neda vzdy celkom dokonale a namusi sa to podarit vobec.Napr premietacka ma v sebe lupu, aby zabezpecila, aby luce svetla boli zbiehave a nie rozbiehave atd atd. Je toho vela veci na co treba mysliet a brat do uvahy.Samozrejme urcite by sa dalo na tomto popracovat, min dat vacsi papier, zalaminovat ho ...Jednoducho vyskusat, ci to ci ono.Ale skuste doma, ci to bude mat efekt, ci to bude lepsie fungovat a mozme si to dat ako domacu ulohu 😉 a kazda si napiseme ako sme to doma vyriesili, vylepsili, ako nam to funguje a ci sme na nieco prisli,alebo nie.
Takze otazka je ci to chceme mat ako opticky pristroj a budeme sa zamieravat na technicku tranku a ci je to funkcne, alebo budeme hodnotit napr material, trvacnost a pod.Ja som sa vyjadrila vo fore k materialu a trvacnosti. Mrzi ma aj ze funkcnost nie je uplna, ale to je ina stranka a vyriesit funcnost si bude vyzadovat trosku casu v "domacej ulohe", ktoru si kazda dame.Ak sa vam bude chciet, popracujete na tom doma a uvidite a ak nie, budete sa s tym hrat takym ake to je. 🙂

janka9898
17. máj 2014

@marusinka80 @jonki @sliver @katka159 @slniecko379 @iivkaa1 @branki @miskanasa @komzikosaurus @ajabaja @ivaha @sliver @lenka_l @moninka1 @natabun @zvalka @vmb @jonki @marusinka80 @emily_666 @cvety @sharonik

PRE UPRESNENIE POSTUPOVALA SOM PODLA TOHTO obrazku
tiez je material maly nieje to velky rozmer
a takisto aj dierky su pri okraji...
nejde mi fotku pridat vrrrrr

jonki
17. máj 2014

@marusinka80 ja osobne si myslim ze po vymene by malo nasledovat nejake zhodnotenie....zial mozno nie vzdy pozitivne. Sama Janka napisala ze ona bol tiez sklamana v inej vymene...a prave tomu by sa malo predchadzat....resp ak je clovek sklamany a nevie sa od toho odosobnit nemal by vstupovat do inej aktivity lebo potom sa moze jeho sklamanost odzrkadlit v tuzbe spravit pre svoju aktivitu tebou spominane maximum

Podla mna nie absolutne vhodne prirovnavat vymenu k obchodu....jedno ma svoje rpavidla a druhe tiez. Pravidla takychto vymien dopodrobna nepoznam, neviem posudit ci teda boli splnene....toto je vec nad ktorou by bolo dobre sa zamysliet.

aktivitu ako taku som nevidela a aj ked nebude funkcna ci prepracovana...myslim ze to je vec nad ktoru sa dokazem povzniest....avsak som sklamana z pristupu a neochoty riesit vzniknutu situaciu.

janka9898
17. máj 2014

podla tejto foto

janka9898
17. máj 2014

@jonki ja situaciu riesim.. aj cez ip s niektorymi o to sa neboj
a mam teraz ine starosti ako vypisovat ako co
podla foto ktoru som teraz pridala to funguje ja som skusala co mam este doma skusobne tak sa to presvietit dalo tak ako na obrazku
uznavam ze to je len na vykrese... no inak sa mi nedalo
filc som skusala ale ten padal pri svieteni nedrzal hore
karton mi nesiel lebo mi klieste nedokazali cez neho urobit dierku
a aj som so to tu o tom pisala pridala som aj skusobny navrh ktory tu bol a ten vyzeral este horsie ovela a NIKTO sa k nemu nevyjadril a to som oznacila vsetkych... takze neviem ako ja som povedlaa ktore chcu dostat ju dostanu ktor nie tak nie beriem
nerobim z toho nejake halo mam teraz dolezitejsie veci ktore musim urobit ako toto..

jonki
17. máj 2014

@janka9898 ano uznavam svoju chybu....diskusiu som naozaj nesledovala.....lebo som vtedy bola v situacii ako ty...jednoducho ine veci boli dolezitejsie.
som rada ze to riesis....z diskusie som vnimala skor neochotu...ak to tak nie je ospravednujem sa.
To ze mas teraz ine povinnosti velmi dobre chapem a respektujem 😉

janka9898
17. máj 2014

@jonki no mam teraz hlavu plnu vseliakych myslienok caka ma operacia bojim sa o deti ako to zvaldnu este som nebola bez mladsieho nikde je na mna dost naviazany... tak teraz rozmyslam co im navarit nachystat aby mali aby sa chlap venoval iba detom...
ako nikto sa k tomu obrazku co som davala nevyjadril par bab dalo like na fotku tak tym padom som uz neriesila a urobila som...
to ze sa niekto predtym nevyjadril k tomu navrhu predtym ktory bol fakt hrozny.... a teraz sa ide rozculovat to uzi by nemal byt moj problem ..ALE ako som povedala @ivaha som uz vcera za balik peniazky poslala(kedze to posielal chlap a peniaze tam zabudol dat)
a kto chce moju aktivitu a chce dat aj mne jeho tak to ivaha odosle tak ako si baby budu priat
ostatne to dostanu ako"bonus" az sa to nevyhadzuje...

komzikosaurus
17. máj 2014

janka9898 @marusinka80 @jonki @sliver @katka159 @slniecko379 @iivkaa1 @branki @miskanasa @komzikosaurus @ajabaja @ivaha @sliver @lenka_l @moninka1 @natabun @zvalka @vmb @jonki @marusinka80 @emily_666 @cvety @sharonik dievcata tak som si na to sadla, netrvalo dlho, a dosla som na toto... co sa tyka materialu ak date dokopy machovku a tvrdy papier (kludne aj ten tensi od janky) tak to funguje, dierky som robila noznickami a klasickym vyrezavatkom(nemusia byt velke dierky podstatne je aby suhvezdie nebolo velke, tz. priemer suhvezdia max takych 5cm zavisi od lampasa , na stenu sa zvacsi) neskusala som laminovanie, myslim ze len zalaminovat asi nepomoze, cez to by svetlo nepreslo (kazdopadne tie karticky od Janky su nepouzitelne, lebo su prilis velke na baterky, a male na lampy, papier presvieti suhvezdie je velmi velke na stenu, mozno na ten papier na stol, ked sa to podlepi ... :(, Ano co pozerala Janka ten obrazok tam ... su to kruhy presne, mozno o trosku vacsie ako je lampas, cize prenika len svetlo cez dierky... A je to preto nafotene na ukazku tak ako je (lampa a v pozadi papier),pretoze v tme by sa to tazko odfotilo pre blesk, snad chapete co myslim ...
Mne sa tato aktivita nepaci, ukazem vam preco na fotkach.... keby to splnalo funkcnost, alebo aspon daku formu , aspon karticky ... Suhvezdia su pre nas dost nezname (az na voz a orion), ale viem ze ich vyberala , aby jej to preslo cez dierkovac. Je ich teda az 5 ks co je podla mna na papier dost malo a kazdy polkruh je iny rozmer... Popravde som nevedela asi ako nik ze Janka ma operaciu , tak mozno tym sa da ospravedlnit to odflaknutie (podla mna) ja by som do toho na jej mieste nesla , rozhodne by som neposlala takuto aktivitu(ale to je o limitach kazdej z nas) uz sa k tomu nechcem viac vyjadrovat.

)

komzikosaurus
17. máj 2014

komzikosaurus janka9898 @marusinka80 @jonki @sliver @katka159 @slniecko379 @iivkaa1 @branki @miskanasa @komzikosaurus @ajabaja @ivaha @sliver @lenka_l @moninka1 @natabun @zvalka @vmb @jonki @marusinka80 @emily_666 @cvety @sharonik vsetky ostatne aktivity su SUPROVE!!! MATE SA NACO TESIT!
@emily_666 nevieme najst navod na tie prasce :(, ako to mame hrat, uz sa tesime na pozieranie prasiatok :DD

emily_666
17. máj 2014

@komzikosaurus na jednom z hracích plánov je zo zadnej strany, treba sa pozrieť

zvalka
17. máj 2014

@komzikosaurus a ktora este chyba?

ivaha
18. máj 2014

@marusinka80 @jonki @sliver @katka159 @slniecko379 @iivkaa1 @branki @miskanasa @ajabaja @lenka_l @moninka1 @natabun @zvalka @vmb @marusinka80 @emily_666 @cvety @sharonik
Dievcata ospravdlnujemsa ze az teraz pridavam, fotky, ale som fotak zabudla u babky, tak preto az teraz a preto som aj ostatne aktivity este nefotila. Pridavam vam fotku ako sa presvecuju tie suhvezdia. Vybrala som suhvezdie orion a pri svetle silnej zarovky stropnej lampy som podrzala karticku asi 4cm nad stolom-prva foto. A potom v tmavej izbe pri svetle baterky skusila presvietit na stenu. Aby ste to aspon priblizne videli., ze na stole sa to da takto pozriet a na stene tak.

vmb
19. máj 2014

@ivaha tá prvá sa mi celkom zdá v pohode 🙂

ivaha
19. máj 2014
branki
autor
19. máj 2014

@ivaha krasne uz nech je balik doma 😀 tato vymena sa fakt vydarila

branki
autor
19. máj 2014

@ivaha mozes este prosim svoju aktivitu samostatne odfotit, ta mi este chyba 😉

sliver
19. máj 2014

@branki fakt krása, veľmi preveľmi vydarená výmena, aj keď idem akurát nastúpiť do práce tak s vami si dám ďalšie kolo hocikedy 😉 dokonca ked som minule niečo hladala a náhodou našla nejaké aktivity tak rovno som si povedala že to si odložím na "branki výmenu" 😉

ivaha
19. máj 2014

jasne odfotim,
len vas musim sklamat, balik dnes neprisiel, tak verim ze zajtra bude tu, ved isiel prvou triedou.

ivaha
19. máj 2014

@lenka_l ahoj, ak by si suhlasila, tak tym, co nemaju si to moznost zalaminovat som predlohy duhy lepila na taky karton, aby sa to dalo pouzit ako karticky a kto si zalaminuje, som to nechala na papieri, aby to nemali tvrde a dalo sa to laminovat.Tak mozem este aj tebe podlepit ak suhlasis.

lenka_l
20. máj 2014

@ivaha ahoj, ak s tym nebudes mat vela roboty, budem rada, dakujem 🙂

ivaha
20. máj 2014

@branki pridavam este moju aktivitu

ivaha
20. máj 2014
vmb
20. máj 2014

@ivaha ako? balík dorazil dnes? horím netrpezlivosťou 🙂

sliver
20. máj 2014

@vmb vitaj v klube 😀 ja som na tom tak isto....

ivaha
20. máj 2014

zial ani dnes nie ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

katka159
21. máj 2014

@ivaha prosím ťa kedy to budeš posielať? alebo zverejni kto to poslal tak skor ja by som balíček už chcela doma

ivaha
21. máj 2014

@marusinka80 @jonki @sliver @katka159 @slniecko379 @iivkaa1 @branki @miskanasa @ajabaja @lenka_l @moninka1 @natabun @zvalka @vmb @marusinka80 @emily_666 @cvety @sharonik
dievcata, dobra sprava, balik konecne dorazil, tak to rychlo balim, aby som to zajtra doobeda zaniesla na postu 🙂

branki
autor
21. máj 2014

@ivaha jeej super, odlahlo mi 🙂 tak prijemne balenie,ked nebudes stihat, tak mne mozes kludne aj v pondelok poslat 😉

ivaha
22. máj 2014

dievcata hlasim baliky odoslaneeee 😀 😀 😀 😀 😀 😀

sliver
22. máj 2014

@ivaha wau wau wau si perfektná!!!!
si nespala, čo?