icon

Výmena vrecúškových aktivít 1 - 3 roky

lenusskaa
9. máj 2013

Ahojte baby,
mnohé z vás už určite niekde na nete zaregistrovali tzv. výmeny vrecúškových aktivít (busy bags, activity packs, ...). O čo ide? Dá sa dokopy skupina mamičiek (15 - 20 osôb), každá z nich si nájde nejakú aktivitu pre deti a vyrobí a pošle ju pre každého v skupine. Na oplátku dostane zas iné aktivity pre deti od ostatných mamičiek.
Inšpirácie na aktivity môžete čerpať tu:
http://rustspolecne.cz/
http://www.neposednenoznice.sk/2013/01/23-aktiv...
https://www.modrykonik.cz/diskuse/sporty-hobby-... ...tu je dobre si popozerat aj albumy niektorych mamiciek, ktore sa vymeny zucastnili
tiez zadanim hesla "busy bags" do googlu atd.
Poprosím, keby ste sa snažili vybrať aktivity, ktoré NIE sú len o vytlačení obrázkov a ich následnom zalaminovaní!!
Túto výmenu by som chcela zamerať na vek 1-3 roky. Poznáte svoje deti, viete čo ich baví, s čím sa radi hrajú - skúste vyberať podľa nich 🙂
Čas na prihlásenie sa do výmeny je do 20.5., potom sa vyberú presné témy pre každú. Potom si necháme mesiac na vyhotovenie (cca do 20.6.), po tomto dátume by ste mi balíčky poposielali poštou, ja ich zozbieram, roztriedim a pošlem naspäť - naj by bolo, keby sa to stihlo ešte do prázdnin 🙂
Finančný limit na jednu aktivitu = 1euro (až nám to nezruinuje rodinný rozpočet 🙂 )
Ak máte záujem, napíšte mi do IP zo 3 tipy na aktivitu, ktorú by ste mohli urobiť aj s vašou mail adresou. Viac tipov preto, ak by sa niektoré opakovali u viacerých z vás, až je z čoho vybrať a až nám nepríde to isté len vo viacerých vyhotoveniach..
Lenka

lenusskaa
autor
2. okt 2013

@janceh mne sa tiez viac paci ta vyvojovka, len by tam mohli byt ine obrazky, sliepku uz tiez mam..

lenusskaa
autor
2. okt 2013

@malamargaretka @lucikusik ..pozerala som este tu flasu s neznamou bielou hmotou.. nemozu to byt polystyrenove gulicky? alebo perlit?? obrazok je maly, neviem to dobre rozlustit

janceh
2. okt 2013

@tomaskovamaminka stromecek 🙂 🙂

janceh
2. okt 2013

@lenusskaa
@janceh
ok, tak ja tedy mohu udelat to vyvojove puzzle a dat tam jen jiny obrazek 🙂

@malamargaretka souhlasis? 🙂

lenusskaa
autor
2. okt 2013

@nenocka @laurinkam @majusqwa @ikuza @lenusskaa @danatalu @ask @marienkamyd @pusinqa @zuzzka1 @jumama @lucik194 @breky @janulkan @janceh @tomaskovamaminka @malamargaretka @anulicek @sueh @ywett @furu @lucosko @soso baby niektore uz viete, niektore este nie, je vytvoreny album so zatial vybratymi aktivitkami, tu:
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/lenusskaa/al...
..ak sa vam nieco nepozdava, dajte vediet
@malamargaretka ja uz tangram aj golo mam, neviem co ostatne baby a na prevliekacku sa hlasila aj @sueh
@anulicek z ponukanych moznosti bolo zatial najviac hlasov na kluce
@tomaskovamaminka myslim ze zatial to viac vyzera na stromcek, viac hlasov
@lucosko plastelina uz obsadena ☹
@ywett @furu @soso uz ste nasli nejake aktivitky?

janulkan
2. okt 2013

@breky nie, nevadi, ja som ju tiez niekde vygooglila 😀 a ak mozem vediet co z nech chces robit? ja len hladam dalsie namety 😝 a baloniky si prosime urcite, aj ja som chcela uz vyrabat po lenkinej odpovedi 😀
@janceh vyvojova skladacka je super, ak sa ti do toho chce 🙂
@tomaskovamaminka mne sa paci viac stromcek, prevliekania sa mi zda nejako vela 😀

janulkan
2. okt 2013

@malamargaretka tangram mame ja my, a aj vajicko je od nenocky, uz tieto skladacky by som nerada dalsie 😅

breky
2. okt 2013

@janulkan chcela som ju dat jednej vymennej aktivity ale rozhodli sa pre topanku na snurovanie 🙂 tak upadlo z toho :(

janulkan
2. okt 2013

@breky neboj, urcite to nie je posledna vymena a so sololitom nepracuje kazdy 😝

breky
2. okt 2013

@janulkan aj ta topanka bude na sololite 🙂 ja od toho neopustim 🙂 len to je vo vymene od 3-6 rokov 🙂

janulkan
2. okt 2013

@breky viem, obcas vam tam cumnem, ale mne as do toho este nechcelo 😀

pusinqa
2. okt 2013

@anulicek kluce su super 😵
@breky teším sa mne sa páčila ale taká foto tu niekde bola že tam boli aj fotky a všetky balóniky rovnaké

jumama
2. okt 2013

@nenocka @laurinkam @majusqwa @ikuza @lenusskaa @danatalu @ask @marienkamyd @pusinqa @zuzzka1 @jumama @lucik194 @breky @janulkan @janceh @tomaskovamaminka @malamargaretka @anulicek @sueh @ywett @furu @lucosko @soso inak ja sa priznam, ze uz iba do albumceka chodim, nestiham sledovat diskusiu, bo mala je zase chora takze sa cely den hram 🙂

malamargaretka
2. okt 2013

@janceh jasne- moze byt vyvojove puzzle s iným obrázkom- napr. motýl🙂

malamargaretka
2. okt 2013

@lenusskaa gulicky? to je dobrý náapad- to vyzera byt ale nejake lesklejsie🙂...ale ak si to budem robit niekedy doma- tak gulicky su super- uz len zohnat ich🙂

laurinkam
2. okt 2013

@lucikusik dakujem velmi pekne

ask
2. okt 2013

@nikam Dnes sme sa s malym bavili s hmatovym pexesom z vrecuskovej vymeny - najviac zaujali vicka s bublinkovou foliu ..az tak ze neprezili. 😅 Tak sme mu dali kusisko 1x1m samotnej bublinkovej folie a mal zabavu na pol hodinu 😀 Pukal prstekami-ukazovacikom, palcom, laktikami, kolienkami, gulal sa po nej, tancoval ....no koooopa 😀 😀 😀

pusinqa
2. okt 2013

@tomaskovamaminka mne sa obe páčia u nás vrchnáčiky veľký úspech to ak by si potrebovala možno zo 30 ks by som ti vedela poslať, na stromček možno by si mohla vyrobiť aj zo 3-4 ozdoby na sucháč deti by mohli pripínať to by sa našej isto páčilo 😉
@breky táto fotka to bola ale tu sú rôznofarebné balóniky a tie fotky sú pekné že čo tam je

nikam
2. okt 2013

@ask Tesim sa. U nas napodobne, tiez neprezili.

ask
2. okt 2013

@nikam Voooobec nevadi 😵 Nalepim mu tam novu a zas sa bude vytesovat a rypkat tam tym krpatym prstekom 😅 😅 😅 Dufam ze ked podrastie zaujmu ho aj tie dalsie 😉

mcoya
2. okt 2013

Ahojte vsetkyyyy, dnes som sa aj ja dostala k balicku...akoze super, velmi sa tesim, aktivity su vyborne. Trosku to neprezil gelboard, ale nejak to prelepim a bude.
Tretia vymena..jasne zapajam sa, musim najst nejaku aktivitku.
Z tejto to zatial vyhrava pracka, najradsej ma vkladanie a pranie ponoziek, potom vyberie a ze su spinave treba oprat. 😀 😀 😀 a tak dokola. Takze dakujem vam vsetkym...ste sikulky.
Neviem, ktora ste robili tu Cilku papaciu...ale teda klobuk dolu, zidne nitky strihat netreba, je to perfektne zosite, palce hore 😀

ask
2. okt 2013

@mcoya Sa velmi tesim ze sa vam dobre perie! 😎 A aj u nas Cilka zne uspechy! A je naozaj velmi roztomila! 😵 Musim ponurat nick kto to robil....

ask
2. okt 2013

@mcoya Bola to @furu ! 😵 Este raz pochvala 😉

mcoya
2. okt 2013

Ahojte, ja by som spravila nejaku obkreslovacku nieco v takomto style,

https://www.modrykonik.sk/fotoblog/eviku78/albu...

bol by tam anjel, hviezdicka, zvoncek, srdiecko, stromcek

mcoya
2. okt 2013

nebolo by to asi z dreva, ale z nejakeho kartonu pevneho, pripadne nejakeho ineho matrosku.
Proste nejaku knizku - obkreslovacku...............co vy na to?

malamargaretka
2. okt 2013

@lenusskaa ma uz toto niekto? http://www.messforless.net/2012/11/woven-paper-...

Ak nie- tak ja by som si to zobrala🙂🙂

ask
2. okt 2013

@mcoya To je paradne! 🙂

lucikusik
2. okt 2013

@lenusskaavčera som trochu ešte pátrala 🙂 Keď som si pozerala iné stránky, kde bola použitá táto alebo podobná priehľadná výplň, tak tam bolo uvedené "plastic pellets" (plastové guličky ???) Keď dáš do googlu "plastic pellets for crafts" tak to nájde podobné výplne,ale na SK a CZ som nič podobné nenašla. Takže ak budem niečo podobné robiť, Tak asi s ryžou. Pozerala som aj priehľadné rokajl korálky, len to by asi vyšlo dosť draho.
Veľmi sa mi to páči, len náš chrúst by veeeľmi ťažko niesol, že nemôže tie drobnosti vybrať. Zatiaľ ho veľmi baví hľadať drobné predmety schované v nádobe s fazuľou a priraďuje ich ku fotografii - to je vlastne niečo na tento spôsob, len tie predmety si môže chytiť a preskúmať 😀

pusinqa
2. okt 2013

@mcoya super nápad

pusinqa
2. okt 2013

@malamargaretka na toto dávala @lenusskaa super tip že na spôsob stromčeka urobiť 😉
@lenusskaa koľko členov nám ešte chýba do 24?