Výmena vrecúškových aktivít 1 - 3 roky
Ahojte baby,
mnohé z vás už určite niekde na nete zaregistrovali tzv. výmeny vrecúškových aktivít (busy bags, activity packs, ...). O čo ide? Dá sa dokopy skupina mamičiek (15 - 20 osôb), každá z nich si nájde nejakú aktivitu pre deti a vyrobí a pošle ju pre každého v skupine. Na oplátku dostane zas iné aktivity pre deti od ostatných mamičiek.
Inšpirácie na aktivity môžete čerpať tu:
http://rustspolecne.cz/
http://www.neposednenoznice.sk/2013/01/23-aktiv...
https://www.modrykonik.cz/diskuse/sporty-hobby-... ...tu je dobre si popozerat aj albumy niektorych mamiciek, ktore sa vymeny zucastnili
tiez zadanim hesla "busy bags" do googlu atd.
Poprosím, keby ste sa snažili vybrať aktivity, ktoré NIE sú len o vytlačení obrázkov a ich následnom zalaminovaní!!
Túto výmenu by som chcela zamerať na vek 1-3 roky. Poznáte svoje deti, viete čo ich baví, s čím sa radi hrajú - skúste vyberať podľa nich 🙂
Čas na prihlásenie sa do výmeny je do 20.5., potom sa vyberú presné témy pre každú. Potom si necháme mesiac na vyhotovenie (cca do 20.6.), po tomto dátume by ste mi balíčky poposielali poštou, ja ich zozbieram, roztriedim a pošlem naspäť - naj by bolo, keby sa to stihlo ešte do prázdnin 🙂
Finančný limit na jednu aktivitu = 1euro (až nám to nezruinuje rodinný rozpočet 🙂 )
Ak máte záujem, napíšte mi do IP zo 3 tipy na aktivitu, ktorú by ste mohli urobiť aj s vašou mail adresou. Viac tipov preto, ak by sa niektoré opakovali u viacerých z vás, až je z čoho vybrať a až nám nepríde to isté len vo viacerých vyhotoveniach..
Lenka
@lenusskaa ja som to robila na vykres, ale pouzivam to len ja, cize mi to drzi. ak chces, mozem to skusit dat malej na zatazove testy, co ju s tym napadne robit. len ma 15 mesiacov, takze pocitam, ze to na supu vsetko roztrha :P ale ak to das na nejaky karton, tak by to malo prezit.
inak, cez vikend ideme k nasim, cize budem mat cas vyrobit prototyp mojej aktivitky. potom odfotim a hodim sem
@tomaskovamaminka jeeeej výborné nápady. ďakujem. Kokos by bol skvelý, lebo mi najviac pripomína sneh 🙂 Ešte ma napadla hrubozrnná soľ - tú som dávala do sklenených nádoby pri zimnej dekorácii. A vyzeralo to tiež dobre.
pocujte, kde kupujete filc? a aku hrubku?
@tomaskovamaminka kokos je super napad 🙂
baby este ma napadlo ako deti naucit "pocitat" (postupnost cisel za sebou) - s malou ked chodime po schodoch, vacsinou ratame schody - jeden, dva, tri ... dnes mi s jednou chybou (vynechala 6) naratala do 15 😀
@nenocka no ved mozme sa dohodnut, co tam dam. Podla mna v srdiecku je obsiahnuty polgruh, v anjelikovi bude tiez aj polkruh aj ciarky, stromcek trojuholniky a stvorcek, hviezdicka tiez trojuholniky, ...este by to chcelo nejaky stvorec, obdlznik.... 😉
..uz to mam, spravim domcek...akoze betlehem 🙂 bude to mat obdlznikovy spodok a vrch striesku trojuholnik, komin obdlznik..a mame celu geometriu 🙂
@pusinqa ...ano ano vnimam to🙂 a bude to tak🙂 ak s tým teda suhlasite 🙂
@mcoya @ask Suhlasim dievcence, Cilka je superska, velmi vhodna pre tento vek. Dnes sme vytiahli aj knizku s pocasim, ta je uplne dokonala, prekrasne spracovana, nas maly fuka do oblacikov o dusu 🙂 Nepamatam, kto tieto aktivitky robil, ale su fakt podarene. Nas 2,5 rocny fesak este mnohe z nich nezvlada, alebo ho nezaujimaju, tak my ideme len velmi pomalicky.
@marienkamyd Ja na mimibazare od milimi alebo baby spominaju ze niekedy dostat v Kik-u.
@marienkamyd ja mam odtialto http://www.galanteriaribbon.sk/e-shop/hobby
ahoj holky, budu tedy delat to vyvojove puzzle. Nechcete si zkusit odhlasovat, co by tam melo byt? Jestli zviratka, rostlinky, popr. napiste konkretne 🙂
@nenocka @laurinkam @majusqwa @ikuza @lenusskaa @danatalu @ask @marienkamyd @pusinqa @zuzzka1 @jumama @lucik194 @breky @janulkan @janceh @tomaskovamaminka @malamargaretka @anulicek @sueh @ywett @furu @lucosko @soso @mcoya
baby chcem sa este spytat, sueh navrhuje do vymeny vlocku alebo stromcek (v mensom prevedeni ako bude na obrazku) a neviem co vybrat.. oboje sa mi pacia, len stromcekov uz par mame a vlocka neviem ci nebude pre tych nasich krpcov este narocna.. ktore by sa vam viac pacilo??
@nenocka @laurinkam @majusqwa @ikuza @lenusskaa @danatalu @ask @marienkamyd @pusinqa @zuzzka1 @jumama @lucik194 @breky @janulkan @janceh @tomaskovamaminka @malamargaretka @anulicek @sueh @ywett @furu @lucosko @soso @mcoya kočky, nemáte niekde na obrázkoch nejakú vianočnú rozprávku, rozmýšľala som že tie vystrihovačky by som urobila na rozprávke a okrem hľadania - kde konkrétny vystrihnutý diel chýba, mohli by staršie deti rozpravku aj prerozprávať. Ďakujem za pomoc....
ja som za vločku 🙂
ja neviem...asi stromcek🙂
@lenusskaa @sueh mne by sa úplne najviac pozdávali pečiatky z machovej gumy na vrchnáčikoch z pet fliaš, alebo chalani majú radi aj tieňové puzzle - tak vianočné urobiť (myslím, že som aj obrázok dávala...)
@janceh ja by som bola asi za nejaké zvieratko, na rastlinkách zatiaľ (aspoň my) nefičíme, ale taký Nemo alebo žabka by potešili 🙂

@pusinqa uz by nas malo byt dost, mcoya obsadila posledne miesto.. len 4 baby este nemaju vybrate aktivitky