icon

Výmena vrecúškových aktivít 1 - 3 roky

lenusskaa
9. máj 2013

Ahojte baby,
mnohé z vás už určite niekde na nete zaregistrovali tzv. výmeny vrecúškových aktivít (busy bags, activity packs, ...). O čo ide? Dá sa dokopy skupina mamičiek (15 - 20 osôb), každá z nich si nájde nejakú aktivitu pre deti a vyrobí a pošle ju pre každého v skupine. Na oplátku dostane zas iné aktivity pre deti od ostatných mamičiek.
Inšpirácie na aktivity môžete čerpať tu:
http://rustspolecne.cz/
http://www.neposednenoznice.sk/2013/01/23-aktiv...
https://www.modrykonik.cz/diskuse/sporty-hobby-... ...tu je dobre si popozerat aj albumy niektorych mamiciek, ktore sa vymeny zucastnili
tiez zadanim hesla "busy bags" do googlu atd.
Poprosím, keby ste sa snažili vybrať aktivity, ktoré NIE sú len o vytlačení obrázkov a ich následnom zalaminovaní!!
Túto výmenu by som chcela zamerať na vek 1-3 roky. Poznáte svoje deti, viete čo ich baví, s čím sa radi hrajú - skúste vyberať podľa nich 🙂
Čas na prihlásenie sa do výmeny je do 20.5., potom sa vyberú presné témy pre každú. Potom si necháme mesiac na vyhotovenie (cca do 20.6.), po tomto dátume by ste mi balíčky poposielali poštou, ja ich zozbieram, roztriedim a pošlem naspäť - naj by bolo, keby sa to stihlo ešte do prázdnin 🙂
Finančný limit na jednu aktivitu = 1euro (až nám to nezruinuje rodinný rozpočet 🙂 )
Ak máte záujem, napíšte mi do IP zo 3 tipy na aktivitu, ktorú by ste mohli urobiť aj s vašou mail adresou. Viac tipov preto, ak by sa niektoré opakovali u viacerých z vás, až je z čoho vybrať a až nám nepríde to isté len vo viacerých vyhotoveniach..
Lenka

lenusskaa
autor
9. okt 2013

este sem hodim maly sumar,

tu su aktivitky, ktore sa chystame vyrabat:

@lenusskaa - obrazky na frotaz
@nenocka - snehuliaci s gombickami
@ask - skladaci snehuliak
@jumama - kartickova hra na hladanie farby, vzoru hodeneho na kocke
@marienkamyd - zrkadlove obrazky
@zuzzka1 - stromcek prevliekacka + zdobenie bambulkami
@lucik194 - navliekanie na chlpaty drotik
@pusinqa - adventny kalendar brada mikulasa
@danatalu - plastelina s predlohami
@laurinkam - obrazky na doplnanie
@majusqwa - zazitkova flasa
@breky - hmatove baloniky
@janulkan - pexeso vlocky
@ikuza - tienove divadlo
@anulicek - kluce
@tomaskovamaminka - skladaci stromcek
@mcoya - obkreslovacka
@malamargaretka - prevliekacka
@soso - priradovacka zvieratka - domceky
@janceh - malovanie podla kociek
@ywett - lapbook zvieratka
@furu - akvarium s rybickami
@sueh - skladanie

priblizne navrhy si mozete pozriet aj tu v albume:
https://www.modrykonik.sk/blog/lenusskaa/album/...

@lucosko - ako s tebou? ides do vymeny?

spolu je nas 23-24 podla toho, ako sa vyjadri lucosko..
aktivitky sa budu posielat ako aj predosle 2 kola mne domov, ja ich potom vytriedim a preposlem, termin na posielanie - tyzden od 11. do 15. novembra, posledny termin na odoslanie pondelok 18. november, adresu napisem potom v IP 🙂

malamargaretka
9. okt 2013

@laurinkam a mal by byt aj v NR ten obchod, kedy, kde?

janulkan
9. okt 2013

baby tatino nam vymyslel ako ulozit vrecuskove aktivity (aspon tie najoblubenejsie) 😀

janceh
9. okt 2013

@furu akvarko >]

laurinkam
9. okt 2013

@malamargaretka v Mlynoch na prizemi, namiesto Tussi. Ty si z Nitry?

malamargaretka
9. okt 2013

@laurinkam ja som z okolia Nr- ty si priamo?🙂juhuuu...ja tam teda casto nie som, ale dobre vediet, lebo niektore dobre veci sa v e-shopre rýchlo vypredaju a nevies kedy otváraju?

malamargaretka
9. okt 2013

@janulkan to su na nastenke? na klinceku?

malamargaretka
9. okt 2013

@janulkan inak suuuper nápad!

laurinkam
10. okt 2013

@malamargaretka tento mesiac by mali, ano som priamo z Nitry.😉

janulkan
10. okt 2013

@malamargaretka je to zadna strana gauca, mame nim predelenu izbu 😀 ale je to sololit 🙂 a su v nom skrutky, mm sa bal ze by klince maly vytiahol

anulicek
10. okt 2013

@janulkan skvelleeeeee

janulkan
10. okt 2013

@tomaskovamaminka @nenocka @laurinkam @ikuza @lenusskaa @danatalu @ask @marienkamyd @pusinqa @zuzzka1 @jumama @lucik194 @breky @janceh @tomaskovamaminka @malamargaretka @anulicek @sueh @ywett @furu @lucosko @soso @mcoya baby mam technicku otazku, tie vlocky moje, ono ich je 18 parov a to je strasne vela na vyrobu, to by sme museli laminovat 96krat, kolko parov by bol pre vas dostatocny pocet vlociek? stacila by aj jedna strana? ci to uz potom strati tu obtiaznost? 😅 ja som si to nejako az dnes uvedomila ked sme to s mm preberali....

jumama
10. okt 2013

@janulkan podla mna pre taketo detuchy staci pexeso kde je 16 karticiek a aj to je niekedy vela 🙂 neviem ake su velke, neda sa to zmensit?

jumama
10. okt 2013

Tych 16 myslim dokopy

ask
10. okt 2013

@janulkan Necham na skusenejsie aby sa vyjadrili, ale tiez si myslim ze tie pocty netreba extra prehanat 😉

furu
10. okt 2013

@janulkan kludne aj menej moze byt

pusinqa
10. okt 2013

@jumama malá sedí vedľa mňa a na tvoje obrázky kričí že toto sce tak to musí byť 😀 pekné je to, za nás áno čo si tu posledné dávala
@janulkan tie vločky sú aj podľa mňa aj tak dosť ťažké kľudne aj menej párov pre drobcov 😉
@furu mne je jedno čo len tiež už máme taký gombíkový obrázok a dosť ťažko to malej ide, tenký filc sa naťahuje, dierky dobre nedržia takže fakt odskúšať na deťoch prototyp a tiež by som bola asi za ako si písala že aj nejaké iné spôsoby úchytu sucháč, viazanie a tak by bolo super, aj napr. vo výmene 3-6 som v albume videla koníka a že zapletanie hrivy možno aj takú nejakú somarinku vsunúť naše baby aj to napr. už zaujíma ako sa vrkoč pletie 😉 aj inak keď je to na látke čo ja viem sa jej to zle robí niečo pevnejšie ako podložka by pre malinkých bodlo len ma nenapadá že čo

my sme inak stihli aj v nemocke byť a nesmierne ju bavili gelboard a to priraďovanie zem, vzduch, voda, koľajnice to vidím že aj u @janulkam obľúbené
ja už prototyp hotový, dám mm vytlačiť keď vyzdravie a vatu priložím, júj teším sa 🙂

@janceh kocky sa mi páčia kľudne, len aj návod na použitie určite nech je 🙂

tomaskovamaminka
10. okt 2013

@janulkan Za nas staci aj polovica. Sama asi budem mat problem v hladani :D

lenusskaa
autor
10. okt 2013

@furu doma mam jeden zapinaci obrazok s viacerymi zapinaniami, su tam pouzite gombiky, suchy zips, patentky, haciky.. nieco taketo http://www.montessoridoma.cz/?p=10228 ak by si chcela inspiraciu, co by sa tam pripadne mohlo dat 🙂 suchy zips je nalepeny taviacou pistolou, samolepiaci na filci moc nedrzi

danatalu
10. okt 2013

@jumama ty máš tých snehuliakov? su super
@furu akvárko, nám sa gombíkovačky páčia prevelice, ale aj tento stom čo pridala lenusska je krásny
@janulkam tiež si myslím že ich netreba až tak veľa, žeby 10-12 párov? inak ty máš teda super "monte" muža, paráda. 🙂

furu
11. okt 2013

@lenusskaa dakujem za cennu inspiraciu nieco podobne som mala na mysli a presne ako píše pusinqa tiez to maju polozene na tacke aby sa im to lepsie skladalo

tomaskovamaminka
11. okt 2013

@lenusskaa lucosko sa ozvala? Ci uz je nas plny pocet. @gega mala dost vazny zaujem, pytala sa tusim aj viac krat:/ ked som pozerala spet.
Mamicky, pre tie, kotre by sa chceli pridat a uz nas bolo plny pocet, tak sa zacina dalsia vymena, ine mamicky sa prave dohaduju, ak ate zaujem este https://www.modrykonik.sk/forum/sporty-hobby-a-zaujmy/vrecuskove-aktivity-pre-2-3-rocne-deti-2/
@gega @preshibana @biankacertik ... ,? no presla som odtialto spet po 28 str ze ktore sa pytali, neviem ci som neprehliadla.

janulkan
11. okt 2013

tak babule, bude 15 parov, mm to vsetko natlacil na jednu stranu, uz len nastrihat 😀 (sikovnejsi ako som mu stihla povedat, ze staci menej 😝 )

janulkan
11. okt 2013

@danatalu ze monte muz 😀 ako uplne nejde monte, ale vies, on kazdy veer upratuje hracky a ked sme mali auticka v skatuli a aj aktivitky v skatuli, maly prisiel a vysypal, zobral co potreboval a siel dalej a mm to unavovalo stale zbierat 😀 (takze ono je to skor o lenivosti 😅 😝 )

tomaskovamaminka
11. okt 2013

@janulkan To mas super manzelika-pomocnika-brigadnika🙂 ja som sa este nepriznala, ze mam doma plnu krabicu aktivitiek a aj som sa prihlasila do dalsieho kola. Neviem co by mi povedal:O

lucosko
11. okt 2013

@lenusskaa ano, prepacte s meskanim, nechodim casto na modreho konika a tento tyzden bol uplny casovy zabijak ;) posielam foto, co by som mohla pre vas spravit.

Su to polovicky tela zvieratiek, ktore male deti skladaju spravne. a potom pre vacsie je to super zabava - skladaju sa rozne srandovne zvieratka, napr: ladovy medved hlava a zadok zaba a vyjde slovo "medba". je to obrovska zabava a vzdy sa vsetci chichoceme 🙂 moze byt? dakujem. lucia

lucosko
11. okt 2013

@lenusskaa ideeeeem 🙂

malamargaretka
11. okt 2013

@lucosko my uz tuto skladacku mame z jednej vymeny:(...

danatalu
11. okt 2013

@ no aj tak je to od neho pekné, že sa snaží, môj nad tým len krúti hlavou.. asi tak sme na tom ako píše @tomaskovamaminka, 😀 ale sem tam dačo nové zazrie, ale nekomentuje

ninison
11. okt 2013

ahojte kocky, ja by som sa rada pridala do vrecuskovych aktivit. su tu aj maminky s mensimi babatkami? my mame aktualne 10M takze nieco pre 1-1,5y by bolo fajn 🙂