icon

Výmena vrecúškových aktivít 1 - 3 roky

lenusskaa
9. máj 2013

Ahojte baby,
mnohé z vás už určite niekde na nete zaregistrovali tzv. výmeny vrecúškových aktivít (busy bags, activity packs, ...). O čo ide? Dá sa dokopy skupina mamičiek (15 - 20 osôb), každá z nich si nájde nejakú aktivitu pre deti a vyrobí a pošle ju pre každého v skupine. Na oplátku dostane zas iné aktivity pre deti od ostatných mamičiek.
Inšpirácie na aktivity môžete čerpať tu:
http://rustspolecne.cz/
http://www.neposednenoznice.sk/2013/01/23-aktiv...
https://www.modrykonik.cz/diskuse/sporty-hobby-... ...tu je dobre si popozerat aj albumy niektorych mamiciek, ktore sa vymeny zucastnili
tiez zadanim hesla "busy bags" do googlu atd.
Poprosím, keby ste sa snažili vybrať aktivity, ktoré NIE sú len o vytlačení obrázkov a ich následnom zalaminovaní!!
Túto výmenu by som chcela zamerať na vek 1-3 roky. Poznáte svoje deti, viete čo ich baví, s čím sa radi hrajú - skúste vyberať podľa nich 🙂
Čas na prihlásenie sa do výmeny je do 20.5., potom sa vyberú presné témy pre každú. Potom si necháme mesiac na vyhotovenie (cca do 20.6.), po tomto dátume by ste mi balíčky poposielali poštou, ja ich zozbieram, roztriedim a pošlem naspäť - naj by bolo, keby sa to stihlo ešte do prázdnin 🙂
Finančný limit na jednu aktivitu = 1euro (až nám to nezruinuje rodinný rozpočet 🙂 )
Ak máte záujem, napíšte mi do IP zo 3 tipy na aktivitu, ktorú by ste mohli urobiť aj s vašou mail adresou. Viac tipov preto, ak by sa niektoré opakovali u viacerých z vás, až je z čoho vybrať a až nám nepríde to isté len vo viacerých vyhotoveniach..
Lenka

tomaskovamaminka
7. dec 2013

@lenusskaa @lucosko @janulkan @nenocka @laurinkam @ikuza @danatalu @ask @marienkamyd @pusinqa @zuzzka1 @jumama @lucik194 @breky @janceh @malamargaretka @anulicek @sueh @ywett @furu @soso @mcoya @majusqwa mamicky chcela by som vas upozornit, tie kocky od janceh nesmu prist do kontaktu s vlhkom :/ Maly mal dnes mokre rucky, asi pil, a nevsimla som si, ze mi ich zobral, ked som fotila ostatne aktivitky a trochu sa mi rozmazali obrazky na kockach :( Tak nech si neznicite aktivitku.

pusinqa
7. dec 2013

@anulicek ja som po nich veľmi túžila ale sama by som ich tak pekne neurobila 😅 , mne to prišlo veľmi vhod že si ich takto pekne urobila 😉

mirkavmirka
9. dec 2013

ahojte, 🙂 mala by som záujem pridať sa k vám, k výmene aktivít tak ak by sa nahodou uvolnilo nejké miesto alebo viete o niekom kde by ma mohli šuchnúť budem povďačná 🙂

tomaskovamaminka
9. dec 2013

@mirkavmirka Tu na pravo ty nemas vypisane, ze " podobne diskusie" ? su tam viacere a je pri nich aj datum posledneho prispevku. Napr tu https://www.modrykonik.sk/forum/sporty-hobby-a-zaujmy/vrecuskove-aktivity-pre-2-3-rocne-deti-2/ sa prave uz dohaduju, a uz maju aj nejake záujemkyne co neboli v predoslom kole. Ono to je dost casto hned plne, ked nejaka skupina vznikne som si vsimla, a tie co uz sa zapojili vacsinou aj pokracuju, a ak nejaka nepokracuje, to miesto sa velmi rychlo obsadi:/ ALe zase mozete pripadne sa pozbierat a vytvorit dalsiu skupinku 🙂 A mozno aj tu sa nieco najde, po novom roku. Treba sledovat🙂

lenusskaa
autor
9. dec 2013
ihrisko2009
11. dec 2013

Ahojte,ak budete tvorit novu skupinku,ja by som sa pridala. Mam tri detiska takze zapadnem do akejkolvek vekovej kategorie 🙂

janceh
13. dec 2013

Ahoj holky. Mam takovou prosbu. Nevim, jak se tady dostat na galerii obrazku aktivit, ktere jsme vyrabeli. Pomichali se mi ted aktivity jeste s druhou vymenou, takze nevim, jestli to sem patri. Kazdopadne nemam u vice aktivit navod a se dvema si nevim rady. Jedna je zelena papirova ryba, ke ktere jsou nastrihane prouzky a pak takova deska s pridelanymi uzavery od PET lahvi, k tomu vicka a nekolik sablon. Nevite co se s tim ma delat? Moc dekuji. Jana

janulkan
13. dec 2013

@janceh https://www.modrykonik.sk/blog/lenusskaa/album/... toto je ten kapor na prevliekanie, do tych nastrihanych pruzkov sa prepchavaju tie farebne 🙂 to druhe asi nie je z nasej vymeny, ale pride mi to len ako skladanie podla predlohy, cize pozakrucat spravne vrchaniciky...inak v tom albume najdes aj ostatne aktivity

ask
2. jan 2014

@tomaskovamaminka @lenusskaa @lucosko @janulkan @nenocka @laurinkam @ikuza @danatalu @marienkamyd @pusinqa @zuzzka1 @jumama @lucik194 @breky @janceh @malamargaretka @anulicek @sueh @ywett @furu @soso @mcoya @majusqwa
Dievcata, vsetkym vam zelam Stastny a Vesely Novy rok 😎
... a len tak pre info... ako sme na tom v tejto skupinke? Neviem ci sme sa rozpravali o tom ci dame este jedno kolo, alebo uz asi ani nie? 😅

josenka
3. jan 2014

@marienkamyd @ask @tomaskovamaminka @lenusskaa @lucosko @janulkan @nenocka @laurinkam @ikuza @danatalu @marienkamyd @pusinqa @zuzzka1 @jumama @lucik194 @breky @janceh @malamargaretka @anulicek @sueh @ywett @furu @soso @mcoya @majusqwa
Babulky, viem, že vás tu je dosť 🙂 , ale ak náhodou by sa našlo nejaké voľné miestečko, rada by som sa k vám pridala - ak by ste ma zobrali. 😉

lucosko
3. jan 2014

@ask ja mozem az s odovzdavanim v marci-aprili, myslela som, ze az nejaku jarnu alebo velkonocnu aktivitu dame 🙂 na tento termin sa hlasim, inak neatiham 🙂 papa

soso
3. jan 2014

@ask ja som za, hlasim sa, cca marec by bol fajn

lenusskaa
autor
3. jan 2014

@ask o dalsom kole sme sa rozpravali, ze niekedy po sviatkoch 😉 tiez by som do toho sla

lenusskaa
autor
3. jan 2014

@ask chystas sa organizovat? neviem ci sme spojene aj nejak telepaticky, ale pravdu povedat, vcera vecer pri zaspavani som dumala nad aktivitkou na vyrobu 😀
akurat uvitala by som mensiu skupinku ako 24, mozno tak okolo 12-15 ludi 😅 a aktivitky aj pre starsie deticky, ale prisposobim sa

moje tipy na vyrobu:
1. logicke rady - na doplnanie postupnosti - predloha by bola aj s prazdnymi polickami (u mensich deti vyuzitie len ako ukladanie podla predlohy)
2. pacia sa mi aj tie slova v krabickach od zapaliek, na ktore davala eviku78 foto v monte skupine par dni dozadu..
https://www.modrykonik.sk/group/1977/citanie-at...
spravila by som zopar (10-12ks) 3-4 pismenkovych.. u mensich deti by stacilo len na priradovanie zaciatocneho pismenka
3. abeceda - priradovacka obrazok a pismenko

zuzzka1
3. jan 2014

Ahojte dievčence, aj ja som za za jarnú aktivitu 🙂 Tiež má lákajú úlohy na rozvoj slovnej zásoby, mohla by som doplniť vejáriky zo slov, alebo niečo z grafomotoriky, prípadne na strihanie - s jarnou témou...

nenocka
3. jan 2014

ja by som podobne ako @lenusskaa bola za menšiu skupinku. zápalkové škatuľky sú super 😵 aktivitku by som musela nejakú vysnoriť 🙂

zuzzka1
3. jan 2014
malamargaretka
3. jan 2014

@ask dakujem🙂 rovnako aj ja želám maminkám aj tebe, vsetko dobre do noveho roka, hlavne zdravicko nech sluzi a laska nech prekvitá🙂 ja sa dalsieho kola nezucastnim...mame toho doma na teraz viac nez dost🙂
nech sa vám ale darí🙂

laurinkam
3. jan 2014

@ask ja sa rada pridam, este ma zavislost neopustila😉. Paci sa mi napad-mensia skupina a jarna tematika. Neskor pridam aj nejake napady. A tiez prajem vsetko dobre v Novom roku.

tomaskovamaminka
3. jan 2014

Ahojte mamicky, Stastny Novy rok prajem. Ja by som sa asi tiez pridala do dalsieho kola, ak to nebude moc narychlo. Ze by nejaka jarno-velkonocna tematika? Ale nemusi byt🙂 A nie som ani proti tym aktivitkam pre starsie deti, aj ked to asi nebude kazdej mamicke vyhovovat , nakolko niektore maju len 1 dietatko.

anulicek
3. jan 2014

Ahojte dievčatá, prajem krásny celý rok... pridávam sa ku ktorémukoľvek termínu 😀

ask
3. jan 2014

@lenusskaa 😅 Ja sa velmi organizacne necitim, len ked som videla prebiehajuce ine vymeny tak ma zacali pokusat prsty a dostala som chut 😅 A tuto vymennu skupinku mamiciek mam najradsej 😵
Inak tiez som kludne az za marcovy termin a aj za mensiu skupinku. Radsej v klude vyrobit menej veci dokladnejsie, ved uz kazda mame doma pomerne dost aktivit - uz bude aj samotne vyberanie dost zaujimave 😀

majusqwa
3. jan 2014

ja som za neskorsi termin. ono by sa to dalo rozdelit na dve skupinky, je nas dost. prip. niekoho este vziat, zaujemcov je stale dost :P

janulkan
3. jan 2014

Aj my sa pripajame, staci mi aj mensia/skupinka a aktivitky tak na 3r uvitam 🙂 ale vyber necham na vas, pridame sa k akemukolvek terminu

lenusskaa
autor
3. jan 2014

uff babule, ked pozeram na ten zaujem, ze uz polovica z vas potvrdila ucast dalej, tak ta mensia skupinka ako pisala @majusqwa ozaj vychadza len rozdelenim (prip. dobratim par clenov do druhej)

@nikam pozerala som spatne diskusiu a ako ucastnicka prvych dvoch kol si mala zaujem o jarne kolo, ides do toho?

@janulkan ponukala si sa na organizaciu, zatial to tu nema "sefa", beries?

@anulicek ponukala si sa na balickovanie, stale plati?

janulkan
3. jan 2014

@lenusskaa pohode, nemam problem, ale som tu len raz denne prevazne vecer 🙂 takze sumarozovat mozem len vtedy

nikam
3. jan 2014

@lenusskaa Ano, mam zaujem, dakujem, ze na mna myslis.
Zaroven ponukam aktivitu: pre chlapcov znacky aut a pre dievcata rozpravkove postavicky alebo nieco ine (uvitam navrhy na cca. 12 obrazkov) - z jednej strany obrazok, z druhej nazov, zalaminovane, zviazane. Co si o tom myslite?
Na obrazku je knizka rozpadnuta, dala som malu vazbu, tak sa to hned rozletelo 😒

anulicek
3. jan 2014

@lenusskaa balickovanie platiiiiiiii

ask
3. jan 2014

@anulicek Si super! 😎 😵
@nikam Ja chcem pre maleho znacky aaaaauuuuttttt!!!!!!!!!!!!!!!! 😀