icon

Výmena vrecúškových aktivít 1 - 3 roky

lenusskaa
9. máj 2013

Ahojte baby,
mnohé z vás už určite niekde na nete zaregistrovali tzv. výmeny vrecúškových aktivít (busy bags, activity packs, ...). O čo ide? Dá sa dokopy skupina mamičiek (15 - 20 osôb), každá z nich si nájde nejakú aktivitu pre deti a vyrobí a pošle ju pre každého v skupine. Na oplátku dostane zas iné aktivity pre deti od ostatných mamičiek.
Inšpirácie na aktivity môžete čerpať tu:
http://rustspolecne.cz/
http://www.neposednenoznice.sk/2013/01/23-aktiv...
https://www.modrykonik.cz/diskuse/sporty-hobby-... ...tu je dobre si popozerat aj albumy niektorych mamiciek, ktore sa vymeny zucastnili
tiez zadanim hesla "busy bags" do googlu atd.
Poprosím, keby ste sa snažili vybrať aktivity, ktoré NIE sú len o vytlačení obrázkov a ich následnom zalaminovaní!!
Túto výmenu by som chcela zamerať na vek 1-3 roky. Poznáte svoje deti, viete čo ich baví, s čím sa radi hrajú - skúste vyberať podľa nich 🙂
Čas na prihlásenie sa do výmeny je do 20.5., potom sa vyberú presné témy pre každú. Potom si necháme mesiac na vyhotovenie (cca do 20.6.), po tomto dátume by ste mi balíčky poposielali poštou, ja ich zozbieram, roztriedim a pošlem naspäť - naj by bolo, keby sa to stihlo ešte do prázdnin 🙂
Finančný limit na jednu aktivitu = 1euro (až nám to nezruinuje rodinný rozpočet 🙂 )
Ak máte záujem, napíšte mi do IP zo 3 tipy na aktivitu, ktorú by ste mohli urobiť aj s vašou mail adresou. Viac tipov preto, ak by sa niektoré opakovali u viacerých z vás, až je z čoho vybrať a až nám nepríde to isté len vo viacerých vyhotoveniach..
Lenka

jlp
29. jan 2014

@furu a tiez ako hore pisala moninka1, keby sa dali aspon 2 - 3 druhy zapinania - cvocka, gombich, suchy zips 🙂

emily_666
29. jan 2014

@furu ja tiež mám už prvé dve, ak sa dá, tak prosím loptu, z čoho to bude ?

emily_666
29. jan 2014

@furu a teda to priradovanie povolaní nebudeš robiť? povodne som chcela to 😀

tomaskovamaminka
30. jan 2014

@nenocka tak @janulkan a @emily_666 budu robit len po 1 aktivitke, ked to je tak v albume? to prve domino a macka na obliekanie? Vdaka za odpoved🙂

josenka
30. jan 2014

@nenocka @janulkan Dievčence, prosím vás, aktuálny zoznam účastníkov je v albume? Trošku som zmätená, lebo už potrebujem zháňať materiál a neviem, či tí, ktorí mi hlasovali sú aj tí, pre ktorých to mám vyrábať. 😅

nenocka
30. jan 2014

@josenka áno, zoznam v albume by mal byť kompletný 😉
@tomaskovamaminka neviem, či len tú jednu aktivitku - pridala som tam len po jednej fotke podľa preferencií... nech sa vyjadria baby, ak a čo by chceli robiť ako druhý variant
@furu pre nás tie reťaz s viacerými druhmi zapínania - len bude asi treba hrubší filc, aby sa ten tenký raz dva nevyťahal. daj mi vedieť, ktoré obrázky dať do albumu 😉
@ja by som bola za akvárko 😉 môžem obe fotky hodiť do albumu, nech tam kočky zahlasujú, či ešte hľadáš iné aktivitky?

liesi
30. jan 2014

@nenocka zatial hod tieto dve. ak by kočky protestovali, tak ešte niečo vymyslím, ale mám pocit, že by o to akvárko mohol byť záujem 🙂

josenka
30. jan 2014

@nenocka - Ďakujem.
@zuzzka1 Prosím ťa, u mňa si hlasovala za obe aktivity - ktorú budeš chcieť? Odlajkni mi v albume tú, ktorú nie.
@danatalu @emily_666 Baby, prosím vás, lajknite mi v albume u @nenocka , čo budete chcieť.

nenocka
30. jan 2014

ja poprosím o like do albumu (pexeso alebo piškvorky) @danatalu a @emily_666 - dík, kočky 😉

janulkan
30. jan 2014

Baby do konca/tyzdna chcem aby/sme zacali/s vyrobou, takze vyberame finalne verize a uzatvorime aj album...vecer dam sumar, od vcera ma bolela hlava vyse 24h, tak som/nebola/schopna ist za pc, pardon 😔 ale uz je lepsie, tak bud dnes vecer alebo najneskor zajtra dam sumar dalsi a/aj porovname s albumom ci sedi...

furu
30. jan 2014

@tomaskovamaminka no ci ukladanie alebo suchy zips, uvidim podla casu, ale ked chces urobim ti, ako to budes chciet 😉

furu
30. jan 2014

@emily_666 no povolania si mozeme potom my dve tajne spravit 😉 ked stihnem, pridam ti to do balicka s tvojim menom k aktivitke, co si vyberies, ked nie, tak inokedy potom 🙂

furu
30. jan 2014

@nenocka ok dam hrubsi filc, diky za postreh, tak za mna poprosim pridat do albumu obrazok lopty a obrazok retaze, dakujem, si super, ze to robis 🙂

tomaskovamaminka
30. jan 2014

@furu Si zlata, ale tak isto ako ostatnym🙂 to ja len tak zo zvedavosti🙂

laurinkam
30. jan 2014

@danatalu @emily_666 @nikam @ywett @moninka1 ahojte, prosím Vás vyjadrite sa mi či chcete vajičko alebo dúhu a dajte mi laik na fotoalbumu. Díky

moninka1
30. jan 2014

@laurinkam my si prosime duhu. a bude to aj niecim spevnene/podlepene?

emily_666
30. jan 2014

@laurinkam dúhu už máme, prosím si vajíčko 😉

laurinkam
30. jan 2014

@moninka1 chcela som dat len filc ako podklad. Mas nejaky napad? Co by sa ti pacilo?

moninka1
30. jan 2014

@laurinkam ja by som ten filc na nieco prilepila, aby sa detom nevlnil ako jeden podlhovasty kus, ale aby chapali, ze je to cast obluku. podlepene som to videla preglejkou (ale to by chcelo manzela stolara 😅 ), ale myslim, ze by stacilo aj na nejaky karton 😉

moninka1
30. jan 2014

@danatalu @emily_666 @anulicek @liesi prosim vyjadrite sa, ci moze byt pre vas srobovanie. ak ano pls like v albume ;) ak nie, mozem ponuknut napr hmatove balony ...

janulkan
30. jan 2014

Baby prosim o kontrolu a hlavne zahlasovat si kazda jednu!!! aktivitku v albume u kazdej maminky, poprosim od nedele nech to mozeme uzatvorit, kto este nehlasoval a zacneme s vyrobou vsetky
@marienkamyd chrobaciky
@emily_666 obliekanie macka
@liesi labyrint alebo akvarium - hra
@zuzzka1 vejariky slov a grafomotoricke doplnovacky
@nenocka piskorky a pexeso
@laurinkam ozdobovanie vajicka a duha
@tomaskovamaminka kosicek s vajickami a pismenkova hra
@anulicek tienove puzzle auta + mix v pdf
@majusqwa frotaz a listy z machovej gumy
@janulkan prve domino a priradovanie zvierat Slovenka
@nikam znacky aut v kniznej forme
@furu filcova lopta a retaz z filcu
@danatalu bodkove malovanie
@ask mycka
@ikuza geometricke tvary alebo budik
@ywett zmysly a recept s kolacikom (pizzou a pod)
@josenka duhova tacka a mamicka mam bo
@jlp puzzle rocne obdobia, sviatky
@moninka1 skrutky
@martina646 priradovanie do skupin a bludisko magneticke

@nenocka prosim prirad mi este do albumu to priradovanie zvierat Slovenska, dakujem

emily_666
30. jan 2014

@moninka1 ja budem mať tvoje šrobovanie v druhej výmene, takže ak to nie je problém, vezmem tie balóny 😉

janulkan
30. jan 2014

@josenka mi napadlo teraz, akak velka bude ta tacka? 😝

josenka
30. jan 2014

@janulkan Tácka by mala byť vyrobená z misky pod hrantík na muškáty, dĺžka 40 cm, šírka býva zvyčajne 15 cm. Ale prijmem aj iné tipy. 🙂

janulkan
30. jan 2014

@josenka no nejde o napady ale o premiestnenie postou, pouzivame krabicu kde sa cca zmesti velkost A4 aj so zaliatim cize 35x25 cca, mozno trosku viac podla krabice, neviem ci do mojej sa zmesti 40cm 😀

josenka
30. jan 2014

@janulkan V pohode, môžem na to použiť aj dĺžku 30 cm, myslela som, že dlhšia by bola lepšia pre deti. 🙂 V predchádzajúcej výmene sme mali krabice formátu A3 práve kvôli niektorým aktivitám, ale pre mňa na prácu bude A4 veľkosť ešte jednoduchšia. 🙂
Takže kľudne aj ostatné baby sa môžete vyjadriť, či vám to bude stačiť.

tomaskovamaminka
30. jan 2014

@janulkan Tiez posielas stale tu istu krabicu? :D

janulkan
30. jan 2014

@tomaskovamaminka samozrejme, ale uz dosluhuju, neviem ci ju nebudem musiet vymenit 😀
@josenka takze sa prisposobim, je mi ajsne cim dlhsia tym by bolo lepsie pre deti, pockame co baby, hlavne nech nie je zmatok pri posielani potom 🙂

emily_666
30. jan 2014

@ywett ahoj, prosím ťa, robíš aj tú pizzu? lebo neviem, akú aktivitku od teba si vybrať 🙂

janulkan
30. jan 2014

@marienkamyd @emily_666 @ @zuzzka1 @nenocka @laurinkam @tomaskovamaminka @anulicek @majusqwa @janulkan @nikam @furu @danatalu @ask @ikuza @ywett @josenka @moninka1 @jlp @martina646 baby este posledna otazka, josenka bude robit tacku a ide teda o rozmer, ci budeme posielat skatule o velkosti A4 cca ako sme zvykli alebo vacsiu, aby sme vedeli doladit rozmery, prip nikto uz nema aktivitu vacsiu ako A4, ze?