icon

Výmena vrecúškových aktivít 1 - 3 roky

lenusskaa
9. máj 2013

Ahojte baby,
mnohé z vás už určite niekde na nete zaregistrovali tzv. výmeny vrecúškových aktivít (busy bags, activity packs, ...). O čo ide? Dá sa dokopy skupina mamičiek (15 - 20 osôb), každá z nich si nájde nejakú aktivitu pre deti a vyrobí a pošle ju pre každého v skupine. Na oplátku dostane zas iné aktivity pre deti od ostatných mamičiek.
Inšpirácie na aktivity môžete čerpať tu:
http://rustspolecne.cz/
http://www.neposednenoznice.sk/2013/01/23-aktiv...
https://www.modrykonik.cz/diskuse/sporty-hobby-... ...tu je dobre si popozerat aj albumy niektorych mamiciek, ktore sa vymeny zucastnili
tiez zadanim hesla "busy bags" do googlu atd.
Poprosím, keby ste sa snažili vybrať aktivity, ktoré NIE sú len o vytlačení obrázkov a ich následnom zalaminovaní!!
Túto výmenu by som chcela zamerať na vek 1-3 roky. Poznáte svoje deti, viete čo ich baví, s čím sa radi hrajú - skúste vyberať podľa nich 🙂
Čas na prihlásenie sa do výmeny je do 20.5., potom sa vyberú presné témy pre každú. Potom si necháme mesiac na vyhotovenie (cca do 20.6.), po tomto dátume by ste mi balíčky poposielali poštou, ja ich zozbieram, roztriedim a pošlem naspäť - naj by bolo, keby sa to stihlo ešte do prázdnin 🙂
Finančný limit na jednu aktivitu = 1euro (až nám to nezruinuje rodinný rozpočet 🙂 )
Ak máte záujem, napíšte mi do IP zo 3 tipy na aktivitu, ktorú by ste mohli urobiť aj s vašou mail adresou. Viac tipov preto, ak by sa niektoré opakovali u viacerých z vás, až je z čoho vybrať a až nám nepríde to isté len vo viacerých vyhotoveniach..
Lenka

ywett
2. feb 2014

Ahojte,
takze miesto PIZZE /kedze niektore maminky ju mali v prvej vymene/ som vymyslela oblozeny chlebik

laurinkam
2. feb 2014

@ywett dakujem

ywett
2. feb 2014

Kocky, prosim kto hodi link na album s aktivitami, chcem si pozriet kolko coho mam vyrobit, kedze mam dve aktivitky...
A este o suhlas, ci miesto pizze, moze bych CHLEBICEK obloyzeny s receptikom

tomaskovamaminka
2. feb 2014

@ywett album je tu https://www.modrykonik.sk/blog/nenocka/album/vy... a poklikaj, kde si este neklikla, prosim🙂 A takze ziadna mufinka ani torticka? Ale moze byt za nas aj chlebicek, aj ten bude urcite mnam 🙂

ywett
2. feb 2014

@tomaskovamaminka dakujem velmi pekne, si mila. Som hladala link na strankach par dozadu a nevidela som, tak si mi moc pomohla...
...uvidime skusim aj sladke aj chlebik, nafotim a poslem...uvidim, co bude lepsie, my pecieme pizzu stale dokola: sampionova, kukuricova, olivova, syrova " 🙂

ywett
2. feb 2014

Maminky, prosim o klik o ktoru moju aktivitu mate zaujem,ale staci mi napisat cez @

@emily_666
@zuzzka1 Prosim, klikla si mi na obe, tak ktoru si prosis?
@danatalu

Dakujem VAM vopred za odpovede.

martina646
2. feb 2014

v albume nemam hlas ani k jednej aktivite od: @moninka1 @majusqwa @nikam @danatalu @ywett @emily_666. Prosim, doplnte, co ste si vybrali. Dakujem

ywett
2. feb 2014

@martina646 aj to som prekukla? ale uz hotovo. dakujem za upozornenie

zuzzka1
3. feb 2014

@ywett
Flisove aktivitky su uzasne ywett. Mam velku prosbu neostala ti z minulej vymeny sablona na pizzu. Nechcem pridavat starosti s vyrobou. Mozno by sme to zvladli doma. Oblozeny chlebik a bagetu mame totiz z plastu na suhy zips do kuchynky ako kupovanu hracku

emily_666
3. feb 2014

@martina646 ja mám skupinky v druhej výmene, takže si prosím cestičku 🙂

emily_666
3. feb 2014

@ywett ja som sa ťa už tri strany dozadu pýtala, či budeš robiť pizzu (lebo ju ešte nemám). Teda- ak ju robiť nebudeš, tak si prosím zmysly, ak ju robiť budeš, tak si prosím pizzu (iné filcové varianty si neprosím) dakujem 😉

moninka1
3. feb 2014

@laurinkam tu je obrazok s tym sololitom a duhou - autorkou je @breky, foto je od nej z albumu . neviem cim ten sololit rezala, mozno bude vediet poradit, ale super by bolo podlepit to aspon kartonom.

zuzzka1
3. feb 2014

babuľky koľko tých slovných vejárikov? mali by to byť nejaké ľahšie slová tak 3-4 písmenkové, čo poviete? V albume nápadov sme rozoberali, či by ste nechceli jeden vejárik aj s menom dieťatka, poprípade súrodenca. Ak súhlasíte, poprosím napísať mi do IP meno / mená dieťatka.

tomaskovamaminka
3. feb 2014

@zuzzka1 Ja sa len spytam, cim budes spajat tie vejariky, uz vies? Ze ci sa to bude dat rozobrat a pripadne menit -skladat im nove slova? Kolko neviem:/

zuzzka1
3. feb 2014

@tomaskovamaminka no, to je na zváženie. V originali sú spojené nitmi na pevno, dajú sa hýbať tu meniť poradie písmenok v slove ale nie rozoberať, kúpila som si na to špeciálne nitovacie kliešte. Dalo by sa aj na kľúčenke na rozoberanie, ale to by pre mna znamenalo zháňať 10 x 20 - 200 mini kluceniek.

tomaskovamaminka
3. feb 2014

@zuzzka1 Ok , ked uz aj klieste si musela kvoli tomu kupit. 🙂 Snad aj neskor vyuzijes. Ja som vobec nepatrala po tom, ako by sa to dalo spojit, co na to existuje. To bol len taky napad. Nic nezhanaj! 🙂

zuzzka1
3. feb 2014

@tomaskovamaminka kliešte doniesol jezisko kvoli lapbookom, to nevadí, vejariky som mala v merku ze ich budem vyrábať pre nášho matka, už ich mám pár z inej výmeny. Na prvom dieliku je piktogram slova a potom písmenka. Dieťatko sa slovo učí zostaviť po pismenkach, neskôr slabikach. Učí sa tak vlastne splyvave čítanie. Kedže aktivita má byt pre vek 0 - 3, nenapadlo má využitie ako scrable. Na to sa dajú ľahko využiť biele fazuľky alebo ploskaciky, napísať na ne abeceda a tvoriť slovíčka...

zuzzka1
3. feb 2014

@zuzzka1 dievcence, súhlasíte aby zostava slovných vejarikov obsahovala 10 slov?
1. Oko
2. Nos
3. Ústa
4. Dom
5. Vlak
6. Lietadlo
7. Auto
8. Loď
9. Meno (?)
10. Priezvisko (?)

ikuza
3. feb 2014

@josenka @danatalu @emily_666 @zuzzka1 @furu prosim zahlasujte za aktivitu. DAKUJEM

emily_666
3. feb 2014

@ikuza ja si prosím to tienové divadlo. DAKUJEM

josenka
3. feb 2014

@ikuza Takisto by som poprosila tieňové divadlo. Nič také nemáme a myslím, že malému sa bude veľmi páčiť. Ďakujem. 🙂

ywett
3. feb 2014

@emily_666 OK, tak zmysly, tak by som aj pizzu, to uz by boli tri rozne aktivity, takze riesim dve, zmysly a chlebok alebo kolac...pri tebe si pisem teda zmysly, dakujem za odpoved

laurinkam
4. feb 2014

@moninka1 dakujem, ze si to nasla. Vyzera to dobre, zial nemam ziadneho stolara po ruke 🙂 . Zvazovala som vsak variantu, ze by to boli polokruhy - bolo by to vacsie a nemotalo by sa to tak - ako tieto sliziky, tiez ma napadla moznost spravit to na styl ask - aby si mohli mamicky pospajat jednotlive filcove aktivitky popripadne do nejakej knizky. Inak par stran dozadu som davala aj taky navrh s duhou - kde pomocou koralok dieta vie ake poradie farieb nasleduje. Videla si to? Co ty na to?

furu
4. feb 2014

@ikuza pre nas budik, dakujeme

moninka1
5. feb 2014

@laurinkam tie polkruhy duhy su super oproti tym pasikom, aj s tymi goralkami je to krasne prevedenie a pekne navodzuje k spravnemu usporiadaniu

laurinkam
5. feb 2014

@moninka1 uf, to som rada, že sa ti to páči 🙂), ďakujem. Takže je rozhodnuté - idem zháňať materiál a gorálky 😀 .

furu
5. feb 2014

@marienkamyd @nenocka @laurinkam @majusqwa @nikam @danatalu @jlp
maminky, prosim este raz zahlasujte v albume o nenocky, o ktoru z aktivitiek u mna mate zaujem, nech sa nestane nejake nedorozumenie dakujem,

furu
5. feb 2014

@zuzzka1 ahoj, odklikla si u mna obe aktivitky u nenocky v albume, pre ktoru si sa nakoniec rozhodla?

furu
5. feb 2014

@ywett chlebicek bude super dakujeme

laurinkam
5. feb 2014

@furu vybavene -filcovy had - dakujem