Výmena vrecúškových aktivít - 1,5 až 2 roky
ahojte,
som mamina 15 mes. dcerky a velmi ma zaujali tieto vymeny, ale nepodarilo sa mi pridat do ziadnej skupiny.
Tak skusim zalozit dalsiu.
Mohlo by nas byt tak 10, resp. ako sa dohodneme🙂
Najdu sa dalsie maminky?
🙂)))
@alenitka neopravujem ich stale🙂 ale snszim sa. Pripadne ak je tych prikazov velmi vela. Mne osobne tie prikazy vadia, ked je toho moc uz mi stupa adrenalin. Ale uz som ich naucila, aby nehovorili pozor, spadnes, nechod tam... Uz hovoria opatrne, pomalicky 🙂 a s tym sladkym, toto nevie pochopit moja svokra. Stale sa snazi nieco malej davat. Tak ju som naucila, ze ked nieco malej , tak biely jogurt, alebo ovocie🙂 to uz pochopila🙂 ale minule ze sak dajme jej kupelnu oplatku a potom zmrzlinu. Tak jej vravim, ze miska si nenecha umyt zuby aj ked sa snazim. Proste casto su dni bez umytia zubov, lebo usta mi neotvori... Tak jej vravim, ze ak pride miske umyt zuby a bude to bez placu, tak jej moze dat sladke🙂 tak si to rozmyslela. a to je podla mna celkom dobra finta🙂 /aj ked si dieta da umyt zuby, ale moja s tym ma fakt problem😨../
@cicamica1980 Nooo super finta ... 😀 U nas fici iba samostatne umyvanie zubov, ked si umyvam ja alebo mm a Timi pride k nam do kupelne tak si sama vycisti - rozumej pohrabka sa kefkou po ustach... vsetky snahy o moje cistenie jej zubov skoncili placom, takze to zatial skusam takto .. ale vraj je nejake super cd z DM o zubkoch, uz viac bab mi to vravelo, ze odkedy ich maju tak si deticky krasne umyvaju zubky
@cicamica1980 a este mi povedz co si robila o 5.26 hore ? Timi sa dnes zobudila o 6,50 - uplne katastrofa pre mna, lebo som do 2,30 robila ozdoby na tortu a este kedze mam mrchu kazdych 5 minut som bola hore na bolesti brucha .. vrrrr ... moze zacat krasny az prilis slnecnyyy den 😀 😀 😀 Ako moj otec vravieva "Vzhúru do bezvědomí" 😀
@cicamica1980 ani ja uz poriadne nevarim,nepeciem,narocne to je.ale ratam s tym,ze sa tň prehupne a bude mi vela pomahat.len neviem ze kedy.
@alenitka hore som bola skor🙂 ja proste chodim spavat ramci moznosti co najskor, lebo moja mala sa budi posledne tyzdne casto asi koli tym ocnym zubom a ked sa mi zobudi okolo 5, tak ja uz neviem zaspat. vtedy nadranom pyta mliekaren aj 2-3 x po sebe a to mna tak preberie, ze uz nezaspim - ale kedze idem spat okolo 2100-2200 najneskor, tak o piatej som uz v pohode. tak vacsinou si citam v posteli, u nasich som mala tablet, tak som surfovala, alebo surfujem trosku na mobile....
minule mi suseda vravela, ze jej chlapcek spava do 8:00 - 9:00 som sa cudovala, a o niekolko tyzdnov sme sa o tom bavili este raz a potom mi povedala, ze zaspava az vecer okolo 2200 - 2300... az potom mi to docvaklo....ze preco spava dlhsie... lebo najprv som si myslela, ze 1.5 rocne dieta spi v noci vyse 13 hodin🙂))
moja zaspava medzi 1900-2000, a vstava teda skorej okolo 6:00, niekedy trosku neskorm obcas aj okolo 7:00 - ale mne to takto viac menej vyhovuje🙂))
@ivianocka jasne ze sa prehupne, skor ci neskor, urcite pred pubertou🙂))
a vidim, ze ty cas dalsie babatko, no tak snad sa ti to prehupne este pred porodom🙂 a ked nie, tak urcite do puberty druheho dietatka🙂))))))) /to fakt uz zartujem🙂))))/
@katkae1 @alenitka @cicamica1980 @fada @alenitka @christina87 @delideli @emica55 @ivianocka @cicamica1980 @martina05 @michalajulka @petolub @silsil @anikag @lucka.ano @lilivka @sony2002
takze dnes kurier doniesol 3 baliky
fada, ty si to oblepila takou paskou, ze moje nozik s tym mal problem - to mas odkial taku pasku? 🙂)))
v schranke som mala asi 7 listockov, ale nieco je urcite duplicitne - nasa posta dava aj zlty listok a aj potom taky vytlacok na tlaciarni, tak zajtra pojdem po dalsie baliky/listy....
takze kedze 2 maminky pisali, ze poslu o trosicku neskor, tak ja to roztroedim teda cez vikend a pokusim sa poslat v pondelok, dobre?
tak teda dobre!
🙂)))
pekny vecer vsetkym🙂
inak dnes sa moja mala bambulka poobede bavkala na zahrade tak, ze ja som iba pol hodinu sedela/lezala a minimalne asistovala🙂
som jej z kohutika pustila cicerkom vodu, tak najprv ju pila z pohara, a potom do vsetkeho mozneho nalievala. prelievala, z bazena, do bazena, z vodneho stolika a naspat🙂))
to som dobre 2 mesiace nezazila takuto "samostatnost" 🙂))
@cicamica1980 fakt nestras,ze ked bude druhe v puberte.ma odvezu.
cicamica1980 @katkae1 @alenitka @cicamica1980 @fada @alenitka @christina87 @delideli @emica55 @ivianocka @cicamica1980 @martina05 @michalajulka @petolub @silsil @anikag @lucka.ano @lilivka @sony2002
takze sumar🙂
bola som na poste, mam 12 balikov + moja aktivita - t.j. dokopy 13
este cakam 4 baliky od
1.ivianocka - ty mi plsi posli aj adresu a mobil /mozno si posielala a ja som prehliada - ak je tak, tak prepac a posli este raz🙂
2.alenitka
3.lilivka
4.emica55
ak mi dojdu do piatku, tak cez vikend to roztriedim a v pondelok poslem.
dnes som sa s teotu na poste dohodla, ze zaparkujem pri ich zadnych dverach a vyhodim baliky pred dvere, takze ich vobec nebudem musiet daleko vlacit🙂)))
inak aktivitky vyzeraju kraaasne, kukam ich iba zbezne, zatial pre mna nevyberam, aby som to potom nedoplietla, ale uz sa tesim, jak to roztriedim a potom s dcerkou budeme skusat🙂))
@cicamica1980 áno, uvedomujem si, že aj na mňa sa čaká... prepáčte... zajtra odosielam 😉 prvou triedou.. určite príde do piatku 😉
@lilivka v pohode, dakujem za info🙂
update:
balik od emica55 prave dosiel🙂
takze uz iba 3 a vyzera to tak, ze do konca tyzdna ich asi mam u seba🙂
@cicamica1980 nenen, este som neposielala, ja umieram z tej moje malej, on mma zobudi o druhej na mlieko a ja uz potom nezaspim. a k veceru idem umiret od javy. tato vymena je boj, dieta mi nedopraje ani chvilu🙂
@cicamica1980 ahojte tesim sa ze balik dorazil a dufam ze v nom je vsetko co ma byt. Nechala som to na kamosku aby to za mna skompletizovala aj poslala. Ja som uz druhy tyzden v nemocnici a caka ma operacia platniciek. Tak ak by bolo nieco zle dajte vediet ked budem doma doriesim to.
@emica55 nekontrolovala som to, budem kontrolovat az pri rozdelovani🙂 ale snad bude vsetko ok🙂
@ivianocka ja mam toto velmi podobne. len s tym, ze mna ked zobudi na mlieko okolo 5, uz neviem zaspat... a vecer chodim spat skoro, lebo som unavena....ja ta chapem☹
@alenitka @christina87 @delideli @emica55 @fada @ivianocka @cicamica1980 @martina05 @michalajulka @petolub @silsil @sony2002 @vepiku @anikag @lucka.ano @lilivka @katkae1
info:
cakala som posledne 2 balicky.
pred 10 min mi postarka hodila do schranky 2 zlte listky. problem je, ze u nas je dnes posta iba doobeda v piatok /do 13:00/, cez vikend posta zatvorena.
takze pojdem pre to v pondelok a pokusim sa to poslat buduci tyzden.
len neviem, ci to stihnem pocas tyzdna porozdelovat, pobalit krabice....
pokusim sa, ale slubit nemozem☹ chcela som to urobit tento vikend....
ak sa mi to nepodari, tak to urobim ten dalsi vikend a poslem v pondelok.
trosku sa nam to poposuvalo, ale tak o /max/ tyzden dlshie uz vsetky snad vydrzime🙂
zuzana
@cicamica1980 oki, dakujeme za info, ja len moc moc dufam ze mi to pride do 25jula, lebo potom ideme na dovolenku, a chcem mat samozrejme nove "hracky" pre maleho.. 😝
@silsil pozri, ak sa nestane nic neocakavane, tak to poslem najneskor 20.7. v pondelok, po vikende, a do piatka to mas urcite u seba🙂))
@cicamica1980 som pozerala sledovacie cislo a moj balik k vam na postu dosiel vcera rano ... Dufam, ze som to vsetko dala spravne, lebo som to zase len vnoci kompletizovala, kedze pri kontrole sa mi zase nejake materialy nedrzalo lepidlo ... takze je mozne, ze sa niektore casti odlepia, ale hadam baby si s tym nejako poradia, ked sa to stane 🙂 lepidlo som ti neposlala, leob mm bol v kinekuse ale nemali ho .. ja som tam bola dnes a este ho nemali, aj ked ujo mi vravel, ze sa da kupit aj inde ako u nich ...
Inac konec sveta u nas .. konecne vsetky stolicky vonku a uz ma opuchnuty horny lavy ocak ... vcera v noci ked som sa konecne dostavala do postele po dvojhodinovom robeni postaviciek angry birds na tortu tak som z pestunky pocula vesele Mama mama .. tak sme zurovali od 00.30 do 4 rano ...!!! teda aj sme si podriemali, lebo TImi neplakala ani nebola nejaka aktivna akurat nespala len sa valala po posteli a opakovala si dookola celu svoju slovnu zasobu .. zajtra ideme na chatu tak sa tesim ze sa odreagujem a mm sa bude pekne starat o malu 😀
@alenitka
a islo to ako balik alebo ako list?
lebo vcera mi kurier SP niesol knizky pre dcerku, ale tvoj balik nedoniesol.
ak to slo ako list, tak jasne, bolo to vcera na poste, ale teta mi dala zlty listok do schranky az poobede a posta je u nas zatvorena☹(( inak bola to ina postarka, ako nasa bezna. mozno je nasa chora a tato ju zaskakovala, a preto najprv obehla svoj rajon a az nasledne nas...
no nic, pre balicky od teba a lilivky pojdem v pondelok.
ak sa mi podari roztriedit to cez tyzden, tak to poslem hned dalsi den, no najneskor to roztriedim buduci vikend a poslem v pondelok🙂))
pekny vikend vsetkym a teste sa na aktivitky🙂)) ja som vzdy iba zbezne nakukla do krabic, ale vyzeraju super🙂))
@cicamica1980 mm to poslal ako list a podla sledovacieho cisla mi pise ze vo stvrtok bol ulozeny na poste, nechapem preco ti dali papierik az v piatok... ale nevadiii uz to vsetky vydrzime, elmi sa uz tesim. Musim tento tyzden vymysliet policu na aktivitky a monte hracky lebo mam v tom trochu chaos
@cicamica1980 Škoda tak my to nestihneme ideme na prazdniny k babke a prídeme len niekedy v septembri :( a tak som sa tešila
@christina87 nemam to to poslat niekam inam? babka zije na slovensku?
ak mi das adresu k babke, tak ti poslem k babke
@cicamica1980 Ahojky ešte by sa dalo a nebudeš mať s tým veľa roboty?
@christina87 jasne, rychlo napis adresu k babke - meno + adresa, aj mobil na niekoho, komu moze kurier volat , plis do IP
robim elektronicky podaci harok, to tam rychlo zmenim🙂))
@alenitka @christina87 @delideli @emica55 @fada @ivianocka @cicamica1980 @martina05 @michalajulka @petolub @silsil @sony2002 @vepiku @anikag @lucka.ano @lilivka @katkae1
ahojte maminky, takze mam vsetky baliky, aj peniazky na postu od vsetkych.
takze teraz je to uz na mne🙂
ked sa mi to podari dat do kopy - roztriedit a pobalit, dam vam vediet.
pokusim sa co najskor, ak mi to dcera dovoli - musim to robit, ked spi, ona by mi to vsetko vyberala z krabic...
tak zatial pekny den vsetkym🙂
@cicamica1980 supeeeeeeeeeer 🙂

@cicamica1980 Ale cosi, ved ja uz nepeciem, len par krat do roka a teraz tak vyslo, ze super kamka a jedna pani co nikoho nezohnala a ja som jej slubila, ze ked nikoho nezozenie tak ju v stichu nenecham tak to vyslo na jeden tyzden .. ale nevadiii .. co uz .... zvladnem nejako hadam ... My sme najhorsie obdobie mali medzi 6-10 mesiacom, obdobie ockovania, stres, neustale teploty, sople, kasle a vselico ine .. Takze vsetko viac zvladnutelne ako boli tie mesiace povazujem uz za len "zuby" ... A to my nemame este ocaky, trapime sa s poslednou stolickou ...
Co sa svokra tyka, ten je hluchy ako poleno ma uz 73 rokov tomu som povedala, ze ked Timi pojde pod studenu sprchu tak on poleti s balkona - ale to som povedala len preto, ze je hluchy a nepocuje ma 😀 a ked sa ma opytal to jeho neustale "Čóóó"? tak som mu zakricala, ze nech jej take nehovori ...
Ja ta zase obdivujem, ze dokazes rodicov napravat ked nieco malej inac povedia ako si to prajes .. To ja by som nic ine nerobila .. ale chodime tam len raz do mesiaca na vikend, tak to neriesim, lebo mam aj urazlivejsiu mamu a to by nedobre skoncilo ... Jej dovolim dokonca malej dat par lentiliek, lebo ona nevie pochopit preco jej nedavam sladke - darmo jej vysvetlujem, ze ked jej chcem sladit nedam jej cukor ale napr. agave, javorovy sirup a podobne a uplne najvaic nechape preco pije cistu vodu a preco jej nedam vodu so sirupom alebo sladky cajik ..