Výmena vrecúškových aktivít - 1,5 až 2 roky
ahojte,
som mamina 15 mes. dcerky a velmi ma zaujali tieto vymeny, ale nepodarilo sa mi pridat do ziadnej skupiny.
Tak skusim zalozit dalsiu.
Mohlo by nas byt tak 10, resp. ako sa dohodneme🙂
Najdu sa dalsie maminky?
🙂)))
@cicamica1980 ahoj, ja mam 10 mes. drobca, som z lucenca a som v 1 vymene (spolu s delildeli) 🙂
moje navrhy:
1. vesanie kruzkov - cvicenie pinzetoveho uchopu
2. geometricke tvary - ucenie sa tvarov a farieb - skladanim spachtli do tvarov + podla farieb
3. priradovanie farieb - ucenie sa farieb - priradovanim stipcov na koliesko rovnakej farby
4. skladanie obrazkov - moze byt aj z 3 alebo viacerych casti
5. hmatova knizka - rozpoznavanie roznych materialov
6. priradovanie farieb 2 - ucenie sa farieb - priradovanim do farebnych misiek
7. priradovanie farieb 3 - ucenie sa farieb - priradovanim spiniek na spachtle s magnetickym pasikom - moze sa dat aj ucenie cislam (na spachtlu sa nakreslia bodky a dietatko bude mat priradit spravnu farbu + pocet)
8. doplnovanie tvarov + priradovanie farieb
9. tangram - skladanie obrazkov podla predloh
@cicamica1980 - pridala som svoje navrhy, kludne si z nich moze vybrat aj niekto iny. ohladom postovneho - v tej vymene, v ktorej som, sa postovne da do krabice s aktivitami, ktore posielame...
@cicamica1980 @sony2002 @vepiku @julinka322 @lucka.ano @emica55 @michalajulka @delideli @silsil @alenitka @tatarida @christina87 @petolub @lilivka - vlozila som svoje navrhy do fora, ale neozbacila som vas, tak si ich prosim pozrite. + pre inspiraciu prikladam 2 linky: http://rustspolecne.cz/ , http://www.etsy.com/search?view_type=gallery&se...
@cicamica1980 rada by som sa pridala -pokial budu dlhsie terminy na vyrobu🙂 🙂 🙂 , podla mna by bol optimalny pocet max.15-20....
@fada daj len 3 aktivity, 7 ich do albumu nebudem davat, mne sa najviac pacia 2,5 a 7 /k 5 by mohlo byt aj to hmatove pexeso vo vickach/
SUMAR
@cicamica1980 /15 mes dieta, SC pri BA, moja prva vymena/
@sony2002 /12 mes/
@vepiku
@fada /10 mes, lucene, druha vymena/
@julinka322
@lucka.ano /10 mes babo, Hlohovec pri TT, prva vymena/
@emica55 /4 a 6 rocne babo, PP/
@michalajulka /18 mes babo, Ruska Nova Ves /okr, Presov/, prva vymena/
@delideli /10 mes babo, BA, moja druha vymena/
@silsil /12 mes babo/
maminky, dohodli sme sa, ze nas bude 15. su tu este 2 zaujemkyne. necham ich ako nahradnicky, alebo ich vezmeme?
2 NAHRADNICKY
@katkae1
@ivianocka
DALSIA NAHRADNICKA
@martina05
@cicamica1980 ty si naša hlavná organizátorka tak povedz kedy stop 🙂 mne osobne stačí 15 alebo max tie 2mamky este. Ale ďalej už prosiiiiim nech nikto sa nepridáva . .
@silsil STOP BOLO POVEDANE PRI 15 KS, tym dalsim 2 som dala moznost, nech navrhnu aktivity tu vo fore a ked dostanu lajk od viac ako polovice z nas, tak nas bude 17 ks🙂
inak nas je 15 ks zatial
@cicamica1980 ok, tak nech sa vyjadria aj ostatné, či chcú takú aktivitu, ktorá je vyrobená laminovaním, aby som vedela, či hľadať niečo iné. ďakujem!
@cicamica1980 ok 🙂
@cicamica1980 @sony2002 @vepiku @fada @julinka322 @lucka.ano @emica55 @michalajulka @delideli @silsil @alenitka @tatarida @christina87 @petolub @lilivka
DIEVCATA, NAVRHUJEM, ABY KAZDA /ktora takeste neurobila, DALA NAVRH 2-3 AKTIVIT DO STREDY 21.5.
AK NIEKTORA NESTIHNE, PLIS DAJTE VEDIET DOKEDY BYS STE STIHLI. INAK POZVEME NAHRADNICKY
potrebujeme uzavriet aktivity a zavazny pocet maminiek, aby sme vedeli kazda, kolko materialu nakupit/zohnat - aktivity by sme mohli mat uzavrete/odhlasovane najneskor do konca buduceho tyzdna.
TERMIN ODOSLANIA NAVRHUJEM DO utorka 24.6.2014 t.j. aby som to v piatok 27.6. mala u seba, aby som to cez vikend roztriedila, a zaciatkom dalsieho tyzdna rozposlala. SUHLAS? KOMENTY?🙂
@cicamica1980 ok, tak daj do albumu 2, 5 a 7
@cicamica1980 z vymeny v ktorej som vidim, ze mesiac je kratka doba ... niektore maminky nie su na nete tak casto a reaguju neskor, dalsie z roznych dovov nestihaju. aj ked ta doba sa po dohode da predlzit... 🙂
@julinka322 vies co, tak pockaj 1 den, a ked sa ziadna mamka, nevyjadri, tak kludne daj tie laminovacie aktivity. pripadne ak by si k nim dokombinovala aj nieco s inym materialom, bolo by to fajn🙂
napis sem potom do fora este raz prispevok, s aktivitami a popisom, dakujem pekne
S terminmi suhlasim, to bude mat moja akurat k narodkam doma! Co sa tyka laminovacich aktivit, ja by som tiez radsej uvitala ine - samozrejme ak je moznost.
mám 3 návrhy, snad by mohli byt.... a poprosim @cicamica1980 pridat do albumu 🙂
1. priradovanie veci k obrazkom, ktoré sa nachádzajú v izbe
2. emócie
3. skladanie filcovej krajinky na gombiky
@fada oki, uvidim, co napisu ostatne maminky, po dohode to mozeme predlzit🙂
na druhej strane nechcem davat moc dlhy termin, aby sme si to nenechali na poslednu chvilu, a potom nestihali a potom zas nepredlzovali
@fada
@cicamica1980 aj ja si myslim, ze mesiac je kratka doba, hlavne pre niektore maminky, ktore si musia zadovazit material, niekey to trva aj par tyzdnov, plus par tyzdnov na vyrobu... a nahodou ak sa pritrafi, ze deticky ochoreju a su nestihacky 🙂
@cicamica1980 ok baby ste na mna ryychle 😀 ale ked bude mala spat, docitam, porozmyslam a navrhnem aktivity ?
ale dobre som postrehla, ze @julinka322 ma doma laminovacku a chce ju vyuzit na aktivity
Lebo aj ja mam doma laminovacku a kopec folii, tak rozmyslam aj ja nieco nakombinovat s tym .. ale samozrejme, ak toho uz bude vela na laminovanie tak nie 🙂 poobede napisem cicemice 😀
@cicamica1980 podla mna ano 🙂
@cicamica1980 ale prisposobim sa ;)
@cicamica1980 teraz som si precitala tvoj koment o laminovacke .. suhlasim a budem rozmyslat nad inymi aktivitami ...
no ale co som chcela 🙂 Vidim, ze tu mame prevazne mensie deticky, takze treba tie aktivity aj prisposobit ich veku, niektore aktivity ktore som tu videla len z rychlika sa mi zdali pre starsie deticky, ale musim to tu preluskat a potom budem aj hlasovat 🙂
@cicamica1980 - tu je jedna prosba od @gooobi: ak by niekto vypadol, alebo budes robit dalsie kolo, prosim pridaj ma. emoticon

PRE VSETKYCH - KOPIRUJEM Y INEJ DISKUSIE🙂
O NAKLADOCH A ZMYSLE VYMENY
@cicamica1980 @sony2002 @vepiku @fada @julinka322 @lucka.ano @emica55 @michalajulka @delideli @silsil @alenitka@tatarida @christina87 @petolub @lilivka
no zvycajne sa rata 1 az 2 eura na osobu (cize 20 -40 e) na aktivitu. Mna to tiez vyjde min. cez 20e, flasky, plus tie drobnosti do nich. Ono ziadna aktivita nevyjde paru centov, niekto ma doma laminovacku, iny manzela stolara (maju zbytkove drevo) ale stale to stoji nieco. Ide o to, ze keby si si tie aktivity robila doma sama, tak musis zhanat a kupovat viacej materialu (v takom malom mnozsteve ani mozno nekupis). Ved si pozri aj viacere vreccuskove vymeny, ake pekne veci baby vyrobili (myslim, ze ani my nebudeme vynimka, ze ? ) emoticon a zvaz, ci do toho pojdes alebo nie.