icon

Výmena vrecúškových aktivít 2 - 5 rokov, začiatočníci - 2. kolo

zyzu
9. apr 2014

Prve kolo mame za sebou, tak otvavaram novu diskusiu. Zatial mozme diskutovat o navrhoch. Termin vyroby a ukoncenia este dohodneme. Pocet ostava 20. Pridavat sa mozu aj novy, kedze z prvej vymeny sa nezucastnia vsetci.

adelajda2012
2. máj 2014

@rosna no mna by geoboard potesil 🙂

adelajda2012
2. máj 2014

@milatenko1 kazdy zaplati odoslanie svojho balika tomu, kto bude triedit, plus prilozi do balika sumu, na ktorej sa dohodneme. V minulej vymene sme davali 4€, co malo pokryt postovne aj balne.

sunsun
2. máj 2014

slubena aktivita rocnych obdobi v realnom prevedeni...ja to nemam zalaminovane, len vytlacene na foto papieri, no aktivitu by som laminovala.... je trosku pre starsie deti, moj maly este nechape rocne obdobia, ale napriek tomu ju ma celkom rad..., berie jednotlive obrazky, rozpravame si, co je na nich a pripradujeme (zatial skor ja)...

tomanlucy
2. máj 2014

@sliver V lekarnicke by bol latkový fonendoskop, ustne lopatky, obvaz, mala a velka striekacka, mala odmerka alebo lyzicka, nejaka krabicka akoze tabletky, prazdna dozicka na mast, leukoplast a trojroha satka. Co sa týka flasticiek na obrazku to by som asi tazko tolko nazbierala, ale keby ste si to vybrali, tak by som sa posnzaila aby to bolo trochu realne a zabavne pre deti. Mam sikovne osobky v rodine co vedia dobre sit, takze pomoci by som mala dost. Ale ak sa lekarnicka nevyberie teraz, tak potom nabuduce.

milatenko1
2. máj 2014

@adelajda2012 vdaka za info...

sliver
2. máj 2014

@tomanlucy wau wau wau to sa isto nebudem vedieť rozhodnúť medzi mapou a lekárničkou....

luciaobrocnikova
2. máj 2014

@tomanlucy ja mam ten isty problem neviem ktore si mam vybrat

tomanlucy
2. máj 2014

@luciaobrocnikova
@sliver Ked mam povedat pravdu radsej by som urobila lekarnicku. ALe aj mapa je krasna vec aj ked o trosku tazsia.

sunsun
2. máj 2014

@tomanlucy ked by sa ti lepsie robila lekarnicka, ja myslim, ze by vsetci suhlasili, ze mapa nabuduce...🙂 oba navrhy su perfektne...🙂 ale aj narocne... klobuk dole... 😉

tomanlucy
2. máj 2014

@sunsun Sama sa necham prekvapit, co budem nakoniec robit.

adelajda2012
2. máj 2014

@tomanlucy ak sa tibude lepsie robit lekarnicka, tak ja tiez dam hlas lekarnicke. Bude to uplne super! A ulahcila si mi rozhodovanie 🙂

rosna
2. máj 2014

@tomanlucy. Ak by si ty sama radsej robila lekarnicku tak aj ja ju viac privitam ako mapu. Mas moj obdiv. Obe aktivity su uxasne. Pis si ma teda radsej k lekarnicke.

zyzu
autor
2. máj 2014

@katinam @atomica87 @majush @luciaobrocnikova @zyzu @komzikosaurus @majaza @lucia814 @adelajda2012 @martina646 @sunsun @natabun @milatenko1 @sliver @autosedacky_net @ivaha @rosna @tomanlucy @dorothe @ivianocka @adelajda2012 ak sa nikto nato nepodujme,tak to kludne mozem triedit a rozposlat ja. Ak budu balicky oznacene nickom pre koho su tak mi vobec nevadi ze budu rozne aktivity 🙂

sliver
2. máj 2014

@zyzu juj ja by som ich rada triedila a mala ako prvá doma 😀 ale poštárka mi nenosí balíky ☹
čiže asi skôr niekto kto má lepšie vzťahy so slovenskou poštou 😉 ako ja....

atomica87
2. máj 2014

@tomanlucy ja som sice likla kontinenty, ale iba preto ze som sa musela rozhodnut. lekarnicka je tiez uplne skvela a potesim sa obom tymto aktivitam rovnako.

atomica87
2. máj 2014

@rosna my uz geoboard mame, a asi nie sme sami.

martina646
2. máj 2014

ak mozem, par postrehov, ako "byvala triedicka" (teraz sa uz nehlasim) ...
- to, ci su aktivity vo vrecuskach rozne, vobec nevadi, ale KAZDA musi byt oznacena menom (nickom) mamicky. Dobre sa triedia aj vsetky neoznacene, aj vsetky ozancene, ale chaos je to vtedy, ak je oznacenych len par (nap. ak mal niekto poziadavky na farbu a pod.) a ostatne su neoznacene, to sa tazko hlada, kto uz mam a kto nema aktivitu v baliku. Dokonca nevadi, ani ak sa niektore medzi sebou dohodneme, ze si vyrobime aj viac ako jednu aktivitu. Ak to bude vsetko oznacene menami, konecna kontrola balikov nebude o tom, ci je tam 20 roznych aktivit, ale ci su vsetky s menom prislusnej mamicky.
- pre nasu "triedicku" by bolo mozno ulahcenim zbierania balikov, ak by sme na odoslany balik k adrese napisali aj jej telefon, aby ju postovy kurier vedel kontaktovat. Nie je nic "lepsie", ako ked sa nahanate a minate a najdete len oznamy v schranke, ze si mate ist po to na postu.
- a este nieco, co by ste mali zvazit, ked budete posielat: dostatocne velka krabica, aby "triedicka" nemusela este nahanat krabice, pribaleny dostatocne velky baliaci papier (dostala som napr. aj polovicu flipchartu 😠, ktorym som mohla balik tak akurat zlahka prikryt ) a este upozornenie, ze peniaze na postovne, by nemali v krabici strngat, aby to niekoho zbytocne nelakalo. Idealne zabalit do papierika, prelepit a vlozit so sacika s adresou a podacim listkom)

To je asi vsetko, co mi tak napadlo, asi je to este skoro, ale urciteto ulahci triedenie.

majaza
2. máj 2014

@katinam @atomica87 @majush @luciaobrocnikova @zyzu @komzikosaurus @majaza @lucia814 @adelajda2012 @martina646 @sunsun @natabun @milatenko1 @sliver @autosedacky_net @ivaha @rosna @tomanlucy @dorothe @ivianocka
baby, ja som rozmyslala, ze by som tu zemegulu mohla aj ja urobit ak by ste chceli, ale asi skôr z machovej gumy.
mali by ste záujem? či to nie?

tomanlucy
2. máj 2014

@majaza ked si mam vybrat tak by som rada spravila tu lekarnicku a tebe prenechala mapu sveta. Ja som za.

natabun
2. máj 2014

@majaza aj ja som za 🙂 super napad 🙂 a farby ako maju byt 🙂

katinam
2. máj 2014

@majaza skvely napad, tiez som mala dilemu, ci mapu alebo lekarnicku, a z tvojich veci uz niektore mame. A to prevedenie z machovej gumy, co si dala, je velmi dobre.

majaza
2. máj 2014

@katinam @atomica87 @majush @luciaobrocnikova @zyzu @komzikosaurus @majaza @lucia814 @adelajda2012 @martina646 @sunsun @natabun @milatenko1 @sliver @autosedacky_net @ivaha @rosna @tomanlucy @dorothe @ivianocka
ok baby, tak si to dam do navrhov a poprosim vas, odkliknut sa kde ste uz dali hlas ak zahlasujete za toto...

aj sunsun vymenim fotku,
este nieco?
idem pokukat...
... inak, neviem, kto sa pýtal, ja asi tiez budem robit kazdemu co si zaklikne...

sliver
2. máj 2014

@majaza ešte ťa poprosím pridať Lucke Obrocnikovej tie fazulky nech si ich môžem odsúhlasiť 😉

majaza
2. máj 2014

@sliver TERAZ NEVIEM KTORE :-/

ivaha
2. máj 2014

@katinam @atomica87 @majush @luciaobrocnikova @zyzu @komzikosaurus @majaza @lucia814 @adelajda2012 @martina646 @sunsun @natabun @milatenko1 @sliver @autosedacky_net @ivaha @rosna @tomanlucy @dorothe @ivianocka @adelajda2012
ahojte dievcata, hlasim sa ako triedicka vymeny,triedila som-triedim viac vymen a mozem robit aj tuto,uz sa dievcata prihlasili na triedenie, tak len aby ste vedeli, ze aj ja som k dispozicii 🙂

ivaha
2. máj 2014

@zyzu prepac, ale neviem sa rozhodnut, nakolko kazdu aktivitu doma mame,ryby som vyrabala ja, organy mame filcove a aj kocky s predlohami, tak sa este rozhodujem, co si vybrat 😉

ivaha
2. máj 2014

@martina646 @sunsun @natabun @autosedacky_net @dorothe @ivianocka @komzikosaurus dievcata, pravdepodobne vas neoslovila ani jedna z mojich ponuknutych aktivit, ak ste ich este nepozreli, tak prosim zahlasujte a ak sa vam ani jedna nepaci mozem vam ponuknut dalsie.V inych vymenach som este vyrabala nanuky,hmatove pexeso,pocitanie s chobotnickou,stipcove vtaciky https://www.modrykonik.sk/blog/ivaha/album/vrec... ak sa vam nepaci ani jedna ani z tychto,ozvite sa a ponuknem dalsie 😉

sunsun
2. máj 2014

@ivaha ja som myslim uz hlasovala....🙂 ale ked ponukas chobotnicku, tak sa tazko rozhoduje, kedze majaza ponukla mapu sveta a tu som si u nej vybrala... 😉

atomica87
3. máj 2014

@rosna ak by ti to nevadilo, a ak suhlasia aj ostatne baby, ja by som este privitala nejaku aktivitu do hlasovania, lebo geoboard mame, tvate mame doma velmi podobne z filcu, na kreslenie mame akvarelky, aj s obalom, a cesticky uz robi @martina646 , sice magneticke, ale budu sa dat pouzit aj bez magnetu.