Aké je to mať tretie dieťa?
Mamičky,ktorá s Vás bude mať 3.dieťa.Ja stále nad tým s manželom rozmýšľam že by sme spravili tretie len sa toho strašne bojím či to náhodou nieje už veľa 3.deti lebo ja mám 5 a 2.roč.chlapcou a strašne túžim po cérke tak neviem čo mám spraviť poradte?
@luka21 tak ja mam doma same baby a kazdou chvili prijde dalsi a strasne jsem vzdycky touzila po jednom synovi,ani Jonas nepomohl...a zeby moje dcerky neco doma pomohly nebo po sobe upratovaly...tak to neni zadny risk,ani ta nejstarsi,od ktere by se to uz cekalo.Pohlavi ditete vubec nic nezarucuje,baba se muze spravat ako chalan a obracene.Jestli chces treti dite jen z toho duvodu,aby se narodila dcerka,tak do toho nechod.Navic mam deti po sobe s velikym vekovym rozdilem a tez to ma svoje nevyhody,nemaji k sobe nicim blizko,zadna spolecna rec,kazda je uplne v jine fazi vyvoje,maji uplne jine potreby,kazda musi mit svuj pokoj...ale hadat se umi dobre.Jen me tim vekovym odstupem udrzuji stale mladou,mam prehled jak o pubertacich,tak o skolnim veku i batolecim...no a ted bude jeste novorozenec.To se uz uplne zblaznim 😉 nemam ale cas starnout,jsem stale tehotna a obklopena malymi detmi.
@luka21 ďakujem 🙂 raz som čítala takú štúdiu o spermiách- mužské žijú kratšie, ale sú rýchlejšie a ženské žijú dlhšie, ale sú pomalšie, tak ak má žena pravidelný cyklus a vie kedy má ovuláciu- vraj tomu vie trocha pomôcť, aby ovplyvnila pohlavie, ja keďže si nikdy napamätám menš. tak som najprv, ani netušila, že som tehu 😀
tak ak chceš dievčatko- máš sa milovať pred ovuláciou asi dva-tri dni- mužské dovtedy vraj zomrú, kým dozrie vajíčko a keď chceš chlapca, tak priamo na ovuláciu alebo tesne potom- pozor nie pred 🙂
no ktovie, možno niekto vyskúša a vyjde mu to 😀
moc diky 😵 uz si ani nedovedu predstavit neco jineho nez dcerku,ze by nejaky malicky chalan nabural ten nas harem,to by mm neprezil 😀
cakame tretie babatko. dnes som videla na sone tlkot srdiecka. skoro som sa rozplakala🙂. velmi sa tesim. bola som len prekvapena z reakcii okolia, najma nasich najblizsich. nic v zmysle, ze tesime sa, alebo blahozelame. ale nieco na sposob, budete to mat tazke alebo berieme na vedomie... divne. ale neprekazi mi to ani za nic na svete radost, ktoru citim...🙂
@modrofuzik11 Tie reakcie moc dobre poznám ☹
@modrofuzik11 - tes sa, je to krasne 🙂 Narocne, ale krasne 🙂 A rozdiel dve a tri deti je väcsinou zanedbatelny. Teda teraz, ked uz nema koliky 😝
@kinna - takze stvrte by bolo baba u nas? No neviem, ci nieco take risknem xixi
@modrofuzik11 no presne ako u nas.v dedine na mna pozeraju ako keby som mala smrtelnu chorobu...o rodine ani nehovorim.ziadna radost.pritom sme zabezpeceni a vsetko mame.jednoducho nechapu ze pre niekoho mozu byt deti aj radost nie len starost
@diusik - a keby si videla, ako na teba budu pozerat, ked pojdes s troma do obchodu ci po ulici, no radost 😀 Chce to hrosiu kozu riadnu na tie ich pohlady, ale co uz... je to stastie a radost mat viac deti... sa nam to jedneho dna vrati ta makacka okolo nich 🙂
@anjelicek26 hmm uz som nieco podobne zazila.bola som s chlapcami v obchode a uz mi dost vidiet brusisko.no pozerali teda.citila som sa ako jedna z tych "neprisposobyvych..." normalne mi to bolo neprijemne.ale ake su tie deti krasne ked su tak skoro po sebe.nemenila by som!
@diusik - my mame väcsi rozdiel, ale ja stale vyzeram dost mladucko, tak tie pohlady su casto... ale uz sa mi dari byt nad vecou, ked pozriem do kocika a maly nahodi ten svoj bezzuby usmev, viem, ze to stoji za to 🙂
Mat tretie dieta je nadherne...vsetky poznatky o detoch som pri tretom zahodila, lebo kazde dieta je uplne ine...naopakovatelny original... 😉
@kinna tuto teoriu nepoznam pohlavie podla poradia...ale pocula som ze pred ovulaciu je mozne splodit dievcatko a este inu teoriu ze zasadite prostredie prispieva k splodeniu dievcatka , kysle prostredie ku splodeniu chlapceka.....podla toho co mamka papa pred otehotnenim....
Myslim ze je to v Bozich rukach,,Poznal som Ta prv nez som Ta utvoril v lone matky..."tusim je to z Jeremiasa
Pôrodnost na Slovensku je najhorsia z celej Europy porodny index je len 1,25....
Nepochopim ludi ktori chcu len dve deti bez dovodu...podla mna su cudni ....to mi pripomina ten for...ze ,,Preco nechcu ludia tretie? Lebo kazdy treti co sa narodi je Číňanko.!"
@klincek je mi luto ze nemozes mat tretie...je to fakt nadherne a ja som podla lekarov tiez nemohla a nakoniec mam...hoci viem ze nie su moje ale Bozie ..ja som len nastrojom na ich vznik a obdarena tym darom a poverena poslanim ktorym je materstvo 😉 ....Nemyslim si ze som mala dovod mat tri....alebo viac... 😎 ale Boh tento dovod mal....a mozno este ma...
Hadat sa nechcem , prepac...myslela som na tych ktori naozaj mozu a nechcu...su to podla mna velmi chudobni ludia a nie je to materialna chudoba ☹
Takisto ako ked sa niekto pohorsuje nad viacdetnou rodinou, alebo ako vyssie pisu ,, tie pohlady" musia byt velmi chudobni ked takto uvazuju si myslim...a nie je to materialna chudoba ☹
@kinna Ved aj som dufala ze na povery neveris 😀 ze to bolo zo srandy... 😉 Modlim sa aby ste sa dockali vytuzeneho synceka 😉 Drz sa🙂
@olejka ja som nepovedala, ze nemozem 😉..ja uz nechcem, a mam na to svoje dovody. moja priatelka s jednym dietatom ma tiez svoje dovody, kamoska s tromi takisto..kazdy si vybral, kolko chce deti, a kazdy ma na to vlastne dovody. niektore su rovnake, niektore sa lisia, ale kazdy si v sebe odovodnil, preco ma len taky pocet deti, aky ma..tak som to myslela. preto ma zarazilo tvoje vyjadrenie, ze je cudne mat max. dve deti "bez dovodu".
a nemam nic proti vacsej rodine (mam kamosku aj so 4 detmi🙂), pokial sa rodicia dokazu o vsetky deti postarat. ale preco sa ma niekomu zdat nemiestne, ze mam len dve deti a viac nechcem? 😕 to nechapem..
@klincek Napisala si ze nebudes mat....tak sa zdalo ze je to nieco vazne..ze ak nie si jasnovidka 😀 , potom si azda definitivne neplodna...ak nie ,tak sorry ale nikdy nevies....clovek meni nazor a aj situacia sa moze zmenit.....
Ja tvoj momentalny problem nevyriesim, napisala som len svoj nazor...nie ze je to nemiestne taktouvazovat ale ze to nepochopim...je to cudne v mojich ociach...v ociach inych moze byt cudne moje presvedcenie...takze asi keby som pokracovala dalej , nemalo by to vyznam...Ty nechapes mna , ja Teba.ok???
Len ma udivuje ze sa pustas do takej temy ked sa ta to netyka...zeby v kutiku duse sa pytas ake to je?????hmmm 😨 Pekny vikendik Ti prajem.. 😉
Ahoj, ja keď som bola malá (jedináčik), tak som vždy mame hovorila, že si "vyrodím" 3 deti a budem mať veľkú rodinu 😀 Keď sa mi po komplikovanom a ťažkom pôrode narodila prvá dcéra, tak som si povedala, že stačí 😀 Po 6 rokoch sa nám narodila ďalšia dcéra a potom sme znovu zatúžili po drobátku. A tak sa nám po ďalších 6 rokoch narodila ďalšia princezná 😀 Ja som síce túžila po chlapcovi, ale tak hádam aspoň vnuka sa dožijem 😀 A milujem moju veľkú rodinu a ten chaos čo u nás vládne 🙂 Kto má samé dievčatá, ten vie o čom hovorím 😀 nedávno som sa na ne zapozerala a som rozmýšľala, aké to bude super, keď budú dospelé, prídu so svojimi manželmi, deťmi.....že koľko nás bude 😕 😵
@olejka no nebudem mat, lebo nechcem. je to moje definitivne rozhodnutie a problem s tym nemam 🙂
nakukla som sem, lebo som bola zvedava.. vacsina tretich deti v mojom okoli je totiz neplanovanych, tak ma zaujimalo, ako to maminky vnimaju, ci sa s tym zmierili, zvykli si, alebo to nakoniec povazuju za stastie - ved sme len ludia a pocity mozeme mat rozne..aj sa s nimi rozne vyrovnavame. ale my dve sme fakt asi nekompatibilne, moc si nepokecame..
pekny vikend aj tebe🙂
Ked som mala prvú dcéru, bolo to veľmi náročné a 3 roky som sa bala, či by som zvládla 2 deti. Potom sa narodil syn a mala som pocit, že dve deti sú tak akurát, že sa pri nich narobim dost. A zrazu je tu tretia princezná a ja mam pocit, že by som zvládla aj štvrte dieťatko. Ono je to tak, že staršie deti odrastaju, sú samostatnejsie a zároveň pomáhajú svojim mladším surodencOm a aj mne, takze starosti mi ubudlo ale lásky od mojich pokladikov mi pribudlo🙂 ak by nebolo organizačne a logisticky problematické zvládnuť aj viac deti, určite by som ešte jedno chcela🙂
@diusik presne to zažívam... mám tri deti- chalanov 6,4,a 2 a tie pohľady a komentáre "všetky sú vaše?" nie, požičané 🙂, všade chodíme spolu (veď sme rodina) a ako chalani- potichu to nejde 🙂, mám ich nechať samých doma len preto, že niekoho obťažuje už len prítomnosť detí?) a trápne reči, že manžel sa snažil... ako to vôbec môže niekto cudzí povedať- ak mi to povie kamoška- v pohode, ale niekto, koho ani nepoznám? že ho -s prepáčením- huba nebolí🙂 no a ešte len bude komentárov - aj od rodiny, nakoľko už pri treťom si klopkali na čelo- lebo čakáme štvrté🙂
@luciaj -jaj moje slova...ale v dnesnej dobe to presne logisticky a organizacne je uz s troma dost problem.
zaráža ma v dnešnej dobe, že sa niekto pohoršuje, ak majú rodičia 3 deti...nech sa každý stará o seba! to, že niekto sa necíti, aby zvládol viac ako jedno neznamená, že pre iného nie je viac detí obrovské šťastie a radosť. aj my uvažujeme nad tretím, dvoch chalanov máme krátko po sebe a ak by prišlo tretie, tak sa veru nebudeme hnevať 🙂 deti sú dar a ich výchova je náročná, ale stojí to zato 😵 a inak ja sa skôr stretávam s názormi že kedy už k nám pribudne nejaká baba 😀 no veď možno aj pribudne.. 🙂

@larosa Držím palce a hlavne nech to dobre všetko dopadne 🙂