icon

Capnutie po zadku

miska22200
25. máj 2012

Moj syn je vtakzvanej faze vzdoru...občas mi prejde trpezlivost,hlavne ked ma bije a capnem mu pozadku...niekde som čitala članok,že dvojročne dieta si to zapamäta na cely život a je to pre neho velmi ponižujuce...ked ma udrie a ja som nahnevana alebo smutna tak sa mi ospravedlnuje a udobruje si ma....ale napriek tomu to robi stale znova...ked ho zato udriem aj ja tak to zaberie a posluchne ,ale vidim na nom že je smutny ztoho a večer sa stažuje manželovi....aky mate nazor na to vy ?

veverina
20. jún 2012

@sisaka tak s tebou uplne suhlasim....je mi az zle ked citam niektore prispevky,podla mna je uplne normalne dat detom po zadku.Je hrozna doba,ked uz sa vychovne capnutie po zadku odsudzuje,ale sex,perverznosti,homosexualita a podobne nechutnosti sa normalne vysielaju cez den..a to sa zacina povazovat za normalne,je to na zaplakanie kam tento svet speje..

mravvcek
20. jún 2012

pre boha to co je za extremizmus,to je chore toto,co sa tu deje.Capnutie po zadku a tyranie,mama moja normalne sa mi chce z toho bluvat.hej dovolujme detom vsetko,burajme mantinely vychovy a za chvilu tu budu pobehovat so zbranami ako v amerike.Ved predsa to capnutie nie je vybijanie zlosti rodica,ale aby dieta vedelo,ze spravilo nieco zle,je to take jemne a nie buchnaty hore dole.To je neuveritelne,velmi sa prehanaju tie veci ohladom vychovy,hej aj v skolach mame zakazane vsetko a ked ide ziak po chodbe a napluje pred vas,toto je obraz !!!!!

xena22
20. jún 2012

Clovek sa ma spravat prirodzene a v mojom pripade asi aj menej citat 😀 😀 😀 lebo to sa clovek cely dopletie... na jednej strane citam ze mame deti chvalit a motivovoat, na druhej ze prehnane chvalenie tiez nie je dobre, vsetko riesit bez zvysenia hlasu - ale pritom byt striktny a nepolavit, vsetko riesit s chladnou hlavou a bez emocii a co som stroj????? Kazdy sa snazi byt najlepsi ako dokaze, ale charakter sa tazko potlaca a nahodou mne sa celkom paci ked ako partia spominame na detstvo a su tam teda historky rozneho typu - zacinajuc od druzinariek co nas nutili jest aj ked nas napinalo konciac rodicovskymi "zlyhaniami v koncoch" ... ako pamatam si na svojho otca (nech mu je zem lahka) tak toho ked sme vytocili a uz nemal ziadne ine argumenty a nechcel nam rovno tresknut tak vzdy zavelil "Ziacke knizky na stol a do radu" - tam uz teda sranda koncila ... alebo dalsia vec zo zivota, kamoskina matka ktoru som mimohodom v detstve neznasala a kamosku som lutovala ze ma doma taky psychicky teror - tak teraz si vychadzame, uplne normalna bezna pani - len mala vtedy prehnany strach o svoje deti 😉

alice107
20. jún 2012

@a2303 mna nemusis poucovat co je definicia nasilia.ver mi. 😉 nasilie ak to nevies je konanie ktore smeruje k umyslu inemu umyselne sposobit bolest .to je definicia nasilia.
at eraz si dosad do toho vzorca k comu smeruje capnutie.
a hlavne si prestuduj sk zakony a ten na ktory som tiez dala link uz tu v debate.aby si vedela ze capnutia su aj podla zakona prtipravne.
ak uz nemas moralne ai ne zabrany dieta bit tak aby si vedela,ze ani zakon to nepripusta.
kto dieta miluje tak ho nebije.ani necapa.venuje sa mu,vytvara mu podmienky na to aby bolo spokojne a stastne.a hlavne sa musis naucit dieta vychovavat prikladom a vediet mu urcit hranice a mantinely .musi mat rezim a to pevne stanoveny.a hlavne tvoj priklad ktory mu davas je dolezity.
a vies co?ak dieta do rodica kopne je mozne,ze jeho mentalny vyvoj nie je v poriadku alebo nieco v rodinnom prostredi nie je o.k.co takto najskor zistit pricinu spravania sa dietata a potom problem riesit?co takto bez nasilia na dietati?
je preukazane,ze deti tiez geneticky dedia urciu mentalitu rodicov.podla lekarov dost casto sa takto tiez spravaju deti rodicov,co mali v detstve tiez agresivne prejavy.
takze zistovanie priciny je dolezite pre najdenie prostriedku pre napravu .
ale capanim dieta ani nevylicis ani nevychovas.len ho utvrdis v konani ake maju rodicia .teda ake mas aj ty.ze capanie nie je nasilie.dieta sa uci prikladom od rodicov a ich nazorov
takze capne teba,ine dieta.je to pre neho normalne.ved aj mama to robi a hovori,ze to nie je nasilie.tak preco si necapnut,ze?

a2303
20. jún 2012

@alice107 toto sa nedá ani komentovať 😖 booožinku ☹

liave
20. jún 2012

V tej done ked sme boli vsetci tak " tyrani" som mala spoluziacku ktoru rodicia nikdy ani Len necapli🙂 ivka bola to najmilsie stvorenie na svete nikdy neodvravala slusne zdravila a rodicia boli vsetci tak hrdi ked si vybrala dievcensku skolu po zds...a ja son skoro na zadok padla ked som u o 2 roky videla slapat na kriznej z dopichanymi rukami od ihiel...dnes sa jej o dieta staraju rodocia a ano nevedia co zije...a podobnych prikladov by sa naslo za vagoooon! My sme Incas dostali capanec ked sme si zasluzili a sme slusny normalny Lydia,nestrielame po uliciach ludi okolo seba,a vychovavame svoje deti k ucte a v laske ...nie Len my rodicia ovlyvnime spravanie nasich deti no je v prvom rade na NAS aby deti vedeli kedy sa hranice mozu prekracovat...ako jejich tak nase...Incas ked to tu citam a nie Len tuto temu mam pocit ze z tolkeho perfekcionizmu moze niekomu ah rupnut...

vejula
20. jún 2012

@alice107 To vyjadrenie o tom, že žena, ktora pacne dieťa po ritke ho nemiluje snad nemysliš važne 😕 😕 Niesom zastancom fyzickych trestov, no napriek tomu som par krat capla malemu po ritke (vynimočne).....a teraz to znamena, že proste svoje dieťa nemilujem??? To je važne hovadina, prepač, ale je. Tak isto by potom znamenalo, že ked som par krat dostala od našich bitku tak ma nemiluju, takže som vlastne nemilovane dieťa 🤐 😅

jahodka11
20. jún 2012

jezis baby, naco vobec reagujete na prispevky typu,ze capnutie po zadku je protipravne a tym padom nemilujete svoje deti...??? ved to,co tu niektore pisu..ani sami tomu urcite neveria....to su uplne bludy... 🙂

alice107
20. jún 2012

@vejula
fakt si capla?a preco? si predpokladam dospela,zrela a inteligentna zena .preco si sa neovladla?mas s tym problem?
vidis aj tebe to robili doma.vychovali ta v tom mysleni.takze sa necudujem tvojej reakcii.ano ty milujes tak ako ta vychovali milovat ho.presne ako tvoji rodicia si myslis,ze to z lasky sa da capnut dieta.nie preto,ze rodic nema sebaovladanie . 😕

vejula
20. jún 2012

@alice107 nie nemyslim, že mam problem... Ja asi neberem capnutie po ritke za taku tragediu ako ty... PRoste, ked dieťa nepočuvne na stí krat, a sú to veci, ktore su napriklad jemu nebezpečne a nechce to pochopiť, tak som ho capla, aby to už proste nerobil.... Nič viac v tom nehladaj... KEd mi napr uteka pomedzi ludi, nepočuva, schovava sa mi po XY napomenutiach, pritom sa mi stratí, takže ho v strachu hladam 5 minut s rôznymi predstavami v hlave a ked ho najdem, tak sa zvrtne na päte a uteka mi opäť, tak ano capla som ho s tym, aby vedel, že to prepiskol a velmi to prepiskol. Ja tiež niesom stroj, bohužial na rukach ho už teraz dlho neudržim, v kočiku už nehrozi aby posedel, ked je pešo tak mi uteka. Musi sa naučiť čo môže a čo nie. Ja mam tiež len jedno zdravie a neustal strach o neho, kde zas zuteka, kde skoči, kde vyskoči, čo na seba zhodí... Musi sa naučiť pravidlam. KEd nepomaha napominanie tak ho capnem po ritke, aby vedel, že nie som na špagatik...

adelaine
20. jún 2012

@alice107 mna nasi vychovavali aj takym sposobom a myslim si, ze dobre vychovali...
nechcela som sa zapojit do tejto debatky, ale neda mi nereagovat na komentare, ake si napisala vejuli.
Aj moj maly schytal po riti, neublizilo mu to...mal to ako vystrahu, ked uz toho bolo ale ze naozaj cez...a tiez si nemyslim, ze je to preto, ze by som ho nemilovala, prave naopak, chcem z neho vychovat slusneho cloveka, a nie takeho galgana ako teraz z deciek rastu...myslim si, ze na takych uz nestacia ani rodicia, ani skola, ani polepsovna...mozno v minulosti stacila jemna po zadku ...
treba rozlisovat medzi capnutim a bitkou, ze dieta skonci v nemocnici....

vejula
20. jún 2012

@alice107 a určite to neznamena, že svoje dieťa nemilujem, dala by som za neho svoj život, je pre mna všetkym, bojim sa o neho prišerne, aj preto ho capnem, aby sa naučil, aby som predišla horšej tragedii, aby sa mi nestratil aby si neubližil, aby bol pri mne živy a zdravy, lebo keby sa mu niečo stane, tak si to neodpustim do smrti a môj život už nikdy nebude uplny

alca85
20. jún 2012

@alice107 len taká otázočka...máš deti?

alice107
20. jún 2012

@alca85 a ty mas?

alca85
20. jún 2012

@alice107 keď si pozrieš môj pas, tak zistíš....a mimochodom, slušné je neodpovedať na otázku otázkou...

alice107
20. jún 2012

@alca85 ja nepozeram pasy.a osobne otazky by sa na verejnych forach nemali klast.to nie je tiez slusne.

traktor
20. jún 2012

@alice107 je to normalna otazka..a kedze si na verejnom fore, ktore je o detoch a nielen o nich a vyjadrujes sa k teme, je normalne, ked ti tuto otazku niekto polozi..
@alca85 ma predbehla, tiez som mala tuto otazku chut natukat..temu citam 😉 ..ale nemusis odpovedat, ak to povazujes za velmi osobne

alca85
20. jún 2012

@alice107 tak to je naozaj brutálne osobná otázka....ale teda asi nemáš....no keď budeš mať, potom sa vyjadruj k téme....beriem to od @abbey1 lebo má čo to za sebou a teda úprimne ju obdivujem, že zvládla výchovu bez capnutia po zadku

adelaine
20. jún 2012

@alice107 presne, potom tu pisuce nadobudaju pocit, ze len teoretizujes....
ale zrejme, ked ti vadi takato osobna otazka, dovolim si domnievat sa, ze deti nemas

alice107
20. jún 2012

@alca85
@adelaine ak mate osobne otazky na to je ip
ale ak ste uz tak vseobecne zvedave, tak ano som matka.a svoju ulohu ako matky vidim v inom pristupe ako biti ci capani dietata po zadku.

kajkape
20. jún 2012

Aj ja uz som capla a ked bude treba, capnem znovu. Minule som videla na ihrisku taky hrozostrasny priklad: 6rocny chalanisko oblial vlastneho otca mineralkou, volal ho k sebe, ze sa s nim porozpraval, chlapec prisiel blizsie asi po 10 volaniach a chrstok tatinkovi vodu do tvare....a potom este raz a s rehotom odbehol a otca uz ignoroval. Hovorte si co chcete a odsudzujte ako chcete, byt chlapec mojim synom, dostane veru po zadku a ideme okamzite domov. Otecko sa ku mne otocil a hovori: "On je taky zivy." a mne padla sanka dole ☹.

liave
20. jún 2012

@vejula ja Len doplnim ze radsej ho capnem ja ked takto uteka aby vedel ze an by som necapla moze to but daleko bolestivejsie ak my ublizi niekto ked mi ujde alebo Nuevo( napr.auto a pod.) Kto nezazil nepochopi ;)

aliza
20. jún 2012

@natas4 tak neviem, ale extremistkami si nazvala tie, co su proti capaniu, tak ako si to teda myslela? nikto nic neprekruca, ja urcite nie, skor niekto hlada dovod, ako zaparat 😖. A pozor, nebavime sa o obcasnom capnuti, ale o capnuti ako vychovnom prostriedku a to teda urcite nie je len obcas. A z nikoho som nerobila krkavcie matky, to prekrucas a vymyslas, zrejme dosli argumenty, tak treba zaparat, ze? A s tym 'zapadom' som to nepochopila 😖, ja osobne som nikde ziaden zapad nespomenula.

alca85
20. jún 2012

@alice107 absolútne to nepokladám za osobné, keďže ani len netuším, kto sa skrýva za obrázkom 😉 (takže aj tebe by to mohlo byť šuma fuk, keď nikto nevie kto si...za osobné by som to považovala pri pohovore do zamestnania 😉

@kajkape tak to je sila....byť na jeho mieste, tiež by asi jednu dostal na zadok...aj keď ja deťom na verejnosti nezvyknem dávať na zadok, pretože vtedy to považujem za ponižujúce či pre mňa či pre dieťa....ale dohovorom a odchodom z ihriska by som to určite riešila

alca85
20. jún 2012

ja capnem, ale až keď som vytočená na maximálne obrátky...

kajkape
20. jún 2012

@alca85 tiez verejne by som to neurobila, na tom ihrisku sme boli len my a oni.....

veverina
20. jún 2012

@kajkape by som ho vyplieskala jedna radost hned by ho zivost presla...presne takto vyrastu deti z ktorych sa rodicia idu "pokakat" ...najlepsie im este vsetko kupit,nech maju 100 parov topanok,nech su cele znackove...a prave toto im ublizuje najviac..budu rozmaznane,nebudu sa vediet zmestit do koze,arogantne,drze,bezcitne..kde su tie casy,ked bol ucitel a rodic autorita...

aliza
20. jún 2012

@kajkape
@alca85 tak vidite, to, ze niekto na verejnosti necape svoje dieta neznamena, ze ho necape doma a tym padom vsetky tie zarucene teorie o nevychovanych detoch, ktore rodicia necapu, su v haji 😀. Aj tie nevychovane su capane, to mi verte. A zaujimave, ze capnut dieta na verejnosti je ponizujuce, ale capnut doma nie 😖 Ved ked vychovavam, tak vychovavam za kazdych okolnosti, ci? Cize za to iste spravanie doma dostane, ale na verejnosti nie, hm, nejak mi unika potom podstata takej vychovy.

alice107
20. jún 2012

@alca85 vidis svoju odpoved?capnes ked si ´´vytocena´´.takze ti chyba sebaovladanie . to sa musis naucit kontrolovat.takze problem mas v prvom rade ty. a ten musis odstranit . potom pochopis,ze za spravanim tvojho dietata je nejaky problem.a ten musis riesit.nie sa uchylit v afekte k bitiu.

natas4
20. jún 2012

@aliza mozno sme sa nepochopili...ja hovorim, ze obcasne capnutie po zadku nie je nic preco by matka mala mat neviem ake vycitky...ja nehovorim, ze dieta treba capat ci nebodaj bit na dennom poriadku..s tym nesuhlasim ani ja...ale obcas, ked uz zlyhaju vsetky metody a mama napriklad aj v snahe zabranit urazu dietata tak ho capne po ritke nevidim noc zle..napriklad @alice107 tvrdi, ze, ked matka co len raz capne svoje dieta tak ho nemiluje...tak to je podla mna extremisticke zmyslanie, videnie sveta cierno bielo...viem, ze moja mama by za mna dala svoj zivot a miluje ma najviac na svete a tiez som dostala po zadku...
S tym zapadom som nenarazala na ziaden tvoj prispevok, to bolo len moje vseobecne konstatovanie..vela mamiciek ma totiz pocit, ze vsetko tu na Slovensku je zle a vsetko co je na "zapade" je dobre..a to je tiez cierno biele videnie