Koľko uspávate vaše dvojročné deti?
Maminy ako rychlo zaspia Vase dvojrocne ratolesti. Moja zaspi po 40 min niekedy dlhsie. Len sa prevaluje, hraje sa mi s vlasmi alebo sa hraje s prstikmi. Uz som z toho chora... Moze byt unavena ako xe ale pod 40 min nejdeme. Iba ak na obed nespi, to zaspi do min.
neurazte sa, ale ako ste si naucili, tak mate. Pri prvom som uspavala tiez tak, lahnut vedla neho a cakat kym zaspi, toto trvalo do 2,5 roka kedy som si povedala dost a jednoducho som odisla vecer, ked som ho ulozila. Trvalo asi tyzden, kym sa naucil spat sam s tym, ze to boli strasne vreskoty, aj hodinu a pol vydrzal stat v postielke a vrieskat a zrazu zo dna na den pochopil, ze mu to nepomoze. Nesmie sa ustupit. Pri mladsej som si v cca pol roku povedala, ze nechcem dopadnut tak ako pri prvom, kedze z prijemneho kludneho vecera s manzelom nebolo nikdy nic. Zo dna na den v tom polroku som jednoucho odisla z izby. Takto plakala 2-3 dni po 15 minut, kedze bola este malicka a dlho nevydrzala a odvtedy mojim detom precitam rozpravku, dam dobru noc a tym dany den konci, ziadny problem. Odporucam co najskor odnaucit zaspavat s vami, cim dlhsie to odkladate, tym horsie sa budu oducat...Vela stastia a trpzelivosti.
Neuspavam. Pri prvej som si tiez vytrpela svoje, az ocinko ju oducil, ked som bola v porodnicu (nemal cas si k nej lahnut :-P)
Tak mladsia spi od narodenia sama, polozime do postielky, dostane pusku, dudku a macka a je len na nej, kedy zaspi 🙂
ja by som nemala problem nechat malu sa vykricat v postielke nech zaspi sama.. ale problem je v tom, ze ona z nej dokaze sama vyliezt a to je riziko ublizenia si ☹ nasa niekedy so mnou zaspi do 20min. ak to trva dlhsie, tak jednoducho sa vyparim z izby a cakam, co sa bude diat. niekedy zaspi sama a niekedy zacne kricat a liezt z postielky a vsetko zaciname od znovu 😒
môj zaspáva sám,urobíme pelech na gauči pustíme Spievankovo alebo nejakú rozprávku a tak zaspí 🙂 niekedy ked je moc unavený len ľahne,dudluje cumeľ a zaspí..a spať chodí tak od 20-21 hodiny...ale poväčšine o 21 už spíme 🙂 ale užili sme si uspávania do 2 rokov,spievanie,hojdanie na fit lopte alebo v hojdacom kresle 😅 ale teraz už je dobre 🙂
ahoj moja dcerka povie maminka poďme sa potuľkať,poviem jej rozpravočku,vybozkavam ju,ona mňa vybozkava povie mi ako veľmi ma ľubi a za 10.minut spinka.Ma 2.ročky,a nemenila by som,aby zaspavala sama.Dieťatko potrebuje pocit istoty,bezpečia.Zo psychologickeho hľadiska sa odporuča ,aby dieťatko spalo s rodičmi do 6.roku veku dieťatka. Ale ja naozaj nesrandujem. Poznam mamičky ,ktore sa chvalia tym ako ich deti spia od 3.mesiacov same a dokonca prespia celu noc.Ale poviem vam každe z tych deti je nejako chore.Jedno psychicky,ktore plače ,pre všetko a je to tretiak na ZŠ,nedokaže isť ani sam domov je max.nesamostatne,a ´dalšie maju problem s priberanim.Tak mi na to niečo povedzte.Každe dieťa ma pravo na zdravy duševny vyvin,a je len na nas rodičoch ako sa k tomu postavime.Mam kamaratku,ktora ma 6.mes.dcerku no zmyslela si ,že sa chce konečne vyspať tak prestala s kojenim,lebo mala ju otravuje 2 krat za noc.Takže nova verzia od nej je, nevstanem z postele ,nech si nezvyka to ma len skuša.No hroza. 😢
suhlasim s petrinou82: ako ste si naucili... pri malej to islo trosku horsie, par dni si poplakala, ale za par minut spala. a maly si jednoducho zvykol, lebo aj ona bola v posteli a isla spat, tak aj on zaspal. sem-tam si pokecaju, ale za chvilku je ticho a spinkaju. samozrejme predtym vecer ritualne takisto precitame rozpravku, vypijeme mliecko pritom, dame dudu, povieme dobru nocku a uz ma nie je. len rozmyslam a spekulujem, ako odstranim tu dudu a hlavne to mliecko pred spanim...ale to zrejme tiez prejde casom. dufam...
ja moju 16mesacnu dcerku dam do postielky aneham ju tam a priebehu 5-10min.spime 🙂
@chryse dnes som zo spalne vysla o 23.00 .. uspavali sme sa vyse 2 hodin ... a vdaka susedovi, ktory ma zasa doma veselsi piatok s kamaratmi 😠 Ked je dobry den, tak mi zaspi pekne do 15-20 min ... ked mi dlho spi poobede, nieco ho vyrusuje alebo ja som nervozna lebo ma este vecer caka robota, tak to trva a trva .. posledny mesiac som snad raz vysla zo spalne pred 21.00, vacsinou az po 22.00
Najnovsie ma trik ze mu po desiatkach minut uspavania treba zrazu cikat ... no a musime ist, vacsinou sa aj vycika ... a potom uspavame odznova 😔
A nie je to len o tom ako si dieta naucite ... su deticky bezproblemove, ktore spia a posluchaju same od seba (aj take poznam), deticky formovatelne za istych okolnosti a deticky silne osobnosti, ktore sa daju zmenit na idealny obraz len za cenu zlomenia ... a to snad ziaden rodic nechce ...
No nas maly vylieza z postielky uz od 14 mesiacov, takzeodvtedy spi vo svojej vlastnej posteli, preto mi pridu rady typu, ako ste si naucili tak mate, alebo polozim do postele a odidem, uplne odveci. No to by u nas vobec nefungovalo, sak vyjde von z izby aj stokrat, a furt daco, cikat, kakat, napit sa, no spanom bohom. To si radsej pri nom hodinku odlezim, v klude pokecame, oddychnem si niekedy aj zaspim a vec vyriesena. Niektore deti su proste nezlomitelne, a zarucene rady o perfektnom zaspavani na ne neplatia 😝
spime uz vacsinou vo vlastnej posteli, zaspava pekne sama, niekedy zaspi za 5min, niekedy za 40min, podla toho, kolko sme cez den boli von, ked je napr. skarede pocasie a sme doma, tak je to tych 40min.
ja som neuspavala ani jedneho,od cca 5 tyzdnov sa naucili sami,mliecko,pusa,dobru noc a zaspinkali sami...🙂 ale okolo 2,5 roka uz zistili ze to nie je len tak,takze povieme rozpravku,poskrabkame chrbatik,chvilu podrzim rucicku a odchadzam ci spi alebo nie..malej dlho trva kym zaspi,niekedy aj 3/4 hodinu,ale si tam keca,rozprava si vsetko z celeho dna a zaspi pri tom 🙂
mne moja zaspáva ešte na "cecíku" ale to mi zaspí v priebehu 5-10 minút a prespí celú noc, ako keby som ju do vody hodila 🙂
moja cez den spi len vynimocne a vecer aj hodinu, uteka mi z postele, zmysli si ze chce cikat, zrazu aj hracky upratovat -inak velky problem cez den dobrovolne upratat..skratka bojujeme..ona v pohode vydrzi aj 14 hodin, ani znamky unavy nejavi...a maly taky isty..ja neviem cim ich naspidovali...
dcerka ma o mesiac dva roky...vzdy som ju ulozila do postielky,pustila hraci mesiacik,prikryla,dala pusu a odisla,a ona krasne sama zaspavala,od cca 6 tt....fungovalo to super,aj cez obedny spanok..pred .mesiacom ale zacala plakat ked som odisla,priam vrieskat pri mojom odchode,nepomohli ani otvorene dvere ani zasvietene v chodbe..najskor plakala pri vecernom spanku,neskor aj pri dennom.....obedny je momentalne uz v poriadku,ale plac pri vecernom pretrvava,musim byt pri nej v izbe 😒
Neviem či je celkom pravda, že "ako ste si naučili tak máte". Moja malá spávala sama od pol roka a nebol žiadny problém. Do postieľky, macka, dobru noc, zavrieť dvere a spať. Pred mesiacom mala horúčku a odvtedy musíme byť pri nej pri každom zaspávani, ona na postieľke a na jej veľkej posteli. Aj v noci keď sa zobudí (ešte sme celú noc neprespali nikdy) musíme ísť jeden alebo druhy k nej, kým nezaspí. Už som skúšala všeličo, ale prišla som k názoru, že to bude asi obdobie a musí prejsť. 😒
dve deti, rovnaky pristup a predsa uspavanie uplne ine, syn zaspaval sam, zaspal hocikde a hocikedy, mala sama nezaspala este nikdy, a to bude mat dva roky, uz viem ako na nu a ked vystihnem jej cas tak do 15 minut zaspi, ja len nerozumiem tomu, ze niekto povie so 100% istotou, ze pre jeho dieta je najlepsie ak zaspi a spi samo, ako to baby mozete vediet, vidite detom do hlavy alebo ako? obcas mame obdobia ked ma mala problem so zaspatim a niekedy nam to trvalo aj dve hodiny, kym zalahla, boli to obdobia ked zacala lozit, ked zacala zliezat z postele alebo zacala chodit ale stale to samo prejde, ja viem len jednu vec, ze pokial ma bude mala potrebovat, budem pri nej lezat aj cely den, ja sama mam problem zaspat ak som sama, musim sa tulit k manzelovi inak zaspavam aj dve hodiny a obcas su dni ked som hore do rana, a na prekvapenie moja mama so mnou nikdy v izbe nezaspavala, to som sa minule dozvedela, ze ma nechala v izbe zhasla a isla prec ochch, tak preco mam s tym teraz problem???
už od malička som sa pokušala malého naučiť aby zaspával sám ale do roku sa to nedarilo vôbec tak som to nechala tak, uspávali sme na rukách, potom do roku a pol občas sa podarilo že sám zaspal. A teraz zaspáva uplne sám. len ked sme u našich tak si k nemu niekto lahne lebo by z postele ušiel a doma z postielky nevylezie.
no a doba zaspania max 10 minut
mala bude mat 3 roky a kazdy vecer si k nej musime lahnut.Niekedy zaspi hned,niekedy jej to trvaaaaa.Od septembra pojde do skolky,tak dufame,ze dovtedy ju naucime zaspavat samu.Ale co poznam maminky aj s vacsimi detmi si idu lahnut.Nejako nerobim paniku.Dufam,ze do septembra 2013 sa vsetkych zlozvykov,neresti pozbavujeme.
Na poobednajší spánok som si s malým išla ľahnúť. Buď sme sa rozprávali, alebo prečítali krátku rozprávku. Potom som mu povedala, že si ideme oddýchnuť. Trvalo asi 10 minút, kým zaspal. Ak začal vymýšlať, vedela som, že spať nebude a vstali sme. On sa hral a ja som si robila. Teraz má najmladší syn 4 roky, nemá problém zaspať ani v školke. Doma ak je unavený zaspí sám, ak nie tak, spať nejde. Potom večer zaspí skor- okolo 19:00, inak okolo 21:00.
Pri najstaršom synovi, som si myslela, že deti potrebujú poobedňajší spánok. On to ale nepotreboval. Od 2 rokov nespal cez obed ani doma, ani v školke. Deti sú rozne aj čo sa týka spánku. Ak je bez obedňajšieho spánku neskor dieťa mrzuté, nervozne, spánok potrebuje. Inak by som to nesilila.
Poobede uz nespi a vecer tym padom zaspi rychlo,lahnem si s nim. Pred mesiacom som este kojila, to zaspaval pri kojeni a trvalo to dost dlho, dakedy aj 30 minut. Vtedy este spaval aj poobede. Pisem len nasu skusenost, ako tu uz bolo pisane, kazde dieta je ine.
Predpokladam, ze deti, co od par tyzdnov spia same asi nie su kojene, ono pri kojenych detoch tento pristup, ze dam do postielky a dobru noc uplne nejde aplikovat. Syn mi vzdy zaspal len pri kojeni, pripadne este v aute.
poobede zaspi za desat minut ak lezim pri nej a vecer zaspava sama
My sme kedysi malu uspavali aj hodinu. Hodinu som musela stat nad jej postielkou, hladkat ju, spievat jej, az ma to raz uz nahnevalo, lebo uplne si zo mna srandu robila 🙂 a odisla som. A zrazu behom par minut sama zaspinkala. A takto teraz fungujeme uz od 15steho mesiaca. Dame mliecko, zoberie hracku, s ktorou chce spinkat, dame dudlik, polozim do postielky a sama zaspinka 🙂
vždy ma strašne pobaví výrok mamičiek:Ja som svoje dieťa naučila zaspávať samé. 😀 😀 😀 😀 každé dieťa má inú potrebu, a keby tvoje dieťa nechcelo spať samé,tak sa môžeš sa pototo a samé nezaspí.... moji synovci sú rovnako chovaní a každý zaspáva inak. jeden horko ťažko,druhý ľahne a spí. moja malá zaspáva so mnou, niekedy ma z nej ide šľak trafiť,lebo nechce zaspať, a niekedy spí za dve minúty,ale priemer je 15-20 minút. na obed spí 2-3 hodinky.
veď si tie chvílky užívaj,deti rastú strašne rýchlo a príde čas,kedy by si si chcela k svojmu dieťaťu ľahnúť a pomojkať sa a ono nebude mať záujem,bude "veľké" 😉 u nás pri najmladšom bolo treba poradovník,každý mu chcel večer čítať a zaspávať s ním,aj ja ,aj ocko aj jeho sestry 😉
Tak ako @tina129 mam 2 deti a rovnaky pristup..prve samostatna jednotka...samo zaspavalo bez placu , mal rezim chodil spinkat stale v rovnaky cas... Uz si dokonca namyslam ze ho to naucili v PP ked bol v inkubatore.... bohuzial nemohla som si ho pritulit prve tyzdne max raz za 3 hod ho chvilu pohladkat aj to sa setrickam nepacilo a preto sa asi naucil sam spinkat lebo nemal inu moznost...
Druhe dieta ma 27 mesiacov zaspava na prsniku cez den mi zaspi do 10 minut, vecer aj 2-3 hodiny. ju uspavam .malokedy ju pred 10 tou vecer uspim... od kedy ju mame vecere ako pred porodom ze sama s manzelom pozriet nejaky film ci cosi ine sme este nemali 😉 nikdy sme ju neskusali nechat samu a urevat sa metodou kontrolovaneho placu..vzdy ju uspavam iba ja. prvy polrok bola placko tak som s nou aj tri hodky prechadzala po byte len aby neplakala po polroku zacala zaspavat na prsku . a zatial nam taky system vyhovuje... a to este podotknem ze v noci sa budi na prsnik 5-6 x... 😝 😝 😝
Aj moj drobček nechce spinkat no neda sa nasilu ešte ho necham chvilku v postielke a ked nebude spinkat tak sa pojde hrajkat.Ani včera nespal cely den a potom bol večer mrzuty.Ale s tym neurobime nič hehe Keby bolo vonku krasne tak sa dobre vyblazni a hotovo ale v nutri sa hra s autičkami pri tom sedi a nechce spinkat.Ale zase večer spinka krasne celu noc až do 10 rana.
Ahoj, nasa mala, ked bola babatko, zaspavala s dudlikom sama, a nemala s tym problem, ked bola nervozna, ostali sme s nou, vsetko sa skomlikovalo neskor, teraz si to vyzaduje, ale to ma asi suvislost s bracekom, ktory sa narodil, tak si k nej stale lahneme, niekedy zaspi, niekedy ideme pred zaspanim prec a neprotestuje, ona sa nechce pri zaspavani tulit, ani drzat ju nemozem, len hladkat vlasky, ona potrebuje len prtomnost. A ked mala rok a pol, zacala k nam chodit do postele, asi rok, kazdu noc. Myslim, ze dohanala.
Myslim, ze dieta sa nauci samo zaspat, ked je nato zrele a nie, ked chcu rodicia, ked tak rodicia ho k tomu prinutia, ze place nechaju ho vyplakat, niektore deti skor, niektore neskor.. pride to, ked bude cas, skus tak, ze si k nje lahnes a potom povies trebars, ze ides na zachod, ale za chvilku prides, potom prides, potom jej povies, ze musis trebars ist do sprchy , ale ze prides, mozno sa nauci tak zaspat. To ja niekedy robim, ked je vsetko na nervy, lebo s maleho tiez uspavam..
cauko nas drobec spi na obed 2-3hodinky a vecer ide spat cca 20.00. a za 20min.zaspi ,ostanem pri nom zaspievame si a zaspinka 😀
Neuspávam. Chodí spať sama. A nechce pri tom v izbe nikoho. Aj v škôlke mi učiteľka vravela, že v prvý deň si ku nej išla ľahnúť( je v škôlke najmladšia) a moja Janka jej len povedala "ty choď preč". Tak učiteľka vyšla zo spálne a po troch min., ju išla pozreť a Jana už odfukovala.
Takže tiež som toho názoru, že kto si ako vychová, tak má. Mne zaspávali samé všetky deti.

nooo, tak to je super otázočka. Máme chlapčeka po 13rokoch takže si veiete predstaviť, ako sme si ho rozmaznali. Starších sme položili do postielky, dudka a hotovo...tomuto najmaldsiemu spievame, skrabkame, hladkame...no strach...neviem prečo sme to dovolili, ale jednoducho užívali sme si každý kontakt s ním plnými duskami a teraz to takto dopadlo, čo velmi lutujeme. Zaspávanie je niekedy aj hodinové a sme z toho obaja na nervy, ale bohužial naša chyba..Mamičky nerobte to..neoddýchnte si ani večer