Mám dať dvojmesačné bábo na celý deň svokre?
Ahojte,mam 2mesacneho chlapceka a svokra si ho chce zobrat na cely den k nej domov (uz nekojim( ,tak som jej povedala,ze moze.teraz neviem ci je to spravne ked je taky malicky este dlhsie ako 3hodiny som bez neho nebola.neviem ako bude reagovat aj na zmenu prostredia kedze u svokry bol tak 4krat a ona u nas dva krat,chodi malo lebo byvame s mojimi rodicmi a ona zevraj nechce otravovat.takze ani na nu nie je moc zvyknuty.neviem,co by ste urobili ?je to spravne,ze som to dovolila?
@nathuska urcite by som nedavala, moj syn bol bezo mna prvykrat, ked mal asi 9 mesiacov - isiel s muzom k svokrovcom na poobedie, dovtedy bol len so mnou alebo s muzom
@nathuska iste si chce maleho uzivat, ale naozaj ak ti to nerobi dobre, nedala by som jej ho a uz vobec by ma nemohla vyhnat. Ked ti povedala ze urcite chces ist s manzelom, ja by som jej rovnako odpovedala, nie mamicka, ani nahodou nechcem ist s manzelom, chcem zostat nablizku mojho syna. Viem ze je to trosku drze, ale ona s tym zacala, bola to drzost, takto ta posielat prec. Nedaj sa manipulovat. Ine by bolo keby si potrebovala maleho postrazit ty, ale len tak pre nic za nic, by som sa nedala od dietata odohnat
@nathuska ja by som svojej svokre deti dala, len ja som do roka obe kojila, tak na dlhsie chodili az potom a aj na vikend. Zacali si deti brat od cca od pol roka, ked uz vydrzali o nejakych tych prikrmoch, ale to bolo na 2-3hodiny. Ale mam mladych svokrovcov a aj si s nimi rozumiem. Beriem to tak, ze z MM vychovali dobreho a slusneho cloveka, tak mi nerobi problem im zverit aj svoje deti. Problemom su u nas len sladkosti (ale to aj u mojich rodicov) a priznam sa, ze nikdy neriesim do podrobna, co stvarali u starych rodicov. Hlavne, ze prisli v akotak rovnakom stave ako odisli z domu 🙂 zopar modrin vzdy pribudne 🙂
Porozpravala by som sa so svokrou a dohodla sa, nech chodi castejsie, alebo vy k nim a postupne by som jej maleho nechavala. Az sa nakoniec dostanete na cely den, pripadne aj cez noc. Na zaciatok mozes byt s nimi s tym, ze Ty tam sice budes, ale o babatko nech sa stara svokra. Ja to robim podobne, ked sme u starych rodicov, nech sa staraju oni, i nech si riesia rozbroje sami. Iba ked je naozaj zle, zasahujem. Ono je fajn, ked babatko dokaze vydrzat bez Teba u niekoho ineho. Aj v pripade keby nieco a aj ty si oddychnes.
@nathuska, tak v tejto situacii ako citam by som odporucala aby si si najskor ujednotila postoj s manzelom, lebo ak budete so svokrou potrebovat vyjasnovat, bolo by fajn, aby manzel stal na tvojej strane...
moj manzel tiez do mna obcas rypol, ci nechcem deti dat jeho rodicom na pohranie, ale ked som povedala ze nie, respektoval to a nikdy ma netlacil do niecoho, co by mi bolo proti srsti ... a to ma aj rodicia aj svokrovci akceptuju a detom by nikdy neurobili nieco proti mojej voli....
@nathuska ja mam skoro 8m dcerku a tiez by som jej ho nedala na cely den ani mojej mame nie zeby som mojej mame neverila ale nerobila som si dieta na to aby som ho hlavne take male odkladala niekde na prazdniny, ked bude mat 1,5 roka a uz to bude vediet vnimat nic na to zle nepoviem ale teraz urcite nie. S mojim manzelom som sa aj povadila ohladom toho lebo svokra ju tiez chcela pomaly ako 2 tyzdnovu a ja som jej povedala toto a bolo zle. Zozaciatku som tam aj chodievala ale nevidela som velky zaujem tak som prestala, ale hlavne maju tam blbeho kohuta ktory ju budieval a aj svokra ju budila a teraz sa jej mala boji. Muz jej povedal nech chodi k nam sak byvame len na konci ulice, ale nech si predtym zavola ci nahodou nespi. Ani raz nezavolala a ako naschval prisla ked mala spala, tak uz asi 3m neprisla, len ked sme prisli s kocikom ku nej takze u mna je to nie na velice ddddddddlllllho a ona je inac v pohode svokra len sa asi strasne urazila ze mala spi.
ja si myslim, ze by si to ani svokra neuzila, pretoze to urcite nebude len prijemne, dieta bude plakat a predpokladam, ze svokra uz zabudla, ake je narocne skakat okolo babatka ... zacnite 2-3 hodinami a stretavajte sa castejsie, aby si mohli vytvorit vztah
@danjelca no ona snim chcela byt sama nechapem preco,bolo to drze od nej,ona s nim casto neni , ale keby ho prisla pozriet bola by.len najskor by musela chciet.to ze byvame u mojich rodicov neni podla mna pre nu vyhovorka,ze nechce otravovat, ved moze prist a zobrat si ho kocikat.
keby bolo niečo súrne tak to chápem, ako napríklad že si v nemocnici, alebo musíš odcestovať do hlavného mesta niečo dôležité vybaviť ....ale takto je to pre mňa len trápenie dieťaťa. lebo ono to cíti že nie je doma vo svojom prosstredí s matkou. a zbytočne ho budeš vystavovať stresu. a svokra nech si hovorí čo chce....matka si ty! tak sa k dieťaťu tak aj stavaj. ked bude staršie nech tam chodí aj na celé víkendy ked bude chcieť. ale teraz veru nie.
ale píšem iba svoj názor, tak ma neukamenujte 🙂)
ona sa nestara ani o svojho syna poriadne tak sa jej bojim maleho nechavat cely den, ja si o nej myslim teda urcite je to tak,ze je velka lajdana ohladom starostlivosti o svoje deti ,vychovat ich vychovala ale nejaky zaujem teraz nema.aj to sme boli na poradni a muz jej na druhy den volal kolko mali vazi a pritom vedela ze ideme na poradnu ani nezavolala.mne taktiez nezavola co maly robi a tak ked som snim doma,ze muz je v robote.
Ak to nie je nevyhnutné, tak by som ho nedala. Je príliš maličký na to aby bol celý deň odlúčený od maminky len tak, pre potešenie svokry. Aj 2 ročné by to asi nieslo ťažko, nieto ešte takéto drobátko 😕
@henikav ja som jej hovorila,ze preco nepride nech kludne pride pozriet maleho hocikedy, ale ked nechce presviedcat ju nebudem.ona je dost divna moj muz zakazdym ked snou vola ju pozdravi cau cica a ked sme u nich tak ona na neho robi grimasy a da taky pohlad ako keby ho zvadzala je mi to velmi neprijemne a uvedomila som si az teraz ze ona ho vychovala tak ze je taky zzenstily ten moj chlap podla mna to neni normalne aby jeden chlap hovoril mame cica.a bojim sa ako sa bude chovat k nasmu malemu aby aj on nemal take sposoby
@nathuska este ma napadlo, zalezi aj od toho aky typ svokry mas. Napr. Ja by som nikdy nedala deti postrazit mojej starej mame. Ale MM babke chodia pravidelne.
A dalsia vec, ja si pravidelne rypnem do mojich rodicov a vlastne do celej rodiny, ze nas s MM uz nepotrebuju, staci ked im dame deti. A je to pravda. Vsetcia sa zaujimaju hlavne o deti. Nas sice radi vidia, ale ku stastiu nas nepotrebuju. Hlavne su nase deti. My, odrasteni, uz nie sme zaujimavi 😀
Dieťa nie je hračka! To by má ani nenapadlo pýtať si tak malé dieťa do opatery na cely deň! To je čo za človeka tá tvoja svokra? A ešte keď píšeš, že nejaví záujem o neho... A už to, že tu píšeš o svojich pochybnostiach, či jej ho dat je jasnou odpoveďou že NIE !!! Držím palce, aby to dopadlo dobre v tvoj prospech a prospech tvojho synčeka! ( Zrovna pred chvíľou som ukončila hodinový telefonát s kamoskou a mimo iné sme prebrali svokry, fakt by mali bývať 100 km od mladých a prísť na návštevu 2 krát do roka, hneď by bol svet krajsiiii... Česť výnimkám!!! )
no mojej svokre neviem :-P lebo ta nieje moc zrucna v starostlivosti o dieta ale mojej mame uplne v klidku.. ked sme isli na pohovor boli sme z domu prec viac viac ako 36 hod a zvladla to normalne *mal 4 mesiace... a hocikedy ho mala aj na viac aako 3 hodky.. neviem co na tom je ako? ked danej osobe doverujes vies ze je schopna sa o dieta postarat tak ako kde je problem?
neviem preco maju mnohe tu pocit ze ich dieta by bez maminky neprezilo viac ako 3 hodky? akoby boli jedine na svete co sa vedia postarat o dieta.... isto ta strarostlivost by bola ina ako poskytuju oni ALE taky krpec potrebuje NAJEST, PREBALIT, dat dudel a POMOJKAT... a to vie snad kazdy aj menej inteligentny clovek a dokonca aj chlapi... och...
ja by som išla s bábom k nej... celý deň na také bábo je veľa. predsa, si mama, máte nejaký režim... ja mám doma ročné bábo, ale na 4 hodiny som ho nechala doma len raz, aj to s manželom...
A co s nim chce akoze cely den robit? Pozerat na neho ako spi? Tak male dieta by som na cely den nedala.je jedno,ci svokre,mame,sestre,kamoske.... Mas odvaznu svokru,ked si z nicoho nic trufa opatrovat tak male dieta. A ze sa muz nahneva? Na co? Ze nechces dat dieta do cudzieho prostredia? A co? Clovek s trochou rozumu nad tymto nerozmysla. Ty budes cely den doma sama a budes rozmyslat nad babatkom? To ma aky vyznam? Pochopim,ked potrebujes nieco vybavit,ist lekarovi,tak dieta das na varovku na hodinu,dve. Ale cely den? To je dlho.
z niektorých komentov mám pocit, akoby to dieťa mamička posielala preč na mesiac 😝 😝
my sme nechali 6 týždňovú dcérku na celý deň u mamy (ale pokojne to mohla byť aj svokra, resp. ktokoľvek, kto má moju bezhraničnú dôveru)... cestovali sme.... dcérka to prežila bez ujmy na zdraví a psychike, žiadna trauma z toho, že ma celý deň nevidela, nepočula a necítila sa nekonala 😉
na druhej strane - bolo to moje prvé dieťa a veľmi ťažko sa mi od nej odchádzalo vtedy... čiže nebyť tej cesty, určite by som ju na celý deň nedávala preč...
@nathuska zariaď sa podľa toho, ako to cítiš... ak ti jednodňové odlúčenie nerobí problém a svokre 100% dôveruješ, tak jej ju daj... ak s tým máš problém, tak to proste odmietni, slušne svokre vysvetli, že sa na to necítiš.... resp. čo Ti bráni odísť k svokre hoci aj na 2 dni s bábätkom? predpokladám, že vzťahy máte v poriadku 😉
@nathuska Ahoj, podla mna to je uuplne v poriadku. Ja som tiez nechala maleho prvykrat ako 6 tyzdnoveho, dokonca na noc 🙂 Mamina prisla k nam, nech ma svoju postielku. No ale kazde dieta je ine. Mojmu to vobec nevadilo a dodnes mu nevadi, ked ho dame babke postrazit 🙂 On je rad, babka sa mu vzdy venuje na 120%. A my si mozme aspon raz za cas oddychnut 🙂
urob tak, ako to citis. moja 8,5 mesacna by bezo mna urcite plakala a to jej robit nebudem. ako 2 mesacna by tiez urcite plakala - to by som jej neurobila.
ja na tvojom mieste by som dala, iba ak by som si bola ista, ze babo bude spokojne a nebude za mnou plakat.
alebo chod s malou k svokre na cely den aj ty a vzdy budes po ruke, ak mala bude mat problem
@cicamica1980 ona snim chce byt sama ,nechce aby som tam bola minule ma vyhnala nech idem s muzom pre od nej ze ona s malym zostane

@henikav teda a aby som maleho nechala u nej