icon

Mám nechať 5 mesačné bábo vyplakať?

cicamica1980
11. júl 2013
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

ahojte,

s manzelom mame na plac nasej skoro 5 mes. dcery rozne nazory.
ja plac hned riesim, nenechavam ju plakat.
manzel tvrdi, ze s nami placom manipuluje. ked ju chce uspat v kociku a ona place, a ked ju vyberie z kocika, prestane plakat, tak vravi, ze "aha manipuluje".

moj nazor je, ze dieta do ca. 1,5 -2 rokov nevie manipulovat.
citala som knihu, rodicovstvo je veda /on nie je ochotny si to precitat/, kde sa pise, ze ked dieta place, vyplavuje sa mu hormon kortizol. a ze ked dieta nebudeme ukludnovat/tisit, tak sa mu vytvori zla reakcia na stres a ako dospelak moze mat z toho "nasledky" - v knihe sa spominaju depresie, nizke sebavedomie, utiahnutost, neschopnost riesit tazsie situacie a pod.
naviac, ja ked malu pocujem plakat, moj instnkt mi hovori, ze je to zle - nemam to srce ju nechat plakat.

manzel tvrdi, ze ked ju hned pri placi budem brat na ruky, tak ze bude mamin cecek, bude rozmaznana a nebude chciet byt s nikym inym okrem mna.

prosim vas, aky mate na to nazor?
potrebujem si precitat nieco objektivne, ja som mozno uz zmagorena ....
tie, co mate uz starsie deticky a nenechavali ste ich vyplakat - ake su to deti? su to rozmaznanci a mamkini ceckovia, alebo su to sebavedome deti a maju radi spolocnost inych ludi?

dakujem za nazory
prosim vas, piste vsetci, co mate k tomu co povedat, cim voac nazorov, tym lepsie
pripadne ak mate linky na nejake clanky, sem s tym

jadinka
11. júl 2013

@blumka len malý mi v šatke nechce byť...

viera77
11. júl 2013

nikdy som to neurobila, jednoducho som na to nemala srdce a ani manzel, vzdy pomohlo nosenie ale v kvalitnom ergonomickom nosici alebo len bezne zobranie na ruky a mojkanie sa, ved predsa to je pre matku a dieta uplne prirodzena vec.........a z dcerky nie je ziadny maznacik, ma vyse dvoch rokov a doslova nas niekedy posle prec z izby /mame len 1-izbovy byt/ a chce byt sama, mat svoje sukromie a veru ziadny naznak rozmaznania sme zatial nespozorovali......treba si to tulenie a mojkanie uzit pokial to dietatko vyzaduje lebo deticky strasne rychlo rastu a ani sa nenazdame a mojkaniu bude koniec 😉 ...a cas sa spat vratit neda ☹

zuzanockamt
11. júl 2013

@jadinka ano, nosil sa od narodenia, uz v porodnici, ale tam len v naruci ... satku som zacala skusat v 3. - 4. tyzdni, intenzivne od 5. - 6. tyzdna aj vonku, do polroka kocik takmer nepoznal, do roka a pol uspavany len na rukach, v nosici, v satke
@da_n_ka neurazam sa, len mi nepride vobec divne a zvlastne nosit aj velke a tazsie deti 🙂

vonicka
11. júl 2013

Takze - napisalo zhruba 20 zien, z toho len 2 nechavali vyplakavat. Asi takato statistika nebude nahodna. Z mojho pohladu - chudatka tie dve male...

fomarik
11. júl 2013

@da_n_ka no, a teraz má už 23kg!! ja viem, je to neuveritelné, ale je to tak. No ale aj ja mám o čosi viac ako ty.

marcelatje
11. júl 2013

Moje dieťa plakávalo niekoľko hodín vkuse či bol deň, alebo noc nikto nevedel prečo. Spávala zásadne na rukách za môjho vytrvalého skákania na lopte. Tento stav trval cca do pol roka. NIKDY som nenechala vyplakať a ak by sa to opakovalo urobím presne to čo som robila. Pritúlim, pomojkám, som pri nej a vždy som tu pre ňu, . Nech je cecek, veď je moja 😀 😀 😀 😀 😀 😀 stále uspávam na rukách a v kočíku už mám vždy aj nosič, ak sa nechce voziť tak sa nosí 😉
Poopravím tvoj názor že deti rodičmi manipulujú až okolo 1,5-2 rokov. Začínajú trošku skôr, okolo pol roka (u nás jedy začali nedávno) 😖

jadinka
11. júl 2013

@blumka no mne malý v šatke nechce byť...

suz2
11. júl 2013

riad sa srdcom... dcerka je este malinka, potrebuje Ta a kedze Ti to nevie dat inak najavo, tak place.... ja tiez nenechavam maleho plakat...som tu pre neho...aj ked je to niekedy velmi narocne, ale je to moj syn, ja som jeho mamina....som tu vzdy pre neho...iste, ked bude starsi a bude sa dat mu uz nieco aj vysvetlit, tak to odkomunikujeme, ale kym je drobec, tak ho nemam dovod nechat vyplakat....

zuzanockamt
11. júl 2013

@vonicka veru chudatka 🙄 ... konecne to niekto napisal

monci8888
11. júl 2013

nikdy nikdy nikdy som nenechala malu plakat... nikdy... ked uz mala tak okolo roka a zacala trucovat, lebo nebolo po jej, tak som ju poslala sa vedla ukludnit a ono to zazracne funguje... aj teraz, ked nieco sa jej hrozne nepaci a uz uz chce vriiiskat, tak sa otoci a povie "idem sa ukludnit" a o minutu pride "uz som ukludnena" 😀 a rozhodne neni ziaden cecok, kazde dieta je jasne, ze potrebuje hlavne maminku, ved koho ineho by malo potrebovat viac? ale nic prehnane, normalne funguje... tvoj manzel ma asi nervy zo zeleza, ked pocuje plac babatka a netrha mu to srdce... 😅

da_n_ka
11. júl 2013

@fomarik waw 🙂 prajem vsetko dobre 🙂

doska
11. júl 2013

ja som nenechavala vyplakat sa...ked slo o uspavanie a nechcel spinkat v postielke, nevybrala som ho, a ked tak len na chvilu, potom som ostala pri nom tapkala po zadocku, suchala chrbatik, spievala a tak podobne, teraz so zaspavanim nema problem, ma 2 roky, plac zacal pouzivat asi tak okolo roka na "manipulovanie" ale to som ho zrusila ze tym nic nedosiahne - vela vela vela mu vysvetlujem, velmi malo sa necham jeho placom ovplvyvnit, snazim sa ho niecim inym zaujat, niekedy mu aj capnem - ked sa velmi mazna alebo kope a pod, a verim ze casom vsetko pochopi...je sikovny, rad sa prituli, ale aj poslucha-ked chce, ale teraz mame obdobie vzdoru takze je to horsie....ale vo veku tvojej princeznej som ho nenechavala vyplakat, a vlastne ho nenecham vyplakat ani teraz, vzdy to riesim, ked bol maly siel so mnou vsade, potrebuje mat istotu ze si pri nom....muzi to tak nechapu...a sebavedomie? myslim, ze to tiez casom ziska, ked si bude moct vybrat kam ist a co papat - samozrejme s mierou....a niekedy som ho uspavala na sebe, ked zaspal siel do postielky, teraz sa niekedy pyta ku mne a ked sa mi chce ho vezmem a ked som ko tak nie, tak mu kadeco nataram, uvidis, casom to bude ine, teraz je mala este malicka, potrebuje ta citit pri sebe, skus to zaspavanie nejako pozmenit a - nie vsetky deti chcu spat v kociku-moj napr nechcel....drzkajte sa ! 😅 ale som sa rozpisala a ani neviem ci som pomohla

zuzanockamt
11. júl 2013

@fomarik a nosis este aj teraz ?

jadinka
11. júl 2013

@zuzanockamt no ano, banujem že som so šatkovaním nezačala už od jeho narodenia...pri druhom budem "múdrejšia" 🙂

da_n_ka
11. júl 2013

@zuzanockamt No ako nadovsetko milujem svoje dieta, a myslim ze aj ono miluje mna, a si myslim ze by nebol rad kebyze pridem o chrbat s mojou vahou

sharlotta
11. júl 2013

Ja som tiez nenechavala vyplakat, kojila som do 2 rokov avoooooooooooooobec nie je ziaden mamin cecek. nema absolutne problem ostat s cudzimi ludmi, je komunikativna, s detmi sa pekne hra, ale ak nahodou nieco, tak si svoje neda 😀 a neobracia sa s kazdou blbostou na mna. Tak male babatko nevie manipulovat. Dieta si suvislost medzi pricinou a ucinkom zacina uvedomovat az po jednom roku.
@da_n_ka aj ja som vlacila, vlaci aj moj muz, sme tu, zivi, zdravi a mame spokojne dieta.

vonicka
11. júl 2013

Ja by som este rada videla, ci by nejaka samica v prirode nechala dobrovolne svoje dieta trapit sa. Ideme takymto spravanim uplne proti vlastnej prirodzenosti. Ak by mi muz povedal, ze nemam brat 5 mesacne dieta na ruky ked place, takho poslem do haja a bolo by mi uprimne jedno co si mysli. Naozaj.

mamulienka000
11. júl 2013

nie

blumka
11. júl 2013

@da_n_ka zrejme vies o noseni v ergonomickych nosicoch malo, preotez tvoja vaha nie je vobec prekazka nosenia..ja mam svoju vahu nizsiu ako ty a nosim 😉
kto chce hada sposoby, kto nechce hlada dovody 😉
@jadinka ono je to tazsie u starsich deticiek to je jasne, najlepsie je zacat od malinka aby si zvykli 😉

barborka2708
11. júl 2013

ahoj,nazor tvojho manzela je podla mna totalna hlupost. Podla mna ked babatko place treba tomu hned zabranit. Bud ho zobrat na ruky,alebo nejako zaujat ISTO HO NENECHAT PLAKAT

bella77
11. júl 2013

niekedy rozmýšlam prečo sa vobec maminy takouto otázkou zaoberaju.....nechápem, čo by to bolo za maminu,keby nechali bábo plakať...srdce by mi roztrhlo.....vačšinou to aj tak nepomože...dieťa proste chce maminku a tá tu má byť pre neho...preto ho mala,či nie?

zuzanockamt
11. júl 2013

dievcata, ja som naozaj milo prekvapena, ze nas tu tolko je s rovnakym nazorom - takmer väcsina 🙂 ... to je uzasne ... pri takychto temach som skor zvyknuta na tie opacne nazory 😝

ludmila14
11. júl 2013

To jak keby som mojho muza pocula. Mame 5 mesacneho syna a nenecham ho plakat, nikdy, aj keby sa moj stary na hlavu postavil, dieta ta nevie inak ako placom alebo krikom upozornit na hlad, smad, cikanie, kakanie, tepli, zima, smutok, strach, potreba pomojkat atd. A placom ti oznamuje mama pod sem, potrebujem ta, mama pod sem bojim sa, mama pod sem chcwm byt s tebou, mama pod sem boli ma brusko. Moj syn mal 2,5 mesiaca tazke koliky a aj nosenie nam velmi pomohlo. A furt ho nosim, na rukach, v satke, v nosici. A este dlho budem 🙂

sendy182
11. júl 2013

@cicamica1980 ahoj ja by som patrála po príčine názoru tvojho muža 😉 aké mal detstvo......ako sa o neho starali rodičia....?.........ja si myslím že na " výchovu" nemá vaše dieťa vek.........ak mu dáte dostatok pozornosti.....starostlivosti a hlavne nehy tak sa bude mať u vás iba dobre 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 ............ja som brala na ruky......stále.....aj teraz viem vziať môjho už 6.5roč. keď sa bojí psa.........no čo budem vychovávať???!!!!! či mám na neho kričať aj keď už rozumie čo mu vravím .....poď neboj sa 😉 😉 😉 😉 .............tým som chcela naznačiť že keď ti už bude dieťa rozumieť tak môžeš od neho niečo požadovať čo sa týka výchovy..........moja suseda nebrala na ruky, nechávala revať, nebrala ho na ruky.....teraz má jej syn 10 rokov a nemysli si že je poslušný, je totálny ignorant a popritom reve za mamou 😀 ............skús sa porozprávať so svojím mužom aké mal on detstvo a opateru 🙂

tinka_21
11. júl 2013

@cicamica1980 určite nie! tiež som nad tým na začiatku ako neskúsená mamička dumala, zvlášť ked píšu kade-tade múdrosti, ale ako píšu aj maminy vyššie, riadim sa podľa seba. Dieťa plačom dáva najavo, že skrátka niečo nie je v poriadku, a ak plače v kočíku napríklad, tak je to práve fakt, že nie je pri tebe. Také malé bábätko potrebuje blízkosť rodiča. A kedy ju bude potrebovať viac než teraz? Moja dcérka tiež niekedy pomrnčala, pretože už bola unavená, nevedela zaspať, to je OK, to nevadí. Keď veľmi plakala, tak som ju skrátka vybrala z kočíka, aj na ulici, ukľudnila som ju, aby vedela že som pri nej, že všetko je v poriadku, a dala naspäť a bolo hneď dobre. Naučila som sa rozoznávať "plač" a "plač", to znamená, že je rozdiel ked si len tak pomrnčí ale viem že to prejde, pretože sa len zlostí napríklad, ale hned ako ju niečo zaujme, hračka alebo nejaký zvuk, tak zabudne že mrnčala, a rozdiel keď naozaj plače. Vtedy ju hned beriem na ruky, pretože tak si dieťa buduje dôveru voči tebe, a bude vedieť, že nech sa deje čokoľvek, maminka je tu pre neho 🙂 A ked bude maminkin maznáčik? Toho sa báť nemusíš ;) Všetko má svoj čas 🙂

jadinka
11. júl 2013

@bella77 však cicamica1980 chcela počuť iba názory iných...tento portál je tu na to predsa 😉

nani7278
11. júl 2013

@zuzanockamt Žeby sa novej generácii blýskalo na lepšie časy? 😉 Toľko pohodových dospelých, keď tieto deti vyrastú...

ikandy
11. júl 2013

Nie, tak malé dieťa nevie ešte manipulovať. Táto časť mozgu sa začína vyvíjať až okolo jedného roku. Takže určite nenechávať vyplakať.
Ja som malého nenechávala vyplakať, kým bol maličký. Teraz je to už samozrejme iné, nemôžem mu kúpiť všetko čo si zažiada a ísť všade, kam si zmyslí. Vôbec nie je nejaký zakríknutý, alebo rozmaznaný. Chvíľami je až príliš odvážny a samostatný, ale sú samozrejme aj situácie, kedy sa bojí. Napríklad mu nie je príjemná spoločnosť cudzích dospelých ľudí, obzvlášť mužov, s deťmi nemá problémy. Ale aj tam sa po chvíli osmelí. Podotýkam, že malý je dojčený na požiadanie, nosený a spáva s nami v jednej posteli. Som za vzťahovú výchovu (attachment parenting).

bella77
11. júl 2013

@jadinka ja len, že ja by som nad tým ani neuvažovala nie ešte to napísala a pýtala sa druhích....každá maminka pozná svoje dieťa najlepšie a každe je iné a jedinečné....to, čo platí na jedno, neplatí na druhé...ale každé vyrastie...