Mám pocit, že syn videl ducha
Ahojte, možno si poviete,že som úplný blázon, ale možno sa tu nájde niekto, kto sa stretol s niečim podobným. Mám 8 mesačného synčeka a mám pocit,že videl ducha. Dnes kolo 19tej hodine pred spaním sme sa trosku hrali asi po piatich minútach sa pozrel syn na plafón pozeral sa tam asi 3-4 sekundy potom sa začal zase hrať po 2 minutách sa zase začal pozerať na plafón ale už to trvalo dlhšie a začal sa zlostiť a stále pozeral na plafón potom ho to zase prešlo, keď som sa mu začala prihovarať a ukazovať jeho obľubeneho plyšaka... no po minúte zase to isté, ale to sa už začal neskutočne zlostiť, ako keby ho niekto provokoval takeho nazlosteného som ho ešte asi ani nevidela... cca pred 3 dňami som mala kočík v izbe proste stál pri komode asi pol hodinu a po pol hodine sa posunul dozadu ako keby ho niekto postrčil a asi deň na to sa mi sníval sen, že malý spal a že v tom sne ho nejaký duch chcel zobrat von z kočíka, nevidela som toho ducha v tom sne len som proste vedela že je tam a že je pri malom a chce ho vybrať vonku. (Malý este nie je krstený, tak sa dosť bojím, lebo moja stará mama vždy vravela, ak nie je dieťa krstené, tak je Pohan.) Myslíte si,že by mohol vnímať nadprirodzené bytosti, keď ma len 8m? Doktorka síce tvrdí, že je dosť vnímavý na svoj vek, ale neviem či až natoľko aby vnímal niečo takéto... vopred ďakujem za Vašu radu a poprípade skúsenosť. A komentáre typu "si chorá alebo daj sa liečiť" si prosím nechajte pre seba.
@ckocka veď akože v poriadku, spomínam logiku len preto lebo ateista vždy argumentuje a dáva logické vysvetlenia, racionálne na isté príhody, ktorých je napríklad aj tu v diskusii neúrekom- prepracovanosť, vyčerpanie, dokonca zemetrasenie 😀 tak ako taký človek čo neverí že niekto môže vidieť ducha, lebo vraj žiaden nejestvuje, ako taký človek môže teda veriť v liečivé kamene, horoskopy, astrológiu alebo dokonca vyhľadávať vešticu ?
Keď sa istých veci bojíme, máme tendenciu sa im vyhýbať, dokonca zapierať a zapierať lebo myšlienky na nich narúšajú našu komfortnú zónu 🤔
@tanyag ahoj, po precitani si diskusie teraz asi ani nezaspim od zvedavosti 🙂 tak ak smiem, aj ja by som rada vedela, aku mas skusenost 🙂
@tetaandulkova Ja nechápem ako niekto može veriť v čokolvek nadprirodzené a magické, odporuje to akejkoľvek logike - a predsa plno ludí niečomu verí. Ver mi, som úplne rovnako zmätená ako ty.
@kikaaa579 prosim, mozes aj mne napisat, co stalo? Mam tiez desivu prihodu z detstva.
@stanulienkat Tebe sa raz stane niečo také v živote, že budeš zírať.
@ckocka s istotou ti môžem napísať, že aspoň raz v živote sa stretneš so situáciou, ktorú si logicky nebudeš vedieť vysvetliť. Človek za všetkým hľadá logiku, pripisuje svojmu "druhu" obrovský význam a pritom sám nemá jasno v tom, aký význam má jeho život tu na zemi, aké je jeho poslanie 🤔 Nefunguje to všetko čo sa týka prírody bez nášho pričinenia? Zem krúži, mesiac krúži, planéty tiež, rastliny rastú, voda sa tu kdesi ocitla atď atď. To všetko bez človeka. Nieje aj to magické? Ok, povieš si fyzika, na začiatku s Veľkým treskom- Big Bangom, ale nieje aj to magické? Kde sa vzala energia keď nič doposiaľ nejestvovalo ? Ale dobre, to len taká vsuvka. Kto chce tak sa nad tým zamyslí, kto nechce tak nie. Nie je dôležité riešiť minulosť ale prítomnosť. Ja za seba ti poviem že veriaca som a nehanbím sa za to. Kostol, cirkev ide mimo mňa...dokonca ti poviem že aj v biblii je len zrnko pravdy. A bolo to tu dané tak naschvál. Boh s náboženstvom nemá nič spoločného, nech to znie akokoľvek, je to tak. Poslanie každého človeka tu na Zemi má byť láska. A je jedno či je pokrstený, či konfirmoval alebo birmoval alebo či aspoň raz v živote vstúpil do kostola. Takže ani ateista, nech akokoľvek popiera dianie okolo seba, nieje je o nič horší,ako človek každú nedeľu sediaci na omši. Základ je to, ako sa správa a aké ♥️ má.
@kikaaa579 prosím aj mne o tom napíš do správy dakujem
@tetaandulkova Presne. Ak niekto neverí v Boha, je to v poriadku. Pre ňho ani neexistuje. Vedci, fyzici, doktori, neveria. Dokonca majú na to vysvetlenie. Ale kto raz uveril, ten vie, že Boh pre ňho existuje. Sila modlitby je niečo, čo neveriacimu nevysvetlíš. Ale funguje to. To je dôkaz nás veriacich, že Boh jestvuje. Aj keď sa pozriem na svoje deti. Neviem úplne presne slovami definovať kto je Boh, ale viem, že je, pretože Boh je láska, svetlo, nádej, liek…
A k diskusii - verím, aj ja som videla nadprirodzené bytosti, nevysvetliteľné javy, klopkanie, kniha v noci zletela. Od takýchto vecí sa snažím držať čo najďalej, lebo keď sa o nich hovorí, myslí, tak akoby dostávali silu. To je mozno dovod prečo ho ten duch napadol, lebo sa to tu zacalo rozpisovať.
@tanyag mohla by som aj ja poprosit 🙏 tiez som neraz podla mna nieco videla
@cholitko super si šťastná a pozehnana zena
@tetaandulkova Stretla som sa. Istý čas má trápila spánková paralýza. Zo začiatku som netušila čo sa to deje, a ten vjem že nespím a u postele mi niekto stojí a ja sa nedokážem pohnúť nikdy nezabudnem. A predsa som neutekala do kostola, nezačala vykurovať šalviou ani nosiť čarovný amulet. Internet som vtedy ešte nemala, takže nejaký čas trvalo kým som našla vysvetlenie. Síce to bol potom každý raz stále rovnako strašný zážitok, ale tak nejak tlmene, akoby podvedomie už v ten moment keď sa s hrôzou zobudíš vedelo že to prejde a žiadny duch tam nie je. Nakoniec to prestalo úplne, doteraz neviem prečo sa mi to dialo práve vtedy, nebolo to najviac stresujúce obdobie mojho života.
A po smrti matky som asi rok takmer každú noc mala sny v ktorých bola prítomná živá, a ja som pritom v tom sne úplne jasne vedela že je mŕtva, a pekne sme sa tam tak spolu bavili. Bolo to veľmi zvláštne. Ale tam približne viem rozklúčovať prečo. Takže mne ak sa stane niečo čo nechápem, nemám tendencie hladať vysvetlenie v nadprirodzenu. Proste to nie je to k čomu ma moja hlava ťahá, takže to ani nie je nejako moja zásluha, je to spôsob akým môj mozog pracuje. Ešte teda podotknem že na tomto svete straším už pekných pár rokov, to za oponou už malo dosť času sa prejaviť.
Ked som sa vratila z porodnice, tak prvy vecer som mala spankovu paralyzu. Snivalo sa mi, ze sa na mna sklana nejaka bytost a na krku ma chytaju studene detske rucky. Muz ma musel zobudit az .. asi na 10 s po prebudeni videla pri maleho postielke stale tu bytost. Na dalsi den ocko pokropil svatenou vodou postel a aj byt. Ked sa mi narodila dcera, tak v izbe kde spala spadla z police fotka nas rodicov a jej braceka. Po zobudeni znova bola v miestnosti postava nad postielkou ..no fuj. Po pokropeni so svatenou vodou uz bol klud do teraz.
@tetaandulkova Vidíš? Tu máš konkrétny príklad rozdielu medzi logickým a magickým myslením. Fakt som to nenaplánovala.
@dada13288
@ckocka to mi je ľúto, že si mala dočinenia so spánkovou paralýzou, túto by som ja osobne nechcela zažiť, môj muž mal tiež obdobia, kedy ju mal. Toto je zrovna stav, kde hlavnú úlohu hraje súhrn rôznych faktorov, fyzická alebo psychická vyčerpanosť, dlhodobejší deficit spánku, stres...človek je potom vyťažený a náchylnejší na stret s iným svetom, pretože tie 2 sú spolu prepojené. Takéto veci sa logikou vysvetliť
dajú. Nepracovala si náhodou v Tom období na nočné zmeny? Môj muž to mal predovšetkým vtedy a aj ľudia v mojom okolí, ktorým sa to dialo.
Že si nebehala do kostola po svätenú vodu a i za kňazom je fajn, oni by s tým aj tak nič nespravili. Mne mamka zomrela tiež, a tiež som s ňou mávala sny, živé sny, neboli to bežné sny ale vždy mala nejaký odkaz pre mňa, to bolo pre mňa skôr vzácne. Ale to je také bežné, čo sa ľuďom bežne deje. Ja síce nemám toľko rokov odžitých čo ty, ale s duchmi mám svoje zážitky, a nie, niesom sama, majú ich viacerí, ktorí tu v dome žili. Nebudem tu rozpisovať, to je nadlho, ale ver, že boli obdobia kedy som myslela že v noci utečiem von z domu. A nielen v noci. Dodnes spím pri zapálenom malom svetielku ale našťastie už máme pokoj. Proste veci medzi nebom a zemou sa dejú a ak by som si ich nezažila na vlastnej koži, priznám, tiež by som neverila. Ale musím dodať, že pri takýchto veciach nepomôže ani svatena voda, ani šalvia, ani farár.
@tetaandulkova To že pri spánkovej paralýze nepomože šalvia vieme až vďaka dnešným poznatkom a výzkumu mozgu. O desať, sto rokov budeme presnejšie vedieť prečo niekto počuje božský hlas, prečo cíti potrebu mať na svojej strane nejakú vyššiu bytosť, prečo v tme vidí duchov a prečo deti pozerajú do kúta. Alebo niečo nebudeme vedieť nikdy, ja nemám pocit že človek je/má byť/musí byť v budúcnosti vševedúci. Takže nevysvetlené veci a javy nepovažujem za nadprirodzené. Považujem ich len a iba za nevysvetlené.
Mne sa na základnej škole na tabuli na hodine náboženstva zjavilo fialove bozie oko, učiteľka videla moj vystrašený pohľad a sama sa ma opýtala, že co sa deje a ja som povedala, že som videla trojuholník s okom, nevedela som co to je…. Potom si zo mna na škole robili srandu a potom som tomu nejako sama prestala verit… ale aj teraz by som povedala normálne, že som to videla,…
Potom keď mals dcérka cca 2 roky videla uja Maťa v izbe sa s ním bavila a ukazovala stale do jedného rohu a mamin pes vždy toho rohu brechal 🙈
Raz som pozerala film v tv a v druhej miestnosti spadla z Police kniha 😀 ale bola to kniha toho filmu, co som práve pozerala 🙈 ja sa ale takýchto veci bojim, tak to vytesnujem…ale to sa dialo v tom jednom byte… odvtedy som sa 4x sťahovala a nikde inde nic😇

@seahorse27 skús sa ho ešte spýtať na jeho predošlý život 🙂 je to veľmi zaujímavé 🙂