Otravné deti na ihrisku
milé mamičky, chcem sa opýtať na váš názor na deti ,ktore vypytuju na ihrisku od druhých jesť alebo piť. Chodime na ihrisko partia mamičiek, ktore si medzi sebou kupujeme napr.chrumky alebo džusiky ci lizatka pre svoje detičky. Teraz tam zacalo chodit jedno dievčatko...pozname sa z videnia aj s jeho maminou ale nekamaratime sa.....nuž a ono ked sme tam že napr. sami alebo aj nie, a moja dcerka vytiahne keksik, hned pride či si može odhryznut???alebo ked jej dam chrumky, tak hned dojde že jeeej ake ma pekne šaty a ruku ma už v sačku s chrumkami 😕 ,dnes napr. sa mi vysypali chrumky a ja som povedala svojej aby ich nechala tak, že pride havo a popapa...a došlo to dievča a všetky ich pozbieralo a zjedlo... 😅 raz bola aj jej mamina na ihrisku aj s jej malým bratom asi dvojročným,a moja dcerka aj s kamaratkou sedeli na lavičke a papali tyčinky, on pribehol a hned sa ponukol, no keby si vzal raz dvakrat...ale trhal im to z ruk kým nezjedol všetky...a jeho mamina sa kukala a asi dvakrat ho upozornila aby jedol pomalšie nie tak rýchlo 😀 namiesto toho aby mu povedala že už si sa ponukol a stačilo.....teda aspon ja to tak učim svoju dceru,ona je ešte ten typ že sama si ani nevezme ked ju nukaju, musim jej ja dovolit. nie som ani skupa ani nič,mile rada dam,ale štve ma ta vychcanost deti alebo rodiča že sa pridem, najem a odidem...a ked nič nemaš tak ťa ani nepoznam 😒
@andrejka1983 no moj je taký malý drzán, ja chodím s jednou kamarátkou von a ona má rovnako starého a deti chodia do tašiek bez problémov a nevadí nám to. ale od cudzieho by to asi vadilo. ale asi by som tiež povedala malej aby si pýtalo od mamy.
ja mám skusenosť že som raz išla s malým na piesok, bolo to doobeda tak sme tam boli sami, a prišli chlapci cca 5-6 rokov a mojmu zobrali hračky, ten chudák pozeral a už sa mu bradička triasla (to bolo dávnejšie, teraz on berie deťom hračky 😝 ) a hovorím tomu staršiemu ale že nabuduce sa musí opýtať, lebo nie su jeho. teraz aj ja hovorím malému aby si vypýtal hračky, ale on nehovorí, tak je to komplikované, pýtam za neho ja....
@andrejka1983 No nie je to normálne a sa čudujem, že to tej mamičke ešte netrklo 😒 Mne osobne by bolo nepríjemné ísť znovu na ihrisko kde by boli tie maminy s deťmi a nemala by som na oplátku ja nič. My chodíme poobede von tak na 2-3 hodiny a tiež vždy niečo vezmeme, či už ovocie, alebo piškóty, bebe kekse.... Raz jedna, raz druhá, niekedy aj naraz 🙂 A chodí tam jedno dievčatko 6 ročné samé a príde, hneď si vezme napr. bicykel, neopýta sa, ona s ničím nepríde a tiež hneď k jedlu a vidieť, že je hladná 😖 Ale dnes sme jej už povedali, nech zajtra príde a prinesie keksíky aj ona.
Ja učím moje deti slušnosti - ak niečo chcú, poprosia, ak si vezmú poďakujú a tiež pozerajú na mňa, či ja dovolím.... A keď poviem, že už by stačilo sladkého tak nemajú problém. A keď si najedené, tak si vždy vezmú len jeden keksík a hotovo.... Takže to dieťa musí byť riadne hladné... 😒
@sjuz presne, aj my chodime na ihrisko na cca 3 hodinky a nie len na vychádzku,ak sa tam stretneme dobra partia tak my mamičky sa rozpravame,behame za demi a pripadne do obchodu ak je niektore z nich hladne a tak... napr.jednamamička ide kupit džusik, tak už kupi aj dalšim trom z partie,a tak sa striedame ...no nemienim zas kupovať celemu ihrisku
...a zas je mi neprijemne ak mojmu dieťaťu kupuju alebo hp nukaju a ja nebudem mať nič na oplatku.....by som sa potom hambila tam chodiť lebo logicky by som ja vyzerala ako vyžierač nie???
@sticker absolutny suhlas.....tak isto je to aj u nas 🙂
no ja chodim na ihrisko tiez na 3 hodiny, ale predtym sa doma baby najedia, do tasky davam vodu, pripadne ovocie a ide sa 😉 ak su hladne ideme domov...nemyslim si ze tycinky, chrumky, cukriky, keksy zazenu hlad 😉
ja by som napr. brala situaciu, keby konecne ason jedna mamina na ihrisku nedala mojim detom sladkost..pretoze vacsinou sa stava ze po mojom upozorneni ze uz maju dost, povedia, ze ved ich nechajte nech si este vezmu.
Ja zas nechapem preco by som mala na ihrisko nosit nieco na oplatku...co keby tak tie maminy co stale nieco nosia a nevedia mojim detom povedat nie, si raz povedali a just nic nevezmem bo pridu vyzieraci...myslim zeby to prospelo vsetkym detom 😀
Podla mna ak vam to vadi ze si druhe deti chodia nieco od vas neustale pytat tak sa treba ozvat...ja s tym problem nemam, ak moje deti nevedia reagovat a niekto im nieco berie, tak zakrocim ja...
@andrejka1983 ahoj...mne prislo smiesno, lebo napr.moj misko je taky spontanny, ze on si berie co vidi, a je mu jedno ze čie je to, on dokonca prisiel k stanku, kde predavali pukance a vzal si, pohoda, a odisiel, cisty flegmatik, samozrejme sme to hned zaplatili...a aj som ho upozornila, dievcata mi toto nerobia a ani nikdy nerobili...boli sme na festivale a sedeli sme na amfičku vonku, za nami asi taki dvaja 20 roční chalani a moj Misan sa otocil, bez mihnutia oka si zobral od nich hranolku a naspet si sadol ku mne a sledoval co sa deje na podiu....ti dvaja sa zacali smiat a jeden z nich vytiahol aj pivo a opytal sa Miska : ? a pivko si nedas? ale to bolo vtipne, nebrala som to ako nejaky strasny hriech, oni sa na tom zabavali a potom mu sami davali ale hned som utekala kupit mu vlastne hranolky. Neber to az tak tragicky, moja sesterka na strednej doma namastila asi 8 rozkov so salamou a rozdala v triede tym, co byvali na intraku a jej mamu skoro porazilo...ale vies aki boli vsetci radi, ze im dala? zas to nerobila kazdy den, ale tak raz do tyzdna urcite. A sama si nenechala pre seba....tym len chcem povedat, ze deti su vselijake, a samozrejme, matka si to ma vsimat, a upozornit ich, ale zas nic by som jej ja nehovorila, tych par chrumiek viem oželieť...ved su to deti 😉
@andrejka1983 - hm s pitim sa nedelime, jedlo ma kazdy vlastne... neponukame inym detom, ale ani neberieme od inych. Len ked idem s kamoskou, co ma dieta, automaticky berim kus-dva navyse aj pre jej dieta. Ale len tak nejakemu cudziemu dietatu by ma nic dat nenapadlo. Aj keby chce, asi hodim zly pohlad, chod si vypytat od maminy 😅 😝 Ja tiez nemam rada, ked mojmu dietatu niekto nieco da - napr. lizatka v obchode, cukriky v lekarni (a to len za dnes), mala nemoze sladkosti kvoli zubkom a mna ide rozhodit - rada ich samozrejme napriek tomu ma. A vysvetlujte 6 rocnemu dietatu pred cudzim clovekom, ze najblizsi mesiac ma 3 terminy u zubara a kym tie nebudu za nami, neuvidi ani sladky dzem na rozku ...
neda mi nezapojit sa do debaty, lebo ja mam take nervy uz na ihriska ze az, uprimne obmedzujem ich navstevy ako sa len da 😠 my na ihrisko s proviantom nechodime ( len voda) jednak ze to mame rovno pod domom a sme tam max.hodinku a ani mi to nepride vhodne napchavat sa kadecim spinavymi rukami 😉 takze my konkretne so stravou problem nemame, mala papa doma a ani nic nepyta.
ale co mi neskutocne vadi su drze nevychovane decka (vacsinou skolkari/skolaci) a ich rodicia ktori dieta absolutne neusmernia co (ne)moze. doobeda je to este ok ked su tam len male deti ale poobede uz na ihrisko vobec nechodime lebo to je masaker, minule mi malu skoro zvalcovali na smyklavke. a to su len ihriska, nechcem to vidiet v skolke.
naposledy sme mali taky zly zazitok s hrackami. mala si doniesla cely batoztek sady na piesok a bolo tam jedno dievcatko ktore nemalo ziadne hracky tak samozrejme si automaticky vzalo hracky mojej malej. na tom by nebolo nic zle aj som myslela ze sa pekne pohraju, ale ona jej tie hracky stale brala a nechcela dat spät, bolo to az trapne, naco sa moja rozrevala, zbalila si hracky a sup domov. uprimne nemyslela by som ze ju to tak vezme ale odvtedy vobec nechce brat hracky von ze jej to zle deti budu brat a tiez sa boji vacsich deti ze ju zhodia atd. 😖 predtym bola taka zlata ze druhym hracky pomaly rozdavala, ale teraz si tiez svoje neda ani za nic resp. radsej von nezoberie.....
tak ja tiez bravam jest na ihrisko - ovocie - banan, jablcko, alebo rozok, ci chlieb so sunkou a preco? lebo vonku moje deti najlepsie jedia, mam velkych nejedlikov, nebravam sladkosti, ani cukriky , chodievame na 2-3 hodinky, zatial som nemala problem,ze by niekto vypytoval, mne nevadia mamicky co si tam nosia jedlo pre deti a ak tam aj maju nieco, co chcu moje deti, tak by ich nenapadlo ist si vziat, slubim im,ze im neskor take kupim a pekne pockaju.
@andrejka1983 Ja nejako nenarazam na to, ze Ty by si mala byt lakoma...ako som uz spomenula, tak keby sa to malo u nas opakovat, tak ja uz zacnem byt tiez alergicka.... HLAVNE, ak nie je zo strany matky ziadna RECIPROCITA.... Ked je na ihrisku znama a jej decko stale nieco dranka a ona neprinesie na ihrisko nikdy nic, tak tam uz to ozaj nie je o lakomosti...
Tak isto by som ale chcela podotknut, ze je kazdeho osobna vec, co si prinesie na ihrisko... ci uz plnu tasku jedla, ci iba vodu...ci to prehnaju niektore matky alebo nie je velmi subjektivny nazor...
Neviete predsa aku maju situaciu- ci idu hned po ihrisku domov, alebo musia ist este niekde...alebo dieta nemalo obed, lebo mu nechutilo a matka vie, ze bude hladne....
Toto su veci, kde by matky mali byt tolerantnejsie.....
Ja som bola vzdy "zla na rozne dobrotky"...nikdy som nic poriadne nepribalila, banan alebo jablko boli moji zachranci...
ale ani by ma vo sne nenapadlo, ze mam mat vyhrady voci niekomu, kto si prinesie bars aj cely piknik... Je to kazdeho osobna vec.
To niesu otravne deti.... aleje to chyba rodicov.
Al ja zase pisem o mojej situacii.... citam, ze sa ohradzate spinavymi a pieskovymi rukami....
Tak u nas su v parkoch a na ihriskach zachody- s mydlom, tecucou vodou, papierovymi utierkami.... takze asi tak...
A ako citam, tak kazda matka ma svoj sposob, ako chodi na ihrisko a s akym proviantom.... Kazda pozna svoje deti velmi dobre.
preco nadavas tym detom do otravnych!!! nenapadlo ta, ze mozu byt hladne...hadam ta nezrujnuje tych par keksikov...ja by som im priniesla aj sama nieco navyse, napr. ovocie...skoda, ze to teda nenapadlo...pises, ze si neni lakoma, no neviem neviem...to stoji za zamyslenie...chudatka deticky.
chvalabohu, ze nechodime na ihriska 😀
par krat sa mi stalo, ze sme mali aj nejake tycinky a aj sme par deticiek ponukli a aj my sme boli ponuknuti, vtedy som detom dovolila zobrat, ale samozrejme vramci slusnosti, jednu - 2 tycinky napr. Ale teraz uz byvam opatrna, pretoze aj moj maly je vysetrovany na celiakiu a tak ma napadlo,ze ajd ruhe deti mozu mat rozne tazkosti a tak aj ked dietatko nieco chcelo, tak som ho poslala spytat sa mamicky, alebo ked bola nablizku spytala som sa jej ja, ci ho mozem ponuknut.
mne ked tak, tak skor vadia na ihrisku mamicky, ktore len kvakaju a nechaju deti robit hocico, nestratavam sa sice s takymi casto, tak ale obcas sa pritrafi
@brumka111 😀 😀 ach jaj....tak na toto ani nejdem reagovat.....prepáč, len by som sa rozčulila 🙂
@zuzana76 ano, suhlasim s tebou....
@zuzana76 Hovoríš mi zdueuše. Deti sú rôzne, s rôznym temperamentom i povahou a tak to i beriem. Ale neskutočne ma hnevá, keď matka sedí niekde bolom na ihrisku a jej deti robia zle iným. Často sa mi ale aj stáva, že cudzie dieťa, ktoré matka len vypustí na ihrisku, sa ku nám pridá a chce sa rozprávať, prosí ma , aby som ho vyložila, či zložila z hojdačky. Nechcem povedať, že ma to obťažuje, ale nie vždy mám náladu a ešte i energiu venovať sa i cudzím deťom. Nemám na mysli, keď sa spolu hrajú, ale keď skutočne mám "suplovať" mamu.
mne sa nedavno stalo, ze sme prisli na ihrisko, kam sme neplanovali ist, mali sme vonku odrazadlo, ale syn sa chcel posmykat na smykalke, tak sme sa pristavili, zrazu prislo dievcatko a pytalo si odrazadlo, ja som s jej mamou hodila ocny kontakt, ona sa ma pytala,ze ci sa dcerka pytala a ci som dovolila pozicat, tak ja ze "ano, samozrejme". Mamicka na to dievcatko pozerala, ale bola od nej dalej, malá si to zrazu nasmerovala k dost strmemu kopcu, jej mama zakricala,ze nech sa neopovazi spustit , mala -3-rocna sa vsak spustila, neubrzdila to a dost spadla, nastastie sa jej nic nestalo, len par odrenin, ale teda mohlo to skoncit vselijako, normalne mam uz blok pozicat odrazadlo, nastatsie odvtedy ho nikto nepytal pozicat. Som sa citila dost zle potom, fakt mi to bolo luto.
@rainee
@abbey1
@zuzana76
@andrejka1983
no ja neponukam cudzie deti, nenosim "bludky" na ihrisko, ak ideme na dlho, nosime si jedlo samozrejme, ale ide vacsinou o ovocie alebo jogurt a pod.. S tym sa nedelime. Nedovolim ani cudzim detom odhryzat z jedla mojej malej. Slusne milo poslem za maminkou, nech si idu pytat.
A maminky-ignorantky, co sa spokojne bokom rozprvaju, alebo dokonca pofajcievaju a ich deti zatial demoluju ihrisko, predbiehaju sa na smykalkach, behaju drobcom po hlavach a zozieraju moje nervy, tieto maminky su u mna najskor poctene neprijemnym pohladom a nasledne ak nedochadza k naprave ("ale ved nechaaaj" naprava nie je..) pokojne prehovorim aj maminke do duse. Pripadne usmernim dieta. Bez kriku, ale razne. Aj ked ma to otravuje. A vykladanie na hojdacky a smykalky a podobne sa nekona. Su to cudzie deti, jednak sa chcem venovat tomu svojmu, jednak mam niekedy dost a jednak mam strach z moznych nasledkov ak by doslo k nejakemu urazu a pod.. "chod zavolat mamku/ocka, urcite ti radi pomozu.." ;)
@zuzana76 tak to si v žiadnom prípade nevyčítaj: predovšetkým to bola "nehoda" za ktorú vôbec nie si zodpovedná... to dievčatko tam malo matku, ktorá mala zvážiť, či je dcérka "zručná" na ovládanie odrážadla a prípadne okamžite k nej letieť, keď zbadala, že malá si to namierila k tomu kopcu 😒
@cicimotinka to ze je rom je vyhovorka.... zaklad je vo vychove..jasne ma tri to sa da spravedlnit, ale do buducna by som to nebrala ze je rom...ako sa bude chovat a spravat a ako bude vedeny bude aj vysledok... podla fotky vyzeras akoze biela 🙂 a aj maleho ti tak budu brat, ...
baby vdaka že ste sa horlivo zapojili do diskusie, som zvedava čo ma dnes na ihrisku bude čakať... 😀 ...inak kým som zaspala tak som rozmýšlala že ako by som o tej maminke povedela, no neviem aku reakciu by som mohla čakat, toho sa trocha bojim, bud ostane ticho a vezme dieťa, sa zahambi a vezme situáciu na vedomie( tak by som reagovala asi ja), alebo na mna vyletí aby som sa tými chrumkami aj zadrhla 😝 😀 ...ja fakt neviem, ta ma len tak napadlo...ešte som nikoho nemusela upozornovat aby m nevyjedalo .... 😅
a inak ma nikto nepresvedčí že aj ta maminka nemá minimálne na to aby tomu dieťaťku zabalila na ihrisko par píškotiek, alebo kupila baliček najlacnejších chrumiek, dala jablko, alebo flašu čistej vody...ved to stoji pár centov....a zas nikto nemože odomna chcieť aby som s pravidelnosťou kŕmila ( nie ponúkla !!!!! ) cudzie dieťa, ved ono má svojich rodičov ktorý su za neho zodpovední a berú naň peniaze nie 😅
tu nejde o tie chrumky, tých máme dosť, ale ide o ten princíp,zvyk, drzosť, nevychovanosť či pažravosť, že prídem, automaticky očakávam kto mi čo dá, všetko pojem, utriem ústa a odídem....
ja by som citila velmi trápne a hlupo, keby mojá malá stále pri niekom celý čas kým by nevyjedlo všetky keksiky, a ja by som sedela vedla...a naprázno,a nikdy nič nedoniesla....mna by to ani nenapadlo....
@abbey1 dovolim si nesuhlasit... Baby kazda mate nejake dieta skuste sa starat hlavne o svoje a neriesit cudzir
ked vas otravuju tak im to povedzte pripadne s nimi nekomunikujte . Ja mam pocit ze podobne ako na tych ihriskach trkocete a riesite mozne nemozne cidzie deti a cudzie mamy a ich vychovy tak aj tu v tejto yeme. Ved ste dospele. Ked sa vam nieco nepaci mate usta..abbey tie cudzie deti nechodia mozno za tebou lebo sa o nich rodicia nestaraju ale preto lebo su komunikativne a radi spoznavaju ludi... A urcite postrehli od teba nejaky naznak spolupatricnosti . Mozno len usmev. To takymto detom staci..moja dcera robi to iste co ty popisujes . Necha sa nalozit na hojdacku debati. Ja spm pritom meter od nej. Po chvili sa zvyknem sama spytat ci neobtazuje. Zazrak je ze mi kazda mamina doteraz ppvedala ze nie... Pritom si viem predstavit co tie dotycme pisu na takychto forach a je mi z toho jemne smutno
.. Ach baby keby sme vsetky tak dokonale vo vychove ako to tu popisujete tak tu taketo temy vobec nie su...

@nanulik presne tak...to by som chcela počut aj od tej maminky, aby ho aspon upozornila.....ved ja viem že male deti za to nemožu,že su bezprostredne a lúbia sladkosti 🙂...ale tak rodič by ich mal v tomto usmernovať.....moju malú ked ponuknu, povie že nechcem,ked ju viackrat nukaju ja jej vezmem alebo poviem že važne nie dakujem ...ona si od dospeleho nevezme, od deti hej....a to sa mi páči, že deti ponukne,nepovie že nedam, to jemoje, podeli sa...ale nevypytuje a nebeha za druhým, alebo nebodaj že berie z ruky, lebo aj to sa mi už stalo že malej vytrhol raz jeden chlapček lízatko a dal si ho do pusy 😕 jeho mamička mi ho vratila,ale tak hned som ho potajme zahodila