Prehnaný strach o dieťa
V mojom okolí žijú manželia,ktorí dlhé roky nemohli mať dieťa...Nakoniec sa podarilo a majú krásneho synčeka. 🙂 Chlapček je zdravý,krásny...nič mu nechýba-má toľko lásky...Raz som sa s nimi náhodou stretla u doktorky.Môj vtedy 6-mesačný synček bol chorý a aj ich malý.Na tom by nebolo nič zvláštne,no akonáhle vstúpili do čakárne plnej chorých deti-čo bol aj ich syn-boli zhrozený,že ich syn musí čakať aj napriek tomu,že má zvýšenú teplotu...Samozrejme všetky detičky boli choré a mali aj tú teplotu..aj môj malý mal teplotu...No ak nie som na rade-logicky čakám. 😅 Boli tam samozrejme aj menšie detičky.. 😅
Matka tomu chlapčekovi v kuse núkala čajík..cumeľ..jeho otec automaticky vyberal z tašky teplomer-merali mu teplotu...to sa opakovalo dookola...až kým sa neotvorili dvere k sestričke 😨 Vtedy ich malý začal tak hrozne plakať,že nikto nechápal čo sa deje.. 😕 Obaja ho začali čičikať..túliť si ho-no bol to krásny pohľad 😵 Obaja rodičia boli zhrozený,že ich dieťa plače..Takto sa to opakovalo pri každom otvorení dverí. 😨 Zhodou okolnosti došiel rad aj na nás a nich.No pri sestričke trebalo tiež čakať-no to už malý neplakal-ale reval..nebolo počuť slovka..Matka bola taka zhrozená,že jej syn plače,že plakala s ním a po chviľke sa k ním pridal aj ocino-oni plakali-a my sme len pozerali 😀 Bolo to naozaj smiešne..vidieť takto bez dôvodne plakať dospelé osoby..Medzi tým-matka odišla radšej preč na chodbu,aby sa malý odreagoval-lebo vraj bol v strese..Po chvíľke ak už boli na rade-zase zacal malý revať a zase matka odišla na chodbu..Sestrička gúľala očami 😀 a my tiez.. 😅 Potom nám opísala ako prebieha každé jedno vyšetrenie-každá ich návšteva doktorky..Malého doktorka počúva-len v náruči matky-lebo ináč by to bolo pre malého stresujúce.. 😕 A pri povinnom očkovaní plakal maly-plakal otec a plakala mama 😢 😔
Minule som s nimi strávila dve hodiny u doktorky...musela som to tu napísať...No ani neviem ako to pomenovať-ved usúdte sami..No podľa mňa je to prehnaná výchova..či skôr prehnaný strach o dieťa..Príde niečo vážne v živote,ako sa zachovajú?Zrútia sa.... 😒
@nela82 nechce sa mi čítať celú diskusiu, reagujem na to na čo chcem. Stačí mi tvoj úvodný príspevok. Ten, žiaľ, hovorí o tebe, nie o tých ľuďoch, ktorých popisuješ. Každý sme v niečom iný, niekto možno reaguje prehnane na to či ono. Tak oni na to dieťa. A? Pousmiala by som sa možno, doma to povedala mužovi, no ale či by som to tu rozoberala a pridávala kvoli tomu diskusiu? 😅 A hlavne, aj keby som sa pousmiala stále by som mala v pozadí to, že ich vlastne nepoznám a netuším čo prežili.
@nela82 - presne viem , čo si tým chcela povedať a veľmi sa čudujem ako sa baby do teba pustili , hlavne na začiatku ....... kto nechce pochopiť - nepochopí !
myslím , že každá matka si takúto situáciu zažila a určite každá o tom hovorila , či už doma , alebo s niekym
a zrazu sa tu všetky tvária , že nikto nikoho neohovára ......
aj my sme divni..plakali sme strasne ked malu odnasala helikoptera,moj muz mal slzy v ociach,ked malej minuly tyzden nevedeli vziat krv a vytrapili ju a este velakrat inokedy sme pustili slzu u lekarov kvoly nej. nuz mne to divne ale nepride,ze ked vidime,ze sa dieta trapi(je jedno,ci fizicky alebo aj stresom psychicky) nenecha nas to chladnych..a v milion inych veciach sme divny pre okolie a je mi to jedno.
p.s moj otec vzdy hovori,ze pre kazdeho je jeho problem ten najvacsi-nam sa zda ze male dieta sa trapi pre hovadinu,ale trapi sa rovnakou intenzitou ako my dospeli. preco by sa take male babatko nemuselo trapit? co ty vies,co si prezilo v takej ordinacii u lekara a zapamatalo si?
jasné , ja som to hned pochopila , čo si tým vlastne chcela povedať .....
@nela82 No asi cítiš potrebu reagovať, keď o tom píšeš? Takže v čakárni čušíš ako voš pod chrastou a keď sa oni vybavia, potm si hrdinka, že? Jasné, že ich správanie je prehnané a nie je správne sa predbiehať a robiť z komára somára. To asi vieme všetky. Ale tiž nie je správne neregovať, ak sa mi niečo nepáči. Máš na to právo. Mala si sa ohradiť na mieste. A neurážaj sa. Tiež píšem len svoj názor.A myslím, že slušne. 😉
myslím si , že každej matke ide vyskočiť srdce z hrude , ked jej dieťa plače
hmm.... teraz , lebo si na nete , ale v bežnom živote pochybujem , žeby si niečo povedala
zareagovala by si presne tak , ako nela , ako ja , ako väčšina ľudí .....
doma , by si o tom porozprávala a zajtra by si to už neriešila
ja si skor myslim,ze tato debata sa tu zhrnula len na jeden pripad ,na ten jeden konkretny pripad ,no podla mna chcela @nela82 skor nacrtnut debatu o tom,co my ako rodicia povazujeme za normalnu reakciu ineho rodica a co je uz reakcia prehnana.v akejkolvek situacii,nie len u lekara. ci ta zle chapem,nela?
TAK - dalšia to pochopila 😉
bobocka
@nela82 ked som si precitala uvodny prispevok, tak hned ma napadlo, boze, ved to je presne ako moj syn - myslim ten plac u lekarky ... v inom sa nezhoduje ... a potom ma napadlo, ze teda super, toto si o mne myslia ludia, ked ma tam s tym vrestiacim deckom vidia ... moj syn je v cakarni v pohode, ked prekrocime prach a vojdeme do ambulancie zacina hned plac a postupne doslova vresti, zadusa sa a az kasle od placu ... vysetrit sa da iba, ked ho drzime nasilu ... minule na poradni bol problem ho hned na zaciatku odvazit ... sestricka musela odist do inej miestnosti, aby ju nevidel, lebo len co sa priblizila, tak hystericky jacal vzdy sa ma drzi ako kliest, ledva ho mozu popocuvat a pozriet do hrdla ked si rozbil celo,tak sme ho traja drzali, kym ho osetrili a aj to sa div nezadusil od placu... ja som s nim este pred lekarmi neplakala ... no nemala som k tomu daleko ... hlavne pri poslednom ockovani, ked som si predstavila, co vsetko sa moze stat ... ja by som to takto neriesila a nekritizovala ... tak maju citlive dieta a co, aj ja mam citlive dieta a co zblaznim sa ?... ale mam jedno stastie, ze nebyva chory a u lekarky sme okrem povinnych poradni a ockovani boli len 2-krat
@bobocka nechapes to zle-velmi dobre to chapes 😉 Jednoducho vsetko sa to zopakovalo niekolko krat..a vzdy to malo rovnaky priebeh-vzdy...nic akutne to nebolo-chlapec je zdravy ako dub 😀 Viete teraz tu vypisujete aka som ja zla..a necitliva voci placucim detom-to vobec nie je pravda ☹ No je rozdiel ked dieta place,lebo sa zle citi,ci boji..a je rozdiel ked dieta vie ze placom dosiahne to co chce-vsetko..
@koniarova
@estterka
@liv1
@zuzanockamt moj syn dtto 😉
minuly tyzden sme boli na ortopedii. cely cas sa tesil, ze ideme k tete doktorke, ked sme prisli do cakarne, zacvakol sa na mna ako kliest, to bol este ticho. od mometu, ako sme prekrocili prah ambulancie, reval ako tur, ani vysetrit sa nedal. najprv som mala pocit, ze lekarka sa divne tvari, pretoze si sadla k stolu a zacala vypisovat papiere, ani nanho nepozrela. ale asi vedela, co robi, nechcela ho viac drazdit a skusat to znovu a znovu. aj ked trochu casu, aby som ho ukludnila, mi mohla dat, mozno by sa nechal vysterit
baby-prečítala som všetko a teda-mám zmiešané pocity
trošku chápem,čo chcela autorka povedať a chápem aj niektoré reakcie
ja to vidím takto: chcela len povedať,že niektorí rodičia sú pre nás možno až prehnane chorobne precitlivelí
áno-my ženy plačeme aj pre malichernosti,ale v tomto prípade sa mi zdá,že aspoň chlap mohol zostať oporou nešťastnej žene a vydesenému bábätku. ja som sa vžila do pocitu bábätka-možno bolesť,strach...a vtom vidí aj zložených oboch rodičov,mama odchádza von,zostáva s tatom....cíti napätie, zbytočne zdramatizovanú situáciu,možno nechápe-a plače potom ešte viac,ako by mohlo,len preto,že vidí plakať rodičov
povedzme si úprimne-je to netradičná situácia
áno,plačem aj ja pri mojich deťoch-a určite aj muž vyronil slzu v ťažkých chvíľach,ale predo mnou a hlane deťmi sa držal,aby aspoň on bol nejaká opora,záchytný bod, pevná skala-o ktorú sa môžme oprieť
samozrejme-daných rodičov nesúdim, neviem,či boli vyčerpaní obaja,na pokraji svojich síl-ale očividne z príspevku neprišli urgentne po nejakej katastrofe /havárii/-to by asi neboli u všeobecného dr.
ono-zakladateľka riešila síce konkrétnu situáciu,ale rodičia sú pre nás anonymní-nikde nevidím ich mená,adresu...takže možno takto na konkrétnom príklade chcela zovšeobecniť svoj pohľad na danú vec
ako-nezastávam sa nikoho, neútočím, neposudzujem
len som napísala svoj pohľad, názor, ktorý ale nemusí byť správny 😉
@zuzanockamt Drzim palce aby si vychovala samostatne fungujuceho,zdravo sebavedomo rozmyslajuceho cloveka 😉

@koniarova pocuvaj-toto je verejne forum...cize ak sa ti diskusia nepaci-preco reagujes? 😕 Nemam pocit,ze sa tu pridavaju len same pozitivne diskusie..pozitivne komentare..odpovedz si sama 😉 Vies do oci tiez malo kto sa bude takto "narazat"a ponizovat,nemam pravdu?