Prehnaný strach o dieťa
V mojom okolí žijú manželia,ktorí dlhé roky nemohli mať dieťa...Nakoniec sa podarilo a majú krásneho synčeka. 🙂 Chlapček je zdravý,krásny...nič mu nechýba-má toľko lásky...Raz som sa s nimi náhodou stretla u doktorky.Môj vtedy 6-mesačný synček bol chorý a aj ich malý.Na tom by nebolo nič zvláštne,no akonáhle vstúpili do čakárne plnej chorých deti-čo bol aj ich syn-boli zhrozený,že ich syn musí čakať aj napriek tomu,že má zvýšenú teplotu...Samozrejme všetky detičky boli choré a mali aj tú teplotu..aj môj malý mal teplotu...No ak nie som na rade-logicky čakám. 😅 Boli tam samozrejme aj menšie detičky.. 😅
Matka tomu chlapčekovi v kuse núkala čajík..cumeľ..jeho otec automaticky vyberal z tašky teplomer-merali mu teplotu...to sa opakovalo dookola...až kým sa neotvorili dvere k sestričke 😨 Vtedy ich malý začal tak hrozne plakať,že nikto nechápal čo sa deje.. 😕 Obaja ho začali čičikať..túliť si ho-no bol to krásny pohľad 😵 Obaja rodičia boli zhrozený,že ich dieťa plače..Takto sa to opakovalo pri každom otvorení dverí. 😨 Zhodou okolnosti došiel rad aj na nás a nich.No pri sestričke trebalo tiež čakať-no to už malý neplakal-ale reval..nebolo počuť slovka..Matka bola taka zhrozená,že jej syn plače,že plakala s ním a po chviľke sa k ním pridal aj ocino-oni plakali-a my sme len pozerali 😀 Bolo to naozaj smiešne..vidieť takto bez dôvodne plakať dospelé osoby..Medzi tým-matka odišla radšej preč na chodbu,aby sa malý odreagoval-lebo vraj bol v strese..Po chvíľke ak už boli na rade-zase zacal malý revať a zase matka odišla na chodbu..Sestrička gúľala očami 😀 a my tiez.. 😅 Potom nám opísala ako prebieha každé jedno vyšetrenie-každá ich návšteva doktorky..Malého doktorka počúva-len v náruči matky-lebo ináč by to bolo pre malého stresujúce.. 😕 A pri povinnom očkovaní plakal maly-plakal otec a plakala mama 😢 😔
Minule som s nimi strávila dve hodiny u doktorky...musela som to tu napísať...No ani neviem ako to pomenovať-ved usúdte sami..No podľa mňa je to prehnaná výchova..či skôr prehnaný strach o dieťa..Príde niečo vážne v živote,ako sa zachovajú?Zrútia sa.... 😒
@winipega myslim si, ze vychovam 🙂 ... ako decko som na tom bola velmi, velmi podobne ... a dnes sa nemam na co stazovat 🙂
@nela82 jaj-na to som zabudla-áno,písala si,že má 3 roky 😉
ale aj tak-všeobecne-dieťatko potrebuje,hlavne,ak je citlivé,v takejto situácii istotu-a tú u takýchto plačúcich rodičov neviem či nájde v dostatočnej miere
takže-asi ani v tej roztrasenej náruči sa nebude cítiť bezpečne-ako to tu tuším esterka napísala
to je môj názor-neviem sa vžiť do pocitov dieťatka
@zuzanockamt aj ja dufam, ze to s vekom prejde 😉
ani moj syn nebyva chory. ale ja tusim, kedy toto vzniklo. na jar sa mi zdal nejaky divny, dala som mu spravit krvny obraz. a to boli ine jatky. maly sa metal, lekarka mu nasilu drzala ihlu v zile, ja som ho ani drzat nevladala a bola som v panike, bolo to dost hrozne. a myslim, ze odtvedy, ked tam prideme reve a neda sa ani fonendoskopom popocuvat
@zuzanockamt a mozem sa len spytat preco sa tvoje dieta tak boji lekarov ked hovoris ze len na preventivky tam chodite?boji sa injekcii alebo co je za tym podla teba?
@nela82 kazdy normalny rodic sa boji o svoje dieta. aj ja sa bojim. ale podla mna je nevyhnutne dodrziavat urcite hranice, za ktore jednoducho ten strach nepustim. a svorny rodinny plac na verejnosti bez nejakej zavaznej priciny mi uz pride riadne cez...
podla mna by mal kazdy prehnane uzkostlivy rodic prehodnotit svoje spravanie a naucit sa ovladat aspon na verejnosti, nakolko svojim pocinanim moze sposobit viac skody ako uzitku. samozrejme, ze nemam na mysli nejake krizove situacie, pri ktorych je clovek opravneny konat skratovo ...
@zuzanockamt je iné, ak dieťa plače v ambulancii - pretože mu "niečo" robia, to je pochopiteľné aj to, že sa deti boja.
Ale ak dieťa vkuse plače v čakárni - a matka sa tvári, že to všetci majú tolerovať - alebo ešte lepšie, plače s ním - to je už troška iná situácia.
Svojím správaním a správaním svojho dieťaťa negatívne ovplyvňuje psychický stav môjho dieťaťa a mne to napríklad vadí. Môžem upozorniť mamičku (aj keď by na to mala prísť sama) - že by bolo vhodné na chvíľku dieťa vyviesť von a skúsiť ho upokojiť - ale to je tak asi všetko. Čakáreň je pre všetkých a je to už na cítení rodiča a jeho prístupu k druhým.
@minewka ono je to docela prakticke, revuce dieta = nervozna lekarka. ak dokina chce nastolit klud v cakarni, tak vysetri najskor to revuce dieta 😀 😀 a je klud...
stalo sa mi to, sice neumyselne, ani som necakala prednostne vysetrenie, ale musim priznat, ze v tej chvili mi to prislo straaasne vhod 😀
ale ja som neplakala s malym 😎
@nela82 -chapem,co si tym mala na mysli,ked si o tomto napisala..jasne,ze nech si kazdy rodic vychovava svoju ratolest ako sa jemu zda najlepsie..nebudem nikoho sudit a ani odcudzovat...no moj nazor je takyto........
my mame skoro 4-rocne dievcatko..je to nas poklad a zmysel nasho zivota..nase vsetko!! 😵 teraz sme byvali castejsie chory,lebo sme nastupili do skolky..tak si to viete asi predstavit..kazdy 2-3 tyzden sme sa len liecili..ale aby ste pochopili,co som tym myslela..3-rocne dieta uz dokaze troska vnimat inak ako malinke babetka..vzdy ked nam ochorela,aj ked sme boli s toho zufali a srdce mi islo roztrhnut,vedeli sme,ze to nieje az take vazne(prechladnutie,horucka atd..) a dookola sme jej rozpravali,ze sa nemusi bat,ze bude v poriadku..ze pani doktorka jej velmi pomoze,ze ju vylieci,aby sa znova mohla hrat s detickami..tiez mala strach a stale len plakala,ked sme museli navstivit p.doktora..cele toto dohovaranie trvalo asi rok,kym pochopila,ze sa naozaj nemusi bat..neviem si predstavit,keby sme zakazdym pri nej stale plakali ako by to dopadlo..bol by to nekonecny kolotoc trapenia sa a navyse by sme jej to este len cele stazili(po psychyckej stranke,co by sa mohlo odrazit aj na fyzyckej)..tiez som nemhla otehotniet..nasli mi cisty(neviem ci som to dobre napisala 😉) na vajecnikoch...najprv som sa musela ist liecit,ked sme chceli mat dietatko..chodila som kazdy den 6 tyzdnou na injekcie..ale stale sa nam nedarilo..az tak asi 1,5roka od vyliecenia,sme navstivili exoticku krajinu a tam sa nam to konecne podarilo!!! 😵 😵 😵 za cely jej zivot,co sa narodila sme museli 3x zostat v nemocnici a to som naozaj plakala,lebo som netusila ako vazne je na tom a co s nou bude.. ☹ bolo mi velmi luto,ze ju nemozem utesit,ze bude vsetko v poriadku a srdce mi trhalo,ked ma videla ako sa trapim bezmocnostou,ktora ma ominala..este viac plakala ako hocikedy inokedy..preto sa treba troska zamysliet nad tym ako reagujeme,aj ked to velmi precitujeme..samozrejme pri tazkych zivotnych situaciach,ked citime bezmocnost sa to neda..ale ked vieme,ze to nieje az take vazne,ze to bude v poriadku,preco to tomu dietatku nepovedat?povzbudit ho trosicka a dat mu tu istotu..ved to je to co hlavne potebuje..istotu....dufam,ze sa teraz vsetky do mna neobujete..ako som povedala na zaciatku..je to len moj nazor a nas pribeh..kazdy robi to,co uzna za vhodne.. 🙂(ospravedlnujem sa za chyby,ak nejake su 😉)
nedalo mi nenapisat par riadkov,....mna ide slak trafit,ked mam cakat s malym v cakarni medzi chorimi s kadejakymi chorobami s dietatom ktore je sustavne v ohrozeni na zivote ale o tom nikto nevie,...nastastie mame vybaveny ZTP preukaz a uz je to o cosi lahsie,ale stale sa stretavam s nepochopenim ostatnych,...ja chodim k doki,iba ak musime,ale ten stres a obava,ktore vo mne su,ma niekedy tiez vyprovokuju do placu,....v nemocnici sme si prezili viac nez dost,a kedze moj maly ma velke problemy s imunitou a ziadna choroba mu neprida ani na jeho chore srdiecko ci poskodene plucka,ci jeho slabe prospievanie,...aj tie pohlady,ked idem s nim a ma na ustach rusko a kazdy na nas zazera,ako keby sme mali prasaciu chripku,...ja len chranim a branim svoje dieta,a ty ostatny sa na nas zabavaju ci ohovaraju,...nesudte,lebo sami budete sudeny,tak je pisane v Biblii a teda rozoberat tu nejake spravanie rodicov a dietata ...POZRITE SA,AKO MUSI MOJ MALY TRPIET KED JE V NEMOCNICI,KOLKO BOLESTI MUSI PODSTUPIT?mam to vo svojej fotogalerii,ale to su iba foto z operacii,foto z beznych hospitalizacii nemam,kedze ale verte,ze ziadna hospitalizacia sa nezaobide bez ihiel,infuzii,injekcii ap,...a to nehovorim,ked sa nedari pichnut,...
@vodnarky
@vlasticka185 ja vas uplne chapem-tiez mam deti... 😉 Viem ake je to ked vam odvazaju dieta na operacny sal..a vy citite bezmocnost ☹ Vela sme si toho prezili-no ja tu nesudim deti,ktore placu...respektive rodicov-ktorí placu ak je to vazny pripad.. ☹ 😔 To dieta,ktore som tu uviedla ako priklad-je okrem beznych nachladnuti...uplne v poriadku-poznam ich-rodicia nezazili to co vy-my... ☹ Uviedla som ich len ako priklad,lebo to dieta place vzdy-aj ked sa nanho niekto pozrie..proste ono place a rodicia /sa podla mna /nevedia v tej chvili spravne zachovat..panikaria.. 😒 Vela zien co sa zapojilo do tejto diskusie-nepochopili preco som to sem dala... 😔 Co ma mrzi...hned ma oznacili za nechapavu matku-hoci nie doslovne...
@nela82 no ja som sem opisala iba moj pohlad veci,ktore sa deju okolo mojho maleho,ale co sa tyka toho vasho pribehu,...viete,mozno toto dieta maju zdrave,ale boja sa onho prave preto tak velmi,pretoze aj obycajna chripka vie zabijat,...mozno im uz dake dieta nieco zabilo,alebo co ja viem,co sa v ich rodine udialo,nikto to nemame napisane na cele,ale si myslim,ze bezdovodne ten strach tak neprezivaju,a ak ano,potrebovali by vysetrit asi aj oni,...s tym som sa na oddeleni uz raz stretla,ked rodicia po operacii tvrdili,ze maly im je od operacie nejaky cudny,ako retardovany a cele dni ho tam rozoberali,...a to mali obaja VS vzdelanie,a dokonca nikomu ani nepovedali,ze maly im isiel na operaciu,aby z neho nespravili hned cvoka,no a proste take reci,az mi z nich rozum stal,.....
ja sa tiez snazim byt stale pred malym silna,ale nie vzdy sa to dari,a to hlavne vtedy,ak ste medzi "nechapavymi",a robia nam do prieku
podla vlastnej skusenosti uz viem,ze jedna vec je sucitit a stotoznit sa a druha zacitit na vlastnej kozi,...my mame uz to stastie,ze nas Samko je uz vlastne zvyknuty,s doktorkami sa uz pozna a ked mu povedia ze pichat sa nebude,tak cele vysetrenie ide bez placu,pretoze sa to dodrzi a ziskali si uz u neho doveru,avsak ked ideme k dakemu neznamemu doktorovi,tam sa uz maly rozplace,z neznameho prostredia,z neznamych ludi a mozno aj preto,pretoze viciti strach a nervozitu aj u mna,ale co by ste povedali nato,ze pridete na kontrolu so zdravym dietatom,cakaren u imunologa je spolocna s cakarnou detskeho pediatra,...ved my sa z anginy ci chripky nevieme vyliecit niekedy aj 2 mesiace ,....
zakladatelke tejto temy by som urcite odporucila knihu: http://www.amazon.de/Halt-mich-fest-dann-stark/... (dufam, ze vies po nemecky je to jednoduche citanie) a kto nevie nazov knihy, DRZ MA PEVNE, LEN TAK DOKAZEM BYT SILNA!
urcite niekedy spravny rodicia prehanaju v laske a starostlivosti a mozno hranice uzkostlivosti su v niektorych situaciach bezhranicne, ale na druhej strane kto si nezazil tuzbu po dietati a beznadej, strach, stratu zmysla zivota, tazkymi chvilami v rodine, v partnerstve, smutne bezdetne vianoce, vyrocia vypocitanich terminov kedy ich ocakavane deticky mali na svet prist, preplakane noci, dni ked ti kolegyna oznami ze je tehotna, ked ti svagrina oznami ze je tehotna este by som tu toho mohla popisat, tak ten nevie nikdy pochopit ako sa rodicia boja o svoje vytuzene, vymodlene dieta!!! a este ak to dieta aj po porode malo tazkosti a muselo opat zabojovat o svoj krehky zivotik! tak neni o com, a takyto ludia by sa nemali negativne pretriasat na nejakom fore, ale klobuk dole pred ich laskou a aj ich niekedy nezmyselnou uzkostlivostou!!!
ak mi autorka napise, ze preco som teda citala prispevok tak asi preto, lebo aj ja patrim k matkam ako vsetky v tejto teme co sa pripojili do diskusie ktore su mozno niekedy uzkostlivejsie ako ine, ale opravnene!
@zuuuzana7 ja tu na nikoho neutocim 😉 Mala som potrebu to tu napisat-tak som napisala..sklamem ta-po nemecky neviem-len po anglicky 😉 Vsak mne je uplne jedno ako budete vychovavat svoje deti.Ja som ich uviedla ako priklad.Ty mas svoj nazor-ja ti ho neberiem.No a ja mam tiez svoj... 😉
@winipega netusim preco place, asi ma negativne zazitky z ockovani ... je pre dieta dost traumatizujuce, ked ako 3-4-mesacne mu vrazia naraz 2 ihly do stehien ... a ani poporodne zazitky tomu moc nepridaju - nepamäta si to urcite, ale v podvedomi to ostava
zamiesam sa trosku do tejto debaty... nejdem rozoberat motivy zakladatelky ani uvedeny priklad rodicov... 😉 😅
zaujala ma tema ako taka.
Ludske dieta sa rodi velmi bezbranne, a preto strach a obavy rodicov su prirodzenym pudom ktory vedie k zachovaniu zivota a zdravia cloviecika.. 😉
Ludske emocie su nemeratelne na kila ci litre 😉, su velmi subjektivne, zavisia od povahy cloveka a hlavne od toho co zazil... takze nie je namieste nejake porovnavanie, ze Aha ten ma vacsi strach lebo prezil to a to, mozno trochu pochopia ti co sa ocitli v podobnej situacii {stratili dieta, dlho nanho cakali alebo si presli nejakymi chorobami}...ale vysledok je tak ci tak ze NEVIEME sa vzit do pocitov inych rodicov ...nevieme casto ani to co prezivaju nasi nablizsi ludia, nieto este ti, ktorych nepozname.
Ja sama mam 4 deti a viem co je to strach o ne...mam kadejake fobie {strach z hlbky a vysky ☹}.. vdaka bujnej predstavivosti mam casto pred ocami hnusne scenare, co vsetko sa im moze stat...atd. 😢 snazim sa ale aby tento moj strach nevysiel z normalu {co je "normalne" ma kazdy indi vindi ze? 😵 } a aby sa nepreklopil do fazy...ze z ochrany deti prejde do ich obmedzovania...
Strach...ako aj ohen...je dobry sluha ale zly pan. ak sluzi na ochranu dietata...je to dobre, ....netreba si ho ale mylit s laskou. Vela ludi si mysli, ze cim viac sa boji o svoje dieta, tym viac ho miluje 😒 Nie je to pravda...Predstavte si, ze by ste dieta na cely zivot zavreli do klietky...ono by tam bolo velmi nestastne a pytalo by sa vas, preco ste ho zavreli. "Vies dieta moje, ja tak tak milujem, tak sa o teba bojim, ze ta radsej zavriem do klietky aby sa ti nic nestalo... 😝 😔
Toto je presne ta hranica, ochranovat svoje dieta ale nezavierat ho do "klietky" strachu, ...umoznit mu rast, silniet, aby bolo schopne a odolne, poradilo si v zivote, lebo ono za to nemoze co prezili jeho rodicia... potrebuje to co vsetky deti, byt ochranovane stastne...ale aj prezit si svoj zivot, svoje skusenosti.
Este sa vratim k prikladu co uviedla zakladatelka temy {beriem to fakt len ako PRIKLAD, neposudzujem konkretnych rodicov, lebo ich nepoznam, info nie je priamo od nich...}
Toto je dalsia chyba ked rodicia v strachu o svoje dieta, prehliadaju alebo skodia inym detom... 😝 😖 Ja to povazujem len za "rozsireny egoizmus" ...Iste, poviete, ze Oni nie su egoisti ved lubia SVOJE dieta... no prave, v tom to je, ten rozsireny egoizmus, ze mam rad len to svoje, MOJMU bobalikovi aby sa nic nestalo, len bibinko MOJHO dietata je dolezite, ostatne deti iste taku bolest nemaju... 🤐 ako hovoria zahoraci "Enem pro nas a pro nase ditky. 😉 😝 😝
Samozrejme ze kazdy lubi svoje dieta najviac...ale mal by dbat aby ta laska nebola na ukor druhych. Ked ja mam porovnatelne stare a chore dieta v cakarni tak napriek tomu co vsetko rodicia prezili ...by mali dat uctu a ohlad aj ostatnym detom a rodicom a nepredbiehat sa. Ich utrapy nie su ospravedlnenim, aby sa spravali k okoliu zle.
Tot moj nazor...
Este to chcem dodat, ze aj ked si dotycni rodicia {alebo podobne pripady} myslia ze ako robia svojim detom tou prehnanou starostlivostou a strachom dobre, je to presne naopak robia im ZLE.
Dieta potrebuje mat v rodicoch oporu a nie dva rozsypane trosky 😖 😖 😖
a to dieta preto tolko place... lebo vola o pomoc od rodicov a nedostava sa mu. Predstavte si ze by ste prisli k lekarovi so zranenim a on by namiesto osetrovania a ubezpecenia ze to bude v poriadku...sa zosunul na kolena a zacal revat 😀 😀 🙄 🙄
Ja si tiez myslim, ze nepozname zivotne skusenosti a udalosti uvedenej rodiny, takze ich netreba sudit a posudzovat.
Minule som citala jeden krasny rozhovor s p. doktorkou, ktora pracuje na detskej onkologii v BA (bohuzial, nepamatam si meno). Bola tam napisana jedna krasna myslienka o tom, ako povzbudzuje rodicov, ktori sa dozvedia, ze ich dietatko ma rakovinu. Povie im, ze ked uz nebudu mat silu, nech sa pozru na okolo. Tam, na tej chodbe, su dalsi rodicia, ktori prezivaju to iste. Rodicia, ktorym ked vysvetlite, ako krajate svojmu 3-rocnemu dietatku chlebik na doslova milimetrove kusky (lebo ma tak znicenu sliznicu v traviacom trakte, ze nedokaze jest ani pit), sa nebudu cudovat a nebudu Vas ohovarat ako suseda, ze mate rozmaznane dieta. A to je to, co by sme mali mat na mysli, ked chceme posudzovat.
A k tej sestricke a doktorke - ich postoj svedci o ich "profesionalite" 😖 Neviem, ci by som doverovala osobe, ktora o inych pacientoch hovori pred dalsimi takymto sposobom. Asi by som premyslala, ci nahodou nehovori nieco aj o mne, ked odidem.
@katrinka8 co sa tyka pristupu lekarky a sestricky ...UPLNE s teou suhlasim...ked si mamicky medzi sebou rozpravaju o druhych mamickach je to ich vec, i ked to nie je pekne, ale lekarsky personal ma byt profesionalny a toto by si nemal dovolit, mna by tiez nahnevalo keby ze o mne a mojich detoch rozpravaju inym pacientom.. ☹ ☹
co sa tyka starostlivosti o tazko chore dieta... ok o tom nikto nepochybuje ze potrebuju zvysenu opateru a ohlad, ze ich rodicia prezivaju extremny strach o ich zdravie a zivot 😢 ja sama som zato aby boli take deti uprednostnovane pri osetreni...sestricka nema predsa problem povedat , ze "...toto dieta osetrime prednostne, lebo jeho zdravotny stav mu nedovoli cakat v cakarni s chorymi detmi" ...kazdy normalny clovek by toakceptoval.
autorka temy vsak uviedla pripad ZDRAVEHO dietata...respektive dieta s beznou virozou... tu nevidim dovod na "specialny" pristup a predbehovanie len preto ze jeho rodicia prezili nejaku traumu [dlho nemohli mat deti]
to by mohol nabehnut kazdy, pustite ma dopredu ja mam traumu 😒 😒
ahoj.ja mam prve babatko ma 5 mesiacov a od kedy sa narodil strasne sa onho bojim.ked nanom zbadam nieco co mi nesedi bezim hned k lekarovi.nech si mysli kto co chce ja mam tiez panicky strach o svoje dieta.neviem si predstavit ze by mu bolo nieco vazne.tak ho strasne MILUJEM.Je zmysel mojho zivota.
@katrinka8 pekne napisane,ako keby ste mi to z ust vytrhla a prezila to,...jedna vec je ked Vam ide o vlastne dieta a druha ked je to dalsie dieta v poradi,a robite si svoju pracu,ktora je malo platena,.....tak ako vselijaky sme ludia,tak isto vselijaky su doktori,....ja som sa uz pohadala s nejednym doktorom koli mojmu Samkovi a poviem Vam ,vobec si z toho nic nerobil,hoci mojmu malemu slo o zivot,...hovorim Vam jedna vec je citat tieto riadky, a druha zazit to na vlastnej kozi,...ta doktorka so sestrickou v tomto pribehu boli hrozne a tiez sa casto stretavam s takymto pristupom a citim sa jak nejaka debilka oproti nim,...hoci nemam VS doktorsku,ale velmi dobre si poznam svoje dieta a to mi staci,ked viem,ze mu ide o zivot,pri nas lekari uz mnohokrat pochybili a oni to dobre vedia,ale zabudli,ze aj ine lekarky maju deti a su sucitnejsie a vedia poradit ci vysvetlit ako a co,...nastastie je Pan Boh a Samkov anjelicek vzdy pri nas,...mna uz neludsky pristup doktorov teraz nerozhadze,poviem si svoje a veru hned je pristup iny,...predtym som plakala ,bola som troska,ale poviem Vam musela som sa najskor so vsetkym vysporiadat a prijat Samkov stav za taky aky je,..tearz som silna a uplne ina osoba,Samko mi zmenil cely postoj a vyznam,hodnoty v mojom zivote,...Dakujem ti Samko 🙂
@vlasticka185 drzte sa, prajem Samkovi vela zdravicka a stastia v zivote, 🙂 🙂 🙂
ked tu spominate lekarov, tak ma napadlo, ze aj my sme mali skusenost - isli sme na beznu kardio kontrolu a sestra mala urobit ekg - no povedzte 1,5r dietatu, nech si lahne, ze teta da stipce a nech chvilu vydrzi......ta kdeze. ja mam trpezlivost pri dietati, ked sme u lekara, darmo aj place, ale proste to musi byt, ale toto uz bolo aj na mna vela, ked nevedela natocit ekg, dcera revala na raty, na mna zacala vyskakovat, ze kde mam cumel a caj pre decko - to som sa uz ozvala, ze ona mi nebude dirigovat, co mam mat pri vysetreni, ale ked sa dcera s placom posadila a on mi ju naspat prastila, aby si lahla (este teraz mam zlost v sebe, ked o tom pisem), tak som zacala na nu tak vrieskat, ze ona az musela odist a vydychat sa. potom mi pomohla este jedna mamina, ale stazovala som sa na tu sestricku..............nastastie kardio kontrola dobre dopadla...
@ootaznik ja mam podobnu skusenost z ekg, nastastie sestra pochopila, ze dieta si nelahne len tak a ze ani cumel a caj ho nepresvedcia aby lezalo...to mozno zabera na babatka. Takze nevysetrila nic. Doktorka vsak usudila z jej pobehovania tam, ked uz nemusela byt na stole, ze problem so srdcom ziaden nema..
@sisaha no ja ked som sa potom stazovala, tak si pani dala zavolat este aj vrchnu sestru a povedali mi, ze ta sestra je bezdetna a uz viac ludi sa na nu stazovalo......ja som chcela, ze sa aj vykaslem aj na cele ekg a jednoducho poviem dr, ze sa nedalo, ale zase na druhej strane som mala obavy, ze co ked......

@fialkaa pozeram, ze tvoj ma 2 roky, si ma nepotesila teda 😀 ... ja dufam, ze vekom to prejde 😀 ... lebo ja mam uz doma stres, ked viem, ze treba ist k lekarke ... no chvalabohu, fakt okrem preventiviek nechodime ... to by som asi nezvladala, kebyze byva chory alebo ma nejake problemy ... neviem si ani len predstavit ako by mu krv odobrali alebo nejake odbornejsie vysetrenie ☹