icon

Pusinkovanie bábätka návštevami

4. jún 2025

Ahojte, mame doma malinke babatko a teraz k nam chodia navstevy "pozriet babatko". Neviem, ci som precitlivela, ale vadi mi, ked mu ludia davaju pusinky na tvar. Viem, ze to nemyslia zle, lenze babo ma este slabu imunitu a bojim sa kvoli bacilom, herpesu a dalsim chorobam. Svagrina tu bola s jednym skolkarom a druhym skolakom.

Nechcem byt neprijemna, ale zdravie nasho babatka je pre mna na prvom mieste. Mama mi povedala, ze to prehanam.

Strana
z2
malamimi6
4. jún 2025

Ja som zakázala prvé dva týždne návštevy úplne, ideálne celé šestonedelie.. a nemusíš bábätko dávať z tvojich rúk nikomu.
Dávať pusinky hocikde "cudziemu" dieťatku je podľa mňa totálne cez čiaru.

really8
4. jún 2025

Kazdy mal zakazane pusinkovat na tvar a na ruky. Precitlivela neprecitlivela proste ne a bodka. Ked s nepaci tak sa mozes akurat pozerat.

autor
4. jún 2025

Mama ma podpichovala, ze ked sme boli my deti, tak s tym nebol problem, ze prehanam, ze to moc prezivam.

eliska13
4. jún 2025

Je to tvoje dieťa a cudzím by som nedovolila ho bozkávať max na hlavicku

michaela329
4. jún 2025

No...ja som dopredu každého poslala umyť ruky a bozkávanie zatrhla. Ako sa nahnevaju, tak sa odhnevaju 🤷 Určite im to povedz.

adeladulova
4. jún 2025

Pozri, je leto, nie je jeseň a choroby. Herpesu a podobne sa bojím aj ja ale verím ze keď ho niekto ma tak mu to dopne a nebude bozkávať dieta.
Ak tak ich popros ze majú dat pusu až na hlavičku na vlasky.

Moja ma 4t

autor
4. jún 2025

Este doplnim, ze dcerka ma tri tyzdne.

iwesska
4. jún 2025

No toto urcite zatrhni. Ziadne pusinkovanie novorodenca inymi ludmi. Maximalne dat v zavinovacke na ruky popestovat. To nie je hracka, ale zivy tvor,ktory sa potrebuje najprv zzit s vasimi bakteriami a nie skusat,kolko vydrzi.

really8
4. jún 2025

Este sa od mamy napocuvas vela mudrosti. Skus popozerat nejake knihy alebo instagramy ktore ti pomozu mamu odpinkat. Ja som pocula taku krasnu vetu: nostalgia na ukor empatie. Je jedno ako to robila tvoja mama. Ty to chces takto

taktotedanie
4. jún 2025

A preco tam chodia? Ku nam nechodil nikto
Co som ja a dieta nejaky vystavny kus?

zuzudrnda
4. jún 2025

Pri prvom som to tolerovala ako ty, pri druhom som návštevy v tomto čase odmietla. Dieťa nie je štafetový kolík ani hračka. Času budu mat dosť. Teraz potrebuje hlavne maminu.

katulkagajdos
4. jún 2025

Určite zatrhnúť- u nás sa takým drobcom dáva pusa na nôžku- keď si už babky nemôžu pomôcť a chcú pusinkovať 🦶🏻😘 😁

evcagabi
4. jún 2025

Neprehanas. A uz nikdy na tych ludi nepozries ako pred tym.

majus2323
4. jún 2025

Ja som v tomto období zatrhla návštevy a švagrinú nepustila lebo kaslala , soplila a kychala pre alergiu, vraj ... Doteraz sú na mňa zdutí takže 🤷

lilli110
4. jún 2025

U nás mesiac po prepustení z nemocnice nebol nikto. Aj keď chceli, slušne som povedala, že návštevy momentálne neprijmam. Že zdravie je pre mňa priorita. Akceptovali. A co mne ešte vadilo, v kočíku keď ho cudzí chytali za ruky a on tie ruky do úst potom 🙈 to som ani nemala energiu dookola opakovať. Poutierala som vlhkymi ut.aspon. Niekedy aj pred tým daným človekom 😅 a občas niekomu došlo...

smajliica
4. jún 2025

Akurát som videla video o žene ktorej bábätko pobozkal niekto s herpesom, dostalo ten virus a došlo uňho k poškodeniu mozgu, zostalo hendikepované na zvyšok života (má 5-6 rokov, nechodí, nerozpráva, v plienkach).
Ja úprimne nechápem nikoho kto tak male bábätko chce pobozkať, teda okrem rodičov.
Povedala by som že nie, naše bábätko sa bozkávať nebude nikde. A to ako veci robila tvoja mama sa ešte napočúvaš.

henka123123
4. jún 2025

Ja nechapem.ani to ako niekto moze celkovo bozkavat cudzie deti aj vacsie...ja si cudzie deti ani na ruky neberiem.pokial vyslovene mi ho nedaju ze prosim ta podrz ho idem na wc abo co...

domiklik
4. jún 2025

Ja vo všeobecnosti neznášam pusinkovanie návštevami, nieto ešte dieťa, preboha

angeli121212
4. jún 2025

Okrem svojich dvoch iné deti zväčša nebozkávam.. bozk som dala synovcovi keď bol už väčší a sám mi to vedel dovoliť aj to len na hlavu... Svojich dvoch drobcov tiež bozkávam prevažne na hlavu maximálne na líca. Na ústa nebozkávam nikoho okrem manžela.. keď chcem prejaviť lásku bábätku alebo dieťaťu tak ho pohladím. Bábätko na čele a staršie po hlave

biba_18
4. jún 2025

tak trojtýždňové babatko nedovoliť - ale neskôr aj hej ... a potom už len keď dieťa bude súhlasiť 🙂

a ako písali vyššie - ja som vtedy ani návštevy neprijímala, okrem mojej mamy ...

ninka99865
4. jún 2025

Ja som to zatrhla a na rok a pól. Nastav si hranice hned, je to tvoje dieťa tvoje pravidla. U nás bol tiež problém s pusinkami (ale takými že nonstop), myslela som že explodujem.

rachel36a
4. jún 2025

Za mňa preháňaš, veď hádam keď idem k maminku tak si umyjem ruky, a nechodím tam ak som chorá. Mne tonevadilo, ake navstevy chodili az cca po mesiaci. Aj preto, lebo malýbol po operacii na tváričke. Ale ak to tebe vadí, tak povedz , že si to neželá.

mary174
4. jún 2025

Bozkavanie dietata je uplne nevhodne celkovo, aj jedenie jeden po druhom (svokra v pohode by krmila mojho trojrocneho svojou lyzickou), vrcholne nechutne a nevhodne. Som lekarka a viem co vsetko sa tak prenasa (stacilo by mi info ze helikobakter napr, plus zubari by tiez k tomu vedeli vela povedat) treba si nastavit hranice ty si matka. Niekomu nevadi ze dieta zje barsco vonku v trave inemu to vadi. Vzdy rozhoduju rodicia.

som_realistka
4. jún 2025

už 25 rokov dozadu, naša pediatrička upozorňovala, že v šestonedelí čo najviac obmedziť návštevy, a potom minimalizovať dotyky návštev, max pohladkať po hlavičke, alebo ak už babky veľmi chceli tak pusa na hlavičku, tam kde si dieťa nedosiahne.

januska12323
4. jún 2025

Mamku si vypočuj, poďakuj za názor a konaj podľa seba, je to tvoje dieťa a ty si jeho mama. Máš právo sa starať ako uznáš za vhodné. K takému krpcovi by som žiadne návštevy ešte nepozývala nieto bozkávať.

diewcatqoo
4. jún 2025

Moje dieta bude mat rok a nikto okrem mna ho ma tvar nepusinkuje. Trojtyzdnove babatko ma byt pri mame a neputovat z narucia do narucia. Najlepsie, keby este za nim nechodili navstevy vobec.

nevenka
4. jún 2025

Na tvar v ziadnom pripade, ani za rucky chytat a navsteva isla povinne do kupelne po prichode vyumyvat ruky!
A ziadny cudzi skolkar a skolak pusinkovat, ak tak pohladkat babatko. Na toto bol covid fajn, mali narodil sa nam v decembri 2020, navstevy az na jar 😁. Ale na druhej strane, mne to aj chybalo. Ked sme krstili najmladsiu, mala 2 mesiace a nas 2 rocny schytal na krste od dakoho covid. Nastastie, mala to nedostala, ale nervy som mala dost teda.

katulienkax
4. jún 2025

mama mi rozpravala, ze ked som bola dieta a boli sme na navsteve u niekoho a teta ma pobozkala, strelila sm je facku 😂

nevenka
4. jún 2025
@henka123123

Ja nechapem.ani to ako niekto moze celkovo bozkavat cudzie deti aj vacsie...ja si cudzie deti ani na ruky neberiem.pokial vyslovene mi ho nedaju ze prosim ta podrz ho idem na wc abo co...

@henka123123 presne

zuzana9393
4. jún 2025

Raz tu písala jedna mamička, že jej mama prišla pozrieť bábätko, mala herpes, neuvedomila si to... Už si to presne nepamätám ako to celé bolo, ale im to nejak zmutovalo ten vírus, chytili to všetci, muža aj malú mala v ohrození života .... To len toľko, nato že sú precitlivena.

Strana
z2