Rady pre prvorodičku

9. nov 2021

Ahojte, máte nejakú radu pre prvorodičku? Možno niečo čo ste vtedy nevedeli a teraz už viete ? 🙂

zojanka
9. nov 2021

Že do pôrodnice si treba zobrať soľničku....

betulinka1
9. nov 2021

Netreba nakupovať toľko oblečenia pre bábätko 🤣🤣🤣

elizabet173
9. nov 2021

zapojiť muža do starostlivosti o dieťa od prvej sekundy po príchode z pôrodnice, ja som to síce vedela, ale nevie to minimálne polovica žien - podľa tém, ktoré tu zakladajú.

karhu
9. nov 2021

vacsina lekarov nie su vo svojom obore odbornikmi, len priemerni, je nutne v kontakte s nimi byt velmi asertivny

lucynecka
9. nov 2021

Ze to vsetko, co pride, je len obdobie (fakt to nie je len fraza) a ze zasa bude raz dobre a moj zivot sa vrati do normalu - relativne 🙂

ivinkapink
9. nov 2021

Hlavne nepanikarit, psychika robi svoje, pripravit sa na porod, doverovat svojmu telu, ze to zvladne a tesit sa na dietatko..

lenkakravcova
9. nov 2021

Neponáhľať sa do pôrodnice. Keď budeš mat kontrakcie každých 20minut, znamená to, že stíhaš navariť večeru, povystavať, poukladať si šatník, dopratať doma čo treba a tak o tri až štyri hodiny, keď budu kontrakcie každých 5-6minut sa odprevadiť do pôrodnice.
Skôr tam nechoď. Len budeš pozerať na iné stonajuce ženy. Je to úplne zbytočné.. 🙂

ailiba
9. nov 2021

Určite neľutujem predporodnu prípravu, to ako dýchať, to je veľmi podstatné. Všetky veci si do porodnice dopredu pripraviť. Už dnes by som si urobila silný slepačí vývar, hneď po porode som bola hladná ako vlk a dostala som sunkovy chlieb🤯. Tmavá nočna košeľa a tmavý uterák, nech neriešis krvavé flaky. Držím palce, určite to zvladnes.

antonka
9. nov 2021

Že dieťa za nič nemôže. Že keď plače nemôžeš za to ani ty a hlavne za to nemôže manžel, ktorý to bude prežívať horšie ako ty. Lebo on už vôbec nebude tušiť čo má robiť...
Že to deti proste niekedy plaču, niekedy sú hladné niekedy majú plnú plienku, niekedy nechcú tie ponožky, niekedy ich zase chcú, niekedy nechcú byť v perinke, niekde musí mať ruku zaviazané, niekedy plače lebo ma zaležanu ručičku, alebo mu strpla nôžka, niekedy plače lebo ho štekli nos, niekedy to, niekedy ono... Že deti niekedy spia tri hodiny, a niekedy tridsať sekúnd...to čo platilo dnes, nebude platiť v pondelok a treba to brať a kľudom a pokojom, lebo to dieťatko to nerobí naschvál alebo samo netuší čo robí, zavadzia samo sebe, zavadzias mu mama, zavadzia mi cecok aj keď z neho chce piť...
To že sa ručkami odtlača neznamená, že mamu či tatu neľúbi, to že pri cudzom je kľudne a pri máme tebe neznamená už vôbec nič.
Že kojenie je strašná veda, že to boli a je to mokré a bude to dlho mokré a smiešne a bude to hrozne a potom to bude skvele a jednoduché a úžasné a strašné pohodlné a príjemné a ľubezné... A že to veľmi rýchlo skončí, a príde niečo iné, nie horšie nie lepšie, ale iné a bude to rovnako krásne, rovnako unavujuce, a niekedy rovnako strašné a vôbec nevadí že sto krát prídeš no nervy, že budeš chcieť plakať a kričať a odísť proste preč, že keď nebudeš vládať je v pohode požiadať o pomoc a mať svoje dve minúty v sprche počas ktorých si zdriemneaš a doješ včerajší obed...(ok to už strandujem :D)
A že pôrod boli, a bude trvať asi aj dlho, a hej bude aj klystir v tom lepšom prípade, a vôbec nevadí že to bábätko bude vyzerať ako malý mimozemšťan, bude to tvoj malý mimozemšťan a ty budeš vyzerať určite horšie 😂😇
A v poslednom rade, počúvaj všetky rady, lebo nikto ti nechce zle, ale nikto tiež nepovedal,že sa podľa nich musíš riadiť 🙂 a nevadí keď nebudeš a potom budeš, skúšaj, všetko a od každého..a treba to pomadu na pery, v nemocnici je hrozná klíma 🙄
Nemusí sa každý stotožniť s mojím názorom, toto je však môj, držím palce a určite budeš skvelá mamka 💙💪

antonka
9. nov 2021

Aha ja som zhrnula aj po pôrode no, hádam nevadí a nebude to na obtiaž 🙂

kkovacovak
9. nov 2021

Navariť si jedlo do mrazničky dopredu, brať všetko s nadhľadom a v kľude lebo všetko zlé prejde, nepočúvať nevyžiadané rady ostatných a neporovnávať sa. Pred samotným pôrodom zostať doma čo najdlhšie to pôjde.

ivangeline
9. nov 2021

Priprav sa na silne prezivanie. Nie vsetko je take cierne ako sa ti zda. A nie kazda sestricka a dokor prijemni...

hipuska
9. nov 2021

Pri samotnom pôrode sa sústrediť na tlačenie. Pri prvom som skôr vsrestala ako tlačila. Teda, myslela som si, že tlačím ale nie. A treba tlačiť do konečníka, akoby si chcela "kakať" a mať zazmurene oči. Ak budeš rodit dlho do noci, alebo sa cítiť čo len trošku zle, zaniesť dieťa sestričkam. A oddýchnuť si a vyspať sa. Kojenie sa rozbehne možno na 3 deň, potom sa prsia hodne nalejú. Treba odstriekavat. Najlepšie v sprche. Nám taktiež sestričky kázali cikať do sprchy.

saxana000
9. nov 2021

@betulinka1 pollitrovku prazdnu do porodnice ked cikas oblievaj sa zaroven neskutocna ulava ❤
Nakupit do porodnice tmave uteraky..
A spi vzdy ked bude spat babo..prach aj hrnce pockaju..

ailiba
9. nov 2021

@saxana000 ja som cikala v sprche... Inak som ani nevedela

alanko20
9. nov 2021

@lucynecka mňa tá fráza dosť vytáča a nemám ju rada 😅

ikissedagirl
9. nov 2021

tvoje dieta nepotrebuje tvoju pozornost 24/7.
rovnako dobra je pozornost otca, stareho rodica, susedky ... a ty bud chvilu sama (sebou).

mimikarol
9. nov 2021

Užívaj si každý jeden deň, deti neskutočne ale mega mega mega rýchlo rastú

leka29
9. nov 2021

@ailiba a prečo ste inak nemohli ? Bolelo alebo prečo ?

ailiba
9. nov 2021

@leka29 áno, poriadne som bola zošita a nevedela som sa uvoľniť a potlačiť, veľmi to bolelo. Keď som si pustila na seba teplú vodu, močové cesty sa lepšie uvoľnili a išlo to samo. A navyše to bolo super aj z hľadiska hygieny, aj kvôli krvacaniu... A žiadne utieranie papierom, len zľahka uterákom. To trvalo asi týždeň, potom to už bolo lepšie.

ailiba
9. nov 2021

A ešte by som dodala, veľa jest, piť, snažiť sa byť čo najviac v pohode, nestresovat sa. Spať kedykoľvek sa da.

kamagma
9. nov 2021

Ze kojenie nie je najdolezitejsie v zivote

ailiba
9. nov 2021

@kamagma tak👍, mňa toto strašne stresovala, že to nejde. Druhýkrát by som to už tak nerobila. Najdôležitejšia je pohoda.

obleckozaecko
9. nov 2021

Ahoj, necitala som vsetky rady - ale ja by som Ti chcela len napisat, ze predporodny kurz a literatura su super. Mne to pomohlo porod zvladnut fakt vyborne a mam dobre spomienky. Ale zial vobec som neriesila ( a ani sa neda sa pripravit na vsetko, co pride neskor) najma rozbeh kojenia, spravne prisatie, priserna bolest bradaviek, flexibilny spanok podla potrieb dietata, zvladat plac, ktoreho pricinu nevies a skusat 10 veci, ktore by mohli zabrat na utisenie (napriklad dat ho niekomu, menej vystresovanemu t.j. muzovi 😄) prve zdravotne vyzvy a podobne. Cize ak chces, pozri si aj nejake tipy ako zvladnut tie prve dni - krmenie, spanok a nastavenie vnutorne maminy, lebo je to velka a krasna zmena.

autor
9. nov 2021

Ďakujem vám za rady 😊 psychicky mi to pomohlo …

scorpionflower1
9. nov 2021

@elizabet173 ja som ho zapojila okamzite ako to nase čudo prvykrat zakricalo. Boli sme u Kocha, tam s nami mohol byt od 9.00 do 21.00 😀

scorpionflower1
9. nov 2021

neviem, v ktorom tyzdni si, ale pouzivaj Aniball. Mne sa to velmi vyplatilo, vobec som nemala šitie.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
minutka
9. nov 2021

Necitaj internetove fora o porode. Bud v psychickej pohode a vsetko bude ok

amelie2017
9. nov 2021

Nehraj sa na hrdinku. Ak budes citit, ze potrebujes pomoc, tak o nu proste popros, prijmi ju. Ziadne take, ze ina bola sama, muz v zahranici, mama 200 km a ona to zvladla. Ty nemusis. Kludne nech ti mama navari, svokra operie, sestra pokocikuje. A ked budes unavena a babo spinkat, kasli na vsetko, spi aj ty. Alebo aspon lez. Oddych je najlepsi aj na psychiku aj na mliecko.
A ak bude mat ocko iny styl kupania, prebalovania obliekana, krmenia,..ako ty..tak ho nechaj. Nestaraj sa mu do toho. On si najde svoj system a dieta si zvykne, ze s ockom tak a s mamou tak.