Rozozná mesačné bábätko rodičov od návštevy?
Rozoznava vase mesacne babätko ak ho ms na rukach todic alebo neznama navsteva?
Pravdaže rozoznáva. Už od narodenia vie, kto je mama a otec a kto sú "tí druhí".
Jasne ze rozoznava. Ono je ale ine ked je babo spokojne a bude spokojne aj pri cudzom. Alebo je nespokojne a nebude spokojne ani pri mame ☹
Lebo mala som aj to aj to. Ale minimalne mamu (ale aj otca) istotne vie rozoznat ci podla hlasu alebo vone a podobne.
Podla mna ani 5 mesacne nerozozna kto ho drzi. Spozna moju tvar ale to ze ho niekto iny drzi nie. Kde si prosim ta mesacne babo moze uvedomovat ze sa ho na inom mieste na tele dotyka ina osoba.
@really8 ver mi, že môže. Neviem ako to robia, ale vedia to. Môj syn bol neuveriteľne citlivé bábätko a u cudzích na rukách nevydržal ani 3 sekundy. Manželov otec sa až urazil že ho "nechce".
A ten plač bol vlastne hlavný dôvod prečo sme hneď investovali do nosiacej garderóby, lebo dať ho iba tak podržať na chvíľu niekomu neexistovalo, museli sme ho mať na sebe zaveseného.
@pribinak
@michaela789 ale ja si myslis ze to skor suvisi napr s vonou tej druhej osoby. A nepozna ze to nie su mamy ruky. Uz duplom ak je napr este v perinke. Ale ze ta osoba nema tvar ako mama, hlas ako mama, vonu ako mama. Asi som vzala prilis doslovne tu otazku
Podľa mňa rozozná ale nie tak ako my dospeli… skôr rozozná vo pozna vôňu, hlas (dieta počuje zvuky už v bruchu a počúva domáce zvuky, hlas oca, súrodencov …) akože nevravim veľa robí určite aj spokojnosť dietata (najedene, prebalené, vyspate atd) med mu niečo vadi bude spokojne aj pri rodičoch 😅🤷♀️
Jasné l, že rozozná. Nás trojmesačný rucal keď ho niekto iný aj kocikoval, nie to ešte držal na rukach.
Po 9 mesiacoch života v matke - pocutí jej farby hlasu,tónu, jej tlkot srdca - a nerozozná?! Nemožné!
Jedine, ak sa pýtaš na prejav či plače alebo je ticho u druhého to je iná vec.
@really8 jaj no ale však to ide ruka v ruke, kto ho drží, toho vôňu cíti a podľa toho rozozná 😃 ale kebyže to ohraničíme len na ten dotyk a na nič iné (pohyb, vôňa, hlas, ... ) tak hej...asi by malo problém rozoznať, kto ho nesie. Ale to sa v realite nedá takto izolovať.
samozrejme, vona hlas vsetko
@cookie29 A ak nerozozna alebo mu je to jedno, je to problem, diagnoza?
Nas hned, akoze tych 5 minut sa nechal, ale potom uz spustil sirenu.
Nie, su deti take pohodove a friendly a potom su tie druhe.
myslim si, že rozozna....podla mna už podla dychu vedel, kde som
Co my vieme, vraj novonarodenec vie pohladom precitat a zapamatat mamkinu tvar...
Basnici 2.
"jako porodnik se skuste tvarit inteligentne, vase tvar je to prvni, co dite vidi😂)
Kedysi sa s babatkami narabalo ako s blbatkami, papat, kakar, grckat, po pol roku za trosku zacali brat vazne. Dnes azijske deti cepuju s kartickami, ako u nas 3 rocne. 🧐
preco si myslis ze nerozozna? Su proste deti spolocenske a nespolocenske. Moje starsie dieta neslo k nikomu, len ku mne. Moje mladsie dieta v pohode, kym bolo na rukach... a dodnes su rovnake
Moje dvojičky sa radi nosili, takže ak boli spokojné s osobou ktorá ich nosila tak asi nerozoznavali kto ich nosí teda skor im to bolo jedno. Ale ak sa im dačo nezdalo na osobe, ktorá ich chcela nosiť tak revali.🙂
Moja dcérka rozoznala kto ju mal na rukách...keď bola malinka... dieťatko presne vie kde sa cíti v bezpečí ☺️

Nie nerozoznava. Ale krd je hladna tak rozoznava moju vonu a natahuje sa za mnou