icon

Ste za, alebo proti používaniu chodítka - pavúka?

betina1984
19. jún 2012

Mile mamicky, chcem vas poprosit o zahlasovanie za ano, ci nie, ci by ste dali svoje deti 6-mesacne a starsie do choditka. Dajte sem dve prve mamicky ANO a NIE a potom len hlasujte. Nepiste vlastne odpovede, len dajte paci sa mi to tej odpovedi, ktoru uznavate. Dakujem

adulikka
19. jún 2012

ja som ho mala pri všetkých troch deťoch...aj to len na chvíľu pri každom

boska79
19. jún 2012

Nie... Je to len na odlozenie deti pre pohodlne maminy... Nieje to dobre a bezpecne pre vyvin dietatka.

alex31
20. jún 2012

NIE

gabinocka
20. jún 2012

zbytocna otazka...ja som za choditko, obe deti v nom pobehovali - chrbtica ok, nespickuju a su velmi sikovne a zdrave....ale na takuto otazku dostanes len dve odpovede, len pri tej negativnej uvedu mamicky tolko ,,knizkovych a odbornych,, negativ ze mas dost 😀 ....je to len na tebe a tvojom presvedceni 😎

palomka
20. jún 2012

my sme ho pouzivali asi mesiac, hlavne na cas kedy som sa chcela osprchovat alebo povysavat atd. urcite nie na cely den. akurat treba nastavit vysku aby tam dieta doslova neviselo. a dcera je uplne v pohode a nechodi po spickach 🙂

desmodka
20. jún 2012

my sme ho aj mali pozicane a maly v nom byt nechcel 😀

lo75
20. jún 2012

a na čo? veď chodiť sa naučí aj bez neho a zbytočný krám v byte je to

nice202
20. jún 2012

NIE, ved kazdy normalne rozmyslajuci clovek, si co to nastuduje a vie, co to moze sposobovat.

mariabilla
20. jún 2012

ano

ikke
20. jún 2012

NIE, su aj ine, bezpecnejsie, zdravsie a prirodzenejsie sposoby ako dieta "zabavit" ci na chvilu "odlozit", ked idem robit nieco, kde ho nemozem drzat alebo mat pri sebe - ohradka, postielka, satka, ergonomicke nositko, deka na zemi,...
rozhodne by som dieta nedavala do choditka v pol roku a ked sa idem sprchovat, toto si naozaj priamo ziada o problem (uraz, znicena chrbtica,...) ☹

rora
20. jún 2012

ja osobne som proti, ked si potrebujem odbehnut (sprcha,wc,vyniest smeti,rychle vysavanie...) viem ako a cim malu zabavit, ked ju dam do postielky,pripadne do stolicky jedalenskej alebo bytovej hupacky, a dost mi vadi ako mi vsetci z rodiny nanucuju choditko a ze preco ho este nemam ze uz mala mohla davno chodit 🙄 som rada ze mi mala samostatne sedi pomaly v 9 mesiacoch, este ani nelozi, na svoj vek je chuducka a ma aj tenucke nozky a vidim ze sa na nich neudrzi ked ju postavim tak na co jej robit zle ked este nie je pripravena, len tetky to nechapu 🙄 no co, chuda male co to ma za mater ze jej ani pavuka nekupi 😅 😠

luna22
20. jún 2012

Proti som, a to malá začala neskoro chodiť. Nepotrebujem žiadne pomôcky, čo jej škodia.

moniciak
20. jún 2012

Určite nie v rodine s tým máme nemilú skúsenosť moja sestra sa kôli tomu nevedela sama ani posadiť a doteraz chodí občas pošpičkách. Chcelo to rehabilitácie čo také malé dieťatko okolo 7 mesiacov určite nepoteší a to len kôle tej kravine.
Moja dcérka nikdy nebola učená sedieť na všetko som jej dala čas nechodila ani za ruky proste dala som ju ležať a nech si robí čo chce a na čo sa cíti a predsa od roka a jedného týždňa chodí a ja som hrdá že som nepodľahla tomu trendu že čím skôr nech tie deti všetko vedia 🙂

li_la
20. jún 2012

Otázka je tu už tak veľa krát...

Aspoň že odpoveď je jednoznačná... URČITE NIE!!!

trnka77
20. jún 2012

nie

elen83j
20. jún 2012

ja nie.ale neviem s určitosťou povedať čo by som robila pri dvojičkach 😀 .ale asi ani vtedy nie 😉

sasena033
20. jún 2012

ano ale nie v 6 mes--ja som davala od 8mich

wnelia
20. jún 2012

ano

juldan81
20. jún 2012

ja som jednoznačne za chodítko, môj synček bol 1x v chodítku ako 7,5 mes, ako 8mes sa postavil v postieľke a potom to išlo ako po masle, okolo nábytku atď a ako 10 mes. začal chodiť, takže nemám pocit, že by mu chodítko nejak poškodilo, jasné, že tam nesedel pol dňa, ale takých 15 min. ráno a večer určite žiadnemu dieťatku nezaškodí. a choďte niekam s odpoveďami, že nemáte dieťa na to, aby ste ho niekam odkladali! veď chodítko je pomôcka, nie odkladací priestor, preboha!

marulka83
20. jún 2012

Neviem. Moja mala ma 8 mesiacov,nebola v choditku a stavia sa na spicky. Je to fer,ked niekto napise ano alebo nie a napise PRECO si to mysli.

dejnas
20. jún 2012

NIE... obe deti sa zaobišli bez toho... mimochodom, ani nás naši nedávali do chodítka...

ducci
29. jún 2012

nie

anelehka
29. jún 2012

mam dve deti,obe mali choditka,kludne by som ho pouzila zas 😉

kiwi82
29. jún 2012

my sme nepoužívali, ani rehabilitačná dr. nám neodporúčala. nie je to dobré na chrbticu a kĺbiky ževraj.

lentilka29
29. jún 2012

ano....mala v nom lietala ako diva....ale v 10 mesiacoch sme ho odlozili,zacala chodit...ale odporucam.detom sa to paci

jarus1
29. jún 2012

odborníci z detskej ortopedickej kliniky sú zásadne proti tomu....a ja s nimi súhlasím

janaalzbeta
30. jún 2012

Ja som proti.............odborníci tvrdia,že to pozastavuje vývin a keď je v ňom nevhodne dané bude špičkovať. Moja švagriná dávala dcéru a chodila pól roka ako baletka.................... 😉 . neodporúča sa to najmä predčasniatkam čo je náš prípad ☹ . No viem čo majú kamarátky detičky im sa to ľúbi............. 🙂. Sama zváž je to na tvojom úsudku nemusíš sa prikláňať čo je pre ňu zlé bude aj pre mňa ale môže to byť naopak.................. 🙂

barcelona94901
30. jún 2012

som proti,nikdy sme ho nepoužili a drobec začal chodiť ako 8 mesačný

exupery
30. jún 2012

Nepouzivala som,a dufam,ze nebudem ..ked tam vidim tie male cca 4mesacne deti ako im tam planda hlavicka,je mi do placu 😒

micuchova
30. jún 2012

preboha a co je na tom, ak si ho tam aj niektora mamina na chvilu odlozi, aj na WC treba chodit, aj jest, aj sa osprsit...ci je lepsie nehat vyrevat? ja zatial nedavam, ale budem..