icon

Vodítko na dieťa - skúsenosti

lenkalienkam
21. júl 2014

ahojte mám 8 mesačného chlapčeka a chcem kúpiť vodítko na dieťa od tommee tippoo - máte niekto doma a máte skúsenosť ?

pisis
21. júl 2014

@nyusika promin, ale v nositku je svoboda pohybu? (nosice mame, pouzivame, nemam nic proti nim, jen me to zarazilo,ze by to melo byt lepsi, protoze u voditka neni svoboda pohybu). A prosim, jak na to s teme dvojkama (nosic sama urcite nezvladnu)? Ja fakt nevim, rada se necham poucit.

jana_eyre
21. júl 2014

@cuculiatko88 no, ved to si asi ziadna matka neprizna, ze sa citi dokonalo.. len tie komenty v takychto diskusiach tak vyznievaju.. vies, ked niekoho pouraza za to, ze si niekto druhy vie predstavit dat dieta do popruhu a na voditko a oznaci ju za neschopnu a lenivu, tak mi z toho nevychadza nic ine iba to, ze zrejme dotycna sa citi ako dokonala matka, ktora zvlada vsetko za kazdych okolnosti..

pretoze vies, okolnosti v zivote je strasne vela a nemam cas si ich teraz tu na modrom koniku povypisovat, pri akych vseliakych moznostiach sa voditko hodi..

Uz som to raz tu niekde pisala, mam taku utopicku predstavu, ze sa raz budu ludia naozaj akceptovat bez urazania druhych za ich ine spravanie, alebo vychovu.. pretoze nemam pocit, ze by tu niektore mamicky akceptovali nazor druhych ako pises..

katinka71
21. júl 2014

@cuculiatko88 vsak si behaj aj ja doteraz beham,ale su situacie ked ide o bezpecnost hlavne pri vystupovani vlaku kde naval ludi rano do prace ked musi cestovat somnou,hned vedla na kolaji pristavuje druhy vlak ani nevies ako pri rom kvante soti do teba ,maly sa vytrhne uz moze byt nestastie,doteraz som ho vozila v kociku,nebol problem,ale momentalne to musim riesit pre bezpecnost,lebo ked sa nieco stane ja som matka a mala som predvidat,po vojne je kazdy generalom,ty si ries bezpecnost svojho dietatako uznas za vhodne ty a neries co by som robila keby neboli voditka,

macilaci
21. júl 2014

Super vec,ja som to používala pri dvojičkách,reakcie okolia nerieš, bezpečnosť je prvoradá. Ale začni len ak už malý chodí sám,bez pomoci.

matali222
21. júl 2014

@katey ahoj tak u nas sa voditko vyuziva a poviem ti ked som to kupovala moj manzel len krutil hlavou, ze mi sibe. A teraz je aj on nadseny 🙂 mame totiz dvoch chalanov a su to mimoriadne aktivne deti. Pri prvom synovi som to v poho zvladla aj bez voditka nakolko som sledovala len jeho.. ked vsak boli dvaja a jedneho dna cestou zo skolky ma starsi syn zahovoril a mladsi sa mi vytrhol z ruky a vybehol na cestu som si povedala tak dost - ja kupujem voditko. No nech si kto chce mysli co chce radsej takto, akoby sa mala stat nehoda!!! Spociatku som si pripadala divne, ale musim povedat, stretla som sa len s pozitivnou reakciou okolia. Voditko nedrzim v ruke ako je to hore na obrazku, ja si ho zapnem o putko na rifle, alebo kabelu a maleho drzim za ruku. Je priputany v podstate len ako poistka keby sa zas vytrhol. Maly je s tym uuuuplne v pohode vobec neprotestuje ked si to oblieka, nenosime to od rana do vecera. Nosime to len ked ja mam pocit, ze treba 🙂. Vacsinou to odsudzuju maminky, ktore maju jedno dieta - nad tym sa len pousmejem. Osobne sa drzim hesla nestaraj sa, ked nevies 🙂 🙂 🙂

cuculiatko88
21. júl 2014

@jana_eyre já sa vôbec necítim ako dokonalá.matka a nemam dokonale.dieťa no.viem ze by som.svoje dieťa na vodítko.nedala,stat sa môže kedykoľvek.niečo tomu dieťaťu či bude na vodítku alebo.nie,ale mne to.príde ako.keby.to.dieťa je pes na.vodítku a robi.to.co.chce jeho.majitel, môj názor
@katinka71 samozrejme.já.si.budem.riešiť bezpečnosť svojho.a ty svojho ale na.otázku
odpoved nevies dat,pretože by si bola zrejme odkázaná len.nato.aby si ho strazila 🙂

katinka71
21. júl 2014

@cuculiatko88 ale dam ti odpoved nasadila by som rovno puta jedno na moju ruku a druhe na maleho ruku

cuculiatko88
21. júl 2014

@katinka71 😀

jana_eyre
21. júl 2014

@cuculiatko88 a ja ti tvoj nazor ani neberiem.. a predpokladam, ze ani nevyzadujem aby si ho na voditko davala.. jedine co mi pride nepochopitelne je, aby ine zeny horekovali nad druhymi za to, ze pouzivaju novu vec, ktora este nie je taka zbehla v nasich koncinach.. a opakujem sa, ked mas dieta v kociku, alebo priputane v jedalenskej stolicke, tiez vlastne robi tvoje dieta iba to, co chces ty..

vsetko na svete, aj veci s ktorymi nesuhlasim sa daju povedat SLUSNE bez urazok.. a oznacit niekoho ako leniveho a neschopneho, za to, ze pouzije voditko je podla mna prilis..

cuculiatko88
21. júl 2014

@jana_eyre nikoho som.nechcela uraziť ale vo vacsine.prípadov je to tak.ako.som.napísala a týmto.končím.moju účast v tejto téme, svoj názor som.napísala a nie každému sa páči...

jana_eyre
21. júl 2014

@cuculiatko88 a kolko takych mamiciek poznas osobne, ze mozes vyhlasit, ze tie co pouzivaju voditko su trosicku lenive a neochotne behat za detmi? ked pises o "vacsine pripadov"?

lenkalienkam
autor
21. júl 2014

@zutera ahoj máš presne tieto ? ak áno za kolko predáš ?
http://www.perinbaba.sk/voditko-na-dieta-tommee...

cica869
21. júl 2014

ja som voditko dostala od znamej ale vobec som ho nepouzila podla mna uplna somarina aj kamoske som ho pozicala chcela vyskusat a hned mi aj dala spät ze je to sprostost....mne to pripomina psa na obojku ved dieta nie je zviera a co ked spadne tak musi sa naucit aj to napada sa este viac nez dost...nase babky mali aj 5-10 deti a take nieco nepoznali a prezili bez tazkosti 😉

zutera
21. júl 2014

Ano,to jsou oni,tak za polovic?Muže byť?

lenkalienkam
autor
21. júl 2014

@zutera čiže 5 € ? + pošta.

zutera
21. júl 2014

Ano,napis IP

arwen88
21. júl 2014

@fidka79 nejde o to kde sa to uvazuje...viem ako to vyzera...ale aj tak sa mi nepaci priväzovanie dietata...

arwen88
21. júl 2014

@fidka79 riesenie je zabezpecit dietatu bezpecny priestor na zivot...a nie ho obmedzovat...ak ides po frekventovanej ulici, tak si to vyries tak, aby si sa spravala k svojmju dietatu ako k cloveku, nie ako ku zvieratu...ked by bolo nutne ho aj na rukach niest..a co...chcela si dieta...tak sa o nho staraj tak ako si zasluzi..vela matiek zabuda, ze dieta je clovek, ktoreho si tiez treba vazit

arwen88
21. júl 2014

@jana_eyre vzdy sa da najst riesenie,ako takuto situaciu vyriesit (kto chce hladat riesenie ho najde, kto nie sa bude vyhovarat)...nemusis to hned riesit privazovanim dietata....je to mozno jednoduche...ale nesatoji to za to...budem ti drzat palce, aby si to svojim detom neurobila...aby sa ti to nevratili na starobu...priviazu ta o postel, aby si im nahodou niekde nebehala...

emyk
21. júl 2014

@katey 😉 dobré fotky si vybrala 😉, ja som použila popruhy na začiatku teraz ich uz nepotrebujem, len sa mi zda nevhodné ak niekdo napíše aby da dal dieťaťu rovno aj nahubok to ma poburilo.

mandm
21. júl 2014

gratulujem vseetkym matkam, ktore s laskou vysvetlia svojim detom kde mozu ist a kde nie a tie ich posluchnu. Mam 2,5 rocnu hyperaktivnu dceru. Voditko sice zatial nemame ale pravdupovediac to zvazujeme. Kto niektore situacie v zivote nezazil tak nepochopi. mozeme jej vysvetlovat co moze a co nie, ruku nam dat nechce, ked ju aj napriek tomu chytime zacne robit cirkus a hadzat sa.... neraz sme jej chceli spravit program a niekde s nou ist no rychlo sme to museli ukoncit. Naposledy v zoo, ma velmi rada zvieratka a tak sme jej chceli spravit radost ale neustale nam utekala a niekedy to moze byt moment a stane sa nestastie.
Tak laskavo, vsetky supermatky zdrzte sa hlupych komentarov, ked nezazivate podobne situacie a tu hrozu zo strachu o zivot dietata nezazivate dennodenne.
Cakame druhe babatko a uz teraz ma obhlieva horucka, ked si predstavim, ze pojdem na prechadzku s kocikom a dcerkou. A nepatrime ani k tym stastnym, ktorym ma kto pomoct. Na vychovu sme s mm sami.

mandm
21. júl 2014

@arwen88 skvele... a to uzasne jednoduche riesenie je teda ake? mame chodit na PRECHADZKU s 2,5 rocnym dietatom v kociku?

jana_eyre
21. júl 2014

@arwen88 och, no taketo keci naozaj nemam rada.. nechytila si ma za srdce a ked budem potrebovat pomoc na stare kolena, dobrovolne odidem do senior domu.. uz teraz setrim, takze dakujem za starost.. moje deti ma privazovat nebudu musiet..

senta_sofia
21. júl 2014

@lenkalienkam podla mna je to fajn vec, maly sa mi pustil skoro chodit, ale ked sme dosli von zistil, ze tam nie je tak dokonale rovna zem a hned si oskrel nos, tak potom som to riesila prave tymito popruhmi, kedze za ruku sa drzat nechcel a mala som istotu, ze ho schmatnem, keby padal a dokonca som to pouzivala aj na priputavanie v kociku, namiesto kocikovych popruhov... tie co si si vybrala mi pridu akurat zbytocne drahe 😉

katinka71
21. júl 2014

@mandm presne to je nas pripad,my sme s mm tiez sami (bez starych mam,au pair)na starostlivost o maleho ,obaja pracujeme na smeny ,su dni ked si stiedame maleho v robote,ale stale je jeden z nas snim,iba doobedu ma jaslicky,starsieho podporujeme aby mohol studovat na vyssom stupni vysokej skole,pracujem 25 rokov vkuse raz polrocna a raz rocna materska a este mi tu bude niekto vypisovat ze som neschopna leniva matka,to len preto ze mi zalezi na bezpeci dietata

cuculiatko88
21. júl 2014

@jana_eyre osobne našťastie.ani.jednu ale staci.mi.pozrieť na osobu ktorá má takto.dieťa a vo väčšine prípadov to.je.jasne.vidiet že dotyčná mamička je.lenivá,napr. rozpráva sa v strede nakupneho centra s kamaratkou a dieťa sa vala.pozemi a tahá sa preč, mamička.len.potiahme za vodítko a dieta je tam kde chce aby.bolo...

arwen88
21. júl 2014

@jana_eyre tak neprivazuj ani ty ich

arwen88
21. júl 2014

@mandm a to chodis s dietatom na prechadzku len po uliciach, kde su auta?..zober ho do parku, na pole, na luku...mi nehovor, ze tam, kde zijes, nemas bezpecne miesto na prechadzku...

jana_eyre
21. júl 2014

@arwen88 co teba do toho, ci budem svoje deti mat na takomto voditku, alebo nie? jasnejsie sa spytat uz neviem..

@cuculiatko88 aha, cize iba cista dedukcia.. urcite ta nenahneva, ked ja o tebe teraz len tak z brucha vyhlasim, ze si urcite rada vypijes, pretoze za tebou na tvojej profilovej fotke je pohar od vina.. to je asi taka ista blbost, ako si napisala ty..

dominix
21. júl 2014

Najviac sa mi v tejto diskusii paci to, ked by tu mali pisat mamicky, co s voditkom maju skusenosti...zatial co sa tu viac diskutuje asi medzi tymi, co s tym ziadnu skusenost nemaju 🙂 Verim tomu, kto zije na vidieku alebo v pokojnom mestecku, ze mu to pride zvlastne ("nikdy by som svoje dieta nepriviazala atd.")...ale kto cestuje, navstevuje rusnejsie miesta a ma dieta, ktore este samo poriadne nechodi, za ruku nechce a pritom stale niekde "pobehuje", tak ten to urcite oceni. Velmi sa divim ludom, ktori nepripustaju iny nazor a kazdy, kto ho ma, je pre nich hned "nenormalny, lenivy..."