icon

Zaspávate s malými deťmi pri svetle?

lulu551
17. dec 2013

Mam 2tyzdnove maleho a zaspavame pri jemnom svetle ,tak ako ja v nemocnici sme boli,len neviem,ci by nebolo lepsie pre jeho spanok spat uplne v tme..

moni244
17. dec 2013

Ja som zo začiatku tiež zaspávala pri svetle, až keď mala okolo 3 mesiacov, začala som svetlo vypínať. Ale tak ja som sa často v noci zobudila a pozerala na ňu, či dýcha a tak 😀

bubelko
17. dec 2013

nasi pri svetle nezaspavali. ja ked som potrebovala, tak som si zapla lampu na slabo a potom vypla. 😉

inffinity
17. dec 2013

Ja sem mela ritual ze jsem malou kojila v obyvacke u tv a ona usnula pak sem ji dala do postylky..delala jsem tobtak dlouho a pak uz jak byla vetsi misto piti pozerala telku tak sem se prestehovala do loznice a potme 🙂

kathrin17
17. dec 2013

moja brasko so svagrinou si tak naucili obe dievcata zaspavat a doteraz sa toho nezbavili....babulky uz maju 3 a 5 rockov....podla mna treba spinkat po tme a zasvietit, len ked je treba 🙂

ivkafu
17. dec 2013

Ja som tiez mala malu lampicku aby som vedela ci je v poriadku, len take slabe svetielko to bolo, ked podrastol tak bez je to prirodzene aneboji sa tmy.

lusyke
17. dec 2013

Ak chces aby sa ti naucil na den a noc tak pomalicky zacni svetlo zhasinat. Za par tyzdnov pochopi ze vnoci sa ma spat a cez den hrat. Nasa to pochopila tusim okolo 6 tyzdnov.

marissenka
17. dec 2013

pri malom sme mavali celu noc zazatu lampicku so slabuckym svetlom.teraz pri malej sme tiez zaspavali pri lampicke,ale v noci ked som ku nej chodila a prebalovala som pouzivala taku mini lampicku na baterky s diodkami,a tu som len zazala ked bolo treba.

cicamica1980
17. dec 2013
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.
miku1
17. dec 2013

Ani pri jednej dcérke sme nezaspávali pri svetle. Keď som ich potrebovala v noci prebaliť, zapla som si malú lampičku, ale inak spíme v úplnej tme.

snopkulka
17. dec 2013

neviem ako je to s bábätkami, ale odporúča sa úplná tma na spánok 🙂 nám presvitá pouličné svetlo cez žalúziu, tak vidím na malého dobre 😵

anda2
17. dec 2013

my spíme pri malom svetle, a hned reagujem a dívam sa

libad
17. dec 2013

Moja ma 1,5 a este stale spime pri lampicke ale svieti slabulinko. 🙂

lutia
17. dec 2013

zo zaciatku bolo vzdy nejake svetlo..neskor bez neho a teraz zaspava pri svetle kt vychadza z inej miestnosti ale dodam ze nakolko ma 28m tmy sa neboji

livka299
17. dec 2013

My spíme všetci pri telke. 😀 Aj keď je to nevýhoda akúrát keď vypadne prúd nastane u nás menšia hystéria 🙂

olivka26
17. dec 2013

my zaspavame pri lampicke,Moja 3mesacna dcerka dokonca pozera na svetielkoa to ju uspava.A zasvietene mam slabunke svetlo celu noc,pretoze niekedy sa len tak prevracia,inokedy zas vypadne dudlik,potom kojenie.Keby bola tma nevedela by som co z toho sa prave deje.Nam to takto vyhovuje 🙂

danulicek
17. dec 2013

mne Tomasko zaspaval vecer bez svetla od narodenia. myslim, ze to bola celkom aj vyhoda, pretoze nikdy nemal pomyleny den s nocou. ked sme ho ulozili na nocny spanok, zhaslo sa svetlo a tak je nauceny doteraz. svietim pri nom len v noci malu lampu, ked ho idem krmit alebo ked sa zobudi, trosku sa prituli ku mne a zase zhasiname. doteraz - klop klop - neboli problemy s tym, ze by sa bal tmy (zatial).

babatkoling
17. dec 2013

My sme macka, ked bol taky malicky ulozili po tme. Ked som isla oloko 22.00hod spat ja, tak som ho prebalila pri lampe, nakrmila a potom zapalila cajovu sviecku, ktora horela cca 4 hod - do dalsieho kojenia... Potom uz bolo ranne svetlo...
Teraz by mu svetlo pri vecernom zaspavani vadilo, aj ked ja mozem zasvietit malu lampu ked uz spi, ak potrebujem. Macko spi s nami v izbe - mame postielku bez jednej bocnej strany prirazenu k nasej posteli .

nikolet_89
17. dec 2013

ahoj ja som malu naucila na svetlo a dokonca aj na tv alebo radio a som velmi rada, pretoze byvame u nasich a tu sa neda niekedy aby bolo uplne ticho pokial sme vsetci doma a tak jej to nevadi ked je ruch, a hlavne je vyhoda, ked nespime doma nie vsade su podmienky maximalneho ticha a tmy 😒

digysa
17. dec 2013

@lulu551 myslim, ze jemne svetlo neuskodi, aj starsie deti potrebuju niekedy jemne svetielka v izbe. To bude zalezat od povahy....moj syn chce uplnu tmu, moja mala ma na hviezdicky svietiace na strope...

Len neuspavaj dieta pri TV.

22beba
17. dec 2013

tma je prirodzena ... mne sa tak malý n aučil za dva týzdne pekne v noci spavat ... okupala som ho a nakojila v tmavej izbe ... samozrejme ked plakal alebo pri prebalovani som mala to jemne svetlo take ale inač tma ... aj teraz ked je zapnutý televizor nechce spat a ked sa vypne do dvoch minut je tuhy 🙂

cmulinko
17. dec 2013

nam z kazdej strany domu svietia poulicne lampy tkaze nikdy nemame uplnu tmu v izbach.Inak nesnasam uplnu tmu...nie je mi tak dobre uz od malicka...potrebujem vidiet v noci aspon obrysy nabytku a tak....a presne tak je to aj u mojich deti uz od narodenia.

sssimi
17. dec 2013

Staršia potrebovala na zaspatie úplnú tmu, mladšia zaspáva a aj spí pri jemnom svetle. Už som skúšala zhasnúť keď si k nej prídem lahnúť a okamžite sa na to zobudí, tak neriešim. 😉

selema
17. dec 2013

my stále spíme pri slabom svetielku celú noc, aj syn a to má už 9.rokov, aj my s drahým a našou malou žabkou (23.mesiacov) pre mňa to je lepšie, hocikedy v noci, keď sa pozriem/skontrolujem deti, tak ich aspoň vidím 😉 nemusím zapínať svetlo a "oslepovať" ich 😉

anny1984
17. dec 2013

Už od narodenia urobím prítmie a tak zaspávame, aj keď sa v noci zobudil, tak som zasvietila len malé svetlo. Takto pekne rozoznávam deň a noc. 🙂

brnka
17. dec 2013

podla mna je zdravsi a pokojnejsi spanok v tme ako pri svetle. Osobne by mi to vadilo a nevyspala by som sa dobre. Ved v noci sa oci prisposobia tme a co potrebujem vidiet, vidim 🙂

freyjanr
17. dec 2013

ja som takto spavala prve 3 tyzdne aby som ho mohla kazdych 10 sekund skontrolovat 😀 potom upadol ten chorobny strach a zacali sme spavat po tme 😉

zuzkat1
17. dec 2013

Tak my od narodenia v tme... Udajne sa pri svetle ani neuvolnuje hormon ktory je na spanok potrebny a teda sposobuje svetlo poruchy spanku...

chanthall
17. dec 2013

My kedy ako... V spálni je zhasnuté, ale - niekedy sa svieti v obývačke silné svetlo, inokedy len slabé, niekedy sa svieti v kuchyni... a oboje dvere vedú do spálne, takže svetlo preniká aj tam. Ale nikdy nič nevadí.. Nemá o vplyv na spánok.
Skôr dávam pozor na hluk. Keď viem, že musím niečo večer robiť, zaspávame pri otvorených dverách, aby bolo počuť muža, jeho pohyby, zvuky, TV a susedov z chodby. Inokedy zasa pri úplnom tichu... Všetko čítam na dcérke. A takto to rob aj ty - predovšetkým pozoruj, ako reaguje. Ale najideálnejšie by bolo, ak by jej to nevadilo...

adkala
18. dec 2013

Podla mna to zalezi od dietata. Moje deti spia oddelene len kvoli nocnemu svetielku. Starsi (5r.) potrebuje viac svetla, lebo mava taky strach z tmy. Mladsi (10mes.) sa mi pri tom svetle hraval a nechcel spat. Tak mladsiemu som zaviedla len take slabe svetlo, aby som trosku nanho videla v noci, ak treba.

adkasmolka
18. dec 2013

ja som uz v porodnici svetlo zhnasinala 🙂 neznasam svetlo, ked mam spat. Na nocnom stoliku mam tlmenu nocnu lampu, takze ked som vstavala v noci, len to som zapinala. Syna som vlastne takto od narodenia ucila na spanie v tme stym, ze na chodbe som nechala svietit.