icon

2 mesačné veľmi plačlivé a nespavé dieťa

meggyinka
28. júl 2018

Mamicky prosim poradte mi. Ja uz neviem co robim zle no nevladzem. Mam 2 mesacnu dcerku ktora posledny mesiac len place a place. Je kojena na poziadanie niekedy aj kazdu pol hodinu. Myslim ze mlieka mam dost ked za tento mesiac pribrala 1300g. Ona ako sa zobudi rano o pol7 place az do vecera. Spanok ma ulne biedny a to som skusame denne satku alebo nosic tam pospi max polhodinu.aj ked skacem na fit lopte. V kociku tiez krik plac ani po 3 hod prechadzke nezaspi. V aute to iste max na 5 minut potom.opät place.
Skusam davat aj kvapky vselijake na brusko aj masirujem. Skusali sme uska vsetko je v poriadku len ona stale place. O to viac je to unavne ze mam este 2 rocnu dceru. Ktorej ked sa niekto opyta co robi sestricka povie ze vzdy place.uplne sa jej strani lebo mi povie ze ona nejde ku sestricke lebo ju bolia uska z toho ako place. Manzel ked mozr mi pomaha no ani on babatko nevie utisit.tak aspon tu starsiu berie zo sebou a ona potom s placem pred domom povie ze tam nejde lebo sestricka place. V dome mam bordel lebo stale stale ju nosim na rukach a utisijem. A ked je v nosici tak sa snazim.aspon varit.a dakefy fakt varim cely den. Voobec neviem co robim.zle alebo co ju moze tolko trapit.
Nedokazem sa uz ani usmiat ani tvrdo zaspat lebo mi az bzuni v usiach.
Dakujem za rady a ozaaj cumlikov sme skusili 8 druhov od silikonovych latexovych gulatych zrezanych.mocila som.aj do.medu.skusila som uz milion sposobov.cumel nechyti a viac ju tym vyprovokujem ked jej ho davam.
Citim.sa ako najhorsia a nesvhopna xena a matka. V dim

majka99999
28. júl 2018

@csabinka moze byt aj to, ze ma skryty reflux, preto ten bludny kruh kojenia kazdu pol hodinu, lebo pali ju zaha, napije sa, ulavi sa jej, ale zaroven sa je mliecko vracia a znova pali.

oravocka
28. júl 2018

@majka99999 tiež si to myslím, potom sa veľa naje a bolí ju bruško.

veronikasa
28. júl 2018

Ahoj, jeden kolega mi hovoril, že ich malý bol tiež takto uplakany, jeho žena už zúfalá, vyčerpaná, bola u lekárky a tá ju poslala domov, že malému nič nie je, kolega zavolal doktorke, nakričal na ňu nech spravý nejaké vyšetrenia a tak im nakázala doniesť moč a keď tam nič nebude tak zoberie krv. A zistila, že chlapček mal zápal močového mechúra. Treba skúsiť všetko.

dopepalacinka
28. júl 2018

@danielka438 yes yes.....presne si my slova ukradla z ust😄prestat kojit viem ze je to blba rada ale u nas to zafungovalo tiez.....

evelyn13
28. júl 2018

Určite dojčiť neprestavajte, ale nie každú polhodinu, skúste interval natiahnuť aspoň na 2 hodky, priberá až veľa, aj z toho ju môže bolieť bruško, že je prejedena... Môže sa jednať aj o reflux ako už baby spomínali, skúste režimov opatrenia, zvýšenú polohu pri spánku a možno aj nutriton pred dojčením. Nam ešte na bruško pomohli probiotika a babycalm, prírodný olej. Držím palce.

katyd
28. júl 2018

@meggyinka sama si napísala, že sa už nedokážeš ani usmiať a ja som ti to píslala tak, že som si to predtým ani nedočítala....nestačí sa iba akože smiať, keď vo vnútri sa trápiš a máš obavy... musíš to celé pustiť z hlavy, že je to nejaký zlý stav, v ktorom sa nachádzate a uvidíš, že malá vycíti tvoju energiu, teraz cíti napatie

eludka
28. júl 2018

@tiimka odvar z makovic - pekna blbost oblbovat si decko...

ukulela
28. júl 2018

@eludka a niekde vyssie sa tu aj ditiaden sklonoval ...

meggyinka
autor
28. júl 2018

Moznoze ten skryty reflux to moze byt.lebo prvy mesiac dost vela grckala potom zo dna na den prestala. Davam ju stale do vyvysenej polohy pri spani . Vela prdka no kaka raz za 3 dni.

timilv
28. júl 2018

Naša malá mala obdobie že tiež veľa plakala a nakoniec sme zistili, že ju zrejme bolí bruško vždy keď som zjedla čerstvé pečivo. Začala som jesť len 2-3 daňové a plač prestal. Neviem, či ješ čerstvé pečivo, ale za skúšku nič nedáte ;)
Veľa trpezlivosti želám, viem, že to musí byť hrozné, ale ten malý drobček za to nemôže a určite neplače len tak...

meggyinka
autor
28. júl 2018

@timilv skusim to.a ano vsak to ze viem ze neplace len tak pre nic za nic.este je malinka nato aby sa mi tolko trapila.dakujem

lulula1990
28. júl 2018

@meggyinka tiez sme si to zazili - maly takto plakal prve 3 mesiace. U nas pomahalo - spavanie na brusku, zaspal jedine tak - aj to len na mne alebo muzovi. V noci sme si ho len prehadzovali, chvilu ja, potom manzel. Po najedeni sme ho vzdy nechali poriadne odgrgnut. Kamoskin syn casto plakal tiez - jemu zase pomahalo dat napevno do perinky a zaviazaz aj rucky, jedine tak sa ukludnil. U nas to behom 3 mesiacov preslo ako svihnutim carovneho prutika.

ejanjelik
28. júl 2018

V noci ako spi? V prvom tade by som poriesila spanok moze byt nevyspata. Mozno by spala vonku teraz je teplo mozno aj ro jej vadi akus kocik.

lubkanar1985
28. júl 2018

Možno aj toto treba zvazit..

meggyinka
autor
28. júl 2018

@lulula1990 ano spava na brusku a na pevno nechce byt vobec uz v porodnici jej vytahovali rucky z perinky a tak bola spokojnejsia

@ejanjelik v noci ako kedy. Minulu noc sa zaspals o pol8 a az o pol4 sa zobudila ale zväcsa je tak 2x hore a budi ju starsia dcerka o pol7 ked pride k nam. V kociku voobec nechce byt. Vzdy skusam a aj ked sme vonku a hojdam hidinu nezaspi v tom. Ale rada by som bola aby si na kocik zvykla.

dasenka26
28. júl 2018

@meggyinka podla tvojho opisu to bude materskym mliekom, niečo jej tam vadí. Kamoska pocas kojenia nemohla jest ovocie lebo syn jej potom plakaval. Myslim ze ani zeleninu. Ja by som skúsila umele mlieko, ale je to na tebe.

meggyinka
autor
28. júl 2018

@lubkanar1985 no ale ked ja ju kojim tak to nema alergiu na kravske mlieko.uz som jelen z toho

timilv
28. júl 2018

@meggyinka nie je za čo... Musí to byť ťažké, mne takto plakala len pár dní a aj to nie v kuse a aj to som sa cítila úplne zúfalá a neschopná. Mali sme nosič, hojdačku, kolísku,... Nič nezaberalo len vynechanie čerstvého pečiva. Inak to naozaj nemôže byť aj z tepla? Naša je napríklad úplne po otcovi a neznáša teplo. Keď jej je teplo, ani mi nezaspinká. Museli sme zrušiť aj spánky v kočíku keď bolo teplo, lebo by mi len plakala. Držím päste, nech sa vám to čo najskôr vyrieši

timilv
28. júl 2018

Inak, tá alergia na bkm môže byť aj pri kojení, ak vy jete mliečne výrobky. My keď sme zisťovali z čoho plače(ale naša bola aj od narodenia dosť vyhádzaná) tak mi lekárka najskôr hovorila nech skúsim ja vysadiť všetko mliečne, lebo tým, že kojím to prejde do mlieka. A tie vyrážky vtedy fakt zmizli po cca týždni od vysadenia mliečnych výrobkov- ale ja som mliečneho voľakedy jedla strašne veľa. Po nejakom polroku som znova skúsila mliečne výrobky a vyrážky sa jej už nevrátili.

silceb
28. júl 2018

@meggyinka pises,ze mala kaka raz za 3 dni...skusali ste rektalnu rurku? Napr. Nas sa malokedy bez nej vykaka sam,a to ho ani nezapeka,proste ma slabe brusko a nevladze si sam pomoct...pouzivame ju denne uz 4mesiace,nam to odkonzultovane s viacerymi doktormi a uskodit sa nema ako...treba jej pomoct,podla mna to bude ono...

ejanjelik
29. júl 2018

A pre prechadzke?nezaspi?

evitka83
29. júl 2018

@meggyinka neboli ju brusko? Skusila by som vysadit to D. Moja dcera mala po nom hrozni stolicu bezohladu na znacku. A moznoby som vyskusala UM. Cez cievku prilozenu na tvoj prsnik, aby si nemusela prestat kojit. Hipp je dobre toleravana vacsinou deti. Keby jej to pomohlo, chyba je v tvojej strave.

merkelica
Odpoveď bola odstránená
guizui
29. júl 2018

urcite niesi neschopna matka, hlavne si nic nevycitaj. Moj maly tiez dost vela plakal cez den, aj ked nie stale, ale bolo to pre mna narocne. Nakoniec som zistila, ze mu vadi skoro uplne vsetko, co zjem. Trvalo mi to presne 2 mesiace, kym som vylucila skoro vsetko, ako posledne akekolvek mliecne vyrobky (vadila mu aj smotana vo vareni, mlieko v kave, syry, maslo). Takze v skratke som mohla jest sacharidy - chlieb so salamou, sunkou, cestoviny, zemiaky. vo vareni nesmela byt cibula. Mohla som jest kolace a ovocie. Nutricne samozrejme to nieje nic moc, ale mesiac som tak existovala a nasledne som zacala jest vsetko (okrem strukovin a kapusty), no a po jeho 3.mesiaci je uplne v pohode, spokojne babo. Pisala si, ze priberala 1300g za mesiac - moj tiez priberal vyse kila, lebo sa aj narodil takmer 5kg, cize apetit mal velky, ale presne to caste kojenie je velky problem, ich bruska to nevedia stravit, ich traviaci trakt nieje este uplne vyzrety a je stale zatazovany, takze to znasobuje bolesti. skus natiahnut tie intervaly medzi kojeniami a skus vyradit aj mliecne zo svojej strany. takisto vela mamiciek sa stazovalo, ze Jamieson kvapky maju uz zlozenie podobne vigantolu a vela babatkam nerobia dobre. tak skus na par dni vysadit (u nas vsak nepomohlo) a potom dat nejake ine. drzim palce.

meggyinka
autor
29. júl 2018

@merkelica velmi vtipne

meggyinka
autor
29. júl 2018

@ejanjelik na polhodinu viac nie. Kazdy den ju davam do kocika ked ideme vonku no aj ked sme 3hod vonku vzdy je to polhod.spanok . Tak nosim vzdy nosic ze potom ju tam dam

meggyinka
autor
29. júl 2018

@guizui dakujem.vyskusam .

elizita
29. júl 2018

@meggyinka Niektore sme mohli pri kojeni zjest hocico a nasim detom to nevadilo. Mozno jedavas nieco co jej jednoducho vadi na brusko...

stelak
29. júl 2018

Poznam, mala ma 4 mesiace, je to "mrncici" dieta, nefunguju nosice, satky ani kociare (mam 4 rozne🙂 uzivala som v tehu vysoke davky magnezia, vraj je nervozna po tom. Ciastocne pomohlo, nasadit si magnezium spat. Cez den spi max. 20 minut🙂 vsetko raz prejde🙂 netreba sa nechat rozhodit a vydrzat🙂 je to moje tretie dieta, takze viem, "ze kazda sranda tri dni trva"🙂 pevne nervy prajem a hlavne vela zdravia, vsetko ostatne su zbytocne stresy😉

merkelica
29. júl 2018

no to teda nie je vtipne. neustaly plac je pravdepodobne nasledkom zdravotnych problemov. ani raz ste nespomenuli lekara. ak mesiac place, a vy ste to neriesili s lekarom, ide o zanedbanie starostlivosti a podla trestneho zakona č. 300/2005 Z. z. tyranie: § 208 Týranie blízkej osoby a zverenej osoby ... 1. a) ..alebo iným správaním, ktoré ohrozuje jej fyzické alebo psychické zdravie alebo obmedzuje jej bezpečnosť. ak vznikne trvala ujma na zdravi, pachatel je odsudeny na 7 - 15 rokov.. este stale je to vtipne?