2 mesačné veľmi plačlivé a nespavé dieťa
Mamicky prosim poradte mi. Ja uz neviem co robim zle no nevladzem. Mam 2 mesacnu dcerku ktora posledny mesiac len place a place. Je kojena na poziadanie niekedy aj kazdu pol hodinu. Myslim ze mlieka mam dost ked za tento mesiac pribrala 1300g. Ona ako sa zobudi rano o pol7 place az do vecera. Spanok ma ulne biedny a to som skusame denne satku alebo nosic tam pospi max polhodinu.aj ked skacem na fit lopte. V kociku tiez krik plac ani po 3 hod prechadzke nezaspi. V aute to iste max na 5 minut potom.opät place.
Skusam davat aj kvapky vselijake na brusko aj masirujem. Skusali sme uska vsetko je v poriadku len ona stale place. O to viac je to unavne ze mam este 2 rocnu dceru. Ktorej ked sa niekto opyta co robi sestricka povie ze vzdy place.uplne sa jej strani lebo mi povie ze ona nejde ku sestricke lebo ju bolia uska z toho ako place. Manzel ked mozr mi pomaha no ani on babatko nevie utisit.tak aspon tu starsiu berie zo sebou a ona potom s placem pred domom povie ze tam nejde lebo sestricka place. V dome mam bordel lebo stale stale ju nosim na rukach a utisijem. A ked je v nosici tak sa snazim.aspon varit.a dakefy fakt varim cely den. Voobec neviem co robim.zle alebo co ju moze tolko trapit.
Nedokazem sa uz ani usmiat ani tvrdo zaspat lebo mi az bzuni v usiach.
Dakujem za rady a ozaaj cumlikov sme skusili 8 druhov od silikonovych latexovych gulatych zrezanych.mocila som.aj do.medu.skusila som uz milion sposobov.cumel nechyti a viac ju tym vyprovokujem ked jej ho davam.
Citim.sa ako najhorsia a nesvhopna xena a matka. V dim
@merkelica to kam sme sa dostali?? Mamicka snad navstevuje pravidelne poradnu a to je myslim lekar. Je to prvy clovek, s ktorym problem snad prebrala. Pyta sa na skusenosti inych matiek s detmi. Co tu trepete hned zakony, vyhrazky a zanedbanie starostlivosti ci co? K comu toto pomoze?
@thoughtfulweirdo citam prvy post, nie cele vlakno. v tom pripade, co sa matky tyka je to vporiadku. otazka je ako postupoval lekar. ak nepriniesol riesenie a clovek musi na neodbornom fore hladat pomoc, tak to je skor pre Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou
@meggyinka Najhorsia matka nie si a robis a zvladas to najlepsie ako vies. Ja osobne by som robila to iste co ty. Ani netusim co ti este poradit. Jadine raz som citala jeden podobny pribeh a tam to bolo o tom, ze babatko z toho vyrastlo, ale presne takto strasne non stop plakalo. Ta mamicka bola tiez zufala, lebo, ze s nou nechcela chodit ani von, lebo, ze ked sa jej prebrala proste automaticky skrecala a vsetci na nu kukali, ze co to ma za dieta. Mozno ide o nevyzretu nevovu sustavu naozaj neviem - ta mava suvis aj so spanim babatiek. Manzel nech ti pomaha co najviac s 2 rocnou a na poriadok sa momentalne vy toto. Dolezite je aby ste toto narocne obdobie vy ako rodila prezili v zdravi. Na kvapky na bruska sa vykasli ocovidne nepomahaju. Asi musis len vydrzat a dufat, ze cim bude starsia tym bude lepsie. Moc silno drzim palceky.
@meggyinka no prestat kojit nech ta ani nenapada - robis pre nu najlepsie co mozes.
@spuntikmathiasko kravina... Mám 3 deti, teda 18 16 a 14 ročných skoro dospelákov... Prvá dcéra sa nakojila a spala aj 5-6 hodín cez deň, druhá dcéra bola skôr stále hore non-stop vrešťala ako pavian, dostala som brutálny zápal ucha, tak po necelom polroku som ju kvôli ATB musela na týždeň odstaviť od kojenia...a to bolo vykúpenie pre celú rodinu.. po UM najedla sa a spala..syn bol po dievčatách čosi medzi.. určite by som skúšala...a tie mamy, ktoré sú ochotné kojit a šatkovať aj do 5 rokov nech držia ústa....nie vždy sa všetko dá!!
Ja by som trvala na vyšetreniach u dr- moze byt ptecitlivena aj na tvoje mliecko- možno jej proste nerobi dobre- ak si unavená a v strese z toho co sa deje, moze to mat dopad aj na ňu.... viem ze kojenie je vačšinou to najlepšie to matka moze pre dieťatko urobiť ale možno je aj tam príčina.... každopádne nech Vám dr urobi vyšetrenia na intoleranciu laktozy, krvné testy a ak je všetko ok, musíš hľadať príčinu inde.... vela jej rozprávajú aká je krasna, ako velmi ju lubis aj ty aj všetci z rodiny, spievaj jej, hladkaj ju.... možno potrebuje viac istoty.... určite to nemáš ľahké a veru ti nezavidim, no skusaj lebo inak sa z toho mozes zblázniť... ak by bolo najhoršie ja by som neváhala vysadiť aj kojenie.... mentálne zdravie vsetkych- aj maličkej je dolezite.... a ak by som tym malú utisila jednoducho by som prestala s kojenie- dúfam ze to nebude treba ale proste načo trápiť malú, teba, druhu dcérku, manžela a celé okolie...
@meggyinka citala som iba uvodny pripevok, takze mozno uz to bolo spomenute. Kamaratka toto mala a nakoniec zistila, ze to bolo v materskom mlieku. Daj si vysetrit svoje mlieko, ak nechces odstavit bez priciny. Ci nema nieco, co babtku vadi, drazdi. Alebo by som jej skusila 1 den aspjn dat iba UM, aj krf neviem ci jeden den hned zaberie.
Reflux? Môj tiež tak.. 😂😂😂 dostali sme mliečko ar a je to lepšie.. ono to môže byť tichý reflux s tým že negrcka.. mal to aj sesternici a ak kojite kúpte v lekárni nutriton na zahustenie pri refluxe..
Ja by spravila takto:
1. Zajtra k lekarovi, nech odoberie krv na vsetky mozbe testy, zobrat moc na test, pozrieť zapal v krvi - vsetko hradi poisťovňa tak to nema preco nespravit
2. Ak je všetko ok, tak na cca tyzden nekojit. Odsavat hoc aj kazdu pol hodinu,ak hovoríš ze tak casto kojis. Dat HA mlieko hocakej znacky. Ak.pomoze, tak odsavaj mlieko i nadalej, a mozes neskôr na kase,privarky atd.pouzit.
3. Nepíšeš ako a ci mas v okolo stare mamy, krstne,kamosky, ktore by to s malou skusili tiez 😊 ak sa u nich upokoji, tak...
To, ze by si prestala kojit nedajboze, neznamená ze si zla matka. Mojmu malemu to pomohlo, od 2 mesiacoch bol na UM.dovtedy furt plac,rev nie cely den. Ale cca od 16,00hod do vecera kym zaspal 😂 som si hodiny mohla nastavit k nemu 😀 potom, ako vymeneny bol...trapilo mato tiez. Ale dnes vidim, ze som nic nepokazila. UM ti z dietata dementa nespravi. A imunitný systém sa buduje postupne do 2 rokov. Zaklady si jej uz dala!!!
Ale určite ako prve lekar!!!
@meggyinka nechce sa mi citat vsetky komenty tak poradim co uz tu mozno bolo- ci nema reflux? Skryty reflux? Alegiu na mlieko? Na bielkovinu kravskeho mlieka??Pouzit obcas rektalnu rurku, mozno ma plyny, ci neni na nu vela podnetov ktore nevie spracovat? -to bol problem u mojho syna..., skusit probiotika -nam ponohla biogaya, tiez sab simplex a coliprev... vela stastia snad nieco z toho pomoze
Aj my sme mali väčšiu pohodu na umelom mlieku, akoby ju viac zasitilo alebo čo, kým som kojila nebola taká spokojná ako potom. Tiež stále revala, nespala či doma či v kociari, viem čo prežívate držím palceky vydržať. Mne dosť pomohla mama, že chodila pri ňu aby som sa aspoň obriadila a navarila, lebo bola tiež stále hore a mrncala. Kto nezažil ťažko vás pochopí😍. Ale zvládnete to, časom sa to naozaj zlepší
@meggyinka ja by som neprestávala s kojenim,to s tým ha mliekom je to blbosť, akurát prídete o svoje mlieko a mala môže ešte viac trpieť a zvracať z umelého mlieka. V prvom rade nestresovaf,mala to cíti. My sme mali to isté,nakoniec to bolo brusko. Mala som veľa mlieka a pila akoby len predné,preto som kojila 2x za sebou z jedného prsníka. Pred kojenim dávala infacol,ten nám zabral. Keď bolo zle ešte zaberalo nosenie na tygrika,alebo nosenie vertikálne na ramene. Vždy som ju nechávala odgrgnut. A dávala často na bruško. Zabralo to..sem tam rúrku som dala..no po 3mesiaci to už bolo dobré. A nosila som ju v nosiči.
@merkelica ty tupaňa, radšej nereaguj keď už poradit nevieš.
Plac moze byt sposobeny aj tymto : 1.neuzivala si poca tehotenstva magnezium (vyssie davky?) Alebo 2. Vigantol - mnohym detickam robi zle. Skus dat iny vitamin D - napriklad od Jamieson. 3. Mozu to byt koliky. Je to na nervy viem aj moj maly ich mal. Jeho upokojilo dat do vajicka a dat pod digestor. To ho upokojilo a tam vedel aj pospinkat. Ked presli tri mesiace koliky prestali a kojim nadalej.
4. Vysadit mliecne zo stravy ale najskor by som riesila ten vigantol
@juditka_d Ahoj, prosim Ta, ako posobi uzivanie magnezia pocas tehu na placlivost babatka? Ja uzivam Mg na krce v nohach, tak som sa znepokojila...

@merkelica veď písala, že sa o tom bavila s pediatrickou, nauč sa čítať, keď už nevieš poradiť