icon

2 mesačné veľmi plačlivé a nespavé dieťa

meggyinka
28. júl 2018

Mamicky prosim poradte mi. Ja uz neviem co robim zle no nevladzem. Mam 2 mesacnu dcerku ktora posledny mesiac len place a place. Je kojena na poziadanie niekedy aj kazdu pol hodinu. Myslim ze mlieka mam dost ked za tento mesiac pribrala 1300g. Ona ako sa zobudi rano o pol7 place az do vecera. Spanok ma ulne biedny a to som skusame denne satku alebo nosic tam pospi max polhodinu.aj ked skacem na fit lopte. V kociku tiez krik plac ani po 3 hod prechadzke nezaspi. V aute to iste max na 5 minut potom.opät place.
Skusam davat aj kvapky vselijake na brusko aj masirujem. Skusali sme uska vsetko je v poriadku len ona stale place. O to viac je to unavne ze mam este 2 rocnu dceru. Ktorej ked sa niekto opyta co robi sestricka povie ze vzdy place.uplne sa jej strani lebo mi povie ze ona nejde ku sestricke lebo ju bolia uska z toho ako place. Manzel ked mozr mi pomaha no ani on babatko nevie utisit.tak aspon tu starsiu berie zo sebou a ona potom s placem pred domom povie ze tam nejde lebo sestricka place. V dome mam bordel lebo stale stale ju nosim na rukach a utisijem. A ked je v nosici tak sa snazim.aspon varit.a dakefy fakt varim cely den. Voobec neviem co robim.zle alebo co ju moze tolko trapit.
Nedokazem sa uz ani usmiat ani tvrdo zaspat lebo mi az bzuni v usiach.
Dakujem za rady a ozaaj cumlikov sme skusili 8 druhov od silikonovych latexovych gulatych zrezanych.mocila som.aj do.medu.skusila som uz milion sposobov.cumel nechyti a viac ju tym vyprovokujem ked jej ho davam.
Citim.sa ako najhorsia a nesvhopna xena a matka. V dim

meggyinka
autor
29. júl 2018

@juditka_d ano magnezium.som brala ale len v sumivej tablete 1 denne..a davan presne ten Jamienson lebo z vigantolu bolo zle aj starsej.
Musim sa isto zamerat viac na stravu.

sissi2183
29. júl 2018

Zbezne som precitala komenty. Moja dcera bola takpovediac rovnaka ako tvoje dieta. Ani si to obdobie poriadne nepamatam, pretoze som bola priserne unavena. Skusali sme kvapky na brusko, ziaden efekt. Spat pocas dna dokazala iba v mojom naruci. Akonahle som ju polozila do postielky - rev. V kociku rev, v aute rev,... A ona place vzdy kolko vladze, ziadne trocharenie... Vecer sme ju pestovali, hojdali, atd.. do 23.00 alebo aj dlhsie, kym zaspala. Nemyslim si, ze v skutku mala bolesti bruska, ani ziadne ine, pretoze v mojom naruci, resp. pri kojeni sa vzdy upokojila.
Absolvovali sme rozne vysetrenia a zaver bol “temperament dietata”. Dnes ma 18mesiacov a s vekom sa jej tvrdohlavy cielavedomy temperament prejavuje coraz vyraznejsie. Je naozaj narocne dieta. Na druhej strane vsak velmi sikovne a ucenlive.
Take tie reci, ktore som citala alebo pocula este pred tehotenstvom, ze ak je zena spokojna, bude take aj dieta, atd... su hluposti.
Dcera je planovane vytuzene a s laskou ocakavane dieta. A jej povahu moja spokojnost nijak neovplyvnila.
Mala som vsak velmi tazky porod, pocas ktoreho malej praskli pluca... ak je teda pravda, ze porod ma vplyv na spravanie dietata, u nas to plati.
Co sa tyka odporucani prejst na umele mlieko... ak dieta pribera, tak je to hlupost. Ja som presla na umele mlieko s ocakavanim pozitivnej zmeny, opak bol vsak skutocnostou. 10-15x sa v noci budila... Podstupila aj vysetrenia na alergiu na kravske mlieko, ani alergia, ani intolerancia sa nepotvrdila...
Pokial sa u vas nezistila zdravotna pricina placu dietata, bohuzial, musis si zvyknut na to, ze dieta je placlive. U vacsiny deti toto obdobie do roka prejde.
Co vsak ja osobne lutujem je fakt, ze som neskusala nosic. Myslim, ze v nasom pripade by bol idealny.
Komentare s odkazmi na paragrafy ohladom zanedbania starostlivosti ignoruj. To moze napisat iba zena, ktora deti nikdy nemala.

miranna
29. júl 2018

@biela_sova Niektori na to poukazuju, ale osobne taku skusenost nemam. Brala som vela magnezia v tehotenstve kvoli tvrdnutiu brucha a dcerka vobec nebola uplakane babo. Nemusi to s tym vobec suvisiet.

ebi88
29. júl 2018

@merkelica a vam lekar nepriniesol zatial ziadne riesenie?
Toto chodte sa ohanat niekam do osady so zanedbanim a tyranim, nie matke co pada na hubu od unavy zo starostlivosti. Ale tam by ste taka mudra asi neboli...
Keby nechodila na poradne tak asi nema dieta vobec doma ale to davno riesi socialka.

ciernysokol
29. júl 2018

ahoj,na zaciatku to uz pisala jedna pani,moznoze to znie cudne,ale vyskusaj cistec.maju v lekarni.treba spravit kupel z neho pre dieta.jeden den mojmaly zacal velmi plakat a plakal tri dni stale.ani neviem,odkial prisla ta informacia,ale asi v pravom case.okupala som ho v cistci a ako keby utalo.dlho spal a odvtedy bol klud.ale inak si myslim,ze mozno aj mlieko aleno lepok v tvojom mlieku.probiotika a babycalm su velmi dobre a samozrejme vysadit z tvojej stravy na skusku,ci sa to zlepsi.kojit je dobre,len mozno vysadit,co dietatku vadi.ak ma krvnu skupinu nula,urcite skus.

merkelica
30. júl 2018

@ukulela tolko casu nemam

merkelica
30. júl 2018

@lubkanar1985 mozem vam este nejak pomoct?

merkelica
30. júl 2018

@ebi88 nie len v osade su zanedbane deti

ebi88
30. júl 2018

@merkelica to ano, len vy to zjavne neviete primerane vyhodnotit.

merkelica
30. júl 2018

@juditka_d vy ste prisli o rozum s tym vitaminom D? draha pani, taketo sprostosti si nechajte radsej pre seba. vitamin D je vysoko toxicky pri predavkovani. davkovanie komercne dostupnych vitaminov je nastavene pre dospelych, cize pre cca 70kg ludi.. ak to date decku, tak ho predavkujete 5-10 nasobne... takych ako vy by som zatvarala do blazninca... navyse vit D. nie je mozne vyrobit v uplne cistej forme a nie je ho mozne dostatocne purifikovat, cize obsahuje rozne derivaty kalciferolov, a niektore z nich nie su zrovna najzdravsie.. a pri 10 nasobnom predavkovani, no dakujem pekne.. s vitaminom D by mali byt velmi opatrni aj dospeli, nie to este intoxikovat male deti.. som zhrozena co tu za sprostosti citam

merkelica
30. júl 2018

@ebi88 suhlasim, na to su ini kvalifikovani ludia, ktorym v prvom rade treba dat podnet na preskumanie vecneho stavu

ebi88
30. júl 2018

@merkelica podnet by dostali od osetrujuceho lekara, keby nieco bolo. Nemudruj uz.

merkelica
30. júl 2018

@ebi88 podnet moze podat hocijaky obcan. navyse ak ma niekto podozrenie, ze niekto pacha trestnu cinnost, zo zakona mu vyplyva povinnost oznamit tuto skutocnost prislusnym organom

evitka83
30. júl 2018

@merkelica veru, hlavne tebe by ta navsteva pomohla. Uz len zvonec na krk a mozes sa ist past ku svojim kamoskam na pastvu 😉

merkelica
30. júl 2018

@ebi88 mali sme aj takych susedov, robili bordel, stale sme volali policiu a socialku a nakoniec im to dieta zobrali. za kratko sa odstahovali a bol klud.. takze prax aj zakony hovoria nieco ine

merkelica
30. júl 2018

@evitka83 ty mas aky problem?

ebi88
30. júl 2018

@merkelica opakujem, ano podla par. 7 zakona o soc ochrane deti, kazdy ma povinnost oznamit taketo skutocnosti.
Prax je taka ze oznamene mozu byt bludne podozrenia, z dovodu mentalnej nedostatocnosti oznamovatela, kedy je taketo podanie ohrozujuce normalny chod rodiny. Preto treba taky pocin starostlivo vyhodnotit. Nemam dojem ze keby mamicka mala u prdele svoje dieta, pisala by vobec o nejaku radu...

michaella94
30. júl 2018

Ahoj...nečítala som komentáre ale skúsim napísať moju skúsenosť....mladší syn mi tiež stále plakal....teraz má 2 roky a stále plače...za všetko a niekedy ani nevie prečo a plače...proste je taký večne neskopokojny...tiež som nosila lebo inak by som sa ani nevysr..a s prepáčením 😂😂 dojčila som na požiadanie a vládne dojcim doteraz aspoň vtedy je ticho....ja som bola u dr s ním asi keď mal pol roka že nech niečo robí samozrejme ani prstom nepohol....tak sme zmenili dr kvôli sťahovaniu a úplne náhodou nám zistila anémiou...už viac ako pol roka sa lieči na hematologii a musím povedať že málinko sa plač ukludnil keď dostal lieky...lekarna nám povedala že anémiou má chronickú čiže už ju mal dlho spokojné aj od narodenia....myslím ze ten plač trochu súvisel s tým...ale v konečnom dôsledku aj bez anemie by bol uplakané dieťa ale nie až tak silno...skús zájsť k dr a vypýtajte nech urobí nejaké vyšetrenia neurológiu krv uška ...držím palce

natal
30. júl 2018

@meggyinka Nechce sa mi citat vsetko co radili baby, ale presla som si tym istym. Zacalo to v porodnici. Neustaly plac. Urobili jej vsetky mozne vysetrenia - nic. Doma stale plac. Bola som zufala. Dr nas poslala na gastro, neuro a este niekde. Zaver skryty reflux. Odporucanie nekojit a davat um, alebo odsavat a do mlieka pridavat take zahustovadlo. Uz si nepamatam ako sa to volalo. Bolo to pred 11 rokmi. Po dlhom rozhovore s nasou dr. (venovala sa mi dve hodiny po ordinacnych, skusala ju ukludnit, dojcila som pred nou a tak) sme sa zhodli na um. Pomohlo. Skus poziadat dr nech vas posle na gastro.

merkelica
30. júl 2018

@ebi88 uz som videla vselico.. chorym detom rodicia podavali savo aby ich liecili a podobne bludy.. a po tieto rady chodili na internet...

mucilienka
30. júl 2018

@merkelica malo kedy som vulgarna, ale ty si riadna KRAVA!

mucilienka
30. júl 2018

@meggyinka urcite nemen svoje mliecko za umele, mala dobre prospieva. Podla mna sa to casom podda, hoci si myslim, ze to trosku bude aj povahou dietata.
Svagrina mala tiez tazky porod, mala ma teraz 6 mesiacov; je to dieta co sa takmer nikdy nesmeje, jeduje sa tak, ze az chrci, mozu ju nosit len tvarou do priestoru, inak reve ako pavian. Ale je zdrava, naucili sa s tym zit a utesuje sa, ze z toho vyrastie... Verim vsak, ze to musi byt u vas "mazec" ked vidim toto... moc drzim palce!!!❤

merkelica
30. júl 2018

@mucilienka prosim?

marusia12
30. júl 2018

@meggyinka moja takto plakávala a nakoniec sme zistili, ze má zapálené ušká... prechladla... akonáhle sme ju dali ležať, revala o život...

renatik91
30. júl 2018

@merkelica nejdem sa vyjadrovať k problému, len čisto zo zvedavosti ma zaujíma, pracujete ako právnička alebo ste právo aspoň vyštudovali, prípadne ste študentkou práva? Ak pôsobíte ako právnička alebo ste pávnickú fakultu aspoň vyštudovali, vráťte, prosím, diplom. Urobíte veľkú službu tomuto národu. Ak právo študujete, tak je skutočne obdivuhodné, že sa snažíte svoj voľný čas využiť aj otázkam práva, no určite máte na fakulte rôzne kliniky praktického vzdelávania. Odporučila by som Vám realizovať sa skôr na týchto miestach.
Právnická profesia totiž nie je o púhom citovaní zákona bez poznania hlbších súvislostí a schopnosti jeho výkladu s porozumením.

ebi88
30. júl 2018

@renatik91 ale preco zasa, po odbornej stranke nepise zle, naozaj odopieranie starostlivosti moze byt aj tyranim... ( ja som pravnik, nejdem sa rozpisovat o druhoch a intenzite syndromu CAN)
Tu ide o to, ze toto nie je normalna reakcia na problem ktory autorka popisuje

merkelica
30. júl 2018

@renatik91 uz som vratila

renatik91
30. júl 2018

@ebi88 áno, môže byť. Ale určite nie v súvislostiach a s prihliadnutím na všetky okolnosti tohto problému (aspoň podľa toho, čo uvádza autorka témy). Tiež som právnička a venujem sa v praxi iba trestnému právu.

ebi88
30. júl 2018

@renatik91 ja zasa rodinnemu a vyslovene aj ochrane deti.. a okrem toho velni podstatne som aj mama 🙂
som zvedava ci ma pani deti, ked jej zacne bez priciny mesiac dva tri revat bez prestania, a niekto jej napise paragraf o tyrani... co by na to tak povedala 🙂
Iste su, bohuzial, pripdy tyrania, ale tuto sa to neda nijak posudit, toto je internetove forum, mamicka ktora sa dopytuje moze byt 50 rocny chlap.. treba odpovedat na otazku k veci, ohananie sa paragrafmi je cista dolezitost a premudrelost.

renatik91
30. júl 2018

@ebi88 tak to Ťa obdivujem, že toto robíš - ja by som sa rodinnému a všeobecne občianskemu právu nechcela venovať...áni, máš úplnú pravdu v tom, že toto je virtuálny svet a aj keď možno nie sú informácie vo fórach pravdivé, treba to tak aspoň brať 🙂 a jedna z vecí, ktoré ma vedia naozaj strašne vytočiť je to, keď niekto z pocitu vlastnej dôležitosti reaguje mimo tému a spôsobom, ktorému sa nerozumie..