Dávali ste poctivo svojmu bábätku poštolky?
ahojte, chcem sa opýtať či ste všetky dávali poctivo svojmu miminku poštolkové nohavičky - na kĺbiky ? ja mám už 3mes. synčeka ale ten ich neznesie už odvtedy ako začal poriadne nôžkami kopkať a dvíhať pomaly až nad hlavu : -))) doslova ich cez deň nezniesol a v noci sa mi tiež zdalo že ho to nejako ,,brzdí,, v pokojnom spánku lebo aj cez noc sa občas natiahne a vydvihne nôžky ......tak mu ich nedávam takmer vôbec, na kontrolu máme ísť v marci tak dúfam že sa nemusím ničoho báť... : -(
Nikde vo svete o takom niečom ako poštolky nepočuli, len u nás to stále dávajú. My sme ich nenosili.
ja som davala do prve kontroly ked povedali ze ok tak som prestala vonku bolo horuco a bolo mi luto maleho 🙂
ahojko.boli sme na prvom sono.mame balit na velmi siroko.malinka ma jeden klbik 54 a druhy 58 ten 58 je vraj normalny.takze balime nasiroko poctivo a este ktomu velmi kazala tak to je na dve latkove plienky.bohuzial je to nepohodlne ale nechcem na dalsej kontrole zase povedali ze balit dalej.alebo nedaj boze aby potom malinka mala problem z klbamia z chodenim.a potom chodit po lekaroch.ked povedali ze treba tak davam.rizkovat nebudem
davala som jej mozno tyzden ked sa mi zdalo, ze jedna nozicka je nejaka divna, ale sa mi zdala hrozne postahovana tak som sa na to vyprdla..teraz ked kopka sa mi zdaju nozicky sumerne, ale to uvidime koncom mesiaca ideme na UTZ, dufam ze bude vsetko ok..
Nemaliich na sebe ani raz ani jedno z deti a vsetko ok takisto ako vsetky deti v okoli
a kto ti povedal, ze mu ich mas davat? co mal nejaky zly nalez? ved to sa uz nedava detom, pokial ti to nenakaze lekar z nejakeho dovodu. Netrap maleho s tym.
my sme nedávali, veľa maminiek mi vravelo načo a potom sme mali problémy..museli sme pomaly 2mesiace nosiť ortézu..to bolo ešte horšie ako nejaké poštolky
my sme tiež nedávali. nám aj povedali v nemocnici, že to sa už nedáva. a tiež sa nám kĺbiky vyvinuli, tak ako mali aj bez nich. čo nám povedali na vyšetrení.
u nas ked som vytiahla tak lekari kukali ze to co za somarina.....
ze mam to vratit skadial to mam.....
Ano.ja som mojej dcerke davala od 4.tyzdna po dobu troch mesiacov. 4 mesiac som davala len na noc.
nedávala som, iba pár dní na začiatku ale kedže mával velké koliky a nemohol si nožičkami hýbať tak mu to prekážalo a plakal ešte viac, na kontrole dr. povedal že je všetko v poriadku
ahoj pokial ti na kontrole klbykov nepovedia inak tak nemusis davat my sme nemali vobec 🙂
ahoj ak netreba davat nedavaj mne malej povedali na prvej kontrole , ze nema velmi rozhybane klbiky a mame balit na siroko bolo leto malej to vadilo tak som ju tak balila len v noci a to len chvilku, mala sa mi potom zacala ako 2 a pol mesacna pretacat a tak si to rozhybala sama a dalsia kontrola bola uz v poriadku 🙂 🙂 🙂 🙂
ahojte možno sa spýtam sprosto ale ešte taká skúsená vo všetkom nie som... Tie poštolky-ortopedické gaťky treba a to aby sa klbiky dobre vyvíjali áno?
Ale keď ich nepoužívam niektoré ste písali že ste dávali pozor aby malo bábo rovno nohy v zavinovačke tak aj na to mám dávať pozor??
ajenz - netreba ich pouzivat, iba ked nariadi doktor po ultrazvuku, kt. sa robi tak v cca 6tyzdni ....... a aby babo NEMALO nohy rovno a natesno v zavinovacke 😉
my sme mali nozky ok ale ako asi kazdej doporucil.. ale ja som nedavala maly bol v lete 35 stupnov...a ani zavinovacku sme nepouzivali
ja som ich nemala ani len kupene...podla mna je to blbost balit na siroko, ako tu uz bolo spominane vo svete ani nevedia co su to postolky, to len mi slováč musime byt vzdy v niecom IN 😀 na druhom sone klbikov ma dokonca doktor pochvalil, ze vidiet mamicka, ze ste maleho poctivo balila od narodenia, ze klbiky ma ukazkove 😀 doteraz sa na tom zabavam, ze keby doktor vedel, ze ja ani len neviem ako sa do postoliek dieta bali 😀
@peta131 vies,ale v nasej oblasti - SVK, je endemicky vyssi vyskyt problemov s klbikmi, tak by som tu neznevazovala''slovac'' 😔
..ale nedavala som postolky, kedze sono klbikov dopadlo vyborne 🙂
Ani ja som nebalila... Nevidim normalny vyznam v tom .. ze najprv sa babatka balia na pevno do perinky a potom sa im davaju postolky .. Nasa nebola ani casto v perinke.. stale si kopkala.. a drzala nozicky na siroko 🙂
A vsetko bolo v poriadku 🙂 Mimo svk .. postolky vobec nedavaju .. ani do periniek .. kusok volnosti treba dat tym nasim srdieckam malym ;)
A tak isto ma lekar chvalil , ze ma krasne klbiky... pricom som ju vobec nebalila.. 🙂
@1stars111 mojmu robili sono klbikov este v porodnici a povedali ze netreba balit nasiroko, aj neskor ortoped na vsetkych kontrolach povedal ze netreba, tak sme nikdy nasiroko nebalili. Ak by ale povedali ze treba, tak by sme urcite balili. V nasej oblasti je vraj vacsi vyskyt poruch v tejto oblasti, preto sa plosne zaviedli postolky pre vsetky deti. Nastastie uz dnes je taka diagnostika, ze sa da zistit ktore deti to skutocne potrebuju.
my sme boli na kontrole v 4 tyzdnoch a doktor povedal, ze klbiky ma OK, ale ze pre istotu balit na siroko (pamperska, jedna plienka a postolky) a o mesiac znova na kontrolu. Syna bolievalo strašne bruško prve tri mesiace a ked som balila na široko, tak sa mu nedalo poriadne vyprdkat, takze sme balili dva dni a potom som to zrusila. Pre doktorovu istotu si dietata nenecham trapit. Pri kontrole nas pochvalil, ze ako sme ich poctivo nosili a klbiky mal teda stale OK 🙂 Keby mal pri prvej kontrole vsak nejake problemy s klbikami, tak by som to samozrejme viac dodrziavala, i ked nonstop by som mu ich asi aj tak nenechavala. Ale to samozrejme zalezi od situacie a diagnozy. Preventivne balenie vsak neuznavam! 🙂
my sme bolo na sono klbikov 3 tyzdne po prepusteni z porodnice...hodnotu nam tam dr. napisal 60...netusim, co to znamena, ale kazal balit na siroko iba na noc, ale povedal, ze mozem nie ze musim....malemu to davam iba sem tam, kontrolu mame za mesiac, tak uvidime...do perinky som davala maleho minimalne...ale ja i manzel sme nosili remence, tak hadam to nie je nejak dedicne
ja som balila na široko iba v noci aj to iba prvy mesiac, tiež mi ortoped povedal, že sa to síce všeobecne odporúča, ale nemusí byť ak sa kĺby vyvíjajú správne.
ja som dávala poctivo a po 3 mesiacoch nám povedali,že ešte musíme dalšie dva,ale vydržali sme 🙂

ano poctivo a nelutujem