Je normálne, že pohyby bábätka v treťom trimestri klesajú?
Ahojte. Zacala som treti trimester a teraz mam dva dni take, ze babo uplne malinko kope a predtym malo dni, kedy aj poriadne. Chcem sa spytat, ci aj vy ste mali take dni? Vzdy na kontrolach bolo vsetko v poriadku, teraz mam najblizsiu kontrolu o dva tyzdne, no asi tam zbehnem rovno zajtra, lebo som z toho nervozna. Nechcem zbytocne stresovat, len neviem, co je v norme a co nie..
@anonym_autor daj si zmrzlinu a uvidis ako sa bude hybat. My sme si dali tak v lete so svagrinou, obe uz tusim 8-9.mes a maly sa odtahoval od zaludku, kde prislo studene 😀
Moj spal a vzdy zacal kopat ked som si lahka alebo sadla na dlhsie.
@anonym_autor celkovo sa môže hýbať menej lebo už ma menej miesta. Ale ja by som zabehla na kontrolu. Nám aj na príprave vždy vraveli: radšej prísť stokrát zbytočne ako raz neskoro. A taktiež je redukcia pohybov niekedy znakom toho, že sa čosi s babom deje. Samozrejme ta nechcem strašiť, môže ozaj byt len to že ma menej miesta, alebo ma lenivý deň 😄 ale ty si do maternice nevidíš, naistejsie je zbehnut k svojej doktorke alebo na pohotovosť. Viem, že v našej nemocnici by nikoho neposlali preč... aj pôrodné asistentky vždy vraveli že radšej skontrolovať, veď od toho tam sú ❤️ držím palce až ste v poriadku 😊
Cokolvek mimo bezneho rytmu treba dat checknut lekarom. Radsej 5 krat ako raz neskoro. Niekto ma lenive dieta, ale prave vykyvy su mozny problem a ten treba odhalit
@anonym_autor celkovo sa môže hýbať menej lebo už ma menej miesta. Ale ja by som zabehla na kontrolu. Nám aj na príprave vždy vraveli: radšej prísť stokrát zbytočne ako raz neskoro. A taktiež je redukcia pohybov niekedy znakom toho, že sa čosi s babom deje. Samozrejme ta nechcem strašiť, môže ozaj byt len to že ma menej miesta, alebo ma lenivý deň 😄 ale ty si do maternice nevidíš, naistejsie je zbehnut k svojej doktorke alebo na pohotovosť. Viem, že v našej nemocnici by nikoho neposlali preč... aj pôrodné asistentky vždy vraveli že radšej skontrolovať, veď od toho tam sú ❤️ držím palce až ste v poriadku 😊
@katulienka160 v noci som bola na wc a ked uz som bola hore, tak som cakala na pohyby a po 45min prisli a dokopala mi mocak, takze uz je zase vo svojich kolajach 🤣. Rano po zobudeni tiez hned kopala, takze uz som kludna

Ano, niekedy sa dieta hybe viac a niekedy menej. Kym citim pohyby (a najma ak to nie je prve dieta, ze som stale v pohybe), nikdy som to neanalyzovala