Dokedy sa chceli vaše deti voziť v kočíku?
Ahojte baby,
zaujímalo by ma, do koľko rokov sa chceli vaše deti voziť v kočíku.
Chcem kúpiť nejaké doplnky do nášho kočíka a rozmýšľam, či ich skutočne potrebujem alebo je to skôr o tom, že sa mi páčia 😀 Tak chcem aspoň takto uľaviť svojmu márnotratnému svedomiu 🙂 Obávam sa totiž, že akonáhle sa dcérka naučí chodiť, o kočík stratí záujem. Na druhú stranu sa malé dieťa unaví a potom asi ešte do kočíka nasadne... Tak neviem... 🙂
@salome_82 - ahoj, no nasa sa v kociku vozila rada, aj ked uz vedela chodit 😉 Kocik (resp. neskor golfky) sme vyuzivali do jej cca 2 rokov, to bolo minuly rok v lete v juni, resp. asi do konca augusta - presne kvoli tomu, ze ak nejaky taky dlhsi vylet - unavene nozicky a pod. Ale bezne uz nie, snazili sme sa co najviac chodit pesi s nou, nech si zvykne a nauci sa 😉 Ale ak sa pytas na kocik ako taky (sportak), tak ten sme odlozili v lete, ked mala rok, a presli sme na golfky - potom tej zimy, ked mala rok a pol, sme pouzivali zase kocik, a na jar az do toho leta, ked mala 2 roky opat golfky.
@salome_82 u nás to bolo tak, že mal rok aj 4 mesiace a niekam som potrebovala ísť MHD bez manžela tak som zobrala mladého na ruky a išli sme .A odvtedy kočík ani náhodou. A prejde fakt veľký kus bez únavy.Na ruky sme ho brávať nemohli,ale ani raz ho to nenapadlo.Je to individuálne.
@salome_82 ahoj my mame 18 mesiacov a kocik plne vyuzivame, sem tam jej pride, ze by mala chodit tak ju necham pochodit a potom zas spat do kocika...a ked sme na prechadzke tak ja s kocikom a mala po vlastnych a ked mam pocit, ze je unavena dam ju do kocika 🙂
@salome_82 moja staršia dcéra chcela byť v kočíka do jedného roka. Potom keď sme chodili na prechádzky kočík sme mali so sebou, ale tlačila ho, keď už nevládala tak na chvíľu si nasadla, ale to bolo všetko. V kočíku vyslovene sedela len keď som išla do mesta niečo vybaviť, skôr ju bavilo tlačiť kočík. A mladšia dcéra tá chvalabohu sa ešte kočíkuje , ale miestami ju dám von , pobežká si a znova nasadne.
a čo sa týka doplnkov tak teraz mám golfáč bol k nemu nánožník, pláštenka, slnečník, fusak. Fusak som využila minulú zimu a dúfam, že aj túto zimu ho využijem. Jediné čo som najmenej využila bol slnečník aj to len na dovolenke.
Podla toho ako deti motivujes. My chodime vela peso, na prechadzky, aj sa stretavame s ludmi s detmi co tak chodia. Nosili sme vela v nosici ci krosne. Necudo ze si chodenie oblubili a hned ako mohli tak vela chodili. Nenasilne, ked boli unaveni, sadli sme si.
Takze moje v priebehu par mesiacov ako sa naucili chodit, kocik (akokolvek "delo" pre mna nie modny doplnok, ale raroha a "puta" pre mamu) siel ta tam. Ked nevladali vzala som na chvilu "na kona". Aj ked ma obcas fakt ze zaspinili od topanociek a pod. aj v situaciach kedy sa to nie prave hodilo, bola to pre mna priorita. A vyplatilo sa. Niet nad to si v tomto vychovat samostatne deti.
Ved je to aj normalne, skor nenormalne mi prijde ten sucasny stav kedy deti "nevladzu" pomaly ani do vedlajsej cukrarne, lebo k tomu nie su vedene. Ked si spomeniem na svoje detstvo, bolo to o niecom uplne inom nez dnes.
Fakt ze kocik sa velmi hodil na uspavanie a obedne spanky na zahrade a potom na dovolenke, kde este 2,5 rocna mohla cez obed spat - prave na tom balkone na vzduchu.
@salome_82 to máš ako s dudlom,jedno dieťa ho chce,rodič musí vymýšľať ako sa zbaví cumlíka,pretože dieťa je už veľké..iné dieťa ti ho vypľuje a nechce žiaden dudel..čo bol aj náš prípad ,syn bol nespavec,nechcel ani dudel,ani kočík ,bol zvedavý ,rýchlo začal chodiť ,kočík sme ani nevyužili....do teraz rád chodí peši ,lieta,behá,neunaví sa
druhé dieťa može byť presný opak ,možno nezačne tak skoro chodiť,bude mať rado kočík,možno aj cumeľ 😀
Moja dcera bude mat buduci mesiac 4 roky a este stale si rada posedi v kociku, ked ideme niekde na dlhsie,lebo sa unavi. Pouzivame ho malo, ale pouzivame...
čím su staršie tým viac chcu sedieť v kočíku, babetká nechcu ale velkáči sa idu pobiť
starsia skoro do 4 rokov, mladsia si nechcela do kocika sadnut,ked nemala este ani dva a vtedy to aj skoncilo 😒
Do 8.mesiacov ... aj to bol používaný iba vtedy, ked v ňom spala, inak boli večné revýýýýýýýýýýýýý 😢 Po 8.mesiaci mi začala chodiť a kočík mi už na totálku zapadol prachom ☹
my sme ho pouzivali pri dcere cca. do jej 18tich mesiacov , syn ma teraz 2 roky a uz si nepamaetam kedy som ho pouzila - von uz chodi na motorke alebo odrazadle... kocik som teraz uz pouzivala len do obchodnych centier aby mi neutekal - cize skor ako vezenie😉 ale zistila som ze aj tam je omnoho lepsi ked ide za ruku, takze uz ani tam ho nenosim...
mne pride chore nosit deti v kociku pomaly do skoly - ved ich nozicky su zdrave, v pohode zvladaju strasne vela - to ked sa takto ucia sediet na ritke este ako male deticky tak sa potom nemozme cudovat ze nam vyrasta obezna generacia☹
Moja prvá dcérka bola v hlbokom kočíku do jej 18 mesiacov a pri golfáčoch do jej 2 rokov. Teraz pri druhej dcérke, ktorá bude mať za 3 dni už jeden rok, hlboký kočík nepoužívame a to od jej 10 mesiacoch,pretože nám už bol malý, na dĺžku. Od leta používame golfáče a počas zimy už budeme vedieť chodiť 🙂
No moja by sa vozila doteraz 😀 má 4roky ale ked mala 3roky a3mesiace sme kočík zrušili,lebo vyzerala v nom už smiešne,lebo bola už na kočík velká. 🙂 Staršia bola v kočíku 2roky.takže je to indi vindi 🙂
Trošku som si tak myslela, že do tých dvoch rokov kočík využijeme a vy ste mi to tu vašimi príspevkami aj potvrdili 🙂 Tiež chcem malú viesť k tomu, aby sama chodila. Detské ihrisko máme kúsok od domu a celkovo máme všade blízko. Mimo moc nechodíme, možno keď bude staršia absolvujeme nejaký ten výlet do okolia, vtedy kočík určite využijeme. No nepotešili ste ma, asi si teda radosť neurobím a kočík nevynovím... 🙂
@salome_82 Tak dcéru som do jedného roka vozila v kočíku. Ako náhle sa naučila chodiť, ani za toho si do neho sadnúť. Ako náhle dovŕšila dva roky, dožadovala sa kočíka. To som už ale ja zas nechcela. Syn má za chvíľu dva roky a nemá problém si do kočíka sadnúť. Rád sa vozí, ale už kočík momentálne využívam len na rýchly presun. Takže je to indi-vindi a záleží aj od dieťatka.
Ak by bolo podľa mojej malej tak kočík po 1,5 roku už nepotrebuje. Ale nakolko je veľmi živé dieťa tak ho potrebujem aby som vybavila poštu, malý nakup a pod. behačky. Ona proste pri mne nepostojí ani 10 sekúnd. Nezaplatila by som ani šek, hneď by utekala preč. Vydrží chodiť - skôr poskakovať a behať celý deň. Takže aj v 2,5 r. občas musí ísť do kočíka. Uvidím do kedy ho budem potrebovať - možno v 3.r. ho vymením za vodítko 😀 😀
no muj byl naposledy v kocaru jak mel 1 rok jako myslim tak co se v nem vozil potom jsme koupily trojkolku a vozil se jenom v tom a potom mi zacal chodit a dat ho nekdy do kocaru tak to bylo strasne vubec tam nechtel byt 🙂
Moj ma 14 m a chodi od 10, myslela som zd pomaly skonci kocikovanie ale rad je v nom, a ked niekam ideme peso to sa neda nazvat ze ideme. Kazde 2 metre syoji a zbiera nieco zo zeme, otoci sa a ide inym smerom, chyta kanal, chyta obrubnik, obijima stlpy mestskeho ostvetlenia. Takze peso ano chodime ale len tak bezcielne na prechadzku. Ked idem hocikam do mesta, obchodu, postu atd tak ideme v kociku alebo v nosici a myslim ze to tak bude mozno do 2-3 rokov. Mesto mam asi 20minut rychlej chodze od nas, neviem si predstavit ist s nim peso.
Zavidim maminkam ked ich malilinkate deticky pekne idu peso pri nich.
nasa mala bude mat 22mesiacov a kocik (momentalne golfac)este stale vyuzivame ked ideme niekam peso .. Nosime so sebou aj odrazadlo , takze kus prejde pesi , kus na motorke a ked je unavena , alebo potrebujem nieco vybavit , tak ju dam do kocika a spokojne sedi .. Ked ideme okolo obeda tiez musi byt kocik lebo vzdy okolo jednej zaspi .. A ona sa celkovo rada vozi od malilinkata .. Ci uz auto alebo kocik .. Sportak se kupovali ked mala 4,5mesiaca , lebo v hlboko nechcela byt , plakala , bola nervozna .. Kupili sme sportak dali do polosedu a bolo dobre .. Videla von tak bola spokojna .. Teraz kym je teplo vyuzivame golfky a na zimu ked niekam pojdeme pesi tak este urcite vyuzijeme sportak .. Mala je strasny vegetak .. Prejde vela , sak ked sme boli v Bojniciach celu zoo presla pesi , ale len co skoncili zvieratka sup do kocika .. A hned ako sme sadli do auta a nastartovali v tu ranu spala .. 🙂
môj sa vyvážal do 2,5 roka, potom som už vážne kočík posunula kamoške, lebo zavadzal.. zlaté časy keď dieťa šlo v koči tam kam som chcela ja🙂 do konca sme využili Perego GT3, u nás golfáč nepochodil, pretože malý je veľký chlap, ale bol teda trocha lenivý .. medzitým sme mali Chipolino Rapido 4.. asi rok, lebo malý moc vyrástol, nakoniec sme aj tak skončili v Peregu - je to tank, ale nedám dopustiť..
Nas syn bude mat 2,5 r. a bez kocika si to neviem predstavit este, chodim s nim aj na nakupy, len tak na von bereme len motorku, ale s muzom na prechadzky dalej bereme aj kocik aj motorku a on si pyta co chce 😉
Zalezi od toho aky mate denny rezim a kolko toho pobehate u nas starsia prisla o kocik este pred 3 narodeninami - prozaicky dovod narodila sa mladsia a musela kracat. U starsej sme pouzivali kociar este aj na jar tohto roku ( v juli dovrsila4) ale to zase bolo treba doprevadzat starsiu po kruzkoch a to som vsetko obehavala peso a mladsia uz zacala v tom case aj skolu cize do 14,00 v skole a od 16,00 behat po meste tak to bolo na nej vidno ze nevladze a vela krat si este pospala sistu ked sme o 16,00 odchadzali na kruzky a tiez je pravda ze my sme sa vela krat vracali domov az okolo osmej vecer 🙂
V podstate ak sa nikam neponahlas alebo len chodis niekam na ihrisko alebo klidek do obchodu a zo skolky tak v podstate ten kocik nepotrebujes ak vies ze sa musis presuvat rychlo a tam kde ty potrebujes nie tam kde chce ist dieta tak to bude trvat dlhsie vzdy si to treba zvazit a podla tvojich potrieb a tvojho dietata sa rozhodnut.
my kocik pouzivame, potrebujee sa rychlo rano presunut do skolky, tak mladsia do kocika, strsia cupita popri nas. poobede ked nieco otrebujeme vybavit tak berieme kocik, a niekedy sa aj starsia v nom odvezie 😀 😀 niekedy aj obe. nastastie mame super kocik,.....unesie ich obe. 😀 😀 😀 my behame po vonku velmi vela, tak detske nozicky sa velmi rychlo unavia 😉

@salome_82 moje sa este obcas vozia, maju 2r. ale dlho im to uz nevydrzi, je to fakt len ked potrebujeme nejaky rychlejsi presun nakratko..
doplnky, ktore nie su vyslovene potrebne /nanoznik, plastenka a pod./ by som ani pri mladsich urcite neriesila-ale to som ja.. 😉