Hrali sa naše mamy s nami, keď sme boli malé deti?
Zamyslela som sa ako milenialka, hrali sa nase maminy s nami ked sme boli male deti alebo nas nechali sa vzdy hrat samych / s inymi detmi? A myslim hlavne vek 1,5 -6 rokov
Vždy mi rodičia povedali hraj sa sama a daj pokoj. Mama sa nehrala nikdy, otec pár krát - možno by som spočítala na jednej ruke. Ani ja nemám k tomu vzťah.
somnou nie.. ale u nas sme rano vybehli pred cinzika a vrtili sa az ked sme boli hladny alebo vecer ak sme jedli u susedovcov ... mama s nami obcas hravala karty ...
Mama áno, hrávali sme sa na obchod alebo pexeso alebo iné stolové hry-to sa niekedy pridal aj otec. Ale veľa času som sa prehrala aj sama. Akurát čo si pamätám tak nejaké pohybové hry ako hádzanie loptou alebo tenis to som mala smolu, nechcelo sa ani jednému.
Ja som sa hrala so sestrou (o 4 roky staršia), susedou rovesníčkou, s mamou sme varili, chodili sme zbierať hríby a bylinky a všade ma brala so sebou, keď niekde išla, lebo sestra bola v škole. Mama sa pri nákupoch, cestovaní s niekym rozprávala a ja som počúvala tie dospelácke reči, všetkému som ani nerozumela, ale niektoré vety som si zapamätala navždy.
Hrala som sa sama, s kamoškami. Moja mama sa nikdy som mnou nehrala. Rozprávky mi rozprával a čítal môj otec.
@anonym_6eb372 Rovnako. Hoc stále hovorí koľko so mnou sa hrala a čítala, ja vôbec nepätám ani raz, len na otca on stále sa hral so mnou aj večer rozprávky
nie. ja s mojim ano, ale ked sa opytam, ci si pamata ,tak povie, ze nie. takze vysledok ten isty,
nie, rocnik 76, nikdy, na vylety sme chodili, ale hrat sa nie, ale ja som bola rada, ze som sa hrala sama, pripadne so surodencami, aspon sa mi rozvijala fantazia, ja som sila, kreslila, citala, hackovala, vyrabala saty babikam, atd...
hrala sa s nami a chodili sme strasne vela po vyletoch kazdy vikend a denne na ihriska po celom meste ...otec nie az ked sme boli starsi tak zahrat s nami nejaky sport
nie, rocnik 76, nikdy, na vylety sme chodili, ale hrat sa nie, ale ja som bola rada, ze som sa hrala sama, pripadne so surodencami, aspon sa mi rozvijala fantazia, ja som sila, kreslila, citala, hackovala, vyrabala saty babikam, atd...
@zuzana76 tiež som ten ročník a presne tak, všetko bolo o našej fantázii, vedeli sme vyrobiť z ničoho niečo a bez návodu...dnešné deti vedie mamička takmer pri všetkom a tak to aj vyzerá.
Mama nikdy. Otec nam v nedelu rano v posteli cital rozpravky. Hry ako karty, kocky, clovecko….A ucil sa s nami. Vzdy nam nachystal kopec prikladov a prepisu na druhy den. Boli na to zalozene pisanky. Ked prisiel z prace, skontroloval. Co bolo treba, vysvetlil.
Mamu si pamatam ako sila, vysivala, strikovala…
Vacsinou sme sa so sestrou prehrali a s kamoskami .
@yanabella my sme sa doma hrali spolu vždy a ja sa dosť často hrávam s deťmi aj s väčšími aj s malými
Nie nehrala, boli sme traja súrodenci tak sme sa hrali spolu popripade s detmi zo susedstva. Mali sme kravu,prasa,sliepky, rozostavaný dom, oco na tyzdnovke tak nebol na to čas.
Asi ani nie …. Ale ja som vyrastala na sidlisku a mala som kamaratky susedy stacilo vybehnut/ zbehnut po schodoch, takze od mala som mala spolocnost deti a robili sme si svoje … a vlastne uz od skolky sme chodili sami von a kamaratky boli prednejsie. Skor si pamatam ako mamy vzdy pokazili hru, ked nas v pokrocilej hodine zacali zhanat domov … s rodicmi tak spolocenske hry … a neskor karty a dostihy a sazky s otcom a babkou davnejsie … vzdy to skoncilo hadkou, podvadzanim alebo urazanim a kavou na udobrenie. Mala som pekne detstvo asom rada, ze neboli vtedy ani mobily ani extra kontrola 😊
Ja si takisto nepamätám že by sa moja mama so mnou hrávala a ja vlastne nemám na ňu žiadne spomienky z detstva 🥺
( Len negatívne, ako nadávala že nepomahame, všetko pre nás robí a my sme nevdacne decká, ostatné deti v susedstve ako so vsetkym pomáhajú rodičom, popritom plakala a my s bratom sme to počúvali a nejak sa mi to aj vrylo do identity, aký som hnusný nevdacnik, prečo aj, že áno..)
Teraz keď mám vlastne dieťa, ktorému sa venujem, hráme sa, sportujeme, výlety atď, tak si dovolí mi povedať že sa mu málo venujem 😆
Som presvedčená že nie je tak celkom v poriadku, ale čo už teraz, keď ma psychicky zničila a samozrejme, pred ostatnou rodinou sa tvári ako milujúca obetavá skromná matka..
Kto toto nežije, neuverí tej pretvarke.
Čítal nám otec.
@yanabella moja sa hrávala, dodnes si niektoré veci pamätám - napríklad pri hre na obchod nas so sestrou učila vydávať 😀 Ale nesedela pri nás non-stop ako je to častokrát teraz. Aj vonku sme sami chodili relatívne skoro.
Minule som nad tým rozmýšľala. Nehrala sa. Večne upratovala. Ani sme nikam nechodili.
Áno hrávala sa. Kúpali sme bábiky a potom mastili karty
@anonym_93fe48 karty a človečko - najlepšie večerné aktivity 😀
@yanabella So mnou sa hrala 😁. A nielen ona, ja som vraj celu rodinu zapojila, ktokolvek k nam prisiel, bol zapojeny. Aj otec sa hraval. Ako sa narodila sestra, ked som mala cez 4 roky, uz som mala partacku casom, ale hravali sme neskor aj spolocenske hry spolu vsetci a otec sa s nami jasil.
Moja mama sa somnou nehrala.Vzdy som sa hrala sama.Teraz sa to snažím vynahradiť mojim deťom a hrám ,venujem sa im .Nechcem aby si pamätali len to že im mama povedala "nemám čas".
Nasi s nami robili to, co mali radi. Otec bajky a turistika a karty, mama zase hriby, prechadzky.
Ja som milenialka, od polroka v jasliach, neskôr v družine, a mimo školy kedykolvek sa dalo, som bola u babky. Nehrával sa so mnou nikto, rodičia ani stari rodičia.
Ja som sa vedela zahrať aj sama, ale hrala sa so mnou aj mamina aj ocino. Doteraz si pamätám, ako sme mali bábiky "chore" a ocino im napísal na čelo co im je a ja som bola doktorka.
Aj terqz sa hraju so svojimi vnúčatami🙂
Vela nie, boli sme viac sebestacni. Dnes deti cakaju permanentnu pozornost, az je to otravne
@anonym_803ce6 Narodila som sa koncom 70tych rokov. Hrala sa so mnou mama, babka, prababka. Buď spoločenské hry alebo ako som chcela. Prababka sa vedela super hrať s bábikami. Oco sa so mnou naháňal, ja som jačala, mama zúrila 🙂 Dedo dával smiešne mená mojim bábikam, to som zúrila ja.
Ale vedela som sa aj sama dlho a dobre zabaviť. Dodnes si viem samotu s radosťou užiť.
So mnou sa mama nikdy nehrala, ani nečítala mi rozprávku pred spaním, ani ma nikdy nezobrala na zmrzlinu, na výlet, nikdy sa so mnou nerozprávala, neopýtala sa ako sa mám atď atď. Mala som smutné detstvo. Ešteže som mala pár kamarátov, no doma to bolo o ničom. Nemala som s kým sa zahrať porozprávať.
Teraz keď mám svoje deti, tak sa v tomto vyzivam a užívame si spolu traveny čas. Mne to ako dieťaťu strašne to chýbalo.

ja čo si pamätám, tak som sa hrala väčšinu času sama som jedináčik.Rok narodenia 89.Mama buď robila niečo v kuchyni alebo varila,upratovala.Bola som dokonca aj v ohrádke velakrát kludne ma tam dala s hračkami a robila si svoju robotu keď som bola malinka.Nebola potom nervozna že beham po byte a ona nestiha.Ale sem tam som sa s ňou zahrala.Pexeso alebo puzzle, klobučik hop čo bol volakedy 😊 ale hlavne som sa hrala teda sama a aj ma to bavilo.Neutrpela som nijaku ujmu že by mi museli byť furt za zadkom rodičia a robiť animatora.Cez zimu sa somnou ešte chodili sánkovať,v lete s otcom na ryby,hriby pod stan atd..Ani súrodencov mi netrebalo prehrala som sa aj sama ani som ich nikdy nedopytovala že kedy budú