Kedy by mali chodiť večer spinkať ročné deti?
Ahojte, moj najmladsi bude mat o dva tyzdne rok a asi tyzden ho nedokazem uspat skor ako o 20,45 ☹ Zda sa mi to moc neskoro. Co si myslite? Doteraz nebol problem ho uspat okolo 19,30-20,00. Neviem co sa deje. Cez den spinka 2x, dokopy asi 1,5-2 hodinky. Dakujem za rady a vase skusenosti. Jana
@kukucka1979 Je normálne, že deti idú neskôr spať, keď je vonku dlho vidno. Mne osobne sa ten čas vôbec nevidí príliš neskorý. No ale ak nevyhovuje, tak by som skúsila okresať ten druhý spánok, t.j. budiť ho napr. najneskôr v nejakom stanovenom čase. No ale každé dieťa je iné. Niektoré si nechá prispôsobiť režim, iným sa treba prispôsobiť, lebo inak je zle 😀
no,my u oboch od ukonceneho 10teho mesiaca cca spime len raz denne-aj tri hodky,ako kedy a vecer ide okolo 20.30-ale niekedy si tam vykecava aj do deviatej...ale nastatsie neplace,pokeca si,pohra sa s deckou a zaspi 🙂
Tak neviem,ale podla mna to zalezi na tebe a dietati...Moja Kacka chodi od malinka spavat v 21.00 (az na par vynimiek) a tak nam to vyhovuje. Jasne az pojde do skolky a tak tak sa to bude musiet asi zmenit,aby sa dost vyspala,ale sme doma....Ovsem ak si bola zvyknuta inak,tak to mozno bude v rezime.Asi ho budes musiet upravit. Kacenka uz spavala snad len raz po tom roku ,ale ona cez den vseobecne spala malo,ale zato v noci od 21do 9-10..kazde dieta je ine 🙂
Môj drobček chodí spinkať okolo 19.30 -20.00 hoďke a ráno vstávame okolo 07.30 -08.-00 hoďke a cez deň si pospinkáme od 11.00 - do 14.00.....aj okolo toho ročka sme chodili spinkať okolo 20.00 😉......dcéra však bola úplný opak 😀 záleži na dieťati aké je čo mu vyhovuje...ani my nechodíme spať vždy na sekunde presne 😉
Naša malá, nech sa robí čo sa robí, spinkáva cez obed asi tak o 13tej do tej 15tej, a potom ju skôr ako 21:00h neuspím, aj keby som sa na hlavu stavala. Asi je to teraz tým svetlom, lebo cez zimu sme spinkávali aj niekedy o 20tej, alebo tým vekom, že má viac energie...no nič aj my bojujeme....
kukucka - ja som s mojou malou mala presne to co ty pises - spala raz doobeda a potom poobede a tiez bol okolo roka potom taky cirkus vecer...riesenie podrz ju do jedenastej napr. daj ju spat..a postupne jej to presunies. mala stavy kedy o desiatej uz mi tak zyvala - som myslela ze mi zaspi...ale postupne sa naucila ze spi cez obed a pospi aj dve - tri hodiny vkuse a vecer za desat minut spi..a zlepsil sa nam aj spanok v noci...cim skor to tak urobis tym skor - mas o osmej pokoj 🙂 teraz mi chodi spat o pol dvanastej a vecer o osmej uz spi, ma teraz 18 mes.
každé dieťa je individuálne, ja som malého od začiatku dávala spať v rovnakom čase a ostalo nám to doteraz a to už má 19 mesiacov, už len teraz sme to posunuli na 20hod, aj to sa sám pýta a v pohode, dám ho do postieľky, pusinky a dobrú nôcku, funguje to stále 😉
Ahojte, naš Maximko chodi spinkať dva krat denne, najprv chodilo okolo 9:00 na hodinku a potom o druhej, ale toznamenalo že von sme mohli akurat cez to najväčšie teplo, tak sa mu to snažím teraz posuvať, dnes sme išli von už o 8:00 a domov sme došli o 10:00 ale to my baby už zaspal na bicykli 😀 tak som ho len do postielky preložila 🙂 Chcem mu presunuť spanok len cez obed. A s večerným spaním začal byť u nás tiež problem, zaspava aj hodinu, ale podla mna to može byt aj tým že je ešte vonku o tej osmej svetlo, či nie?

kolkokrát za den ho mas davat spat zavisi aj od toho kedy sa ti rano zobudi...moj maly ked mal rok spaval este vzdy dva krat za den....budil sa rano o siedmej a potom si na hodinku zdriemol o desiatej a o druhej siel spat opat na hodinku az hodinku a pol...a potom vecer o osmej som nikdy nemala problem so zaspavanim...jedenkrat za den sme zacali spavat v 18tich mesiacoch a taktiez chodi spat vecer o osmej....teraz sa mi maly budieva rano medzi 6-6:30 ale tiez je to tym ze uz je tak skoro vidno