Kedy už môžme ísť na výlet s bábätkom?
Ahoj baby, v ktorom mesiaci sa už môžme vybrať aj na nejaký dlhší výlet s bábom niekam do zoo napr..?
ja mám dcérku narodenú v januári a keby nebola taká zima, chodíme na výlety kľudne, boli sme celý deň na nákupoch keď mala 6 týždňov, prvý krát cestovala autom 3 hodiny keď mala 2 mesiace a naspäť vlakom tiež 3 hodiny v 3 mesiacoch, čiže nevidím dôvod prečo neísť, bábätká lepšie spia von na čerstvom vzduchu a moja sestra sa narodila 12. júna, po šestonedelí s ňou mama začala chodiť na kúpalisko na celý deň, čo mala robiť, keď doma 2 deti, letné prázdniny, teplo, tak chodila s nami na kupko a to bolo jediné miesto, kde sestra spala dlhšie a nebola mrzutá
@417781 - ved tam to dieta nekupala snad 😉 Isla tam preto, lebo mala starsie deti - kvoli nim. To malicke prespalo niekde pod stromom v kociari v tieni - na cerstvom vzduchu. Co je na tom divne?
Ked ma clovek viac ako 1 babo, tak nemoze predsa to starsie drzat zavrete doma, pripadne chodit s nim len na prechadzky cele dni - treba urobit program aj tym starsim, tie mladsie sa musia prisposobovat v ramci moznosti. My sa tiez chystame v najblizsej dobe do ZOO s detmi, syncek bude mat 1/2 roka, dcerka 4. 😉 On sice z toho nebude nic mat (ale mozno hej, ktovie 😀), ale dcerka ano.
@ajkadi - mozes ist vtedy, ked sa na to citite Vy s manzelom - lebo pohoda Vasej rodiny zavisi predovsetkym od Vas. Deticky zvladaju bezne cestovanie obvykle velmi dobre, v aute spinkaju, potom sa mozu trosku ponosit, popozerat po okoli, napapat, prebalit, pospia na cerstvom vzduchu, v kociari alebo v satke ci nosici... Im je jedno, kde su, ak su pri maminke 🙂 Ak ovsem nemyslis vyletom niekolkohodinovu "turu" po nakupnych centrach teda, co asi nemyslis 🙂
kedy sa na to Ty budes citit.. my sme boli na leteckej dovolenke ked mala krpatucka 8 mesiacov, raz do mesiaca absolvujeme nejake vylety, ako 15 mesacna bola 4 noci na chate... takze ako sa citis..
Ja by som sa chcela opytat mala bude mat 8 mesiacou a chceme ist na fovolenku niekde kde je dobre ale nie draho...viete mi poradit nieco?
ako sa poznám išla bych hneď aj po týždni, tomu dieťaťu je to ozaj šuma fuk, kde spí 😅 a ak sa ty cítiš, tak choď 😉
tak snad ma tu neukamenuju ak napisem...ze s prvou sme boli ako s 8 mesacnou v lete na tyzdnovej stanovacke a s druhou dcerkou kedze je marcova sme boli v rovnakom termine len o par rokov neskor na stanovacke ako so 4 mesacnou. Samozrejme ze v oboch pripadoch sme byvali pri chate a vyuzivali sme moznosti chaty co sa tyka varenia prikrmov a boli sme otvoreni moznosti vratit sa domov keby to ktokolvek z nas zle niesol....a pohoda.
@elina25 popravde celu skrinu 😉 ale tak na spanie....spala v kociarovej vanicke v zimnom fusaku v klasika celotelovom pyzamku, na tom mala prechodovy celotelovy overal, na hlave bavlnenu ciapocku a na tom zimnu ciapku na snurku. Ked som prebalovala resp prezliekala tak som si fukarom nahriala stan aby sa velmi neochladila.
starsia uz mala len termo pyzamko a klasika dospelacky spacak (dole bol zauzleny aby bola dlzka prisposobena jej vyske...a nemohla sa zosmyknut dole)
@moni244 - my chodime do Sturova (sagor tam ma chatu) v lete a tam na kupku je vzdy velmi vele deticiek, aj malilinke babatka tam chodievaju (hoci sa nekupu, ale asi so starsimi surodencami) 😉 Ak je kde zabezpeceny tien, podla mna nie je problem 🙂
My ideme v lete do Chorvatska so 4-rocnou a malicky bude mat necelych 8 mesiacov 😉
@katrinka8 no aj my sme boli v tieni, na slnku bola len keď som ju išla očlapkať do bazéna, neviem čo tak tým mamičkám vadilo, jedna mala dieťa kúsok odomňa staršie a to malo dlhý rukáv aj dlhé nohavice a na mňa pozrela a hovorí manželovi "pozri aká nezodpovedná matka". Tu v Bratislave sa asi nemá chodiť na kupko s tak malým dieťaťom a ešte ho aj nechať naholo na deke prikryté tenkou plienkou
ak sa babu zabezpeci dostatok tekutin a prijatelne prostredie....teda tien niekde bokom....mimo prilis hlasnu hudbu (s tym sme mali problem napr v Bardejovskych kupeloch, kde bol reprak rovno pri detskom bazeniku) ...tak nie je co riesit. Detom je podla mna vonku lepsie ako v prehriatom panelakovom byte...a zial nie kazdy ma moznost vybehnut k rodicom na zahradu mimo mesto.
co sa vsak tyka kupania vo wellnesoch a vodnych svetoch....tak som velmi skepticka voci udrzatelnosti hygieny v tychto zariadeniach.
@moni244 no divne na tom je to....že da sa vymyslieť aj iny program ako cely den byť vonku na kupalisku...i ked v chladku ale predsa...slnko opaluje aj v chladku a určite sa ortuť teplomera šplhala na vyššie teploty ako su pre tak male dieťa vhodne a byť tam aj cez obed a v čase najsilnejšieho slnka je nezodpovedne...to je to iste akoby ste boli cely den v nakupnom centre...dieťa potrebuje svoj klud...ok isť do nakupneho centra ale babo je celu tu dobu v kočiku alebo autosedačke čo nie je vhodne pre jeho chrbticu, môže ochorieť, je tam hluk, neprimerane podnety...všetko s mierou ...aj kupalisko .... neodsudzujem to ale mam pocit že dnešne mami maju tendenciu viac uprednosťnovať svoje zaujmy a kontakt s okolim ako potreby dieťaťa...aj ked ma 2 deti ten program sa da prispôsobiť im...a podľa mna je prvoradejšie najmladšie dieťa ako staršie...s tým môže ísť aj starý rodič von alebo otec...no darmo...som asi staromodna a to mam iba 32 rokov a 1 dieťa!!
podriadujem všetko nemu
@417781 no to bolo pred 19 rokmi, moja mama fakt nemala na výber. A aký program vymyslíš pre 6 a 9 ročné dieťa, ktoré má letné prázdniny, sídlisko rozhorúčené od slnka, auto nebolo, jedna starká vo Zvolene, druhá síce v druhom sídlisku, ale neschopná psychicky postarať sa o seba, nie to o 2 deti. Oco v zahraničí, aby sme mali čo jesť. Skús vtedy niečo vymyslieť. A lepšie na kúpalisku, v tieni, kde predsa len tá voda troška ochladzuje prostredie ako panelákovi byt, v ktorom sa nedá dýchať
@417781 myslim ze prave to je problem ....mas len jedno dieta....a nevies co to je ked mas manzela v praci a pracujucich starych rodicov a dieta doma ktoremu treba robit program a nebude doma cakat 6 tt kym prejde sestonedelie....nevidim problem ist s dietatom von pokial nieje v nakupnom centre a uzavretych priestoroch vonku jak vonku...

treba chodit postupne, ale ja nevidim dovod preco neist s dietatkom, ktore ma 2 mesiace napr. vsak jedlo zo sebou, vodu tak isto, oblecenie keby sa ochladilo alebo oteplilo na prezlecenie, plienky a ide sa 🙂