Môže ísť 2 mesačné dieťa na vychádzku, keď je sychravo?
je pre 2-mesačné dieťatko vhodné aby išlo na vychádzku keď je vonku sychravo alebo keď prší ? /keď prší napr. na balkón /, nemôže ochorieť z vlhkého vzduchu ?
ja si vzdy vravim ze sme sa narodili na planetu zem, takze musime aj nieco vydrzat 😀 ak ho vhodne (nevravim prehnane ) oblecies , tak preco nie? ale samozrejme sa aj tebe musi chciet 🙂
na vychadzku s dietatkom sa moze chodit vzdy pokial teplota vzduchu nie je vyssia ako minus 5stupnov, takze jasne ze mozes, babo je bud v perinke alebo vo fusaku oblecene takze isto mozes
Samozrejme. Ak nie je vylozene nepriaznive pocasie (vichrica, -25 a podobne), tak novorodenec moze ist von uz ako 10-dnovy. Treba adekvatne prisposobit oblecnie pocasiu.
My sme chodili za každého počasia aj na 3-4 hodky - celé ich prespala keď bola takáto malinká no musíš ju adekvátne obliecť a zababúšiť do fusaku a na vrch aj spodok vaničky deku, ja mám PP Pliko P 3 a tam je skvelý kryt na vaničku ktorý sa dá zdvinúť tak že bábätku vôbec nefúka.
Určite áno. Jedine že vonku viac ako mínus 6, v tom prípade nie. Čerstvy vzduch je pre dieťa dôležitý.
ja chodím v každom počasí, aj ked leje ako z krhle - máme psíka tak sa pekne venčíme a ked budeme sedieť doma, tak potom sa môže stať, že raz nás ofukne a prechladneme. hlavne teraz ked mu idú zubky, krásne sa vyspinká, prechádzka je aj pre mna zdravá, pes je spokojný - takže určite áno. dieťa môže ísť von za každého počasia
my máme 1 mesiačik a c hodíme von aj v tomto sychravom počasí 🙂 len poriadne obliecť a je to 🙂
Ja s detmi chodim von skoro za kazdeho pocasia. Nejdeme, len ked velmi leje, ked je velky vietor alebo ked je pod -5 az -7 stupnov. Ale ked som mala len syna, tak som mu dala na kocik prsiplast a isli sme aj vo vetre (nie vo vichrici, samozrejme).
Ved babatko v kociku ani nevie, ake je pocasie 🙂
pokial nie je pod nulou a nefúka mu do kočíka môžeš ísť von. už aj s mesačným. hlavne nech nefúčí do kočíka vietor mohol by dostať prievan alebo zápal.
Dieta ma ist von za kazdeho pocasia. pokial neleje neni chore a nie je ~30 stupnou.inac moze.
mozes s nim chodit von od zaciatku, ked je dobre oblecene, ziadny problem, dokonca mnohym sa vonku lepsie spinka. Dokonca aj ked maju sopliky a tak, ak nie su teploty, mozu ist von v kociku, si pospinkat, na dychacie cesty je cerstvy vzduch dobry a je aj vlhkejsi, nez vnutri. Moji sa narodili v novembri a kazdy den chodili, aj chodia von, na vynimky, samozrejme.
jasne, ze moze von... moj maly spaval v kočiku na balkone, aj ked prsalo, padal snech, bola husta hmla a bolo sychtavo...od tretieho tydna po narodeni 🙂 🙂 aj ked mal sopliky, vtedy sa mu vonku lepsie spalo ako v dnu 🙂
každý deň sme vonku, či prší, či sneží, či je horúco..... ak je sychravo alebo zima,či prší, dobre ju v kočíku prikryjem, ručičky v teple, dáme pršiplášť na kočík ak treba a ide sa. ak je väčšia zima, tak jej dám v kočíku deku pred pusinku,aby nedýchala priamo ten studený vzduch, ech si tam trošku nadýcha teplo. ale deti milujú byť vonku,najlepšie v zime zababušené v teple a byť vonku. vtedy mi aj malá spí najlepšie. a je aj zdravé aby bolo dieťatko na čerstvom vzduchu.
jasne ze moze, co moze, musi! cim viac je dieta von, tym zdravsie bude...vlhky vzduch je zdravsi ako suchy, a to ovela....rakze sup sup a vonku🙂 nesrandujem.....my sme vonku za kazdeho pocasia, aj boli aj sme aj budeme....
Nema sa chodit v hmle, vetre a silnom mraze... a co si budem nahovarat a hrat sa na hrdinku - ja by som za sychraveho pocasia a dazda nesla... ale ak by bol niekto ochotny moknut vonku, tak dieta v kociku by som mu dala... len sa este ziaden taky dobracisko nenasiel... 😉
pokial nie je z cukru, tak moze.
ale mne osobne by sa nechcelo, isla by som iba ak by to bola jedina moznost, ako sa dieta vyspi... 😅
dieťa môže ísť von v každom počasí .. okrem silného vetra a teploty pod -10 stupňov ... ale každopádne je to na každej mamičke 🙂
Skoda, ze je to otazka,musim sama vyguuugli, preco " sa nesmie" chodi pri - 6, -5,- 10 a rozne dalsie teploty pod minus . 😖 To v jan a feb. su deti len doma ?... zaujimave a teda chapem, ked je -25 ako bolo minuly rok, to sa ani nam nechce, ale - 5 na hodku urcite nezaskodi. Aspon vymrznu vsetky bacile v tele 😀

Moze, vlhky vzuch je dobry 😉