Môžem voziť 4 mesačné bábo v športovom kočíku?
V tomto teple je pre nas praktickejší športovy kočík.
mozes, a dokonca ked budes menej ako dve hodiny, moze byt aj v polohe podobnej ako v autosedacke, ale dlhsie nie ako dve hodky, ale v lahu moze samozrejme - popripade ak mas korytkovy kociarik, tak aj v tom pololahu tiez :D
ved este ani 4 mesiaciky nemate.. 😕 podla mna (z hladiska chrbtice) je lepsia a pohodlnejsia vanicka a hlboky kocik...aspon do tych 6 mesiacov...a v tomto teple netreba vobec chodit von...teda radsej iba hned zrana (max do 9.30) a potom vecer (po 18.30 mozno aj neskor)....inak su tie teploty (36-38 stupnov,na slnku este viac) pre takto malinke babatka rizikove,velmi lahko sa prehreju a pootm mozu nastat problemy...
Ja by som osobne nedala malého do športového (chrbtica),ale určite mu neublížiš ak sním chvíľku prejdeš v športovom. Veď momentálne si strojcom jeho šťastia a pohodlia Ty . Takže ako zvážiš ,tak bude. Náš je nervózny už aj 15min.vo vajíčku ,tak uvidím po 5-6 mesiaci.
Ahoj, ja som moju malú dala do športiaka tiež už v 4 mes., nezmestila sa mi do vaničky, športiak mám do roviny, takže je spokojná. Ak máš tiež taký, kľudne ju daj...
jasne ze mozes.Neviem potom ako to preziju deti ktore su satkovane a cely den su v klbku tak sa vobec neboj.Sportacik vzdusny pekne do lahu a hor sa na prechadzku.Samozrejme ze nie na palavu ale z rana alebo podvecer kludne.
jasne ze mozes, na prechadzky nocim sportak , ked ideme niekam na cely den beriem vanu, lebo v nej lepsie pospi, ale take ze okolo domu neni o com
moja cca od 3m je v sportaku lebo vo vani bola nervozna ze nevidela von a na rukach ju nosit neviem a popris tom tlacit kocik
Pokial je certifikovany pre NEWBORN babies tak ano 😉 ...teda od 0-mesiacov. Inak az od 6 mes. sa odporuca kvoli chrbatiku . 🙂
Keď ti tam chce byť tak ja nevidím problém.. Ja mám šporťák len v smere jazdy a to je u nás ešte trošku problém, keď na mňa nevidí... Ale s vaničkou bojujeme viac..
jasne mozes pokial sa ti da dat sportacik do uplneho lahu 🙂 ja som tiez mala maleho v sportaku ked boli take horka 😉
Ja som tiež použivala športak od 4 m.,lebo maly nechcel ležat,a teraz pri druhom dietatku od 4,5m.,kupili sme pohodlny sportak a všetko je ok,dietatko spokojne.
Neviem aky rozdiel pre dieta je v polohe do lahu v sportaku a vo vanicke? Teda 3,5 mesacne dieta pre mna patri do vanicky, ved len lezka, malo by byt vo vodorovnej polohe, chranene zo vsetkych stran.... nepomozem si, na co ste taky kocik potom vobec kupovali?? Nad vanicku treba natiahnut UV striesku, nechat stat v chladku a pekne bude vzdusno... neviem, kde sa ludia stale ponahlaju, vsetko co najskor...
v pohode ak sa da dat uplne do lahu. To ze "musi" byt vanicka je len zvyk a marketing. My mame od narodenia golfac Chicoo lite way a nikto s nim nemal problem, ani nasa detska nam nic nepovedala, ze by bol nevhodny.
budem s aopakovat, pokial sa da dat do lahu tak ano. dcera sa mi nezmestiala do fusako tasky ked mala 3m a tiez bola v sportovom kociku a je tu a zije a je OK. Syn ma vanicku, bude mat 4m a uz s ami nezmesti do normalnej vanicky, takze tiez bude coskoro v sportovom kociku 🙂
moja ma 3 mesiaciky a teraz je tiez v sportovej verzii v kociku v taske jej bolo uzko ona sa mi uz zacala pretacat aj na brusko ma viacej priestoru samozrejme ze mame striesku je to len teraz ked je tak horuco
ja by som to neriskovala.....az ked zacne poriadne sediet ...ale 100 ludi 100 chuti
A deti v šatkách a nosičoch sú vo vodorovnej polohe?
Jasné, že ho môžeš dať do šporťáka, prečo by si nemohla? Ovela lepšie tam bude prúdiť vzuch ako v hlbokom.. Moje deti spia od narodenia na vankúšoch a chrbtice majú v poriadku.. Vodorovná poloha, keď má dieťa nabúchanú plienku je skôr poloha dole hlavou a také 4 mesačné bábo sa už tiež chce pozerať okolo seba..
Jasné,že áno len ho musíš dať do ľahu. Nesmieš ho dať sedieť skôr než sa sám/á neposadí. tak prizvukujú lekári aj mi sme ho tak mali ostatný zazerali. Ale čo len si tak ležkal. No má to nevýhodu na bruško ho tam dať nemôžeš ☹ ..............
Kludne mozes ale ako baby pisu tak opierku do uplneho lahu..ani my este nevieme sediet a sme v sportaku 🙂
Aj ja nad tým uvažujem, pretože vanička je nám už akosi malá a to som ju kupovala ako jednu z tých väčších.Keď tam zaspí, tak sa mi zobudí na to, že si niečo buchne a okrem toho sa v ňom šponuje a vykladá si nohy o korbičku a po bokoch,pretože už neobleží.Vytiahla som šporťák že ho vyskúšam a malinký bol unesený.Nedá sa dať do úplného ľahu,ale nie je to ani polosed.Tak najbližšie beriem aj šporťák aj vaničku a keď tak, prestriedam ich 🙂
Aj naša je od 4,5mes.a nevidím v tom problém,je ovela vzdušnejší,neviem si predstaviť že by som mala používať športovú časť až ke´d bude dieťa samo sedieť,veď taká velká vanička ani nieje,kedže dieťa vačšinou samo sedí až v 7-8mes. 😒

ahoj 🙂 ak sa da dat do lahu, tak v tom nevidim problem 🙂